בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש


השבוע אין כאן בישולים,
רוב הסופ"ש לא נהיה בבית, וגם כשכן - המזגן התקלקל ואין לי שום כוונה להפעיל משהו שיחמם את הבית (או אותי) עוד יותר, אז נסתדר עם דברים קלים ונקווה לטוב.

אולי אצלכם המצב יותר מבטיח?
 

RSPA

New member
תמונה מקסימה !

חוץ מזה, במצבכם זה הזמן לשייקים קרים.
סופ"ש נעים.
 
אצלנו יש

חצילים יפיפיים וקשיחים למגע- חלקם כבר נפרסו דקיקות וטוגנו טבולים בתמיסת קמח חומוס+מי סודה
ממתינים לרוטב שום , חומץ, סוכר חום, פלפל חריף...אם ישרדו עד מחר
עגבניות למכביר- הגיעו בארגז וחבר סיפק מחלקתו בסטף
דלעות ערמונים אחרי שהדלורית נזללה בכפית היום אפויה בלי כלום
שני צרורות נאים של גבעולי כוסברה ופטרוזילה- הכוונה לטחון אותם לתוך טחינה ירוקה עם הרבה שום ופלפל חריף מתוצרת מקומית
כמה קישואים - אני חושבת על קרפצ'ו עם עלי קורנית לימונית ופרוסות נקטרינה
הרבה מלפפונים ופלפלים
עלי מנגוטלד צעירים במעט ללא חלק לבן קשה
גוש טופו אימתני שפרוסות ממנו הוכנסו היום לכריכים עם פסטו מבזיליקום הבית וממרח עגבניות מיובשות
שלוש סלסלות של פטריות שמפניון לבנות צחות בשר וקשיחות
הרבה נקטרינות לבנות וצהובות
אבטיח שנענה בקול מבטיח לטפיחות על כרסו הענקית
כך וכך מנגו מאיה שממלאים את כל החלל בריח מפתה


עכשיו צריך רק השראה
 
קופסת תאנים בשלות להפליא

וחסה

באמת לא חסר כאן כלום רק לחבר חבר לחבר ולהוציא מהם את המיטב
 

Gidi Shemer

New member
נשמע מעולה כרגיל, ושאלה

מה את שמה בתור מרינדה לקרפצ'יו? משהו מעבר לחומץ ושמן?
 
לא שמה חומץ

משתמשת במיצלימון סחוטרי ,מעט שמן זית או שקדים מכבישה קרה והרבה עשבי תיבול טריים. לעיתים מוסיפה מעט חומץ אורז או מירין
 

יוספה 51

New member
וואו, הייו ברוקיים הקנדים

בקיץ הקודם. נפלא נפלא. גם היינו במערב, באי ונקובר, שגם שם יש שמורת טבע מרתקת גדולה מאד, עם מסלולי טיול נוחים ומדהימים, הרבה פחות אנשים (יחסית) ותצפות לוויתנים.
 
הוספנו

פטריות שמפניון מוקפצות ומושחמות היטב, טבעות בצל וגרגרי חומוס, עם בהרט, יוגש לצד ממרח חומוס וטחינה ירוקה.
סלט פסטה אורז סלילים לתוכו עורבבו מגוון ירקות מוקפצים והרבה עלי תיבול
עוגות שמרים צמחוניות מנדפות אל חלל הבית ריח שאין שני לו

מנגו עומד להפוך לקוביות וסלט עם בצל ועלי מנגולד מאודים
ככה זה נבנה אצלנו צעד צעד
 

נטאשKה

New member
נשמע שהייתה השראה, כבר בתיאורים

במיוחד עכשיו בקיץ אני מעדיפה לאכול דברים קרוב ככל האפשר לצורותם החיה עם נגיעות מאוד עדינות, גם בתיבול וגם בבישול.
 

Hippolyta

New member
ממש בא לי על דלעת אבל לא מרק שוב....

רעיונות יתקבלו בברכה.
 
למעלה