בישולים לסופ"ש

ארוחת ערב בהרכב מלא

אצלי
ועל האש מרק ירקות עשיר עם גריסים
חלות בהתפחה, טחינה וממרח חצילים, לזניה עם תרד ולזניה עם דלעת וקישואים (לאחת הסועדות אסור תרד)
אנטיפסטי שונים ומשונים, כולל תחתיות ארטישוק עם הרבה שום ואספרגוס עם שמן זית וגרידת לימון
סלטים
ולקינוח עוגה שפרסמתי השבוע בבלוג, קפואה תלת-שכבתית, שאגיש עם רוטב פטל (מפטל קפוא)
 
היום בתוכנית

מרק ירקות עשיר לילדים + בורגול עם איטריות
צ'ילי + אורז
סלט כרוב עם גזר
קיש
לחמניות קמח כוסמין
וברוקולי- כנראה מאודה נטורל
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

ladybug6

New member
בתכנית למחר בצהריים

חמין עם ג'חנון מלמעלה, בחמין יהיו גם קוקלות (כמו המלית של הקישקע, רק בצורת קציצות שמתבשלות בתוך החמין)
סלט חסה ועגבניות שרי עם כוסברה
סלט טבולה עם גרגרי רימון
סלט פלפלים קלויים בבלסמי, סוכר חום ושום קונפי
ולקינוח יהיו צינורות וופל קנויים ממולאים קרם וניל וטבולים בשוקולד ופצפוצי אגוזים מסוכרים בקצה (סתם תיאור מפונפן לקינוח בחמש דקות..שמיועד גם לילדים)
 

יוספה 51

New member
אז חוץ מהחמין היה לנו גם רוטב מהמם של גזר

שמצאנו חדש ושפכנו על סלט החסה הפומלה והעגבניות, וגם סלט של סלק, קולורבי ותפח"ע ברוטב בלסמי , כמובן שמרק מלא ירקות שונים , וגם מאפה תמרים צהובים מהמם, וגלידות סורבה שבתי התחילה להכין מקינטה ואספרסואים לסיום ועכשיו רק לנוח.
 

ladybug6

New member
הסלט עם הסלק נשמע מעולה!

מה עוד היה ברוטב?
והסלק היה נא או מבושל?
 

יוספה 51

New member
הסלק אצלנו תמיד נא, כאמור עם קולורבי, גזר ותפח"ע

הרוטב זו שאלה מורכבת יותר. הרוטב כלל חומץ בלסמי בעיקר, ועל זה- סילאן, רכז רימונים, לימון, שמן זית, פלפל שחור וגי'נג'ר. כמובן ששכחתי לציין שלסלט הוספנו שומשום וגם אגוזי מלך.
מה שכן, בעלי היה אחראי על הרוטב המיוחד השני שמצאנו והוא אפילו זוכר את המינונים: 4 גזרים, בצל קטן, כף וחצי סוכר, חצי כפית מלח, כפית סויה, 80 מ"ל שמן קנולה (Cמקור היה כתוב 150), 5 כפות חומץ . וזה בתוך בלנדר! אנחנו תיבלנו את סלט החסה הרגיל (עם הפומלה ועגבניות השרי) אבל ההמלצה היא להשתמש ברוטב הזה לכל דבר ועניין, כולל אורז וכו'. שווה לנסות, רוטב מרתק.
 

יוספה 51

New member
רגע רגע, מסתבר שבעלי סתם מספר שיש לו זכרון מצוין

מדובר בכתבה שנקראת לדעתי - הגזר שישדרג לכם את החיים ואם תתעקשו אמצא לכם אותה: מכאן והלאה ציטוט.
רוטב גזר
קצת כמו ויניגרט אבל משדרג כל מאכל. מאז שהכנו אותו לראשונה יש במקרר באופן קבוע צנצנת עם רוטב גזר שיוצאת החוצה בארוחות. שימו לב, הבצל כאן הוא רק תבלין. צריך באמת חתיכה קטנטונת. החומרים:
?4-3? גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים גס
?1/4? בצל קטן (או חתיכה קטנה מבצל בינוני)
2 כפות חומץ 5 אחוזים
כף וחצי סוכר
150 מ"ל שמן קנולה
כפית סויה
?1/2? כפית מלח

ההכנה:

?.1? מכניסים לבלנדר את הגזר, הבצל, הסוכר והחומץ ומפעילים. שופכים פנימה בהדרגה את השמן (הנוזלים יעזרו לבלנדר להתמודד עם הגזר?.(? מוסיפים את הסויה ואת המלח. זהו.
?.2? מגישים עם הכל: סלט ירוק, המבורגר, אורז ואפילו חביתה.
 
ארוחת ערב היום

לביבות קישואים בצל ותפוח אדמה, במעבד מזון, לתערובת הוספתי אטריות אורז דקיקות שבורות ומעט קמח חומוס ועמילן תירס. מלח פלפל שחור ולמחבת.יצאו קרספיות מבחוץ ורכות מבפנים
הצלחה
 

RSPA

New member
נראות אחלה. אפשר לקבל כמויות של המרכיבים?

יש לי מלא קישואים ואולי נעשה אותן גם.
 
זוקיני אחד ענקי על קליפתו השטופה

שקול לארבעה קטנים או שלושה בינוניים + בצל בינוני, 3 תפוחי אדמה קטנים, בטטה אחת בינונית.
להדביק אני מדביקה לפי הרגש ככה שקשה לי להגיד כמה מכל דבר. מלח פלפל שחור...
 
ושכחתי

בשקית של האטריות היו סלילים מוארכים כאלה, סליל כזה שלם שבור למקטעים, אטריות אורז דקיקות כמו שערות
 
למעלה