הסלק אצלנו תמיד נא, כאמור עם קולורבי, גזר ותפח"ע
הרוטב זו שאלה מורכבת יותר. הרוטב כלל חומץ בלסמי בעיקר, ועל זה- סילאן, רכז רימונים, לימון, שמן זית, פלפל שחור וגי'נג'ר. כמובן ששכחתי לציין שלסלט הוספנו שומשום וגם אגוזי מלך.
מה שכן, בעלי היה אחראי על הרוטב המיוחד השני שמצאנו והוא אפילו זוכר את המינונים: 4 גזרים, בצל קטן, כף וחצי סוכר, חצי כפית מלח, כפית סויה, 80 מ"ל שמן קנולה (Cמקור היה כתוב 150), 5 כפות חומץ . וזה בתוך בלנדר! אנחנו תיבלנו את סלט החסה הרגיל (עם הפומלה ועגבניות השרי) אבל ההמלצה היא להשתמש ברוטב הזה לכל דבר ועניין, כולל אורז וכו'. שווה לנסות, רוטב מרתק.