אני הכנתי ככה
הרתחתי פחית של זיתים ירוקים מגולענים, סיננתי ושטפתי, חזרתי על התהליך פעמיים (שתי הרתחות וסינון ושטיפה).
בסיר קטן טיגנתי 4-5 שיני שום כתושות בכמות נדיבה של שמן זית. הוספתי פפריקה מתוקה בנדיבות + פפריקה חריפה, מלח פלפל, 2-3 כפות של ממרח לימון כבוש קנוי, קופסה קטנה של רסק עגבניות, וקצת מים עד שהתקבל מעין רוטב. נתתי לו לרתוח והוספתי את הזיתים לעוד רתיחה, ואז בישלתי עם מכסה על אש קטנה איזה חצי שעה עד שהזיתים התרככו קצת. הוספתי קצת נוזלים לרמת הסמיכות שנראתה לי, כך שלא יהיה דליל אבל שיהיה קצת רוטב סמיך כזה שעוטף את הזיתים ואפשר לנגב עם הלחם בכיף..