בישולים לסופ"ש

ella100

New member
מיקי,איזה מלוי את מכינה לעוגת הביסקוויטים?

קניתי בסקוויטים.

עבורנו

אני מכינה קרם משמנת אלפרו חלב סויה ופודינג וניל, מוסיפה לו גבינת סויה שמנת וזהו, מעל ממיסה שוקולד מריר לפחות 60% עם מעט שומן קוקוס ומעט מים ומזלפת

ella100

New member
עוד לא למדתי להכין גבינת סויה.

אני מקווה שרק הקרם גם מספיק.
הפודינג יהיה פודינג מבושל.

יוספה 51

New member
מיקי, מה עם תכנון הבלוג? ספר מתכונים? משהו?

בנתיים אסתפק בבחושה ...

שלי ללא גלוטן

המתכון המקורי העתקתי ממישהי שכותבת כאן ושכחתי ברוב עוונותי את הכינוי שלה
זה בכל מקרה מהפייס אז קרדיט למקור לא לי- לנטול גלוטן המרתי קמח, במקום חומץ השתמשתי ברסק תפוחים ובמקום חלב סויה במיץ תפוזים

זה המתכון הבסיסי, משם אפשר להתפרע ולהוסיף מה שאוהבים.
אני מוסיפה למשל אוכמניות טריות, היום הוספתי תפוחים ואגוזי פקאן, וכפית קינמון.
אפשר להוסיף שוקולד צ׳יפס, תותים וכדומה.

אני מכינה מראש כמות כפולה מזו שכתובה.

חומרים:
200 מ״ל חלב סויה
20 מ״ל חומץ תפוחים
200 גרם קמח תופח
200 גרם סוכר לבן
רבע כפית סודה לשתייה
רבע כפית מלח
רבע כפית אבקת אפייה
80 מ״ל שמן צמחי ללא טעם (לא שמן זית. אפשר חמניות, תירס וכו׳)
1 כפית תמצית ווניל- אם כי אני לא משתמשת בתמצית אלא במקלות ווניל אמיתיים, אין להשוות בכלל את הטעם.

הכנה:
לחמם תנור ל-180
בקערה קטנה, לערבב את חלב הסוייה וחומץ התפוחים ולהניח בצד לעשר דקות (חלב הסוייה מתחיל קצת להתגבן).
בינתיים מערבבים בכף בקערה את המוצרים היבשים.

אחרי עשר דקות מוסיפים את המוצרים הרטובים- קרי השמן, חלב הסוייה המעורבב והווניל. מערבבים ממש מעט, התערובת יכולה להראות טיפה גושית, זה לא נורא. לא לערבב יותר מדי, אחרת חומרי התפיחה מתחילים לעבוד מהר והם צריכים לעבוד בתנור ולא מחוצה לו.

את התערובת שנוצרה מוזגים לתבנית משומנת (אני משתמשת בתבניות אפייה חד פעמיות מנייר מיוחד, זה לא נדבק).
נותנים לתבנית טפיחה על השולחן (לא חזק מדי), כדי להאט את העבודה של החומרים שגורמים לעוגה לגבוה).
לא למזוג עד קצה התבנית, אלא קצת יותר מחצי, שיהיה לעוגה מקום לעלות.
אופים 25-30 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.

את התוספות מוסיפים שניה לפני שמעבירים את התערובת לתבנית. קוביות תפוחים, אגוזים שאוהבים וכו׳.
אפשר גם להכין מזה מאפינס,
ואפשר להחליף 30 גרם קמח ב30 גרם קקאו אם רוצים להכין עוגה או מאפינס שוקולד, ואז מוסיפים שוקולד צ׳יפס לתערובת לפני שמעבירים לתבנית. אני מכינה את זה לפעמים כעוגה, ואז ממיסה שוקולד מריר עם קצת חלב סוייה במיקרו ושופכת על העוגה כשהיא חמה, כמו למשל במתכון של נופר לעוגת שוקולד בסיסית.

flame12

New member
אשמח לעזרה

שלום לכולם,

אשמח לעזרה בבניית תפריט צמחוני ומעניין לשישי
מה שיש ברשותי:
טופו, חלב קוקוס, דלעת, ברוקולי, בצלי שאלוט (אני חייבת למצוא להם שימוש בכל מצב ואפילו אשמח לקבל מספר מתכונים עבורם ואיך כדאי להכין ומה...) ועוד דברים בסיסיים, פשוט הנ"ל הם מוצרים שאשמח לנצל בהקדם.

