לאורה101

New member
יפה לך סופסוף

עוד לא ראיתי בחור צעיר שמגן ככה על הדור שלו.
שאפו חביבי
אתה בסדר אתה

ואתה ממש חמוד שהצעת לעזור לשחר להעסיק את הבת שלה.

Gali04

New member
כשתתבגר תבין יותר....

נקודת ההתבוננות שלך על החיים היא ממקום של אדם/ילד בגילך ולכן הינה נקודת התבוננות צרה ביותר. ומשכך הם פני הדברים, אין טעם לכל הדיון הזה, כי הוא נופל על אוזניים בלתי קשובות או אוזניים בעלות קשב מצומצם במידע שהן יכולות להבין. אי אפשר לצפות מילד בן 17 להבין מה שאדם מבוגר מבין על החיים.
&nbsp
לאמר ״שטויות במיץ״ זה איך לאמר בעדינות?! ילדיות במיטיבה

יש לי פור עליך בנסיון חיים, וכנראה, רק כנראה, נקודת מבטי על החיים יותר רחבה משלך אז קצת צניעות עם כל הביטולים בהינף יד שלך

Gali04

New member
זה לא זלזול

אלה עובדות החיים. אתה היום לא יודע מה שתדע בעוד 20 שנים או אפילו בעוד 5 שנים. האדם מתפתח וצובר וותק חיים. הראיה שלך לא יכולה להיות ראיה של אדם בעל ניסיון ולא משנה עד כמה אתה מרגיש בוגר. כשהייתי בגילך חשבתי בדיוק את אותו הדבר, הייתי בטוחה שאני יודעת הכל. כשתגדל תיזכר בשיחה הזאת. את הנסיון בחיים מרוויחים ביושר וככל שיותר מבוגרים הניסיון יותר גדול. לא קשור בכלל לעניין של זלזןל. אם כבר זלזול אתה זה שכתב "שטויות במיץ"

&nbsp
&nbsp

Gali04

New member
כן, אבל לא רק מוצצי דם ולא רק בגיל 9.....

גם עלוקות
אינטרסנטים
מרוכזים בעצמם
אגואיסטים
נצלנים
כפויי טובה
בלתי מסופקים
שואבי מזומנים
ולא דיברתי על הסחיטה הריגשית
ועל הדאגה שיוצרים אצל ההורים, שגדלה ככל שהילד גדל (ילד קטן-צרות קטנות, ילד גדול-צרות גדולות)
&nbsp
ועוד ועוד
&nbsp
יש משפט אומר: "אבא אחד יכול לגדל עשרה ילדים, אבל עשרה ילדים לא יכולים לגדל אבא אחד"
&nbsp
כמובן, שיש ילדים נשמות טהורות, מלאכים
,פיות
שהינם חריגים בנוף הכללי. אני, כמובן, מדברת בהכללה.
&nbsp
&nbsp

אך בני ה-9 גדלים, וגלי לא אומרת שהם משתנים. כלומר----

כוווווולנו ערפדים!
ולא רק הילדים...
ערפדים במאה אחוז!
לידתנו היתה סתם בזבוז...

כוווולנו כפויי טובה
לא יודעים להחזיר אהבה
אינטרסנטים אנוכיים
אגוצנטריים, כוחניים!

לכולנו אותן נטיות:
למצוץ דם בקשיות ,
להגיד: "לא שבעתי, תן עוד!"
ואחר - על הקבר לרקוד.

מוגש בשירות לציבור מטעם אגודת "יד לערפד המרופד"

גלי - את מוזמנת להוסיף עוד בתים כיד המוזה שתשרה עליך!

אופירA

New member
מנהל
ולפיכך, אם אכן כך, אז אינטרסנטיות וערפדיות הן תכונות חיוביות

ולידתנו לא היתה בזבוז. היותנו אדם (אם להיות אדם בעל רצונות נחשב ערפד, כוחני ואינטרסנטי) היא חיובית מאוד.
בעיני, אינטרסנטיות של הורים להביא ילדים לעולם זה רצון חיובי מאוד.
בכלל, כל תכונה יכולה להיות שלילית בתנאים מסוימים, וחיובית מאוד בתנאים אחרים.
לדוגמה, ניהול ועד בית דורש יכולת ניהול בני אדם. כך שניהול בני אדם אינו שתלטנות שלילית.

אופירA

New member
מנהל
מסכימה איתך - ילד הוא ילד, לא מוצץ דם

ילד הוא אדם בתחילת דרכו כאדם, שבונה את עצמו תוך אינטרקציה עם הוריו, בהם הוא תלוי למחייתו ולצמיחתו הרגשית.
הוא בודק גבולות, הוא חסר גבולות שצריך להצמיח אותם מתוך האינטרקציה עם הוריו.
להוריו יש את הזכות העצומה להצמיח לו יחד איתו את הגבולות של האושר בחייו.
מי שרואה את האינטרקציה עם צאצאו רק כמפריעה לשלוותו, מפסיד את הזכות הזו.

עם זאת, יש לזכור שילד הוא אדם בתחילת דרכו, שממנו יצמח אח"כ אדם שיהיה ההורים של ילדיו-הוא. אדם שיגלה שיש לו אותם קשיים כהורה כפי שנתקל בהם אצל הורים, כשהיה ילד בעצמו. והשאלה אילו כוחות יהיו לו אז כדי להתמודד עם קשיים אלה ולגבור עליהם.

Gali04

New member
סופוש

כתבתי לך בבוקר משו והוא נמחק

&nbsp
לא יודעת אם הספקת לקרוא....
&nbsp
שאלתי מה נסגר עם הבת דודה מהפייס? נפגשתם?
לא דיברת על זה יותר מאז...

Gali04

New member
נהדר

האם סיפרת לאמא? ואם כן, האם לפני המפגש או אחרי? איך הגיבה?
&nbsp
שתף...

לא סיפרתי עדין

לא הצלחתי לספר לה.
אחרי המפגש רציתי שוב לנסות לספר לה אז דיברתי איתה על הבת דודה הזאת כדי לראות מה תהיה התגובה שלה והיא לא הגיבה כל כך בטוב אז אני מפחד לספר לה.

Gali04

New member
אופסי

שבוע טובוש ילדון,
&nbsp
אתה לא יכול למשוך את זה יותר מידי. תספר לה ברגישות ותראה שהעולם לא נפל עליך. ההסתרה לא תעשה טוב, לא עם אמא ובטח שלא איתך. אתה צריך להתנהל בצורה חופשיה בחייך, ולכן אתה צריך להיפגש עם הבת דודה בצורה גלויה. אין סיבה שתיפגש עם אנשים בחייך בהיחבא ואין סיבה שתסתיר קשרים.
&nbsp
תספר ברגישות, שאתם שוחחתם בפייס ואז אמרתם שאולי יהיה נחמד אם תיפגשו אחרי כל השנים שלא התראתם. אתה לא חייב לספר שנפגשתם כבר. תגיד, שאמרתם שתיפגשו בקרוב ואז בפעם ה2 שתיפגש איתה, תעדכן את אמא, שאתה הולך לפגישה עימה. היא לא צריכה לדעת שזו הפגישה ה2

Gali04

New member
תחזור לעדכן בהתפתחויות

בינתיים שיהיה לך יום מחויך

ברור

יש מצב אבל שזה יהיה רק מחר כי היום אני עובד משמרת כפולה.
אני מזה מפחד מהתגובה שלה. אני לא רוצה שתכעס או תיפגע.

למעלה