שרשור פרק חצי הגמר..

זה היה כמו מערכון של הגשש

מתחיל מצחיק באמצע התנגשות נגמר דרמה...ואללה צחקתי הרבה..
האייל שני הזה עם ה-"לבשל בנוזל עגבניות-זה מפחיד את האורז" - הזוי

תום הוא מאסטר שף עם יכולות אינסופיות (עם רצון או בלי רצון של ההפקה).. כשהוא העיז לומר מול יונתן שהוא יגיש חזה עוף ויונתן אמר לו "מה ? אתה מגיש לי חזה עוף בחצי גמר?"..תום סמך על עצמו ועל האיכות שלו.. בסוף מי שהכי אהב את המנה שלו זה יונתן..אני מאד התחברתי לטעמים של תום..ג'קי היא כזו בשלנית ביתית ברמה גבוהה מאד והיא משתפרת מפרק לפרק..מקומה בגמר..
סלמה עשתה סוף סוף מנה שיצאה מתוך הבועה שלה.הביפ וולינגטון שלה נראה נהדר.אני אישית לא חובב בשר בוודאי לא למדיום אבל זה נראה נהדר..
פאולין נפלה ובגדול וחבל היא מאסטרשפית ברמה הכי גבוהה..אבל כל הסדרה היתה מאד לא יציבה..או משהו ספור סופר טוב או מן דברים בנאליים כאלה שלא מתאימים לה..
במנה עם הסרדינים-כשהמצלמה התמקדה על הידיים שלה מפלטות את הסרדינים ואחרי זה על הראש המסכן והכרות שלהם היה לי ברור שהיא לא תהיה בגמר..כך אגב היה עם מיה וכך היה עם שלי..וכך בעצם זה היה עם כל אחד שהלך..כשראיתי את המנה של הסרדינים מוגשת אמרתי לעצמי אף אחד פה לא מחפש פרויקט גמר בקורס בישול בוודאי לא מעניין אף אחד הטכניקות(המאד מעניינות שלה) של ההגשה.. היא הגישה בצורה די בנאלית את הסרדינים..למה לעזאזל לא הלכה על מנה צרפתית או משהו שהיא מומחית בו..
ריזוטו- או שהוא מצליח או שהוא דייסה..לפי איך שהיא עשתה אותו ובכלל לא השקתה אותו בהתחלה(וגם קיבלה על זה בומבה מהשופטים) זה נראה כמו לא עשוי מספיק וזה לא הגיע לאל דנטה..וזו בדיוק הנקודה שיכולה להרוס לך ריזוטו..חבל..
סיכום הצלחתי בהימור על שני המתמודדים בגמר כבר מההתחלה.. בשלישית פספסתי .. לא רע לגמרי

עכשיו שימו לב למצב שנוצר..
תום- מטבח גרמני, ג'קי- מטבח מרוקאי, סלמה - מטבח ערבי..

מעניין מה יקרה אם יתנו בגמר להכין שתי מנות האחת מהמטבח הפולני
השניה -סושי...

לא הבנתי למה הגמר כל-כך רחוק מסיום התוכנית

אני לתומי חשבתי שהגמר יהיה ביום שלישי הקרוב, אבל הגמר בעוד שבועיים וחצי ב29.1 למה??? לא יותר הגיוני לשים את הגמר ביחד עם כל התוכנית?

jeffy1

New member
בחירות. זה למה

ואלי עובדים איתם מאחורי הקלעים על כמה דברים.. לא יודע אולי

גמר שמוריד ת'תכנית לפנתיאון -כמו האח הגדול

כשמתחרות ניטל העוקץ,
כשחוסכים למתמודד שלבים רבים מהתחרות,
כשבהחלטה שרירותית של ההפקה מחליטים, באופן לא דמוקרטי, בלי הצבעות של הצופים, בלי בחינות מוקדמות,
להחזיר מתמודד שעף בתחילת התחרות, היישר לשלבים הסופיים של התחרות,
אז קודם כל המילה "מתמודד" לא מתאימה כאן.
ואם זה לא מתמודד, זו גם לא תחרות.

פאולין עשתה בחירת מנות גרועה מאד

ללכת על ריזוטו בלבד בחצי הגמר? נו באמת
ללכת על סרדינים ? נו.. בטח. לעומת מנות בשריות מורכבות יותר שיכלה לבחור.
היא במו ידיה העלתה את סלמה.
עדיין לא התאוששתי מכך שהעדיפו להשאיר את פאולין במקום דליה
וזו ההוכחה שצדקתי.

מי שלא מסכים שלא יסכים.

Haad Yao

New member
לא נראה לי שזה כל כך משנה

אם היו רוצים להעביר אותה, היו משבחים את התעוזה שלה שעבדה עם חומרים פשוטים והייתה יצירתית, לעומת סלמה (וג'קי) שהלכו על שחזור מתכון קיים של מנה יקרה מאוד. אני די משוכנעת שהם ידעו די מהר את מי הם רוצים בגמר, ולראיה - יש שם שלושה אנשים שעושים שימוש נבון במצלמה ויכולים לקדם את התוכנית אחר כך. פאולין פשוט לא הייתה מספיק אטרקטיבית.

