בישולים לסופ"ש

סלט דלעת חריף

דלעת מוקפצת
לביבות דלעת
קוביות דלעת בחלב קוקוס
שניצל דלעת
דלעת בתחמיץ- יפני

בקשי מתכון ותקבלי

Hippolyta

New member
יאמי אבל איך מכינים?

בעיקר שניצל דלעת וסלט דלעת חריף.
תודה

בבקשה

שניצל דלעת- פורסים את נתח הדלעת ללא קליפה לפרוסות דקות ממש, מכינים תערובת של קמח חומוס, מי סודה ותבלינים- אנחנו אוהבים עם קרי מדרס, פלפל שחור, מלח. את יכולה להשתמש במה שעולה על דעתך. מערבבים עד שנוצרת בלילה כמו של פנקייק.מתחילים מקמח ומוסיפים לאט לאט מי סןדה.
במחבת מחממים שמן זית כתית מעולה . טובלים את הפרוסות בבלילה היטב ומעבירים לטיגון במחבת. הופכים להשחמה משני הצדדים- כמו כל שניצל ומוציאים כשהדלעת מתרככת.

סלט דלעת חריף- נתח דלעת מגורר גס, רבע כוס שומשום מלא או שחור, פלפל חריף טרי בכמות לפי טעמכם. מתחילים מחצי ומוסיפים לפי הטעם, צנון 1 או כמה צנוניות מגוררות גס, בצל קצוץ דק, מלוא חופניים (חצי צרור) כוסברה טריה קצוצה או גבעולי סלרי קצוצים דקיקות, חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר טרי מגורר על זסטר, זסט מלימון אחד. מיצלימון סחוטרי בלימון שלם, שמן לפי הטעם. מלח גם. לערבב להשהות מעט שיספגו הטעמים.

אם יש לך בבית כרוב ניתן להוסיף גם כרוב ירוק חתוך דק.

Cמן רשום

New member
שעועית לבנה בדלעת בנוסח עדות טבעוני טריפולי

משרים קילו שעועית לבנה למשל 12-24 שעות. מחליפים כמה פעמים מים.
2 ליטר ציר ירקות כמה שיותר סמיך ועשיר בטעמים (אני מכין לבד)
1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות.
מזהיבים שני בצלים גדולים קצוצים בשמן זית
מוסיפים קופסת רסק עגבניות + הדלעת, הציר והשעועית לאחר סינון. ממליץ בחום להקפיד לא לשרוף את הבצל (מניסיון "מר", פשוטו כמשמעו)
מבשלים על אש בינונית 2-3 שעות עד שהשעועית מוכנה (הדלעת תתפורר).
כשהשעועית כמעט מוכנה 15-20 דקות לפני הסוף מתבלים במלח, פלפל שחור טחון טרי, כמון, קימל טחון וכמה טיפות שמן שומשום. מי שרוצה את זה חריף יוסיף צ'ילי שאטה לפי טעמו.

המהדרין אוכלים עם אורז. אני אוהב עם קוסקוס מלא.

יוספה 51

New member
מצטרפת להזמנה למתכונים

יש לי חתיכת דלעת, לא ענקית, לצערי. משהו בתנור, (או מוקפץ), אולי עם החלב קוקוס? משהו פשוט שאפשר לעשות מעכשיו לעוד מעט. תודה........

בבקשה

בצל קצוץ קטן, מוזהב בשמן זית או מעט שמן שומשום עם שמן שקדים, הדלעת חתוכה לקוביות קטנות יחסית לתוך, לערבב ולתת לזה להתרכך, תיבול- מלח, פלפל שחור גרוס, להוסיף 4-5 שיני שום שיתנו ארומה.
להוסיף פחית חלב/קרם קוקוס, לערבב היטב, להוסיף חופן ירוקים טריים קצוצים עדיפות לכוסברה אבל גם פטרוזיליה תעבוד וגם אורגנו יתאים. לתקן מלח פלפל . אם השום לא מאד ארומטי אפשר להוסיף לקראת סוף הבישול עוד שתי שיניים לבישול מהיר.

עוד אפשרות- להזהיב בצל, להוסיף קוביות דלעת, להמליח ולגלגל אותן בהרבה תיבול- קינמון, כמון, פלפל שחוק גרוס, מעט מוסקט, הל טחון אם יש לך, זרעי כוסברה גרוסים. לכסות ולתת לדלעת להתרכך. מתאים מאד להוסיף קוביות טופו.

אפויה אני מניחה את הנתח לא מקולף על צידו במרינדת סויה+סילן+מעט שמן+פלפל חריף, אופה בחום בינוני גבוה, אם יש גריל ואחרי 10-15 דקות הופכת לצד השני. אופה עד שמזלג ננעץ בבשר הדלעת בקלות.