תודה ומראש וסופ"ש נעים!

שאלוט

לקרמל- לקלף, לתוך סיר בשלמותם עם מעט שמן חם,לכסות עד שמתרככים. להוסיף כף או שתיים סוכר חום, מלח, יש מי שמוסיפים מעט חומץ אני לא אוהבת. לערבב עד שכל הסוכר נמס והשלוטים תופסים צבע.

קוביות קטנות של דלעת, קוביות קטנות של טופו, ברוקולי מחולק לפרחים והגבעול מקולף ופרוס . את הדלעת מגלגלים במעט שמן ובצל קצוץ בסיר שטוח או מחבת עמוק, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים טופו, מערבבים. מוסיפים חלב קוקוס. אפשר לגרר מעל גם אגוז מוסקט. את הבברוקולי מאדים על רשת או חולטים קצר בסיר מים, מסננים ומעבירים לכלי של הדלעת והטופו. מוסיפים שום טרי כתוש, מתקנים מלח ופלפל ומוכן. אפשר לזרות מעל שקדים קלויים. להגיש עם אורז לבן או צהוב, פירה, פסטה...

RSPA

New member
אהבתי את הבאבאברוקולי (בברוקולי...)

חוץ מזה הכנתי משהו מדהים שכולם ליקלקו אצבעות. מציע לך לנסות.
"טופו, פטריות פורטבלו ומרטיני"
[URL]http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4040671,00.html[/URL] (ראי באמצע הדף).

אני הכנתי עם יין לבן. מתכון להיט !

נראה מגניב

מה שצד את תשומת ליבי הוא מרקהעגבניות עם הוודקה וקוביות אבוקדו

נראה לי שווה נסיון

RSPA

New member
את זה לא ניסיתי אבל נראה שהוא עושה מצב רוח טוב

במיוחד כשכתוב שם שבהגשה להוסיף 2, 3 (וכן הלאה...) כפות וודקה.

נטאשKה

New member
בנתיים בקטנה מאוד מאוד

פירה בכמות מסחרית שתספיק לכל השבוע ועדשים שחורות עם בצל אדום, פלפלים צהובים וירוקים בויניגרט תפוזים.

בתכנון - רכישות משוק האיכרים בנמל -

סלט מזוקיני צהוב יפיפה, מתכננת גם לגרר אותו חי וגם לצלות בתנור, יש לי נבטי סלק ועלי סלק להוסיף לסלט וצנוניות קטנטנות וחריפות. ועוד לא החלטתי על הרוטב. רעיונות?

עוד מהשוק - חצילים ארוכים וצרים, כמעט ללא גרעינים, שכנראה יחרצו יוזלפו שמ״ז וינסו לתנור עם שום. אם יאפשר לי הזמן זוממת על קריספי שום.

חצילים עגולים קטנים ימולאו ככה״נ בבורגול סלק (בורגול שעבר בישול בסלק ונצבע ורוד) ואולי גם בתוספת סלרי ואגוזים ויאפו בתנור.

יש לי פטריות מיוחדג׳ות מהשוק ששכחתי את שמן אבל אמורות להיות מעולות על הפלנצ׳ה.

מתכוונת להעביר אותן סיבוב ואז לאכול אותן עטופות בחסה הידרופונית שאמורה להיות בשרנית, חמאתית ומתוקה. אחרי שאטעם אותה אחליט אם גם היא תעבור קודם סיבוב במחבת או שתהווה מעטפת טריה.

