סיום ניהול הפורום וכמה מילים מה-

ורק שיהיה לגמרי ברור - את לא עוזרת לאף אחד.

מבחני המחוננים הם לפי אחוזונים. מה שזה אומר, שכל ילד שנכנס בזכות הרמאות שלך, זה פשוט ילד אחר שהיה אמור להיכנס ולא נכנס. את בסך הכל מחליפה ילדים מחוננים בילדים משלמים. אין אף ילד אחד נוסף שנכנס לתכנית בזכותך - על כל ילד שנכנס כי הוא שילם לך, ילד אחר יצא כי הוא לא שילם, ואמור היה להיכנס.

והערת פרידה אחרונה. לרוב המחוננים

יש עמוד שידרה מוסרי - כמו זה שלי. הצדק חשוב להם. בזכותך התכונה הזאת של המחוננים תפוג מהעולם - הרי כל מי שנכנס בעזרת ההכנה שלך מוכיח אפריורי שלא לו ולא להורים שלו איכפת מהצדק, מבחינתם אני ואפסי עוד. אז בהצלחה לך ולכל האפסים שלך.

את צודקת.

בהחלט צודקת אבל את צריכה לפשפש במעשים שלך גם, והדרך בה את מתבטאת גם היא לא היי היי, אבל אין אדם שם לב למומיו זה ידוע אלא אם הוא צדיק .....
&nbsp
והערה: אל תהיה יותר מידי היסטרית הכל בעולם זה מסחרה הכל אנשים רוצים להרוויח כסף זה החיים את מי מעניין מוסר? ( אבל את צודקת את תמיד צודקת).

מי קבע שמחוננים צריכים להיות מוסריים? איזה קשר יש בין חכמה

למוסר? שוב אמירה חסרת גבוי שוב פליטה?

לא מתאים לך......

יש גבול גם לגסות ואני דוגל בגסות, אבל אני מסכים איתך, אבל אני העיר לך, את צריכה להפסיק לומר מי חכם או מי לא, מי סובל ומי לא, הראי אני מכיר את התגובות שלך, והחייבית להגיב דבוק בך חבל על הזמן. לכן גם בך יש לא מעט רע, וזה התחיל אז באמירות חסרות בסיוס על סופר גאון וזלזול בבן דוד שלי שאת לא מכירה( שתאמיני הבחור הזה גאון לגמרי מבחינה שכלית לא יותר). אז אני מציע להיות יותר ספקני, כי גם את די מצחיקה ומשחררת יוטתר מידי ללא חשיבה והכירות., אני מחקתי את הודעה הקודמת שלי, כי הייתה גסה מידי, אבל אני אוהב בכל מקרה לקורא אותך, ואת צודקת שזוהי מסחרה וזה נאמר בגופו של עניין ולא של אדםןאבל תיהיה פחות החלטית, ספקנות זו - הדרך לאמת...

בהצלחה ( ולא לקבוע או לחשוב מי האדם שעומד מולך אם את לא מכירה אותו זו הערה חשובה שכבר הראיתי בה שאת טועה בגדול ואת זוכרת תמקרה אז פחות לשחרר יותר לחשוב הראי את מחוננת ואני מאמין בזה).

מי את איך קוראים לך? אני רוצה להריץ חיפוש.

תמסרי לי את המידע בפרטי אם בא לך.

זה נכון.

בזה אני מסכים איתך אין דבר כזה הכנה למחוננים, ואין דבר כזה באמת מחונני,ם מנת משכל לא שווה כלום, לא אומרת כלום, אבל כמו שאומרים גם את לא שה תמים......

kramerkaren

New member
איזו הודעה מגעילה....

