בישולים לסופ"ש

p e b b l e

New member
לא רק לסופש

עד כה הוכנו:
מוקפץ ירקות וטופו עם אטריות צלופן
פירה
קולסלואו
בתכנון להיום:
שעועית ברוטב עגבניות
כרובית בתנור
ורמצילי עם כרוב
 

ella100

New member
איטריות דקיקות ,קצרות . p e b b l e ,אשמח למתכון

הרמצילי עם כרוב.
מבשלים לחוד?מאחדים?
יש רוטב?התבלינים?
 

p e b b l e

New member
בשמחה, זה ממש פשוט

1/2 כרוב חתוך לרצועות דקות
1 בצל חתוך לרצועות דקות
אטריות ורמצילי (אטריות אורז דקות)
&nbsp
מטגנים במחבת עמוקה בצל וכרוב עד שהכרוב מתרכך ומתחיל להשחים.
בינתיים משרים את האטריות במים רותחים עד שמתרככות. כשהן רכות מספיק מסננים, מצננים, וחותכים כי הן ממש ארוכות.
כשהכרוב מוכן מתבלים. לגירסא אסייתית מתבלים בסויה, שמן שומשום וג'ינג'ר (אני משתמשת בקפוא של דורות). לגירסא הונגרית מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים למחבת את האטריות מערבבים ואוכלים.
כמה פשוט ככה טעים.
 

RSPA

New member
ורמיצ'לי (vermicelli) - מילולית באיטלקית זה "תולעים קטנות".

אבל הכוונה לאטריות ארוכות דקות שקוטרן קטן מזה של ספגטי וספגטיני.
 

RSPA

New member
בדוגמה שהבאת יש Filini Vermicelles - זה לא אותו דבר

כמו הורמיצ'לי הקלאסי שהוא איטריה ארוכה.
Filini זה "גפרור פסטה" דק. כלומר, איטריה דקה קצרה.
 

ella100

New member
סיבה טובה ללמוד להכין עם נודלס אורז

לא שמתי לב קודם שציינת שהן מאורז.
&nbsp
כן,ברור שזה יהיה מוצלח גם עם הסוג השני.
גם הן מוכנות בצ'יק.
 
אטריות צלופן, הכוונה היא לאטריות שעועית?

נדמה לי שראיתי איפשהו שהן מכונות גם ככה.
 

p e b b l e

New member
אכן כן

אבל אלו לא האטריות שבתמונה שצירפת בשרשור האחר אלא אטריות לבנות שקופות שעשויות מהעמילן שבשעועית.
 
לא יותר מדי היום

הכנתי אתמול
קציצות עדשים כתומות וכרובית- יצאו מעולות! (כמעט ולא הצלחתי להשאיר להיום בערב)
טחינה
סלק לגדולים וסלק לקטנים
&nbsp
היום:
קיש כלשהו- כנראה בצל וכרישה
בורגול עם איטריות לילדים
אנטיפסטי
&nbsp
והקטנצ'יק ביקש קוסקוס עם מרק, אז אולי גם אכין קצת מרק ירקות....
 

נטאשKה

New member
מיקי נראה לי שאני מדברת בשם כל יושבי הפורום

כשאני כותבת שכולנו מצפים שעד מחר השום כלום הזה יהפוך לרצף מאכלים שיגרמו לנו להזיל ריר על המסך ולפנטז על איך אנחנו מאמצים אותך כאמא, או לפחות מתארחים אצלך קבוע
 
תודה אבל באמת זה הולך קשה קשה

קוביות טופו קדיתא הרך והנהדר עם קוביות קישואים צהובים, בצל מוזהב, אפונה זעירה של סנפרוסט, קרם קוקוס, צרור כוסברה קצוץ דקדק, קארי מדרס

קציצות שעועית לבנה שרוככה במים ונטחנה במעבד מזון, גזר,פפריקה מתוקה וחריפה, כורכום, קישוא צהוב אחד, בצל. מטוגנות.

קציצות אזוקי ועדשים שחורים מושרים וטחונים מעורבבים עם פטרוזיליה, כוסברה,בצל- הכל טחון, קמח חומוס והרבה כמון. מטוגנות.

בתנור תערובת קוביות קישואים צהובים, בצל, רצועות פלפל צהוב ואדום, סויה, סילן, שמן שומשום ובסוף אוסיף שום.

בצק שמרים לעוגת שמרים עם קרם שוקולד.

סלק בכמות נאה בשלמותם בצליה כרגע

חסות פריכות ממתינות, כרוב ירוק גם הוא, עגבניות חינניות, פלפלים באדום כתום צהוב לסלטים טריים וכם בצל בגול אפרסמונים, תפוחים פציחים, תפוזין אורגניים מהממים
בראשי מתרקמת בחושה תפוזית, אני אוהבת כזותי, אולי עם שבבי קוקוס, נראה


אולי יצא משו ראוי בסוף...
 
מה התווסף?

הסלק הקלוי לקוביות קטנות,הרבה עלי אזוב שייבשתי בתנור לפני חודש, שמן זית מיצלימון סחוטרי מייפל פלפלת אדומה חריפה.

לקישואים ולפלפלים לא בוספתי שום כי אם פלפל חריף חתוך דקיקות.

החסות הפכו לסלט עם פילה פלחי תפוז, פרוסות פינק ליידי דקדקות, אבוקדו בנתחים גדולים,פרוסות בצל סגול לטבעותיו, מיצלימון, שמן זית, מלח גס.כף סילאן

סלט ירקות מפלפלים דו צבע, עגבניות, מלפפונים, צנוניות קטנות עזות הבעה, בצל לבן קאטן דקדקדק, גזר, הכל לקוביות קטני קטנות, אבוקדו בקצת יותר גדול. מלח גס ומיצלימון בלבד.

טחינה, כמובן וכרגיל. עתירת לימון.

גזר מאודה עם תבלין לחמוצים עירקיים שיש בו גם חריף וגם צהוב.

כרוב לבן קצוץ, בצל סגול גם, חופן חמוציות חופן אוכמניות, מלח גס פלפל שחור גרוס, מיצלימון מעט שמן זית. נענע בנמדיבות קצוצה דק.

תפוחי אדמה חצויים על קליפתם מרוחים בשמן מתובל היטב.

לחיילים שליד הבית הוצאנו כלי מלא סלט פלפלים וקישואים. עודחד עם גזר. תבנית גדולה מלאה אורז עם עדשים שחורים וכמון. עוגת בסקויטים שכבות וטחינה.

ובזה תם הטקס. היום בחושה תפוזים
 
למעלה