יש!!!

אספרסו2

New member
את יודעת

אפשר להתווכח עינינית

דווקא הכתבה שהוא הביא תוהה על קנקנה של המוסר הכפול.

וחוץ מזה מדיניות מדינת ישראל בנוגע להבאת ילדים לעולם
היא שערוריה בכל קנה מידה.

elley

New member
עדיין חושבת שהוא טרול

הכתבה בהחלט מענינת, ואני מסכימה איתה - ואיתך - שיש בעייתיות עם המוסר הכפול של החברה בימינו. מה שאינני מסכימה עימו הוא הפסקה האחרונה של הכתבה, ועם הגולש שפתח את השרשור. לכל אדם יש זכות לאהוב, אי אפשר לבחור במי מתאהבים (גם סטרייטים, אגב), ולאף אחד אין זכות לאסור על אהבה או התחברות עם אנשים אחרים או על הזכות להורות.

אם כבר מחליטים למי מותר להיות הורה ולמי לא, תתכבד נא האנושות ותטיל סייגים בנושא גם על סטרייטים. לא חסרות דוגמאות על הורים סטרייטים לחלוטין שאסור היה לתת להם להיות הורים מלכתחילה.

אספרסו2

New member
את גרה במדינה

שמקדשת את מבנה המשפחה הקלאסית ולא מאשרת לאחרים אימוץ ילדים או פונדקאות וגרמניה היא מדינה נאורה.

ישראל שמה לה לערך עליון הבאת ילדים לעולם/בשר-תותחים כעתודה לעתיד. וכנרקומן ששואף לסם,לא לוקחת שבויים בדרך.
תארי לך שתקציב סל הבריאות לשנה עומד על 300,000,000 שקלים ועל טיפולי הפריה תקציב של 500,000,000 שקלים לשנה.
זה אבסורד.

elley

New member
בגרמניה אין אימוץ?!

חידשת לי.

וברור לחלוטין שיש הבדל בין המצוי לרצוי. גם בארץ, וגם בארצות אחרות. ועדיין, זה שמצב מסוים קיים לא אומר שהוא צודק.

אספרסו2

New member
גרמניה לא מאשרת

לזוג הומואים לאמץ.
כמו שאמרתי,היא רואה במבנה המשפחתי הקלאסי ערך עליון,יציב.
מדינה שמרנית ומקובעת.

elley

New member
נו?

וזה שבגרמניה זה ככה אמור לגרום לי לחשוב שזה בסדר ופשוט לקבל את זה?
ברצינות?

שינוי צריך להתחיל איפשהו. ומשם הוא יתרחב, ובסופו של דבר יגיע לכל המקומות. כן, זה תהליך, ותהליכים לוקחים זמן. אבל צריך להתחיל איפשהו ומתישהו. ואני חושבת שהזמן הוא עכשיו, וכל מקום להתחיל בו את השינוי הזה טוב בעיניי.

אספרסו2

New member
אבל כמו שהוא אמר

את משקפת דעת מיעוט.
המפלגה שנבחרה ברוב בבחירות האחרונות בגרמניה חרטה על דיגלה התנגדות נחרצת לסוגיה.
זכורה לי אספת בוחרים שבה נדרשה גברת מרקל לנושא ושללה אותו על הסף.

נאיביות זה נחמד אבל עדיף להכיר במציאות.

elley

New member
אוי נו

להכיר במציאות אבל לרצות לשנות אותה זה לא נאיביות. במיוחד אם מכירים בעובדה ששינוי הוא איטי ואינו קל או פשוט.

ואני חושבת שהוא טרול לא בגלל שהוא אומר שאני בדעת מיעוט. נו באמת אספרסו, אתה מכיר אותי כבר יותר טוב מזה...

אספרסו2

New member
אבל בגלל

שהמבנה המשפחתי הקלאסי והגישה החיובית אליו מעוגן בחוקה הגרמנית,
למרות שכ50% ממשקי הבית בגרמניה מאכלסים אדם אחד,
לא נראה לי שיש סיכוי לשינוי.

הכמיהה והשאיפה הגרמנית לשלמות,אפילו אוטופית,בא כאן לידי ביטוי.

elley

New member
גם גרמנים משתנים, למרות שזה

לוקח להם הרבה יותר זמן מאשר לעמים אחרים. לראיה - יש מקומות שמוכנים לקבל אימיילים ולא רק דואר יונים, ויש גם - רחמנא לצלן - כמה חברות ששיחה אל שירות הלקוחות שלהם לא תרושש את הלקוח.

קצת אופטימיות והרבה עבודה קשה וזמן - כל מיני דברים יכולים לקרות. מי שמנסה יכול להכשל, בהחלט. אבל הוא יכול גם להצליח. אני בעד לנסות. מי יודע מה יקרה?

אספרסו2

New member
חוקה.זה קדוש.

אבל גמרת אותי עם הדואר יונים

עכשיו הם מעלים את תעריפי הדואר המקומי ב 2 סנט,מנהרת הזמן.

elley

New member
אתה מוזמן

ללכת לחפש מי ישחק איתך שש בש. לי אין יותר מה להגיד לך.

יום טוב.

למעלה