מציעה שעל הדרך גם תוסיפי את כל המכונים שמכינים לפסיכומטרי, כל מי שהולך למורה פרטי בזמן הבגרויות או מי שמנהל, מלמד או שולח את ילדיו לבתי ספר פרטיים....בעצם - אני חושבת שאני גם לא בסדר, כי אני עוזרת לילדים שלי ללמוד למבחנים בבית הספר. אני עוברת איתם על החומר, דנה איתם על שאלות אפשריות, עוזרת להם במקומות שהם מתקשים.
&nbsp
החיים הם תעשייה. אין שום תחום, שום מצב בו אי אפשר להתקדם עוד ועוד. אשמח דווקא לדעת שהרופא שיטפל בי עשה קורסים אקסטרה, תרגל עוד ועוד, למד שוב ושוב עד שהצליח. זה מראה לי איזה מן אדם הוא. זה מראה לי מה היכולות שלו.
&nbsp
מי שלחלוטין לא מתאים לתכנית לא יתקבל, לא משנה כמה שעות הדרכה ותרגול קיבל.
תרגול זו לא מלה גסה. ממש ממש ממש לא. למעשה - תרגול, שינון, למידה - הם היסוד של הלמידה המעמיקה יותר. יש אנשים שקונים את התכניות, אחרים ממציאים שאלות עבור ילדיהם ואחרים פשוט מדברים עם הילדים עוד ועוד ועוד על נושאים שונים קשורים. לא רוצה להוציא כסף, אל. זכותך. אבל במציאות שלנו - חייבים להבין שרוב ההורים יעשו זאת. כאן ולאורך כל חייהם האקדמיים של ילדיהם. אפשר להתרעם כמה שרוצים, אבל מודה שעכשיו שאני יודעת כמה התכנית מדהימה וכמה היא חיונית עבור ילדיי - אני אעשה הכל על מנת שהשלישית תצליח. גם אם זה אומר אולי לקנות ערכת תרגול כשזה יהיה רלוונטי, מה שלא עלה על דעתי עם הגדולים, ולא כי היא פחות מוכשרת מהם. אם כבר להפך. פשוט בגלל שעכשיו אני מבינה איך זה ישנה את החיים שלה, ואם היא צריכה עוד דחיפה קלה, אני מוכנה לעשות הכל בשביל לתת לה אותו.

אין שום רמאות במורים פרטיים -

המבחנים בבית הספר בוחנים את הילד על הידע שרוצים שהוא ירכוש - והוא יכול לרכוש אותו בכל צורה שהיא. מה שהוא לא יכול לעשות זה לרכוש את הבחינה. בתעשיית ההכנות למחוננים ההכנה היא לא למבחן ידע אלא למבחן מיומנויות, כזה שלא אמורים ללמוד אליו וגם לא לדעת את השאלות מראש. אם התעשייה הזאת לא הייתה קיימת, הייתה משמעות מסוימת לתוצאות - כי כל המטרה היא לתת לאוסף ילדים בשכבה מבחן שהם לא מכירים, ולבחור את מי שקיבל בו את הציונים הכי גבוהים. כל ילד שנכנס בזכות ההכנה מוציא ילד שהיה אמור להיכנס במקומו, יושר. אני, במקומך, הייתי מתביישת בעצמי אם בגלל הרמאות שלי ילד אחר נדפק. את יכולה לתרץ את זה לעצמך באיזו צורה שבא לך - זו רמאות, זה הורס את הבחינות, ואת שותפה לכך. המטרה מקדשת הרבה אמצעים מושחתים - קניית בחינות, קניית עבודות, התאמות למיניהן, וכו'. במפתיע, הילדות שלי לא יקבלו שום דבר כזה - והן גם לא יהיו מעוניינות. כי מבחינתן לדפוק מישהו אחר זו לא הדרך הנכונה להשיג כלום - ואם הן לא מגיעות למקום הראשון ביושר, הן לא רוצות להיות שם.
לך יש ערכים אחרים - סבבה. לדעתי הערכים שלך מגעילים יותר מההודעה שלי.
בהצלחה לילדים שלך בכל מה שהם יתקבלו אליו, בדרך זו או אחרת.

