עונה 2 פרק 17

יסמין@

New member
מה איתו?

כל מה שאנחנו יודעות זה מה שרמפול אמר. הוא שלח את סנואו לארון "להביא לו שמיכי"
ו"לפתע" היא מצאה את הנר.
מי אמר שבכלל הוא היה בסכנה?
מי אמר שהוק באמת פצע אותו פצעי מוות?
מי אמר שהדרך היחידה להציל אותו היא להשתמש במאגיה שחורה ורעה?
מי אמר? רמפול!!!!
זו לא האמת. אלו דבריו של רמפול.
מניין לנו שהוא בכלל היה בסכנה? ומניין לנו שאם היה בסכנה - לא הייתה לו דרך להציל את עצמו?

וחוצמזה, נאמר שהוא היה בסכנה והיה מת. SO? ובמצב שסנואו שולטת בלב של קורה - קורה לא הייתה הופכת לדארק וואן.
אז אולי פשוט לא היה יותר דארק וואן! אחלה!

לא רצו לתת לו למות משום שהוא סבא של הנרי? גם אימא של שלגייה היא סבתא רבא של הנרי. SO? אז לתת לאימא של שלגי זה בסדר ולתת לרמפול למות זה פתאום אסור באיסור מוחלט?

מה שאני מציעה בכל השאלות האלה היא פשוט להשאיר את כל האפשרויות פתוחות. להבין שיכולות להיות הרבה אפשרויות להבנה ולפרשנות. ומה שרמפול אומר הוא בוודאי לא יכול להיחשב לאמת האולטימטיבית היחידה האפשרית... ממש להיפך!

Macphista

New member
קורה, רג'ינה והצופים

ידעו שרמפל נפצע בצורה חמורה ושהוא גוסס- הרי השם שלו התחיל להימחק מהפגיון.
השאר האמינו לו, כי... וואלה, הוא אבא של ניל, סבא של הנרי, אמה אמרה לו שהיא תציל עליו, דייויד וסנואו היו צריכים אותו כי בלעדיו קורה הייתה שוחטת את כולם בלה בלה בלה בלה...
הקשרים כבר מספיק הדוקים בין רמפל לבין משפחת צ'רמינג כדי שהם ירצו אותו חי ובאזור. וסנואו כבר מדברת על להרוג את קורה עוד מהפרקים הקודמים.

מי אמר שהוא היה בסכנה/פצעי מוות וכל שאר השאלות שלך- מי שאמר את זה הם כותבי הסדרה.

Shiri from the block

Active member
כן בדיוק שכחתי מהפיגיון של ראמפל שהשם שלו נמחק משם, שזה עוד משהו שמראה שהוא באמת גסס!! ולא סתם המציא או העמיד פנים.
רואים שהוא גוסס ומראה על חולשה ועוד שנייה היה מת...
לא מבינה מה כל כך קשה לקלוט את זה

אבל אין לי כוח לחפור על זה יותר...

יסמין@

New member
רמפול

יכול לגרום לכך ששמו יתחיל להיות מטושטש על הפיגיון
אימא של שלגייה יותר קרובה אליה מאשר רמפול, גם אם לפני שנייה התברר שהוא סבא של הנרי
זה שהוא נראה חלש - יכול גם לשחק את זה.
מה עניין של לקלוט? יש רק אמת אחת? הרי זה בדיוק מה שאני טוענת: יכול להיות שזה כמו שזה נראה ויכול להיות שזה בדיוק להיפך!
יכול להיות שכללללל מה שרמפול אומר זו האמת לאמיתה המוחלטת

ויכול להיות שכלללל מה שהוא אומר זה שקר ומניפולציה שנועד לקדם את האג'נדות הסודיות המסובכות שלו
ויכול להיות שלפעמים כך ולפעמים אחרת.
אני לא בעד תיאוריה X. אני בעד שיש הרבה אפשרויות. כולל כמובן האפשרות שבה אתם מאמינים - ברור שגם היא אפשרית.

סהר? זה אתה?

סתם, אני צוחקת

את מצחיקה, זה לא הגיוני מה שאת כותבת, למה שראמפל יעבור את כל זה, יאבד את הפיגיון שלו כדי לשים את חייו בידיים של אחרים, זה ממש לא הראמפל שאנחנו מכירים.
הוא גסס, אין ספק לדעתי שהוא גסס, הפרידה שלו מבל (רואים שהכאב שלו אמיתי), השם מהפיגיון שהחל להמחק (לא הראו לנו ואין לנו שום סיבה לחשוב פתאום שניתן למחוק את השם עם קסם).
הוא גסס והוא חיפש איך להציל עצמו, מבחינתו זה היה הפתרון המושלם, גם הוא ינצל וגם קורה תלך.
דבר נוסף, לסנואו היה יותר חשוב לדעתי להיפטר מקורה, ראינו איך השנאה שלה הולכת וגואה בפרקים לפני, היא לא הייתה צריכה הרבה שיכנוע כדי להוריד אותה, הצלת ראמפל היה רק בונוס לדעתי.

יסמין@

New member
שאלות מעולות!!!

ובייחוד זו: שלגייה יכלה לדבר ללב של קורה (ראינו שבשביל לשלוט על לב מספיק לדבר איתו) ולומר לה לעשות טוב במקום רע.
היא לא הייתה חייבת לרצוח את קורה ועוד בדרך הנוראה שעשתה זאת.

