בישולים לסופ"ש

smaak

New member
מרק פטריות מהבלוג של אורי שביט

אם כי הכנתי אותו (ממש לפני חצי שעה) בלי הבצקניות, ואני חושבת לקלות פרוסות באגט ששפשפתי עליהן שום ועגבניה. שיספיגו במרק ויאכלו.

לקטנצ׳יק שעועית ירוקה ברוטב עגבניות, ויש לו עוד פסטה עם שבבי סוייה, גזר ועגבניות מאתמול.

לסופשבוע עדיין לא יודעת, יש לי הרבה ירקות שורש, קטניות, בטח נארגן משהו. בא לי מאוד ריזוטו, אבל זה משהו שצריך לאכול במקום אז אולי נדחה ליום שלישי.
סביר להניח שלפחות חלק ייכנסו לתנור.

אני קצת בדיכאון כי נחשפתי בלי הכנה מוקדמת לחלקיק שניה קשה מסרטון של שחיטה (הסרטון של אנונימוס שנפתח בפול מקרטני), ממש לפני כמה דקות, וזה הולך לעשות לי סיוטים הלילה. יאן בא לשאול אותי למה אני בוכה והיה לי קשה להסביר לו. אם חשבתי שאני מסוגלת נפשית לצפות בארת׳לינגס, כנראה שהזמן עדיין לא הגיע.
 

ladybug6

New member
אוי..


אני אישית לא מסוגלת לצפות בדברים האלו, ככל הנראה אני גם לא צריכה כי אני ממילא טבעונית ולא רואה סיבה למה לענות עצמי בצפייה בדברים שאיני מסוגלת להכיל..
 

Ofericko

New member
בהחלט.

אאכ הוא רוצה גם להיות אקטיביסט וחשיפה כזו תעזור לו בפעילות.
 

smaak

New member
לא ממש התכוונתי לחשוף את עצמי לזה..

חשבתי שזה יהיה סרטון עם פול מקרטני וזהו. אולי אם הייתי מקבלת אזהרה לפני כן זה היה או פחות קשה כי הייתי מוכנה נפשית, או שהייתי בוחרת לא לראות בכלל..
וזה לא שלא ראיתי דברים קשים לפני כן, אבל לא ראיתי שחיטה של בקר.

האמת היא שאני כן רוצה לראות פעם אחת סרטון כזה כדי לדעת באמת.
אבל כנראה שאני לא מוכנה לזה נפשית, או שאני לא צריכה לצפות בזה לבד. התעוררתי באמצע הלילה פעמיים וזה הדבר הראשון שקפץ לי לראש.
 

Ofericko

New member
בהחלט מבאס. גם חשיפה לצורך הסברה צריכה

להיות מודעת ומבוקרת.
 
מרגישה עכשיו בדיוק כמוך


לפני כחצי שעה או שעה נכנסתי לסרטון קשה מאוד שמופץ בפייסבוק, שלא הייתה עליו אזהרה שהוא קשה לצפייה. באמת ממוטט, כך שבהחלט יכולה להבין ולהזדהות
 

Ofericko

New member
אצלנו + משהו שאותי שיעשע....

יש מצב שאנחנו נוסעים לסופ"ש כך שעוד לא ברור אם יצא לפועל אבל נורא רציתי להכין כרובית ממולאת בטחון. נראה מתכון מעולה!

ומשהו שאותי שיעשע היום: נכנסתי למסעדת פועלים.
- הבחורצ'יק שואל אותי: "עוף או דג?".
- אני: "אני טבעוני".
- הוא: "אה מאה אחוז. אני יכול להכין לך חביתה מצויינת".
- אני: "טבעוני לא אוכל ביצים. רק צמחי".
- הוא (ברצינות תהומית): "אבל זו חביתת ירק".

 

smaak

New member
נראה לי שיהיה גם מנגולד מאודה

אלא אם יש למישהו רעיון למנגולד צבעוני, שהוא לא ממולאים, ולא לוקח יותר מדי זמן.