kramerkaren

New member
מה ההבדל בין לקבל את הציון הגבוה ביותר בכיתה

על ידי זה שהלכת למורה פרטי
לבין זה שעברת את המבחן מחוננים על ידי זה שקראת עוד ספר או פתרת עוד משוואות?
אם יש מקום ל- 30 ילדים בהקבצה א' באנגלית, אז זה שהלכתי למורה פרטי והעליתי את הציון שלי הוא גם לא בסדר? גם אם זה אומר שדחקתי הצידה את הילד במקום 30 ברשימה?
&nbsp
אני בשוק מההודעה שלך. מכירה אותך לא מעט שנים, אבל כל כך הרבה ארסיות ורעל - לא שמעתי ממך לעולם.
ואני מבטיחה לך שאני לעולם, אבל לעולם, לא אתבייש בעצמי על זה שעזרתי לילד שלי לממש את מלוא היכולות שלו. כי באמת שלא משנה כמה הוא לא יתרגל (והרי זה הכל ניחושים התרגולים האלה, והשערות) - אם הוא לא מתאים שם, הוא לא יעבור. ואם הוא סובל מחרדת בחינות והתרגול הוא מה שמרגיע אותו, או מעולם לא נתקל במבחן אמריקאי וההסבר שלי זה מה שעוזר, או לא יודע איך לקפל בדמיון שלו צורות, אבל עם הסבר פשוט פתאום יש קליק - זה לא מה שיקבע אם הוא מחנון או לא, ואם מגיע לו להיות שם או לא.
שוב, לא עשיתי זאת עם הגדולים. לא ידעתי אפילו על האופציה. אבל אני לא חושבת שזה ברמת הפשע שאת מתארת, או מצביע על ערכים קלוקלים. אני חושבת שזה אמצעי, שיעזור למעטים שמסוגלים לכך, להגיע אל המטרה.
&nbsp
&nbsp

את פשוט לא מבינה את הנקודה.

במבחן של בית ספר, אם קיבלת מאה כי ידעת, זה לא משנה איך הגעת לידע הזה - המטרה היא לבדוק שהוא ברשותך. ואם הוא ברשותך אותה קיבלת מאה, אז מגיע לך להיות בהקבצה א', ולא משנה שמישהו אחר יכול היה גם לרכוש את הידע אם היה לו מורה פרטי - לא בודקים פה מסוגלות ויכולות אלא ידע והבנה.
לעומת זאת, אם התכוננת לבחינת מחוננים ולימדו אותך איך לקפל צורות - או אפילו נתנו לך הרבה זמן לחשוב על זה לבד וה"קליק" הזה קרה בבית ולא במבחן - אתה רמאי. המטרה של המבחן היא לראות שאתה מסוגל להגיע להבנה הזאת לבד, בזמן מבחן. המטרה היא לא לבדוק כמה מבחנים כאלה תרגלת, וכמה טריקים למדת, כך שאתה מסוגל לעבור את הבחינה על חשבון אותו ילד להורים ישרים. שוב, בשם הנימוק של לעזור לילד שלי אפשר לעשות הרבה עוולות ורמאויות - זה לא נימוק שהמכשיר את השרץ. כן, לעשות את המבחן מאפס, כמו שאמורים, זה בדיוק מה שקובע אם אתה מחונן. וכן, אפשר בהחלט להיות לא מחונן ולהתקבל ליום העשרה או אפילו לכיתת מחוננים - זה בסך הכל מבחן, ואם הפרופסורית המושתתת מספקת לך מספיק מידע ומספיק שאלות שמופיעות במבחן, אתה תיכנס. ותלמד לקח בחיים לגבי איך לדפוק אחרים ולרמות כדי להתקדם. אני מקווה שזה לקח ששווה לך שהילדים שלך ילמדו. לי, ולהורים נוספים שלא בגישה של אני ואפסי עוד, זה לא שווה. את בחרת צד - נקווה שתהני בצד הזה, ושזה שווה לך. מקווה שאם הילדים שלך באמת ילכו ללמוד רפואה, אחרי שרימו בבחינות הכניסה או בבחינות עצמן, לא ייצא לי להיתקל בהם, מה אני אגיד לך? יושר זה דבר חשוב מאוד בעיניי, במגוון תפקידים, כולל רפואה.

