סכמ"ש + גולם במעגל

EdisonGirl

New member
אבל מה זה שווה אם את לא מפרטת ונותנת לנו חומר

עסיסי

< אחח, איך שהיא הולכת להתנקם בי בתורי
>

מסכמת

1. האם היה לכם שבוע טוב? מאד טוב
2. האם הכרתם אנשים חדשים השבוע? לא שזכור לי
3. מבחינתכם חמישי נחשב סופ"ש כבר, או שישי, או שאצלכם אין בכלל דבר כזה סופ"ש כי כל השבוע זה עבודה/מבחנים? בטח שיש סופ"ש. חולה על סופ"שים.. אצלי הסופ"ש מתחיל בשישי בצהרים כי אני עובדת בשישי בבוקר, וזה מבאס.
4. האם השבוע היה לכם מגע (כלשהוא, לא חייב להיות גס, אבל רצוי) עם בן המין השני? או עם בן מינכם? :p הנה... זה מתחיל... אמרתי לאדיסון שלאט לאט תשתלטי ותתחילי עם הנושאים האלה
מה זה השאלות האישיות האלה ספייסי?!?
רק בשביל העניין אענה שכן ולא אוסיף יותר מזה.
5. האם למדתם משהו חדש השבוע? אם כן, פרטו גם מטריות יקרות ו"חזקות" כביכול הן חד פעמיות!!
6. מה המאכל הכי מגניב/מיוחד שאכלתם השבוע? אכלתי עוגיית מקרון ורודה כמו במאסטר שף!! זה כל כך טעים!!!

לגבי הגולם... אין לי מה לשאול אותך.. אני כבר יודעת את כל הסודות שלך

spaysi8

New member
בקשר לשאלה 4..

תראי,
אני לא רוצה חלילה לגרום למישהו להרגיש לא בנוח,
אבל כן מותר לפעמים לשאול דברים גסים,
אפילו שכתבתי שם שלא חייבים להסתכל על זה באופן גס (חיבוק למשל)

:p

lee05

New member

1. האם היה לכם שבוע טוב? סביר...
2. האם הכרתם אנשים חדשים השבוע? יאפ
3. מבחינתכם חמישי נחשב סופ"ש כבר, או שישי, או שאצלכם אין בכלל דבר כזה סופ"ש כי כל השבוע זה עבודה/מבחנים?חמישי נחשב, למרות שיש לי לימודים בשישי זה לימודיים כייפים אז חמישי בהחלט.

4. האם השבוע היה לכם מגע (כלשהוא, לא חייב להיות גס, אבל רצוי) עם בן המין השני? או עם בן מינכם? :p אם אגלך לך אצורך להרוג אותך

5. האם למדתם משהו חדש השבוע? אם כן, פרטו - כן בעיקר בצילומים (הכלתי על הכלבלב בשבת לים לצלם..:))
6. מה המאכל הכי מגניב/מיוחד שאכלתם השבוע?ממממ....לא השבוע אבל שבוע שעבר אכלתי פסטה שחורה

Puskas

New member
יאללה

1. היה שבוע בסדר, שבוע של התנסות ראשונה.
2. אפשר להגיד, זו מישהי שלומדת איתי כבר שנה ומשהו אבל רק השבוע דיברתי איתה פעם ראשונה.
3. בחמישי אני עדיין לומד ובשישי בבוקר אני עובד אז אני תאכלס מרגיש את הסופ"ש רק משישי אחרי הצהריים בערך.. אבל השבוע ספציפית אני עובד גם שבת בוקר אז אני מניח שהסופ"ש שלי יהיה נוצרי, שבת וראשון חח.
4. מן הסתם.. כל שבוע יש לי מגע (גס ולא גס).
5. למדתי שדברים שנראים מלחיצים מאוד הם בעצם זורמים וקלילים, למדתי שיש לי יכולת ניסוח לא רעה בכלל ושאני יכול להיות פוליטיקאי מצוין (לא יודע אם זה טוב או רע..).
6. וואלה היה לי שבוע שגרתי לאללה.

