בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש

לי עוד לא היה פנאי לחשוב על זה אבל נראה לי שתהיה איזו פסטה טובה או ניוקי ברוטב רוזה. כל השאר עוד פתוח.

מה אצלכם?

בסלט ירוק

תאנים זה מעולה
סלט פרוסות פרי(אפשר יותר מאחד) , בצל בטבעות דקיקות, הרבה כוסברה, רוטב מיצלימון שמן זית טיפ טיפה סילן או מייפל, מלח גס פלפל שחור גרוס
כחלק מרוטב למפרום
ריבה משובחה
רוטב לגלידה
ככה כמו שהן!

הברקה גאונית עבור שפנת-מטבח ולא-אוהבת בישול שכמותי

ואולי סתם רעיון קטנטן למישהו אחר:
חתכתי סייטן לקוביות. במחבת טפלון עם טיפה שמן. הוספתי פטרוזיליה חתוכה דק, מלח עשביםן ומעט צ'ילי מתוק.
טעים (לי לפחות(

מה אצלכם לשבת? אצלנו למחר זה כבר לא יהיה

כי זה כבר כאן ונאכל...
עוגת תפוחים טבעונית נ"ג

חוצמהעוגה הזותי

שמתי להשריה שעועית לבנה קטנה, עדשים שחורות וחומות קטנות, אזוקי ומאש.
יש לי עלי סלק מהממים, בתרד השתמשתי אתמול כמצע לקציצות טופו ונעלם כאילו לא היה...
יש לנו אורחים ואין לי מושג מה אבשל...
יש לי סלק
קולרבי
3 דלעות כתומות כהות עגלגלות
עגבניות
שום
פטריות
טופו
ושום אינספירציה לבישול...

אולי בנאלי, אבל

דלעות ממולאות במשהו [נגיד קינואה או אורז], אם לא מספיק אז אפשר למלא גם עגבניות.
טופו ופטריות על המחבת עם הרבה שום.
סלט סלק עם רימונים ועשבי תיבול [מדהים!]

אז כרגע ככה

קציצות מאש ופטריות על מצע של פטריות וירקות שורש- יצא חריף ונהדר
דלעות ממולאות בתערובת הקציצות אפויות בתנור בתבנית שמלאה גם גזר חתוך גדול ורוטב שמן זית,בלסמי, שום, סילאן. עדיין באפיה מריח משו משו.
אורז מלא עם אזוקי וזרעי כמון בנדיבות.
ממרח שעועית לבנה סטייל חומוס.נטחן עם סלרי .
סלט מבושל של עדשים עם קוביות תפוחי עץ וחמוציות- חמוץ מתוק עם הרבה פטרוזיליה טריה ומיצלימון.
סלק אפוי- לא יודעת עדיין מה יעשה בו.
פירה מבטטות ותפוחי אדמה
טחינה תהיה
אבוקדו יש לרוב חוככת האם קוביות ברוטב הדרים או סלט מעוך ...
עגבניות ובצל יהיו סלט עגבניות
מתלבטת כהרגלי לאחרונה בין פודינג תפוזים לסחלב- לקינוח כמובן

נראה מה בסוף

בתחרות הקינוחים זכה

הפעם מלבי , או דמוי מלבי, עם מי זוהר ומלמעלה קינצון, סוכר חום ושברי שקדים מלוחים ופקאן מסוכר

Gidi Shemer

New member
אחד הדברים היותר מתסכלים אצלי

אני משוגע על קינוחים בניחוח מי זוהר או מי ורדים. מילא שאני נמנע מהם כדי להימנע מהסוכר שבא איתם, לפחות הייתי נהנה לעשות אותם למען בני ביתי, אבל אין בביתי אוהבי הניחוח והטעם הכל כך מסויים הזה.

מזכיר לי שבימי הדוקטורט שלי הייתי מתרגל במעבדה, ונהגנו לסיים את הסמסטר עם מעט פינוקים גסטרונומיים שהסטודנטים הכינו. סמסטר אחד סטודנטית בשם נדיל, שתזכה לאושר וחיים ארוכים, הביאה לנו את עוגת לילות ביירות (עוגת סולת עם לא מעט מי ורדים) שחיסלתי בתאוה רבה. אחרי שהיא מסרה לי את המתכון עשיתי את העוגה הזו לא מעט פעמים והיא היתה תמיד קינוח מנצח- אבל רק בקרב אלו שמסתדרים עם הטעמים הערביים המדהימים הללו.

תהיי ברוכה, נביל היכן שאת לא נמצאת.

למעלה