kramerkaren

New member
ההבדל בינינו זה שאני לא מגדירה את זה כחוסר יושר

והילדים שלי בוודאי שלא.
אני מגדירה את זה כעבודה קשה מאד לקראת מטרה ראוי.
&nbsp

המטרה הראויה של לתפוס את המקום

של מי שבאמת הגיע לו. תוך עבודה קשה שאסור לך לבצע, שדומה באופן חשוד (ולעיתים באופן ממשי מאוד) לרכישת טופס הבחינה. אין לך ידע כללי? לא נורא, הנה שאלות שסביר שיופיעו בבחינה - שנני אותם. לקפל צורות זה קשה אם נתקלים בזה בפעם הראשונה במבחן, כמו שאמורים? עזבי, למה לטרוח להתאמץ במבחן - אני אלמד אותך איך עושים את זה. פראייר מי שאשכרה עושה את המבחן כמו שצריך.
ואני רוצה שתסבירי לי למה זה מפריע לך שאני נגד אלה שהורסים את הבחינה - נגד מכוני ההכנה עצמם. אם הם לא היו קיימים, מה זה היה מפריע לך? חשוב לך שלבת שלך תהיה אפשרות לרמות? לא עדיף שאף אחד לא ירצה, וכל אחד יעשיר את ילדו כריות עיניו, בלי לדעת מה השאלות שתופענה בבחינה?

kramerkaren

New member
מפריע לי הדרך בו את מדברת ומתייחסת לעניין

תעשי הכנה, אל תעשי - לא מזיז לי.
הדרך הקיצונית בה את משוכנעת שדרכך נכונה ושרק דרכך נכונה, הדרך בה את בקלות שולפת את המוסר העליון שלך, של הערכים שלך שנכונים, שכל שאר העולם רמאיים, והדרך בה את מדברת אל מנהלת הפורום, שלא עשתה לך אישית שום דבר רע, הוא אגב, ערכים, עוד יותר מגעילים בעיני. אותי לימדו לכבד. אותי לימדו להתייחס בכבוד. אותי לימדו לדבר יפה. אותי לימדו לא לבטל אמונות של אחרים.
לא חושבת שפראייר מי שעושה את המבחן באיזה דרך שהוא רוצה. לא מאמינה שההגדרה שלך של "כמו שצריך" היא ההגדרה הנכונה.
סתם מתוך סקרנות - הבנות שלך יעשו קורס הכנה לפסיכומטרי כשיגיע הזמן? (קורס, לקנות ספר, לתרגל און ליין?) סיכוי סביר שכן.
&nbsp

למה היא צריכה לעשות לי אישית משהו רע?

גם אם היא סוחרת סמים ואני לא לוקחת סמים אסור לי להגיד שמה שהיא עושה בזוי בעיניי? אין פה שום עניין של אמונות. יש פה עניין של מישהי שמתפרנסת מהרס תכניות המחוננים.
לגבי פסיכומטרי - לא יודעת, מניחה שכן - אני אישית לא עשיתי, וזה לא ממש שינה, קיבלתי מספיק. הנקודה עם הפסיכומטרי היא ששם זה מאוחר מדי. שם מכוני ההכנה כבר באמת הרסו את הבחינה, ועכשיו היא משהו אחר - עכשיו באמת כולם מתכוננים, המבחנים איבדו את כל מה שהם היו בהתחלה, ועכשיו הם בודקים משהו אחר. אני לא רואה סיבה לתת לזה לקרות גם למבחני המחוננים. זה כמו להגיד שאם אלכוהול חוקי וסיגריות חוקיות, צריך לתת לכל הסמים להיות חוקיים. לא, חבל שאלכוהול חוקי וחבל שסיגריות חוקיות - אבל ניסו לחזור אחורה ולא הצליחו. זה לא אומר שלא צריך לעשות מאמצים למנוע מסמים אחרים (ששוב, לא פוגעים בי כהוא זה) להיות חוקיים או להיות מופצים באופן לא חוקי.
הדרך שלי היא לא קיצונית. מה שהם עושים מנוגד לעמדת משרד החינוך (מן הסתם) - לצערי לא מחוץ לחוק, וחבל שלא - אבל הוא פשוט הורס את העניין של בחינות מחוננים.

