בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
כאן בישולים מסובכים

היום בישלתי בעיקר בשביל מישהו אחר, שמרתי לי רק קצת מחלק מהדברים.
תבשיל גריסים עם קוביות ירקות - בצל, כרישה, גזר, קישוא, פרחוני כרובית. על בסיס ציר ירקות שהוסמך עם טיפה קורנפלור.
שווארמה מטופו והמון בצל מטוגן.
דלורית וכרובי ניצנים בתנור עם שמן זית וטימין, וכמה קוביות טופו שנשארו לי.
רולדות שמרים עם גבינה טבעונית מתוקה. יצא טעים ברמות אחרות לגמרי.
ואז התאבד לי הטוסטר אובן

תכננתי למחר בישולים גם בשבילנו שכללו את האובן, ביניהם סלקים קטנטנים שתכננתי לצלות בשלמותם, וגם תפוחי אדמה אפויים.. אצטרך לחשוב על משהו אחר שלא מצריך תנור או טוסטר

אוף, וגם הכרובית שתכננתי להכין באובן... אוף!
 
אני אוהבת שווארמה טופו


את הסלק תבשלי במים בקליפתו ואחר כך תקלפי ותתבלי, את תפוחי האדמה תשטפי היטב ותחתכי לפרוסות גדולות עם הקליפה ותבשלי בסיר עם שמן מתובל היטב שיצבע אותם מכל הכיוונים
 

ימימה

New member
אני הכנתי תפוחי אדמה בסיר

בצל מטוגן (כמובן), קצת שום, ואז קוביות תפ"א, בוחשים קצת שלא ידבקו ואח"כ מוסיפים קצת רוטב צ'ילי מתוק, מלח ופלפל ומבשלים עד שמתרכך. יצא יאמי.
 
אענה ממקומי

הרבה כמון, כורכום,פפריקה מתוקה, פלפל שחור גרוס, קמצוץ קינמון, רוטב סויה ומעט סילטן, שמן זית לא לקמץ בו... ומלח לפי הצורך. הכל לערבב היטב ולתת לזה לרבוץ בתבלינים.
בינתיים תועפות בצל מוזהב במרחשת עמוקת בטן .

זהו
 

ladybug6

New member
עם הרבה כמון, כורכום, פפריקה מתוקה,

מלח פלפל, לפעמים שמה קצת תערובת תיבול שבמקור מיועדת לבשר אבל אנ'לא שואלת אפחד על מה לשים אותה, שמן בנדיבות, והסוד הוא לקלף את הטופו עם קולפן כדי שיצאו רצועות דקיקות שיתעטפו בתיבול.
מטגנת המון בצל עד שהוא מתקרמל, מוסיפה שום קצוץ, ואז את הטופו שעמד עם התיבול בנפרד כל הזמן הזה.
 

Ofericko

New member
בעקבות הדיבורים השבוע בפורום

הכנתי מרק עגבניות מפתיע משילוב של עגבניות טריות, עגבניות מרוסקות מקופסה, בצל, שום, גזר, שעועית, עשבי תיבול ותבלינים.
כמו'כ היה פירה דלעת ערמונית, פשטידת פטריות וסלט גדול.
נראה לי שלא שכחתי כלום...
 

Ofericko

New member
אגב, דובר כאן קצת בעניין קילוף העגבניות

אז בעוד אני מתלבט איך לחלוט (פעם ראשונה בחיי) את העגבניות למרק, שולפת אשתי קולפן קטן ועדין נפש כזה ומקלפת בקלילות את העגבניות....
 

יוספה 51

New member
המרק שהעלית זכה לכותרת של בעלי כ..

'מרק הכי טוב שהוא אכל', ועכשיו זה קיבל את הכינוי של מרק הבית... (יש תחרויות לגבי המרק, המתחרים הם אפונה, תירס וכרישה ותפוחי אדמה).
 
קרקרים נ"ג

פריכים וטעימים
שליש כוס קמח סורגום, שליש כוס קמח תפוחי אדמה,
רבע כוס עמילן טפיוקה, רבע כוס קמח תירס דק (צהוב),רבע כוס קמח אורז מלא.
שליש כפית קסנטן גאם,
חצי כפית מלח,
2 כפיות סוכר(למי שללא סוכר וללא גלוטן לא חובה),
130 גרם שומן קוקוס,
4 כפות חלב סויה,
4-6 כפות מים קרים.
לערבב הכל בוו לישה במיקסר. לבדוק עם הידיים עם מתאחד לבצק נח מתפורר מעט. אם מאד מת]ןרר שלחץ לא מדביק להוסיף 1-2 כפות מי קרח וללוש.
לרדד על ניר אפיה בעובי של לא יותר משליש ס"מ, לפזר מעל שומשום. מלא/שחור/רגיל- מה שיש, אפשר גם עלי תיבול.
להניח על תבנית תנור-ישרה ,לנקב במזלג היטב. לאפות 10 דקות ב-175 מעלות מכל הכיוונים. להוציא, לחתוך בסכין חד ולהחזיר לעוד 5-7 דקות. וואי שזה טעים
 

ladybug6

New member


חוץ מהשמן קוקוס שהייתי מעדיפה להחליף, או להשתמש באחד בלי טעם..
 
למעלה