קציצות אפויות של דלעת

עם טופו ועדשים כתומים
ברוטב עגבניות טריות מרוסקות, שום ומיץ ליים

יוספה 51

New member
תודה. אני שניה לפני להתייאש לגמרי

מקציצות. מוצלחת מאד בסלטים אבל הקציצות, אוף הקציצות. היום ניסיתי קציציות של תירס עם בצל ירוק, של וגנסקי אני חושבת. יצא יבש מדי. ובנתיים עשיתי במג'ימיקס את התערובת הטעימה של הקישועים עם הגזר עם הבצל, לזה דחפתי קצת מהאטריות שליידי באג שכנעה אותי לעשות כדי לשפר את מה שקלקלתי לפני כמה ימים (ויצא באמת משופר מאד אז), ותבלינים. לתנור, יצא מאד טעים רק מה, קווץ שלא הצליח להתמצק לו. כנראה בגלל שלא שמתי פירורי לחם או תפח"א מגורד לשם הדבקה. מסתבר שהקמחים לא טעימים לי מאד. אז אולי אנסה בכל זאת את הקציצות האפויות של הדלעת עם הטופו והעדשים בתור נסיון אחרון בהחלט. אם לא, סלט הדלעת בקוקוס נשמע מצוין.

ladybug6

New member
שמעי

אם יוצא לך תמיד יבש, אז נסי לשפר אחד משני דברים:
1. זמן אפייה קצר יותר
2. יותר נוזלים בעיסה, ובהתאמה גם יותר חומרים מדביקים כמו קמח תפו"א או טחינה או קמח חומוס או שילוב כלשהו של הנ"ל.

ואפשרות נוספת זה השימוש במג'ימיקס שיכול להיות יוצר לך מרקם פחות מוצלח מאשר ירקות מגוררים או מעוכים קלות (למשל כרובית מבושלת אני תמיד אעדיף למעוך עם מזלג או מועך של פירה מאשר לטחון לגמרי).

וטיפ נוסף זה בצל: בצל שומר על עסיסיות ומוסיף טעם. אם את רוצה להשקיע אפילו תטגני אותו מראש ואז הוא גם מוסיף מתקתקות קלה. בצל מגורר או טחון כדאי לפעמים לסחוט מהנוזלים.

Cמן רשום

New member
נראה לי דווקא שזאת בעייה די אוניברסלית

ניסיתי המבורגרים מעדשים לפי מתכון מיוחס מאד (שכרגע שכחתי של מי). יצא משהו עם צבע וטקסטורה של דבק אריחים וכנראה גם הטעם אבל לא בדקתי את המקור כדי להשוות. את הטעם הצלחתי לשפר אבל עניין המרקם עדיין עומד בעוכריו. בערך אותה הצלחה השגתי גם עם קציצות חומוס. הדרך היחידה שאני הצלחתי להוציא מהן משהו ראוי למאכל היה לטגן בשמן עמוק ולהתענג על הפלאפל הביתי הראשון שלי. הטעם דווקא היה מדהים, הכוסברה עושה הבדל ענק בטעם ואני לא נמנה על חסידי הכוסברה בד"כ. עם יוגורט ועגבניות קצוצות זה מעדן. אבל לא דיאטתי. וגם יש בפנים די הרבה שום. בכמויות שמקלחת אחת או שתיים וחומרי הסוואה (ע"ע דאודורנט) לא יכולים להם.

אם זה מתכון עם פטריות

צלויות בתנור- טיפ- לחתוך אותן ולא לטחון, אז נשארת הטקסטורה דמוית בשר.
עוד טים- כוסמת ירוקה שרויה ברותחין אבל לא מבושלת. אין לה הארומה של כוסמת חומה, היא בעלת מרקם דמוי בשר

אין ספק שירק קצוץ קטנטן כתיבול זה שידרוג משובח

אל ייאוש!

מי המדביקים השומרים על לחות?
קוואקר בראש הרשימה, תפוח אדמה מגורר דק יחסית
אורז מבוזל מעוך
פירה תפוחי אדמה
טופו טחון בבלנדר עם בצל

לתערובת להוסיף שמן, אגוזים טחונים- טחינה לא כל כך עוזרת מנסיוני.

רוטב אחרי! להגיש עם פרוסות חציל מטוגן או אפוי
טחינה ירוקה מהממת, פסטו משובח
וכמובן המקובלים- רוטב עגבניות ורוטב מחלב קוקוס עם תיבול מעלף

ladybug6

New member
שכחתי את הרוטב אחרי

יש קציצות שזה ממש חשוב כי הן באמת יבשושיות לבדן.
רוטב יכול גם להיות סתם טחינה או רוטב עגבניות פשוט. אפילו קטשופ מעורבב במיונז טבעוני רחמנא ליצלן..

cyethra

New member
אצלנו

אורז מלא עם הפתעות

לביבות עדשים

לביבות קינואה

ברוקולי מאודה

כרובית בלימון בתנור

כרוב ברוטב עגבניות

חומוס מונבט עם בצל ורוטב עגבניות

למעלה