בנוסף אכין כנראה עוד סיבוב של סלט הפסטה עם אבוקדו וזיתים על בסיס בלסמי שעבד מעולה בשבוע שעבר ועוד מנת פסטה גדושה שתלך עם רוטב הפלפלים משבוע שעבר שנשארה לי ממנו עוד צנצנת.

ויש לי המון קלמנטינות. הן כנראה יכנסו לסלט נוסף עם עדשים שחורות. עוד רעיונות מישהו?

עכשיו רק שהבייבי תישן שעתיים במיטה שלה מחר ותאפשר לי ליישם את התכנונים האלה

אם עוד ישאר לי זמן זוממת על מאפינס מהירים בגזרת המלוח.

נטאשKה

New member
התכניות השתנו מאוד

כי לאמא שלי התקלקל המקרר והיא חלקה ביננו הרבה מצרכים.

אז לפירה וסלט העדשים נוספו-

סלט חצילים מחציל שחור גדול שנקלה בתנור עם עגבניות צלויות ויחדיו הם רוסקו עם שום ותיבול.

סלט גדול ושמח עם אבוקדו, צנוניות זעירות חריפות, קולרבי, פלפלים בשלושה צבעים וצמח מים מלוח מאוד שהבאתי משוק האיכרים ושכחתי את שמו אבל בעצם מחליף המלחה - רוטב פשוט של שמ״ז ולימון טרי וקצת פלפל לבן ששידרג את העסק.

סלט עגבניות קלאסי עם שרי בשני צבעים, צהובות ואדומות, חלקן טריות וחלקן צלויות בתנור והמון ירוקים.

במיה קלאסית ברוטב עגבניות עם סלרי.

טחינה עם המון פטרוזיליה כוסברה ושום.

וגם פלפלים ממולאים בתנור ורביולי טבעונים שהיו לאמא שלי כבר מוכנים במקרר והועברו אלי כלאחר כבוד.

מחר ובשבוע הבא נטפל בסחורה שהבאתי מהשוק

ladybug6

New member
תפוז מעלים הודעות...

בכל מקרה, ניסיתי לכתוב מוקדם יותר:
&nbsp
בישולים כנראה יקרו רק מחר, לבינתיים סיפקתי קרייב שמלווה אותי כבר חודש שלם!
בורקס פינוקים.
קניתי בורקסים קפואים מוכנים כאלה במילוי תפו"א, ובזמן שאפיתי אותם הכנתי טחינה טובה וחמצמצה עם שום, סלט ערבי קצוץ, פרסתי מלפפונים חמוצים... כשהכל היה מוכן גם הבורקסים יצאו מהבילים מהטוסטר אובן, וישבנו להתענג. אין כמו הריונית שבאה על סיפוקה אחרי שבועות של קרייבינג

&nbsp
בהמשך הסופ"ש (אחרי שאתאושש מהבורקסים האלה) אני שואפת להכין מיני קישים שכנראה חלקם ילכו להקפאה, כנראה אחד עם פטריות ובצל סגול ואחד עם פלפלים קלויים ואגוזי מלך. שניהם יהיו עם מלית שמנת כזאת (צמחית כמובן) שתמלא את החורים שבין הירקות הקלויים.
בנוסף אני רוצה להכין שוב את הזיתים המרוקאיים המבושלים שיצאו ממש טעימים בפעם הקודמת והתחסלו תוך יום, סלט חצילים כלשהו, גבינת סויה-שמנת ביתית, ועוד בורקסים! הפעם שאני אכין, במילוי גבינת ריקוטה מסויה עם זעתר וזיתים.
אם יהיה עוד כח, אולי תהיה פה בטעות גם פסטה כלשהי. אבל בואו לא ניסחף לבינתיים

RSPA

New member
בדר"כ בהריון מלפפונים חמוצים הולכים יחד עם שוקולד...

אבל את משהו מיוחד (כבר אמרנו) שמשבשת את הסטטיסטיקה....

ladybug6

New member

דווקא חמוצים זה מאוד קלישאתי אז אני לפחות בחצי הדרך לשם...

למעלה