עונה 2 פרק 17

יסמין@

New member
לא דיברתי

(רק) על עצמי. יש הרבה אנשים שלא נוקמים. ויש הרבה אנשים שהנקמה אינה המניע המרכזי בחייהם. יש הרבה אנשים שלא מוכנים להקריב הכל ואת כולם רק כדי לנקום. לצערנו הרב, יש הרבה אנשים שעברו סבל נורא, ייסורים, עינויים, עוול וכו' והם לא מקדישים את חייהם לנקמה.

Y. Welis

New member
ואני לא חושב שיש כאן מורכבות

לא בגלל שהשחקנית לא מוכשרת, אלא כי הדמות בנויה מניגודים כה רבים, שלא נראה לי שאפילו המפיקים יכולים לומר לפארייה איך לגלם אותה נכון.

היא לא נהנת להיות רעה

היא נהנת מיצר הנקמה. אני מניח שכולנו מחייכים חיוך כזה כשאנחנו מצליחים לנקום במי שפגע בנו.

יסמין@

New member
היא לא שחררה אותו

הוא הצליח לברוח ולצאת מסטוריברוק ובדיוק הגיעו שוטרים. אבא שלו הצליח להציל אותו (אמר לו שיברח) אבל לא הצליח להציל את עצמו.

Shiri from the block

Active member
לא ממש מדוייק לדעתי היא כן שיחררה אותו לדעתי.
רואים שהילד בורח ורק אחר כך חוזר לשם עם שוטרים שהוא הביא, אחרת מה יש להם לחפש שם?

אז שוב אני שואל, בשביל מה להחזיק באבא?

לא מובן לי למה להחזיק באבא? זה לא משרת שום אינטרס עבורה.

יסמין@

New member
לא אמרו, אז אני יכולה לכתוב רק השערה

אולי היא חשבה שלעדות של ילד לא יתייחסו ברצינות (כפי שאכן קרה), ואילו אם יבוא גבר מבוגר ויאמר שאישה ניסתה לחטוף את הבן שלו - זה יתקבל ביתר רצינות. למרות שסטוריברוק עצמה הייתה נסתרת ולא יכלו לראות אותה. ואולי סתם בשל אישיותה הטובה והנפלאה... כמו הכלב הרע במשל קרילוב (לאחר יום עבודה קשה הגיע הסוס לאורווה ומצא כלב שיושב על ערימת החציר שלו. הכלב התחיל לנבוח ולאיים על הכלב. הסוס ביקש מהכלב לזוז משום שהוא מאוד רעב. אמר לו הכלב הרע: אני לא יכול לאכול חציר, אז גם לך לא יהיה).
אולי היא כל כך נעלבה כשהילד לא רצה אותה והעדיף את אבא שלו, שהיא רצתה לנקום בשניהם בעצם ההפרדה ביניהם.
ואולי 2 המניעים יחדיו. ואולי בא לה על הלב של האבא. לך תדע מניעים של מכשפה מרשעת שרואה רק את עצמה ורק את העצב שלה ורק את הקשיים שלה ופשוט לא אכפת לה מאף אחד אחר.

אני חושבת שזה סוג של עונש

היא הייתה בטוחה שהיא המושיעה שלהם, שהם יקפצו על ההצעה שלה,
שהם סירבו הגאווה שלה נפגעה, החלום שלה התנפץ, ורגי'נה כמו שאנחנו מכירים אותה לא מוכנה שאף אחד יפגע בה - אז היא הענישה אותם על ההחלטה שלהם. הרי המלכה - כולם חייבים לעשות כדבריה.
כמו העונש שקיבלו הנזל וגרטל באגדות.

יסמין@

New member
כן, אלו שתי דוגמאות

לכך שהיא נסתה לקחת ילדים מהוריהם ומאוד נפגעה ונדהמה כשהילדים סירבו לה.

Shiri from the block

Active member
אני הבנתי את זה אחרת אולי כי האבא ראה יותר מידי?.........
הוא פאקינג ראה אותה מדברת אל לב ורוצה להרוג אותו... מי יודע מה היה קורה אם הוא היה מנסה לחזור.. לא יודעת אם רג'ינה ידעה אז שאי אפשר לראות את סטוריברוק, והיא בטח לא רצתה להתמודד עם אנשים זרים שיגיעו פתאום..

יסמין@

New member
כמו בהרבה מקרים

ובייחוד כשמדובר באישה מורכבת כמו רג'י, זה לא חייב להיות או-או, אלא דווקא גם וגם. כלומר, היו לה כמה סיבות שונות, רגשיות ופרקטיות.

מעניין אז למה אמה, הנרי ואוגוסט

כן יכלו לראות ולהכנס לסטוריברוק.
אמה נניח אני יכול להבין כי ראמפל בישל את הקללה לפרטי פרטים.
הנרי ואוגוסט אינם קשורים לקללה(אלא אם מתכוונים לכך שהנרי הוא קללה בפני עצמה).

הלדין

New member
חלפו מאז 28 שנה...

בעונה הראשונה סטוריברוק היא, בפירוש, ישות מוכרת שבאה במגע עם ישויות עירוניות אחרות. במקרה של הנרי, הוא הבן המאומץ של רג'ינה - היא יכולה לשנות את הקסם כך שיכיל אותו. הסיבה היחידה שפינוקיו לא נמצא בסטוריברוק היא משום שהוא הגיע לפני כן לעולמנו. כפי שנאמר, רג'ינה קבעה את הרכב האוכלוסיה ואין ספק שאין בלבה של רג'ינה אהבה רבה לבנה של הפיה הכחולה כך שהוא נכלל בקללה.

הלדין

New member
הצהרתך לא מתיישבת עם העובדות.

עד שקורט ובנו אוון עזבו, ניתן היה לראות את סטוריברוק. בעונה הקודמת דייויד נולאן "תוכנת" פרק זמן קצר לאחר הפגישה עם רג'ינה. מליפיסנט נתקעה בצורת דרקון מתוך בחירתה של רג'ינה וג'פרסון נותר ג'פרסון מתוך בחירתה של רג'ינה. התלונה של רג'ינה היא שלמרות הקללה אף אחד באמת לא אוהב אותה. וכמו שנאמר בפרק ההוא ספציפית, לא ניתן להטיל קסם של אהבת אמת (לפחות רמפליצקין לא מכיר.) אלא לכל היותר ליצור מקסם שווא של אהבה כזו ורג'ינה, בכנות, לא יכולה לשנות את חוקי הקסם. הבעיה איננה טמונה בקללה אלא בחוקי הקסם...

רג'ינה לא יכלה לשנות את הקסם

עובדה שהיא התלוננה בפני ראמפל שהקללה לא כפי שהיא רצתה וכשהוא לא הבין מה היא רוצה ממנו(הוא גם תחת קללה) היא יצאה מבואסת מהחנות שלו.

יסמין@

New member
צודקת. צפיתי בקטע הזה שוב

היא משחררת אותו משום שהיא רואה שהוא באמת לא רוצה אותה. "לא ככה" הוא רוצה. בדיוק כמו שהנרי אמר אחר כך: לא ככה. לא בכוח, לא באמצעות קסם. היא הבינה שאי אפשר באמת להכריח ילד לאהוב אותה. ולכן נתנה לו ללכת.

למעלה