שלי ללא גלוטן
המתכון המקורי העתקתי ממישהי שכותבת כאן ושכחתי ברוב עוונותי את הכינוי שלה
זה בכל מקרה מהפייס אז קרדיט למקור לא לי- לנטול גלוטן המרתי קמח, במקום חומץ השתמשתי ברסק תפוחים ובמקום חלב סויה במיץ תפוזים
זה המתכון הבסיסי, משם אפשר להתפרע ולהוסיף מה שאוהבים.
אני מוסיפה למשל אוכמניות טריות, היום הוספתי תפוחים ואגוזי פקאן, וכפית קינמון.
אפשר להוסיף שוקולד צ׳יפס, תותים וכדומה.
אני מכינה מראש כמות כפולה מזו שכתובה.
חומרים:
200 מ״ל חלב סויה
20 מ״ל חומץ תפוחים
200 גרם קמח תופח
200 גרם סוכר לבן
רבע כפית סודה לשתייה
רבע כפית מלח
רבע כפית אבקת אפייה
80 מ״ל שמן צמחי ללא טעם (לא שמן זית. אפשר חמניות, תירס וכו׳)
1 כפית תמצית ווניל- אם כי אני לא משתמשת בתמצית אלא במקלות ווניל אמיתיים, אין להשוות בכלל את הטעם.
הכנה:
לחמם תנור ל-180
בקערה קטנה, לערבב את חלב הסוייה וחומץ התפוחים ולהניח בצד לעשר דקות (חלב הסוייה מתחיל קצת להתגבן).
בינתיים מערבבים בכף בקערה את המוצרים היבשים.
אחרי עשר דקות מוסיפים את המוצרים הרטובים- קרי השמן, חלב הסוייה המעורבב והווניל. מערבבים ממש מעט, התערובת יכולה להראות טיפה גושית, זה לא נורא. לא לערבב יותר מדי, אחרת חומרי התפיחה מתחילים לעבוד מהר והם צריכים לעבוד בתנור ולא מחוצה לו.
את התערובת שנוצרה מוזגים לתבנית משומנת (אני משתמשת בתבניות אפייה חד פעמיות מנייר מיוחד, זה לא נדבק).
נותנים לתבנית טפיחה על השולחן (לא חזק מדי), כדי להאט את העבודה של החומרים שגורמים לעוגה לגבוה).
לא למזוג עד קצה התבנית, אלא קצת יותר מחצי, שיהיה לעוגה מקום לעלות.
אופים 25-30 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
את התוספות מוסיפים שניה לפני שמעבירים את התערובת לתבנית. קוביות תפוחים, אגוזים שאוהבים וכו׳.
אפשר גם להכין מזה מאפינס,
ואפשר להחליף 30 גרם קמח ב30 גרם קקאו אם רוצים להכין עוגה או מאפינס שוקולד, ואז מוסיפים שוקולד צ׳יפס לתערובת לפני שמעבירים לתבנית. אני מכינה את זה לפעמים כעוגה, ואז ממיסה שוקולד מריר עם קצת חלב סוייה במיקרו ושופכת על העוגה כשהיא חמה, כמו למשל במתכון של נופר לעוגת שוקולד בסיסית.