כל מה שאני לא יודעת על הפייסבוק ולא היה

poseidon111

Active member
לא. פייסבוק זו גאונות. זה זיהוי מדוייק של

צרכים אנושיים בסיסיים, וידע מעולה לפצח את המודל העיסקי הנכון ביותר בכדי לנצל זאת עד תום.

obelina

New member
זאת דעתי:

בתפוז יש יותר אפשרויות מעניינות מהפייסבוק. יש פורומים ובלוגים בנושאים שונים, שמאפשרים לגולש לקרוא, ללמוד ולהביע את דעתו. אני לא ראיתי כאלה בפייסבוק. אתה יודע מה ? גם בוויי נט יש כאלה אפשרויות והוא יותר מוגבל בתכנים.
אתה נכנס לפורטלים האלה ואתה רואה חדשות בארץ ובעולם. לא ראיתי דבר כזה בפייסבוק.

ובכל זאת, פייסבוק מצליח בהרבה יותר.

זה לא בר השוואה כלל.

האחת הזדמנות מקומית על שלל יתרונותיה, ואילו בפייסבוק
מדובר בבין לאומית, על כל המשתמע.
ולא, אין לי פיכסבוק. אבל אני עדיין מסוגלת להפיק מחשבה.

lefler11

New member
אמממ....

אין ספק שיש בפיסבוק הרבה גאונות - אבל האמת, אני עדיין מחפש את המודל העסקי של החברה הזאת...

לפי מה שהבנתי (לאור ההנפקה שהיתה לא מזמן ומצב המניה מאז) - יש להם בעיה ממש קשה עם המודל העסקי שלהם...

לדעתי אדון צוקרברג אולי גאון בלזהות צרכים אנושיים בסיסיים - אבל הוא ממש לא גאון מבחינת "התרבות העסקית" שלו ובטח שהוא לא מנהל מי יודע מה מוצלח...

אבל שיהיה לו לבראות - אין בי שום קנאה, להפך, אני מפרגן לו

poseidon111

Active member
הבעיה היא פשוטה. צוקרברג הוא יזם גאון אך

מנכ'ל לא מקצועי. צריך להחליפו.
המודל העסקי הוא כרגיל קשור לפרסומות.
לאו דווקא ישירות, אלא בפילוח נישתי לבעלי עניין.

lefler11

New member
אני מכיר מצוין את

המודל העסקי שלהם שמבוסס על פרסומות - זה "לא כל כך" מכניס כסף לחברה (ההכנסה פר פרסומת מאוד מאוד מאוד נמוכה בהשוואה לגוגל וגם לאתרים אחרים...).

יש גם ויכוח מאוד גדול סביב האפקטיביות של הפרסום בפיסבוק (כמה הוא בכלל משפיע - שוב פעם בהשוואה לגוגל...).

אז נכון שלגוגל יש הרבה יותר וותק - אבל בניגוד לפיסבוק בגוגל הצהירו מלכתחילה שהם בכיוון של פרסום ומעולם לא פחדו לגבות כסף מלקוחות שלהם (פיסבוק לדעתי ממש רחוקה מהמצב הזה...).

Aronsona

New member
בואי אספר לך על הפייסבוק שלי

יש לי כ- 27 חברים.
שני בני, אחותי, בעלה ואחת מבנותיה הם חלק מהחברים.
רוב האחרים הם חברים\קולגות מחו"ל. נדמה לי שכבר סיפרתי בעבר שאני בקשר עם חברה גרמנית רב לאומית. יש לי כמה חברים משם ואחרים שקשורים כמוני מצרפת, אנגליה, הולנד, יפן, סין, הודו, איטליה, ארה"ב ועוד. יש לי גם כמה חברים מהתעשיות הישראליות אתם אני קשור.
אילו הם עיקר הקשרים שלי בפייסבוק ובעצם אנחנו מתקשרים בפייסבוק על כל הנושאים שאינם קשורים בעבודה, שהרי כל מה שקשור בעבודה מועבר במיילים של העבודה.
מאחר והפכנו, לאורך השנים, חברים טובים בנושאים שאינם קשורים בעבודה, על הנושאים הללו אנחנו כותבים בפייסבוק.
חלק מהחברים הללו צעירים והם גם טורחים ליידע את כל העולם איפוא הם נמצאים, באיזו מדינה, בחופש או עבודה וכו'.
לפני כמה ימים היה לאחד החברים ויכוח על מאיזה איזור באיטליה מגיע היין "פרימיטיבו", הוא כמובן פנה לחבר האיטלקי וכל הנושא הפך לויכוח בין כולנו על איזה יינות יותר טובים הצרפתים או האיטלקים.

אילו הם רק כמה דוגמאות.

פונפון32

New member
כאחת שחושבת פעמיים אם לצרף

או לא מישהו חדש לרשימת החברים, אני יכולה לומר לך שיצרתי קשרים מאוד יפים בפייסבוק עם חברים של חברים שלא הכרתי קודם (הבסיס כמובן היה חבריי מהמציאות).
בנוסף, יש לי כמה חברים מהפורומים השונים בתפוז, באמת אחלה אנשים.
חבריי שמכירים אותי במציאות, מזמינים אותי לא פעם למסיבה קטנה, מפגש חברתי, הופעה וכו'. בפעמים שהלכתי מאוד נהניתי ואכן פגשתי שם את חבריהם מהפייסבוק !
לא פעם הציעו לי חברות בפייסבוק לאחר מפגש שכזה.
זה לא היה כך בעבר. לדעתי זה תלוי באופן מוחלט בסוג האנשים שאתה חש שמתאימים לך ושמעניין לך בחברתם.
הרי מה אכפת לי אם לזוג חברים שלי יש ידידה פקאצה משעממת? כמובן שלא אתקרב אליה בפייסבוק.
אבל אם יש להם חבר/חברה מקסימים (אפשר לראות לפי תגובות, לפי פרופיל, לפי אינטארקציה) - מדוע שלא ארצה להכירם?
זו פלטפורמה מצוינת למי שיודע לברור את המוץ מן התבן, ואני אומרת זאת עכשיו לאחר שהתעריתי בסיסטם, כי לפני כמה שנים התייחסתי לפייסבוק בזלזול ובעיקום פרצוף.

poseidon111

Active member
אז המסקנה היא אותה אמת ישנה שלא משנה היכן

אתה נמצא, משנה מה אתה עושה עם זה.

למעלה