דמות השבוע- רמפלסטילטסקין

נורא קשה גם לאהוב את אמה, את סנאו

ואת רג'ינה.....

בכלל, נורא קל להעביר ביקורת על דמויות ועלילות, ותמיד לראות מה לא בסדר, מה אפשר היה לעשות שונה.
אם את אוהבת את רמבל, תמשיכי, בלי לחשוב עלינו. ורק שתדעי, אני מאוד אוהבת את צ'רמינג, אולי אחת הדמויות הכי מאכזבות העונה הזאת ואולי הדמות הכי מיותרת שכמעט אף אחד לא אוהב

Macphista

New member
את יודעת, חשבתי עוד על SGU

ואין לי ממש עם מי לחלוק כי ראיתי את הסדרה אחרי שכבר בוטלה ולא היה עם מי לתקשר.
כמו שכתבתי מעלה הגעתי לסדרה מסרטוני המעריצים ביוטיוב, וכמובן כאחוזת אהבה בקרלייל חיכיתי בצפייה לפרקים עם אמנדה פרי.
ואז הפרק הגיע בעונה הראשונה! כולי שמחתי והתרגשתי. וכל כך התאכזבתי.
יש את הסצנה שהיא נגשת לאיליי ומבקשת ממנו חישובים כלשהם ומפה לשם אומרת לו שהיא הייתה דלוקה על ראש.
הדיאלוג הזה היה כל כך לא קשור. את פוגשת בבן אדם בפעם הראשונה בחיים שלך ואחרי דקה מספרת לו שהיית דלוקה על מישהו שהוא עובד איתו? ושונא אותו? לא קשור.
המשך הפרק היה מעולה עד כמה שאני זוכרת.
והפרקים איתה בעונה השנייה- לפחות הפרק שהתודעה שלה חוזרת לחיים בזיכרון של הספינה- זה היה יכול להיות פרק כל כך אדיר שפשוט... לא מוצה עד הסוף. זה היה קרוב, ליד, אבל לא כל מה שיכול היה להיות.
מאוד אהבתי את הפרק אחרי שהורגים אותה והוא יוצא להרוג את מי שהרג אותה.

בכל מקרה, היה שם פוטנציאל אדיר, אבל לדעתי זה לא היה ממש שם.
אגב חברה שמתעסקת בענייני טלוויזיה אמרה שהייתה צניחה ברייטינג של הסדרה כי היא הייתה מדכאת מדי.

איזו עונה שנייה?

הפרק האחרון שראינו היה שכולם נכנסו לתאים הקפואים חוץ מאילי שעמד והסתכל על הכוכבים.
אני לא חשבתי שזו סדרה מדכאת בכלל, מאוד אהבתי אותה. היא הייתה מעניינת וחדשנית. אהבתי מאוד את הקטנה שבו הם החליפו את הגוף והתודעה, וכל הקטע שהם עברו לעולם אחר וגילו את הצאצאים שלהם בכלל היה מצויין לדעתי.... היו סיפורים מעיקים כמו מה שעשו לראש עם אמנדה פרי, וכל הקטע עם לו דיימון פיליפס היה מרגיז......

את איליי בכלל לא אהבתי. אבל את ראש והרופאה, וגם את הזוג המעצבן קלואי והקצין אהבתי מאוד.

Macphista

New member
כן, ככה העונה השנייה מסתיימת

כשהם נכנסים לתאים האלה ומקפיאים אותם בתקווה שיפשירו אותם בעונה השלישית או בסרט (אמרו שאם לא תהיה עונה שלישית יעשו סרט שיסגור את הקצוות- לא יצא לפועל לעולם).
העונה הראשונה הסתיימה עם הפלישה של הלושיאן אליינס לספינה.

הייתה לי בעיה כלשהי עם החלפת הגוף והתודעה- תחשבי על זה-
כשאמנדה נשקה את ראש בפעם הראשונה הוא הפסיק אותה לכאורה כי זה לא הגוף שלה ואז קשקש משהו על אשתו המתה.
בעונה השנייה כשהיא הייתה בגוף של גין הוא נישק אותה ואיליי כעס וראש הרגיע אותו שכלום לא יקרה.
ומצד שני, זה היה סבבה לחלוטין שקולונל יאנג לקח את הגוף של... האיש צבא השני ההוא ... ושכב עם אשתו. או כשהאסייתית ששכחתי את שמה התחלפה עם בחורה אחרת ושכבה עם חברה שלה.
זה סוג של אונס. אונסים את הגוף של האדם שמתחלפים איתו לשכב עם אנשים מהחיים של מי שהתחלף איתו.
יש כאן היבט מוסרי בעייתי שהסדרה בכלל לא התייחסה אליו.

