את פשוט לא מבינה את הנקודה.
במבחן של בית ספר, אם קיבלת מאה כי ידעת, זה לא משנה איך הגעת לידע הזה - המטרה היא לבדוק שהוא ברשותך. ואם הוא ברשותך אותה קיבלת מאה, אז מגיע לך להיות בהקבצה א', ולא משנה שמישהו אחר יכול היה גם לרכוש את הידע אם היה לו מורה פרטי - לא בודקים פה מסוגלות ויכולות אלא ידע והבנה.
לעומת זאת, אם התכוננת לבחינת מחוננים ולימדו אותך איך לקפל צורות - או אפילו נתנו לך הרבה זמן לחשוב על זה לבד וה"קליק" הזה קרה בבית ולא במבחן - אתה רמאי. המטרה של המבחן היא לראות שאתה מסוגל להגיע להבנה הזאת לבד, בזמן מבחן. המטרה היא לא לבדוק כמה מבחנים כאלה תרגלת, וכמה טריקים למדת, כך שאתה מסוגל לעבור את הבחינה על חשבון אותו ילד להורים ישרים. שוב, בשם הנימוק של לעזור לילד שלי אפשר לעשות הרבה עוולות ורמאויות - זה לא נימוק שהמכשיר את השרץ. כן, לעשות את המבחן מאפס, כמו שאמורים, זה בדיוק מה שקובע אם אתה מחונן. וכן, אפשר בהחלט להיות לא מחונן ולהתקבל ליום העשרה או אפילו לכיתת מחוננים - זה בסך הכל מבחן, ואם הפרופסורית המושתתת מספקת לך מספיק מידע ומספיק שאלות שמופיעות במבחן, אתה תיכנס. ותלמד לקח בחיים לגבי איך לדפוק אחרים ולרמות כדי להתקדם. אני מקווה שזה לקח ששווה לך שהילדים שלך ילמדו. לי, ולהורים נוספים שלא בגישה של אני ואפסי עוד, זה לא שווה. את בחרת צד - נקווה שתהני בצד הזה, ושזה שווה לך. מקווה שאם הילדים שלך באמת ילכו ללמוד רפואה, אחרי שרימו בבחינות הכניסה או בבחינות עצמן, לא ייצא לי להיתקל בהם, מה אני אגיד לך? יושר זה דבר חשוב מאוד בעיניי, במגוון תפקידים, כולל רפואה.