מה זאת אומרת עברת אותם עם הגדולים?
אני עשיתי מבחני מחוננים בזמנו. אני בת מספר שתיים. אני לא יודעת אם אמא שלי ידעה מה מבנה הפרקים, סוג השאלות, וכו' מאחי הבכור - אבל היא ללא ספק לא העבירה את המידע הזה אליי. השאלה היא לא אם א-ת ביתרון על ההורים שניגשים עם ילד ראשון למבחן, אלא אם הילדים שלך הם ביתרון על הילדים שניגשים למבחן. אם את העברת להם את המידע הזה, אז כן, זה נקרא לרמות. זה מידע שלא אמור להיות ברשותם. המידע שאמור להיות ברשותם עובר אליהם ממשרד החינוך. ואם כלום לא עבר ממשרד החינוך - זה אומר שלא אמור להיות ברשותם כל מידע על הבחינה. ואם יש - זו רמאות. וזה לא משנה איך המידע הזה הגיע אליהם. זו אולי לא רמאות עצומה, ולא זהה ללמסור להם ביד את הטופס עם השאלות - אבל כן, זו רמאות. אבל מה זה משנה? כבר סיכמנו שמה שחשוב לך זה שהם יתקבלו, בכל מחיר, כי זה כל כך חשוב לעתיד שלהם.
אגב, אני בטוחה שלימודים בכיתת מחוננים אכן השפיעו לא מעט על עתידי. האם הייתי מוכנה לרמות, עכשיו, בדיעבד, כשאני יודעת כמה זה עזר לי בחיים? ממש, אבל ממש לא. מה לעשות? גם לא רימיתי בבגרויות או באוניברסיטה, לא התכוננתי לפסיכומטרי אפילו (כאמור, על אף ששם זה כבר לא בגדר תרמית כי זה כבר הנוהל).