בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש


אומרים שצפוי סופ"ש סוער במיוחד, אז מה כולם מתכננים להכין, חוץ מהחמין?


 
יש לי כרוב שטוח אזולי

ממולאים
חצילים מכל הסוגים אז בוודאי משהו מהם
זוקיני גדולים וכהים אולי סתמיים ברוטב עגבניות ושום או לביבות או מרק עם סלרי וקורנית ושמנת סויה
טופו רך ונחמד של קדיתא
הרבה סלק
בקיצור אין לי שומושג בכלל
 

RSPA

New member
אהבתי. אזולאי מאוד כשרוני גם בשירה וגם...בבישול. אז אולי...

נחזור לבישולים ונראה איך אזולאי מכין מעדן מרוקאי טבעוני ....דל קלוריות..

http://www.youtube.com/watch?v=vwNKJKnePnI

מומלץ לנסות ברגעים קשים...למשל, בחנוכה הקרב ובא
 

RSPA

New member
שיר באמת מיוחד אבל הגרסה המועדפת עלי היא האינסטרומנטלית.

מבלי לגרוע כהוא זה מהמילים של אהוד מנור ומהשירה של אושיק לוי - המיוחד בעיקר בעיני הם הלחן והעיבוד המוסיקלי של נורית הירש. פשוט - מעולים ! זה בא לביטוי בגירסה האינסטרומנטלית עם סולו חצוצרה.
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=onigAbQiz0k[/URL]
 
אז בינתיים

יש סלט חצילים עם טחינה ונענע
יש אצבעות טופו אפויות בתנור ברוטב חרדל סילאן עם בצל ירוק קצוץ וקוביות בטטה
יש סלט מבושל של שעועית ירוקה, הרבה בצל ירוק ופרוסות עגבניה שהוקפצו עם סילאן שמן שומשום ורוטב סויה
יש חמין טבעוני עם קישקע מבטיח במיוחד
יש סלק וקולרבי אפויים בתנור מצפים לראות מה יצורף אליהם
תהיה בוודאות טחינה
יהיה סלט כרוב עם ירוקים לרוב
בתנור השני עוגיות טחינה נ"ג
בתכנון עוד סלטים וקינוח שיש בו פרות... נראה
 
התווספו

כרובית אפויה בשמנת אורז וקמח טף
סלט כרוב עם קוביות בצל קולרבי גזר וצנונית, מיצלימון סחוטרי, מלח גס וקצת מייפל אורגני
הסלק והקולרבי יושביםפרוסים בתחמיץ עדין עם שום
טחינה
עוגת שכבות בסקויטים עם קרם וניל שמנת סויה עם מיץ לימון ,שוקולד מעל
קציצות מעדשים חומים ומאש ששרו יומיים במים, נטחנו עם בצל וקישוא,חצי צרור פטרוזיליה וחתיחכת פלפלת חריפה טריה. עורבבו עם קמח מאש ועמילן ת"א. טיגון קליל והעברה לסיר ובו מצע כרוב לבן קצוץ מומלח קלות וטיפה שמן זית. כיסיתי ונתתי לכרוב להתרכך ולהשחים. שזה טעים...
חוצמזה יש לנו תבשיל אורז , עדשים חומים ומאש, בצל מטוגן ותיבול שכולל קינמון, זרעי כמון, פלפל חריף, מלח וכורכום שהכנו לחיילים שנמצאים ליד היישוב וגם סלט חצילים כמו שהכתנתי הביתה ואנחנו בדרך למסור טעם של בית.
באפיה עוגת תפוזים עם מיץ קלמנטינות נ"ג
 

Gidi Shemer

New member
מדהים כרגיל, ושאלה

מה תפקיד העמילן, וספציפית- במידה ואני משתמש בביצי תרנגולותי עדיין היית ממליצה על העמילן?
 
אם יש ביצים אין צורך בעמילן

במקרה שלנו הוא מדביק ובגלל שגלוטן לא בא בחשבון זה פתרון זמין ונח כשלא מפריזים בו והוא מגיע במינון נכון ביחס לשאר המרכיבים, שלא יהיה מסטיק
 
אני תוהה מה לעשות עם זיגוג שנורא מתחשק לי

פעם הייתי מכינה עוגת גזר עם זגוג מהמם של גבינת שמנת וחמאה, נמס בפה
עכשיו אני רוצה להכין קרם זיגוגי כזה לעוגת תפוזים שלי ותוהה איך להשיג תוצאה שווה משמנת סויה, מיץ תפוזים ואבקת סוכר...האם יצליח לי או לא. אני מניחה שלא תהיה לי ברירה אלא להוסיף שומן קוקוס
 
בסוף הכנו

אבקת סוכר שומן קוקוס ומיץ פרי, יצא אייסינג טעים באופן יוצא דופן
 

ladybug6

New member
אפשר פודינג על בסיס מיץ וחלב סויה

וקורנפלור או קמח טפיוקה, סוכר ווניל. יוצא זיגוג מאוד טעים. אחרי שמתייצב קצת במקרר אפשר למרוח אותו על העוגה
 
הנה כך

3 תפוחי אדמה קטנים, בטטה בינונית אחת, קישוא גדול אחד, בצל בינוני אחד, שליש כוס שמן זית במעבד מזון אחרי שטחון למשחה מוסיפים חצי כוס קמח מאש ורבע כוס קמח סורגום, מלח, פלפל שחור, טיפטיפה קינמון, אם יש בהרט איכותי אז גם. את זה מניחים בנקניק ומגלגלים בניר אפיה ולסיר החמין מלמעלה
 
למעלה