בישולים לסופ"ש

קיבלתי המון תפ״א

הכלה של אחותי קנתה בטעות 4 שקים במקום 4 קילו
אז יהיה פאי גינה במלית קארי
פלוס לביבות עשבי תיבול וקמח עדשים
ועוגת תפוזים
אלא שבינתיים אני עם כוס קפה בבטלה... ולא עושה כלום
 
"פאי גינה" זו התשובה הטבעונית ל"פאי רועים"

זה בעצם מעטפת של מחית תפ"א לכל תבשיל ירקות

מכיוון שיש כמות ענקית של תפ"א... אשמור חלק מהמחית להכנת קולקאנון - מחית תפ"א עם כרוב מאודה (נדמה לי שבמקור זה בכלל קייל).
 

RSPA

New member
שם יפה למאכל שניתן לקרוא לו בגזרתנו פשוט מעקוד או מעקודה


יש אותו בורסיות שונות ומגוונות של תוכן ועיצוב, אבל תפוחי האדמה כמרכיב מוביל - שולטטטטטטים תמיד.
אני הכרתי למשל, את הגרסה של עינת שגיא >> [URL]http://tinyurl.com/k9w2vv9[/URL]
וגם את הגירסה של נטלי הולדינג >> [URL]http://tinyurl.com/kxvbww4[/URL]
לבושתי, לא הכרתי או שלא זכרתי שקיימת גם גירסה שלך, אבל מעתה היא רשומה לפני עם הדגשה...

איזה יופי !
 
אני חושבת שבמעקוד מערבבים הכול יחד

ואילו בגרסה של פאי רועים יש שכבה של תפא, שכבה של מלית (קארי או ״בולונז״) ועליה עוד שכבה של מחית תפ״א.
אוהבים להשמיץ את תפוחי האדמה... אבל אני מאד אוהבת אותם בכל צורה ואופן!
 

RSPA

New member
בפה הכל מתערבב אף שישנם הבדלים ב"עיצוב"...

אבל את צודקת לגבי האבחנה הבסיסית בין פאי רועים למעקוד הקלאסי.
 

merav999

New member
וזה בדיוק מה שהכנתי להערב


תודה, שם מקסים יותר מפאי רועים
 

ladybug6

New member
אז כאן מתבשלים להם

מק אנד צ'יז טבעוני אפוי (מבוסס קשיו וגבינ"צ טבעונית ושמרי בירה)
סלט עדשים עם עשבים ועגבניות ושום מטוגן קלות
פרחוני כרובית צלויה מוגשים עם טחינה וסומק ופטרוזיליה מעל
סלט ירוק
והיו תותים מהממים ומתוקים במחיר סביר אז קניתי ועוד לא החלטתי אם לעשות בהם משהו או סתם לזלול אותם בין לבין

&nbsp
אחרים יביאו לשולחן מרק עגבניות עם אורז, תפוחי אדמה אפויים, סלט פירות ומלבי טבעוני לקינוח
 
אין כמו שבת בבית

אחרי שאת סוף השבוע הקודם העברתי בבית חולים (סיבוך קטן בעקבות הניתוח אבל עכשיו הכל בסדר טפו טפו טפו) שבו במיוחד בבוקר לא היה יותר מלחם לבן ו"סלט" שמורכב ממלפפון ועגבניה, עכשיו כשאני בבית אין כמו להתענג על אוכל אמיתי:
&nbsp
הכנתי לי מרק כתום עם גזר, דלעת, בטטה ועדשים כתומות.
סלט ירקות אמיתי עם מגוון ירקות
לחם מחיטה מלאה וטחינה עם זיתים
טופו ברוטב סויה
&nbsp
הדברים הפשוטים והבנאליים בדר"כ שפתאום למדתי להעריך אותם
 

יוספה 51

New member
השמועה אומרת שהטחון מהטבע חוזר. אז מחכים

ובנתיים- מרק שעועית עשיר שהמבשלת הדגולה כהרגלה לא קראה עד הסוף והכפילה כמויות והתוצאה- מרק של 4 ליטר ל- 5 סועדים... בסיר הכי גדול שלי. וחוץ מזה זוקינים בתחמיץ, שאר המנות על אמא שלי, ולקינוח מתכננת תאנים בחומץ בלסמי וסילאן בתנור, לאור קנייה של ארבע קופסאות תאנים מהממות.
 
למעלה