בישולים לסופ"ש

cyethra

New member
בשמחה, זה מתכון פשוט מאוד

ואני מתה עליו.

לאדות את הכרובית כשהיא חתוכה לפרחים.
לשים בתבנית, להוסיף שמן זית, לאפות עד שהיא משחימה מעט.
להכין רוטב: מיץ לימון, שמן זית, שום, מלח, פלפל, פטרוזיליה, כמון ולהוסיף.

בתיאבון!
 
That's the spirit!

עכשיו דמייני את אחת הקציצות היבשושיות בתוך כריך משובח מתחתיה טחינה ירוקה עמוסת טעמים, מעליה פרוסת עגבניה דקה ועלה חסה...הלב מתרחב בנינוחות נכון?
 

יוספה 51

New member
קראתי. תודה. משום מה כל מה שהוא

לא קציצות יוצא בכיף (כרובית בתנור בוורסיה דומה, סלטים למיניהם), אבל אני גם אשבור את הרעיון של הקציצות. עד כה רטבים לא ממש נוסו ואולי אלו הכיוונים. נחסל בנתיים את השאריות הלא מוצלחות שמקרר וננסה בעוז הלאה.
 
ככל שתשירי את הירקות

פחות מעובדים כך הלחות הם תישמר לתהליך האפיה/ בישול
 

Cמן רשום

New member
אצלי היום היה תבשיל זוקיני על אורז בר

מחר חשבתי לאכול בחוץ אבל עלו פה כמה הצעות לשיפור עסיסיות קציצות שאני חייב לנסות..... אם לא יצליח תמיד אפשר לחזור לתכנית המקורית.
 

נטאשKה

New member
בישולים קלילים

היה חם מכדי לאכול אוכל רציני.

היו אורז כרובית בשום ולימון, סלט עדשים שחורות קראנצ'יות על רוטב ירוק לימון-מלפפון עם מנגו.
לארוחת שישי ברוסקטות נקטרינות, חציל בתנור עם טחינה ביתית בשום-לימון-כוסברה-פטרוזיליה.
סלט ירוקים (כוסברה, פטרוזיליה, קורנית, ריחן, נענע, שקדים קלויים במחבת, פלפל ירוק חריף, פלפל ירוק רגיל ופרחי ברוקולי מגוררים, על לימון-שום).
סלט עלים (חסה, בייבי, ארוגולה) עם אפרסקים לבנים, פלפל אדום, פלפל צהוב, קולרבי מגורר על רוטב חרדלי עם נגיעות סוכר דמררה.
רולים עם גזר, כרוב סגול, קולרבי.


הוצאתי מהקפאה קישואים ממולאים משבוע שעבר - ממולאי אורז אדום ברוטב לימון נענע, בסוף לא אכלנו אותם והם יהיו להמשך השבוע (היום-מחר).

בשבת בערב ארחנו, הכנתי סושי טבעוני. בנוסף היה סלט אצות, אטריות זכוכית וענבים. היה ממש נחמד.


חידשתי מלאים של חומוס, טחינה וממרח שעועיות ביתיים.
 
למעלה