בישולים לסופ"ש

shudaizi

New member
אפשר מתכון לזיתים?

סבתא שלי הייתה מכינה אבל אף אחד במשפחה לא יודע איך...

ladybug6

New member
אני הכנתי ככה

הרתחתי פחית של זיתים ירוקים מגולענים, סיננתי ושטפתי, חזרתי על התהליך פעמיים (שתי הרתחות וסינון ושטיפה).
בסיר קטן טיגנתי 4-5 שיני שום כתושות בכמות נדיבה של שמן זית. הוספתי פפריקה מתוקה בנדיבות + פפריקה חריפה, מלח פלפל, 2-3 כפות של ממרח לימון כבוש קנוי, קופסה קטנה של רסק עגבניות, וקצת מים עד שהתקבל מעין רוטב. נתתי לו לרתוח והוספתי את הזיתים לעוד רתיחה, ואז בישלתי עם מכסה על אש קטנה איזה חצי שעה עד שהזיתים התרככו קצת. הוספתי קצת נוזלים לרמת הסמיכות שנראתה לי, כך שלא יהיה דליל אבל שיהיה קצת רוטב סמיך כזה שעוטף את הזיתים ואפשר לנגב עם הלחם בכיף..

לא היה לי חשק וכוח להכין היום הרבה

בינתיים הכנתי את אטריות המש שהזכרתי בשרשור קודם (פטוצ'יני) עם רסק עגבניות.
בהמשך אוסיף גם תבשיל ירקות.

יוספה 51

New member
בסוף יצא לא מעט: מרק נפלא של בני סיידא- שלושה מיני עדשים

ואליו התווספו: פירה מיוחד שאמי מכינה בתנור עם קרסט מתפצפץ, מאפה פסטה בעגבניות, מאפה עם צנוברים ובצל (בתי אומרת שזה דומה ללחמה'גון או משהו כזה), טעים מאד- גם של בני סיידא, סלט בורגול ותות שדה טעים טעים, וכרובית עם טופו מצוינת שנשפכה לה על אורז לבן, מתוך 'בצק אלים' , גם מעולה. סלט כרוב וספגטי ירקות סגרו את השולחן העמוס. לקינוח עשיתי עוגה מרסק לוטוס עם חלב סויה אפוי שמעליו קרם קוקוס עם חלב סויה אגר אגר וקורנפלור, וכדי באמת להתפרע- שכבה עליונה של שוקולד מריר מומס. מזל שיש ארוחות שבת כאלו רק אחת לשבוע.

ella100

New member
יוספה,תרצי לרשום את מתכון המאפה עם צנוברים ובצל

ואת ההערות שלך,מנסיון ההכנה שלך.

למעלה