בישולים לסופ"ש

Gidi Shemer

New member
טוב, נו. אז סולת. אין לילות ביירות בלי סולת. במלבי אין סולת.

סולת??? סולת זה גלוטן

בוא נתחיל מזה ואיפה אני כתבתי סולת?
כתבתי שהחלפתי את הקורנפלור בטפיוקה...עמילן ועמילן

RSPA

New member
למען "הצופים" אנסה לפרשן ...

טענת בסיס - מיקי טוענת שההבדל בין לילות בירות לבין מלבי הוא העיצוב בלבד ולא ההרכב. לשניהם במתכון המקורי אותם חומרים רק שלילות ביירות מעוצבת כעוגה לכל הקיבוץ ואילו מלבי מעוצב בכלים אישיים למקורבים בלבד.
ולפיכך - בהינתן שמיקי מכינה את המלבי על בסיס נ"ג משמעו שגם את לילות ביירות היתה מכינה על בסיס נ"ג (כלומר, לילות ביירות עם תחליף כלשהו לסולת).
מצד שני - גידי טוען שאם לוקחים מלילות בירות את הסולת היא לא תהיה לילות ביירות, אלא עוגת "משהו" שאפשר אולי יהיה לעצבה גם בדמות מלבי "כלשהו".

דעתי האישית - שלילות ביירות היא עוגה שמבוססת על סולת כמרכיב עיקרי ולפיכך, בהיגזר שלא תכיל אותה כמרכיב כזה היא תאבד את תוארה ומכסימום תיחשב ל"לילות טבריה"...

ברור גם שמלבי שיווצר ממרכיבי "לילות טבריה" לא יוכל להיחשב ככזה ששורשיו יונקים מלילות ביירות.

(ועדיין, אפשר לרוץ למאסטר שף עם מלבי "טבריאני" ולנצח...כי מיקי שולטטטטטת.....
)

לא לא לא

אני בכלל לא התיחסתי לעוגה הזותי
ההבדל בין מה שאני הכנתי למה שהמתכון שהבאתי מציע

RSPA

New member
כן כן כן . שנהיה רציניים לרגע?!

את יצרת את הלינקג' ל"לילות בירות" שעליה דיבר גידי בכך, שכשהבאת את התמונה של המלבי שנראה כמו בצורת עוגה שהכנת כתבת לצידו: "זה בלי סולת...", ובמשתמע, בניגוד לעוגה שגידי דיבר אודותה.
בצד זאת, לא הזכרת כלל את המתכון שהבאת (אומנם) במקום אחר בשרשור.

זה למען הסדר הטוב והדיוק.

Gidi Shemer

New member
מנהלת הפורום

אני מציע לתת חסימה סמלית למיקי. משהו כמו 5 דקות, למען יראו וייראו.
בנוסף, לתת
ל- RSPA

מה שכן, לא יותר מ- 5 דקות חסימה למיקי. אני רוצה לשוב ולרייר מול תבשיליה

RSPA

New member
ועד שתגיע המנהלת בא נהנה מהאלבום "לילות בירות"...

או כמופיע במקור : Layali Beirut בביצוע פדל שאקר.
כאן >> [URL]http://tinyurl.com/o6v8mbx[/URL] (ללחוץ על Play all)

לשיר הראשון באלבום יש גרסה עברית שנקראת "חלום מתוק" (בטח בגלל העוגה...
) ומבצעים אותה שלומי סרנגה ומושיק עפיה.
כאן: >> [URL]https://www.youtube.com/watch?v=I7ikeDCY_yM[/URL]

שתיהנו

יוספה 51

New member
מיקי נראה מדהים. מתכון דחוף בבקשה. וגידי

אם המתכון של נביל עומד בקריטריון של טבעוני אשמח מאד לקבל אותו.

פשוט ברמה אחרת

את יכולה להשתמש במתכון של החיפושית למלבי, להמיר את הקורנפלור בעמילן טפיוקה ולהעלות את כמות הסוכר. מי זוהר לפי האף. שיהיה לך נעים. לצנן בתבנית במקום בכלים בודדים או אם יש לך מקום בכלים אישיים, ומעל לפזר קינמון, סוכר חום , בנדיבות שקדים מלוחים שבורים קטן ופקאנים מסוכרים כנ"ל.
אז אני לא מצליחה להגיע למתכון של החיפושית אבל הוא ממש כמו זה שהעתקתי לך מטבעוניות נהנות יותר. אני דילגתי על שלב הרוטב כי כאמור היו לי תכניות אחרות. במקום וניל השתמשתי במי זוהר ויותר מכפית בוודאות, בחלב סויה השתמשתי בזה ללא תוספת סוכר,
1

פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס (ולא נוזל קוקוס)
400 מ"ל מים
2כפיות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל אמיתית
3 כפות קורנפלור
1/4 כוס חלב סויה (אפשר בטעם וניל)
לסירופ:
1 כוס סוכר
1/2 1 כוסות מים
1 כפית מיץ לימון טרי
5-6 טיפות תמצית מי ורדים
1/2 1 כפות רכז רימונים
להגשה: שבבי קוקוס קלוי, אגוזים או בוטנים קצוצים, פירות טריים
+ מכינים את הסירופ: מניחים בסיר את כל חומרי הרוטב, מערבבים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך שעה, עד להיווצרות סירופ סמיך ואדום. מניחים להצטנן.
+ מכינים את המלבי: מערבבים היטב בכוס את חלב הסויה עם הקורנפלור(טפיוקה), עד שהאבקה מתמוססת.
+ מכניסים לסיר את חלב הקוקוס, המים, הסוכר, (מי זוהר וסוכר חום במקום שקיקי סוכר וניל) סוכר הוניל ותמצית הווניל. מחממים מעל להבה בינונית ומביאים לרתיחה.
+ יוצקים רבע כוס מחלב הקוקוס הרותח לכוס עם תערובת הקורנפלור להשוואת טמפרטורה ויוצקים את תערובת הקורנפלור חזרה לסיר, תוך כדי ערבוב טוב.
+ מנמיכים את הלהבה וממשיכים לערבב ללא הפסקה עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת. + מסירים מהאש ויוצקים לקעריות הגשה אישיות. מניחים להצטנן.
+ כאשר התערובת צוננת לחלוטין מכניסים למקרר ל-5 שעות לפחות ורצוי ללילה. אנחנו הכנסנו לפריזר לשעתיים ועבד לנו.
+ מרכיבים ומגישים: יוצקים מעל כל קערית הגשה מעט מהרוטב ומעטרים בשבבי קוקוס קלוי ואגוזים או בוטנים קצוצים.

יוספה 51

New member
תודה. הרשימה הארוכה קצת מלחיצה

אבל יש לי הכל, אז אנסה בקרוב, אחרי המנוחה.

Gidi Shemer

New member
יוספה, לפחות במקור המתכון לא טבעוני

בעיקרון, זה מאד מזכיר מלבי אבל סולת וחלב מהווים את המרכז. לא ניסיתי מעולם את העוגה הזו עם תחליפי חלב למיניהם.

Gidi Shemer

New member
השם הרשמי = Layali Libnan

אני מניח שיש אלפי מתכונים באינטרנט, אולי אפשר לתחלף את החלב. אין לי מושג

ladybug6

New member
בחוברת של שבועות יש מתכון

כזה, טבעוני (או משהו בהשראת המתכון המקורי..) :)
הנה צילום מהדף בחוברת

RSPA

New member
זה מזכיר את מה שעשתה ד"ר נוף עתאמנה במאסטר שף

עד כמה שזכור לי, זאת היתה "המצאה" שלה ללכת לכיוון "עיצוב" כזה, על בסיס "לילות לבנון" או "לילות ביירות" המקורית (שהיא באמת עוגה).

ועוד כמה הארות:
- בעוגה המקורית משתמשים לא רק בחלב אלא גם בביצים.
- (וזה לגידי ..) נוף, שהיא גם ד"ר לביולוגיה (אחרי פוסט דוק שלישי במיקרוביולוגיה, ליתר דיוק) עזבה לאחר הזכיה במאסטר שף את המעבדה לטובת המטבח והבישולים ומריצה עסק חדש בתחום (סדנאות, בי"ס וכד'). אם תרצה גם...תצטרף למאסטר שף הבא (נדמה לי שהם מחפשים מישהו מכוחותינו לתכנית הבאה).

Gidi Shemer

New member
לא רק זה, אלא

שנוף באה מהמחלקה שלי בטכניון. אמנם התחילה את הדוקטורט אחרי שעזבתי אבל יש לנו הרבה חברים משותפים (שהיו להם המון דברים טובים להגיד עליה).

אבל אם על כוחותינו מדובר, ברור לך לגמרי שאם מיקי מהי הולכת למאסטר שף היא לוקחת אותו בהליכה.

יוספה 51

New member
טוב, אז נסתפק בהצעה המפורטת של מיקי

שלצערי נדחית לסופ"ש הבא בשל העומס.

הפעם נראה לי שנחה

באמצ"ש [כלומר אתמול] הכנתי:
סושי עם גזר, בטטה, בצל ירוק, מלפפון ואבוקדו, כולל טריאקי שהכנתי בבית.
שעועית ירוקה מוקפצת עם שום ובצל סגול.
סלט חסה+פטריות+עגבניות+אבוקדו+מיצלימון
פאי ברוקולי.
טוסטים עם שמנ"ז ושום.
סנדויצ'ים עם טופו חרוך, ימבה ממרחים וירקות טריים.
עוגת בננה

בסופ"ש הולכת להתארח קצת אצל ההורים שלי. הפעם אמא תכין

למעלה