ושוב, ברור שזה מעביר ילדים שלא היו אמורים לעבור

ודוחק החוצה את אלה שהיו עוברים במקומם - ואם את לא חושבת שזה נכון הרי אין שום סיבה שתשלחי את הילד שלך להכנה - הלא עם ההכנה או בלעדיה הוא יהיה בדיוק באותו מצב - יתקבל אם הוא מחונן, ולא יתקבל אם לא. אז בשביל מה ההכנה?

kramerkaren

New member
בשביל הרוגע שזה נותן

הילדים שלי צריכים להיות מאד בשליטה. במיוחד הקטנה.
היא צריכה לדעת בדיוק לאן היא הולכת, מה יהיה שם, מה יקרה.
היא לא מתמודדת עם הפתעות או עם שינויים ושאלה אחת שהיא לא מבינה מבחינת ה"מה עושים שם" (לא תוכן השאלה, אלא עצם איך לבצע את השאלה) - ימוטט אותה, ברמה שלא תוכל להמשיך לתפקד.
מצד שני - אין לי ספק שהיא מחוננת, יש לי מספיק נסיון וראיה מספיק אובייקטיבית של ילדיי (וגם יש לי למה להשוות) לדעת בדיוק מה היכולות שלה. והן חריגות מאד, ומדהימות מאד. ואם ההכנה הזו, נניח קורס (למרות שלא, ממש לא קורס, זה לא משהו שהייתי עושה, כי זה לא מתאים לי או לה באופי) היא מה שירגיע אותה ויאפשר לה לגשת למבחן בלי הסטרס שמפיל אותה - אז זה לא רע בעיני. היא, אגב, מאד הפוכה מהגדולים שלי שסובלים מאדישות יתר, ושום דבר לא מזיז להם.

ברור, ברור שהיא מחוננת.

וברור שלדעת את השאלות מראש זה מרגיע מאוד, ורק זה יאפשר לה לבטא באמת את המחוננות שלה. אם תוכן השאלה הוא לא מה שחשוב, אז את לא צריכה את מכוני ההכנה. באמת למדי אותה לענות על שאלות רבות ברירה. בכלל, אני לגמרי לגמרי בעד חלוקת חוברת הכנה קטנה מטעם משרד החינוך, שכל הילדים יידעו במה מדובר, ויהיו רגועים יותר. אין לזה שום, אבל שום, קשר למכוני ההכנה הבזויים.

kramerkaren

New member
אני מסכימה שאם משרד החינוך היה מוציא חוברות

הסבר, זה היה פותר חצי מהלחץ מסביב למבחנים.
אני גם חושבת, שאחרי שעברתי את המבחנים האלה כמה פעמים, אני יודעת יותר טוב איך להסביר לה בבית. אני גם חושבת שלהרבה הורים אין את הידע\יכולת לעשות זאת.
ואחרי שראיתי את דוגמאות לתרגול און ליין אני די יכולה להבטיח שזה לחלוטין לא לדעת את השאלות מראש. לא בשונה מעשרות האתרים והמשחקים שהילדים שלי אוהבים לעשות מרצונם החופשי, בזמנם הפנוי, כי הם כאלה.
&nbsp

למעלה