גם אנחנו דיברנו על זה

כל הקטע של אישתו של ראש ולו דימון פילפיס היה חולה לגמרי, מצד שני, קלואי ואיליי הצליחו לנחם את האימהות שלהן. אני חושבת שהדמוית התחילו להתייחס לזה, ואם היו ממשיכים את הסדרה, אז אולי הייתה התייחסות יותר נרחבת לזה....

Macphista

New member
את מתכוונת לאשתו של יאנג, כן?

כי אשתו של ראש מתה, זה היה מעין זיכרון מעוות שלו כשהיה על הכסא.
ובכלל הקטע עם הכסא הזה- כסא סקס! הוא אשכרה סיכן את החיים שלו כדי שהתודעה שלו תוכל ל@#$ את התודעה של אמנדה! סצנת הסקס הכי חביבה בסדרה היא סקס תודעות!
תחשבי שאם זה היה עובד, הוא ואיליי היו לוקחים תורות בכסא הזה!

נכון. התבלבלתי

ראינו את זה לפני שנה וחצי כבר....... אין ספק שכל הקטע עם הסקס בסדרה היה מוגזם לגמרי.......

Macphista

New member
סקס זה סבבה

כל עוד זה לא... מעלה שאלות מוסריות ועניינים.

אגב סקס וSGU, נפגשתי באיזה ראיון הזוי מלפני שהסדרה התחילה עם הקאסט- קרלייל וכמה מהבחורות שם. הם לכאורה הציגו את עצמם בצורה מאוד... הסרסור והזונות שלו אם אני זוכרת נכון.
רקע אחפש את זה...
מצאתי.
משם הציטוט המופלא של בובי- "I am Glaswegian, if you ask me to curse. It just opens the flood gates"

Y. Welis

New member
המון ספויילרים למעלה ל-SGU

אגב היתה שם אחת מהצוות (תפקיד משנה קצר) שאכן באה מסרטי אימה סוג ז'. גם אשתו של יאנג, אאל"ט, באה מסרטי 1 בלילה דומים.

Shiri from the block

Active member
יותר קשה להיות מעריצת רג'ינה תאמיני לי
ולא רק בהכרח בפורום הזה, אלא באינטרנט שבו משמיצים אותה כל הזמן...

Shiri from the block

Active member
זה נכון
אבל בתגובות ביוטיוב, למשל על הפרומו האחרון... כולם שם משמיצים את רג'ינה ושמגיע לה לסבול

ayalam44

New member
נכון.. גולד זה שם משפחה יהודי!

ומה לעשות שהרבה סיפורים הם אל בסיס אנטישמי..

Y. Welis

New member
כמובן שהוא סוג של סטריאוטיפ יהודי

גם שמו וגם עיסוקו בכספים, והיותו בלתי תלוי ומקיים קשרים עם אחרים, ובכלל מדת אחרת, 'עליונה' יותר והעיסקאות ה'שיילוקיות' שהוא עושה (תמורה שהוא ינקוב בה בשעה הנוחה לו).

רוב האלמנטים שהפכו את האנטשמיות לחלק מהפולקלור. אבל מאחר ושני הכותבים יהודים, יש להניח שהכוונה כאן הפוכה.

Shiri from the block

Active member
אוי נכון!!! ואו זה ממש ניתוח מדוייק של הדמות שלו!

ואולי רק יש למפיקים שמות יהודיים אבל הם לא בהכרח מתנהגים כיהודיים...

Y. Welis

New member
או שהם הרשו לעצמם דימוי כזה כי רק להם

'מותר'. כמו שרק לשחורים מותר לקרוא זה לזה 'ניגאא'.

Shiri from the block

Active member
חחחחחחח כן מזכיר לי פרק אחד בסיינפלד שג'רי טען שהרופא שיניים שלו התגייר רק כדי שהוא יוכל להריץ בדיחות על יהודים וזה יהיה בסדר חחחחח

אתה חושב שבגלל שהכותבים יהודיים

הם כאילו עושים הפוך על הפוך עם הדמות של רמפל? אני בכל אופן לא ראיתי אותו בתור יהודי עסקן, אלא בתור איש מבריק שחשוב לו שהעסקאות שלו יצאו לפועל......
מסכימה איתך לגבי הפולקלור, והסטריאוטייפ המקובל של היהודים, אבל לא חושבת שכאן זה המקרה

למעלה