פשוט ברמה אחרת
את יכולה להשתמש במתכון של החיפושית למלבי, להמיר את הקורנפלור בעמילן טפיוקה ולהעלות את כמות הסוכר. מי זוהר לפי האף. שיהיה לך נעים. לצנן בתבנית במקום בכלים בודדים או אם יש לך מקום בכלים אישיים, ומעל לפזר קינמון, סוכר חום , בנדיבות שקדים מלוחים שבורים קטן ופקאנים מסוכרים כנ"ל.
אז אני לא מצליחה להגיע למתכון של החיפושית אבל הוא ממש כמו זה שהעתקתי לך מטבעוניות נהנות יותר. אני דילגתי על שלב הרוטב כי כאמור היו לי תכניות אחרות. במקום וניל השתמשתי במי זוהר ויותר מכפית בוודאות, בחלב סויה השתמשתי בזה ללא תוספת סוכר,
1
פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס (ולא נוזל קוקוס)
400 מ"ל מים
2כפיות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל אמיתית
3 כפות קורנפלור
1/4 כוס חלב סויה (אפשר בטעם וניל)
לסירופ:
1 כוס סוכר
1/2 1 כוסות מים
1 כפית מיץ לימון טרי
5-6 טיפות תמצית מי ורדים
1/2 1 כפות רכז רימונים
להגשה: שבבי קוקוס קלוי, אגוזים או בוטנים קצוצים, פירות טריים
+ מכינים את הסירופ: מניחים בסיר את כל חומרי הרוטב, מערבבים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך שעה, עד להיווצרות סירופ סמיך ואדום. מניחים להצטנן.
+ מכינים את המלבי: מערבבים היטב בכוס את חלב הסויה עם הקורנפלור(טפיוקה), עד שהאבקה מתמוססת.
+ מכניסים לסיר את חלב הקוקוס, המים, הסוכר, (מי זוהר וסוכר חום במקום שקיקי סוכר וניל) סוכר הוניל ותמצית הווניל. מחממים מעל להבה בינונית ומביאים לרתיחה.
+ יוצקים רבע כוס מחלב הקוקוס הרותח לכוס עם תערובת הקורנפלור להשוואת טמפרטורה ויוצקים את תערובת הקורנפלור חזרה לסיר, תוך כדי ערבוב טוב.
+ מנמיכים את הלהבה וממשיכים לערבב ללא הפסקה עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת. + מסירים מהאש ויוצקים לקעריות הגשה אישיות. מניחים להצטנן.
+ כאשר התערובת צוננת לחלוטין מכניסים למקרר ל-5 שעות לפחות ורצוי ללילה. אנחנו הכנסנו לפריזר לשעתיים ועבד לנו.
+ מרכיבים ומגישים: יוצקים מעל כל קערית הגשה מעט מהרוטב ומעטרים בשבבי קוקוס קלוי ואגוזים או בוטנים קצוצים.