בחיפושיי אחר מתכון נתקלתי בדף הזה, אגב חביתת הירק.
שם החנות- טבעוני.
המתכון למנגולד מאודה. בתמונה יש ביצים על המנגולד, במתכון מציעים גם לפזר גבינה מעל, ובתיאור כתוב שזו תוספת בריאה לארוחה בשרית. WTF
http://recipes.tivoni.co.il/healthy-recipes/265
 
אני מכינה ככה

(מבוסס על לביבות המנגולד של חמותי לערב ראש השנה,עובד גם עם תרד).

צרור מנגולד-להפריד את הירוק מהלבן,לאדות את הירוק במחבת למצב סמרטוט,לקצוץ היטב.
לבשל לבן במים רותחים עד שרך,לקצוץ יטב ולהוסיף
תפו"א גדול מבושל-לרסק למצב פירה
בטטה קטנה מבושלת - כנ"ל
שתי כפות קמח
כף שמן
חצי כפי א. אפיה
מעט אגוז מוסקט-לא חובה
מל"פ

לערבב הכל לתערובת אחידה,לטגן בשמן רדוד,להפוך בזהירות ולתת לנוח עד קירור כשמוציאים מהמחבת.
(אפשר לסדר בתבנית,לרסס ספריי שמן ולאפות-יוצא פחות מוצלח)
 

RSPA

New member
לחמניות יוגורט טבעוני


הכנתי לחמניות כאלה על בסיס מתכון שפורסם ב YNET רק שכמובן השתמשתי ביוגורט טבעוני (ביתי) והתאמתי קצת את כמויות המצרכים וזמני האפיה.
כך הן נראו ביציאה מהתנור. >>>
 

RSPA

New member
המשך

וכאן רואים גם איך נראית לחמניה אחת בחתך. >>>

אציין שהן קלות מאוד מאוד להכנה ולא דורשות מאמץ מיוחד. סה"כ שני מרכיבים קמח תופח ויוגורט (וקצת מלח). הבצק יוצא רך מאוד (נוזלי יחסית) וקשה לעיבוד, אבל בידיים רטובות מסתדרים איכשהו. הטעם נפלא.



(וסתם כהערה: אני מנצל עד תום את הסיסמא הזמנית שתפוז נתנו לי. אז בינתיים....)
 

Ofericko

New member


אגב, למה שלא תפתח ניק חדש לחלוטין ותשתמש בו בנתיים עד לחידוש הקודם?
 

RSPA

New member
יש לי כבר אחד חדש

ואשתמש בו כמחליף טוטאלי בעתיד לניק הנוכחי. רק ממתין לראות שהמערכת התפוזית מתייצבת, כדי לא לסכן עוד ניק בשריפה.
 

RSPA

New member
הצבע

בתמונה שצורפה למתכון המקורי באמת הן יצאו שחומות יותר וזמן האפיה היה עד 15 דקות.
בזמן הזה אצלי הן נשארו ללא כל שינוי ולכן הארכתי את הזמן עד לכ-30 דקות.
חששתי גם לאפות יותר מידי כדי שלא יתייבשו לחלוטין וייהפכו לאבנים.
בסופו של דבר הוצאתי מהתנור כשראיתי סימנים לצריבה. המעטה החיצוני קראנצ'י ובפנוכו רך וניתן לאכילה בסגנון לחמניה אמיתית.
אגב, יתכן שיש הבדל כלשהו בקטע הזה בין יוגורט מהחי לבין יוגורט מהצומח. יתכן גם ששם רוסס קצת תרסיס שמן בלי שנדע.
בכל מקרה הן יצאו טעימות מאוד וכרגע רובן מחכות לנו בפריזר. נראה איך תהיינה כשנוציא אותן.

אגב, נראה לי שאפשר להכין בדרך הזאת גם משהו דומה למתכון של לחמניות קטנטנות עם זית בפנים (דומה למה שאצלך בבלוג). והפלוס הגדול שהן באמת פשוטות וקלות להכנה. עדיין זה מחייב להכין יוגורט מראש בבית.
שווה בדיקה גם איך זה עובד עם היוגורט החדש של תנובה (במתיקות מעודנת). על פניו אין סיבה שזה לא יצליח והלחמניות תהיינה בודאי מתוקות קצת. ממש לא נורא ואולי אפילו כדאי.
 
למעלה