אני חושבת שכולנו נסכים שאם הבחירה היא

בין ראמפל לקורה, אז גם שונאי ראמפל יעדיפו שראמפל יחיה!
כי האלטרנטיבה - שקורה תחייה היא הרבה יותר נוראי לכולם.

יסמין@

New member
זה לא מדויק

אם הלב של קורה לא נמצא אצלה ואפשר לשלוט עליו - אפשר לשלוט עליה.
וזה בכלל לא קשור למחנות בפורום הזה. הרי יוצרי הסדרה לא מכירים ולא מתחשבים בפורום הזה LOL
נושא השיחה: המניעים של סנואו. אילו אפשרויות היו לסנואו. והייתה לה בחירה. היא לא הייתה חייבת להאמין לרמפול. היא לא הייתה חייבת לעשות מה שרמפול אמר לה לעשות. היא בחרה להאמין לו ולעשות כרצונו ובכך היא הרגה את האוייבת שלו. כך היא נקמה את נקמתו של רמפול בקורה, שכראה הייתה היחידה שהצליחה לעבוד על רמפול עם כל החוזים שלו.

ועדיין לא בטוח בכלל שרמפול לא ירצה להרוג את כולם, כולל או בעיקר את הנרי... בכלל לא בטוח שקורה יותר נוראית ממנו. בינתיים הוא ה"דארק וואן"...

Macphista

New member
הוא דארק וואן עם הגבלות

לא אחזור על הדברים שכבר כתבתי לך הרגע למעלה בשרשור הזה.
אבל בעניין שעלה כאן- איכשהו אני רואה את רמפל כדארק וואן עם מגבלות כלשהן. בין אם הן מגבלות שלו או של אחרים המערימים אותן עליו.
את יודעת- הוא לא הרג את רג'ינה, הוא לא הרג את הוק, יש לו קוד כבוד שהוא לא מפר של חובות וחוזים. הוא מעין דארק וואן מזדקן שכבר התנסה והשתולל עם כל הכוחות שלו במשך מאות ועכשיו מסעות הרג לא מעניינים אותו.
בניגוד לקורה... שאם היא תהיה דארק וואן חדשה היא תשתולל ותהנה מאוד מכל הכוח הזה שפתאום נפל עליה.
אז... נראה לי שכן, קורה יותר בעייתית ממנו בשלב הזה כדארק וואן. הוא הבחירה הפחות גרועה מבין השתי האפשרויות.

יסמין@

New member
אבל זהו שזה לא היה חייב לקרות

כלומר קורה לא בהכרח הייתה הופכת לדארק וואן. הלב שלה היה בידי סנואו!! סנואו יכלה להרחיק אותה מרמפול, סנואו יכלה לעשות המווון דברים כדי שקורה לא תהפוך לדארק וואן. העניין הוא שסנואו האמינה לרמפול ולקורה... אני לא מאמינה למילה אחת שהם אומרים. אם הם אומרים משהו - ספק גדול אם זה נכון. זו לא האמת. זה רק מה שהמניפולטיבים הגדולים האלה אומרים.

Macphista

New member
כן...

וסנואו הייתה מצליחה להחזיק בלב של קורה להרבה מאוד זמן, נכון?
בערך לפרק זמן זהה שהיא ודייויד החזיקו בפגיון של רמפל. שניות.

יסמין@

New member
טוב

נסכים שלא להסכים. לא חייבים להסכים על כל דבר וזה גם נורא משעמם.
אני חושבת שלסנואו היו כמה אפשרויות. לא הייתה אך ורק דרך אחת: לעשות מניפולציה רגשית נוראה לרג'י ולגרום לה להרוג את אימא שלה. אני חושבת שתמיד יש חופש בחירה. תמיד יש יותר מאפשרות אחת. זו אמונה כללית שלא קשורה רק לסדרה. אבל כאמור, ממש לא חייבים להסכים איתי. זו דעתי האישית וזה הכל. לכל אחת ואחד יש זכות לדעה אישית.

יסמין@

New member
ולדעתי גם יוצרי הסדרה

חושבים שמה שסנואו עשתה הוא פשוט איום ונורא ולא היה מחויב המציאות. אחרת לא היו מראים לנו שלבה משחיר... היא יכלה לבחור בדרך אחרת, לא להשתמש במאגיה שחורה, לא ללכת בדרך השחורה. היא בחרה בדרך הקלה השחורה, ומשלמת את המחיר: היא משתנה לרעה. היא כבר לא סנואו וייט, היא כבר לא לבנה. זה המחיר הנורא של השימוש במאגיה שחורה, כפי שרמפול כל הזמן חוזר ואומר: יש מחיר לשימוש בכישופים שחורים.

shirush3

New member
כמו ששירן אמרה למעלה

קורה נהרגה בשביל שרמפל יחיה והדרך לעשות את זה הייתה רק דרך הנר.

ז"א סנואו יכולה להרוג את קורה ע"י מעיכת הלב או לשלוט בה, אבל אז גם רמפל וגם קורה היו מתים (אפשר להגיד שאני בעד?
)

shirush3

New member
נראה לי שרג'ינה כ"כ נבהלה שגראהם נזכר

שהיא שכחה שהיא יכולה לשלוט בו

ראינו שאפשר שלוט בלב רק העונה, אז יכול להיות שהתסריטאים לא חשבו על זה עד הסוף

אבל זה מעלה לי שאלה אחרת:
למה להרוג דמויות אם אפשר לשלוט בהן?

למעלה