שאלות לגולם (מילה נוראית!):
1. מה הסטטוס הזוגי שלך?
2. מה הסטטוס הנוכחי בפייסבוק שלך?
3. למי את מצביעה בבחירות הקרובות (או מה הכיוון לפחות)?
4. בשר או חלב?
5. בעד חזרה לגבולות 67 ומתן מדינה לישמעאלים או נגד?
6. פלאפל או שווארמה?
7. בעד או נגד לגליזציה של מריחואנה?
8. מנרגלת?
9. מה עושה בחיים?
10. התייאשת כבר אחרי 9 שאלות?
11. האם.. סתם סתם נסחפתי :)

סופ"ש מקסים יקירתי.

1. האם היה לכם שבוע טוב? חביב ומעייף, בעיקר. ועמוס. מאוד עמוס.
2. האם הכרתם אנשים חדשים השבוע? כן, אבל לא כאלה שהולכים להפוך לחברי נפש, כנראה.
3. מבחינתכם חמישי נחשב סופ"ש כבר, או שישי, או שאצלכם אין בכלל דבר כזה סופ"ש כי כל השבוע זה עבודה/מבחנים? בתחושה חמישי אחה"צ זה כבר ממש סופ"ש.
4. האם השבוע היה לכם מגע (כלשהוא, לא חייב להיות גס, אבל רצוי) עם בן המין השני? או עם בן מינכם? לגמרי. מלא. (כאלו, מלא חיבוקים ומשיכות בשרוול מילדים בכיתות א'-ג')
5. האם למדתם משהו חדש השבוע? אם כן, פרטו אהמ, למדתי היום מה זה "תופס אצבעות" ולמה זה מגניב.
6. מה המאכל הכי מגניב/מיוחד שאכלתם השבוע? לא אכלתי, אבל שמעתי על עוגת פישפשטי או משהו כזה. מיליון שכבות די דוחות עם גרניום לימוני מעל.

רוצים לדעת מה המשמעות האמיתית של גולם במעגל?

היה את הסיפור הסיפור על המהר"ל מפראג שהחליט ליצור לו גולם - הוא לקח בובת חימר והפיח בה רוח חיים ע"י זה שהוא כתב את האותיות א.מ.ת על המצח שלה, קבר אותה ובמשך כמה לילות הסתובב מסביב למעגל של אבנים והתפלל עד שהבובה התעוררה לחיים. הבובה קמה והפכה ליצור מרושע שזרע הרס בכל מקום, אז הוא החליט שכמו שהוא הקים אותה לחיים הוא צריך לקחת ממנה את רוח החיים בחזרה, ומחק לה מהמצח את האות א', כך שנוצרה המילה "מת". הגולם מת במקום. יש מי שטוען שעד היום בובת הגולם קבורה איפה שהוא שאחד ממרתפי בתי הכנסת השינים בפראג.

וזה היה סיפור קריפי על "גולם במעגל"...

המחנך שלי בכיתה ט'

בבית ספר דתי סיפר לנו שהוא היה בבית כנסת של המהר"ל מפראג וכשרצה לעלות לעליית הגג חסמו לו את הכניסה כמה בריונים...

WHO KNOWS

יכול להיות שאני מערבבת דברים,

אבל אם אני לא טועה, הסיפור המקורי טוען שבגג בית הכנסת חבויה תיבה ובה ספר שנקרא "ספר היצירה", בו השתמש המהר"ל כדי להפיח חיים בדמות.
מדובר באיזה ספר אלכימיה עתיק שכתוב בשפה מקראית שדי מסובכת להבנה, ומי שמצליח להבין ולהתעמק בספר יהיה בעצם מסוגל להבין את סודות הבריאה...
ממה שהבנתי קיימים כמה נוסחים של "ספר היצירה" הזה, שכולם מתבססים על הספר של המהר"ל, אבל איכשהו הרבה מהידע בהם הלך לאיבוד בתרגומים החדשים יותר (ככה זה כשמידע עובר ב"טלפון שבור" מדור לדור)
לאחרונה אפילו ראיתי בסטימצקי ספר יצירה "מפורש ומבוער" שיצא לאור בעברית, אבל רק מעטים מהטקסטים שלו פורשו והוסיפו כמה טבלאות כדי להסביר את מה שכתוב בו.

למעלה