דווקא אני מאוד אהבתי את המנה של פאולין

לקחת חומר גלם הכי פשוט, וליצור ממנו וריאציות- זה נפלא.
השיפוט של אייל שני ממש לא הוגן, לדעתי. הוא אמר שהמגוון הזה של כאילו 3 מנות במנה אחת- לא טוב, לדעתי הוא טועה בגדול, מזכיר לי מנה שהכין השף הסטון בלומנטל שלקח ירד בסיסי - כרובית, והכין אותה בשלוש וראציות ודרכי הכנה שונות מאוד.
עד היום זאת המנה שהכי מוזהה איתו.
אז נכון, יכול להיות שפאולין טעתה בדברים הקטנים ולכן הודחה. אבל שוב, יש מקום לתת יותר "כבוד" למנות מקוריות שהן לא משהו מוכר וידוע.
אישית המנה של פאולין קרצה לי יותר מהמנה של סלמה. למרות שהייתי מוכה בכייף לטעום את שניהם...

Haad Yao

New member
אני בכלל לא חושבת

שמישהו שם מקבל החלטה על הקפצת המתמודד לגמר ברגע טעימת המנה. אני די משוכנעת שאלה החלטות שמונחתות על ידי ההפקה. האבטיפוס של פאולין - אינה - זכתה בעונה הראשונה בגמר שבו היא באמת הייתה הטובה ביותר (שני המתמודדים הטובים ממנה, איציק [ע"ע בני] ואביבה [ע"ע דליה], נופו לפני הגמר). מתגובות הצופים אפשר היה לראות שאף אחד לא רוצה מנצחת בריאליטי שהיא גם יפה, גם אמידה, גם חסרת יכולת או רצון להתחנחן למצלמה, וגם אוכלת במסעדות עם כוכבי משלן ולא קציצות ברוטב עגבניות של סבתא. פאולין דומה לאינה ושתיהן דומות לאיריס. אין להן מספיק רייטינג, הן לא אנדרדוג, לא מתקתקות, לא סיפור חיים מיוחד קורע לב שעולה שוב ושוב בשידורים - ברור שהיא לא הייתה עולה לגמר.

ולגבי איכות המנות - כל מנה שראיתי אתמול על המרקע היה ניתן לשבח או לקטול. אף אחת לא הייתה גרועה, ואף אחת לא הייתה חסינת ביקורת (אולי רק העוף של תום, לא יודעת).

תראי, לגבי ההדחה

היה ברור שמגיע לפאולין להיות מודחת.
שכן במנה שלה היו חוסר דיוקים, לעומת סלמה שהגישה מנה מושלמת, בטעמה לפחות.... זה כואב, כי פאולין עשתה דרך ארוכה אבל לסלמה, לפי השיפוט של אותו פרק- היה מגיע לזכות... באמת לא חושבת שהיתה כאן התערבות הפקתית.
אז נכון שבעונה 1 רצה שמועה שאמרו לאייל שני ברמקול להכריז "אינה", אבל אני לא יודעת כמה אני מאמינה לזה. הרי ברור שאלקנה היה אהוד יותר ממנה...

Haad Yao

New member
נכון, אלקנה היה הרבה יותר אהוד

אבל בחרו באינה, שהיא הייתה לעניות דעתי טובה ממנו (אם כי לא טובה מכולם, פשוט ניפו את שני המדהימים באמת קודם לכן). אחר כך ראו את התגובה של הצופים, הבינו שאף אחד לא רוצה לראות אישה עשירה שמשדרת ריחוק ולא מספקת חומר לאיזה חיקוי בארץ נהדרת, בקושי מהווה מקור הזדהות ולא ממלאת כתבת שער - והליהוקים הפכו להיות יותר ויותר מחושבים. בעונה הזו, מהתחלה בלט השיקול הלא - בישולי בסינון וניפוי מתמודדים.

ואני לתומי חשבתי שזו תכנית

שמתיימרת לבחור את מי הכי טוב בבישול ולא בפוזות מול מצלמה.

ELIELI22

New member
סדרה מעניינת

אבל החלטתי שלא בא לי לשם אגרה...
ולא בא לי להיות מחובר למוצר הזה שאוכל זמן...
אבל בכל מקרה הייתי שמח לדעת מי ניצח.

בהצלחה!

מה שהכי מעצבן אותי

בכל המתבכיינים והמתלוננים שבטוחים שהם חכמים גדולים בזה שהם חושבים ששיקולי השופטים אינם מקצועיים, זה הרי אף אחד מכם לא טעם באמת את המנות שהוגשו, אז מאיפה לכם מי באמת טוב? אתם פשוט מקשקשים ת'ביצים על סמך כלום. אתם לא באמת חושבים שאפשר לשפוט רמה של אוכל על פי מראה בלי לטעום, זה בערך כמו לשפוט מוזיקה בלי לשמוע.

אז בבקשה, תרגיעו. ואתם יודעים מה? זה הכי הפוך שיכול להיות. לכם יש נטייה לאהוב מתמודד אחד או לשנוא מתמודד אחר, בין אם זה בגלל סיפור חיים, מוצא, או סתם נשיאת חן. ואז אתם משכנעים את עצמכם שהפייבוריט/ים שלכם מבשל/ים הכי טוב ומכאן הדרך להתקפה מפגרת על השופטים/ההפקה קצרה מאוד.

אתם אלה שמבקשים לשפוט אוכל על פי פרמטרים אחרים מאשר מקצועיות, אתם הם הצופים חסרי האינטליגנציה שלא מבינים שהמציאות לא תמיד עונה על דמיונותיכם.

תפסיקו לחפור כבר על שיקולי רייטינג, הבנו אתכם. עכשיו ס'תמו.

הדעה שלך מונעת דיון ועניין בתכנית

זכותך לחשוב ככה אבל לצאת בכאלו הצהרות סנסציוניות... לא לעניין
זה פורום ומטרת הפורום לדבר על דברים.

ואם משהו חושב שההפקה מתערבת, הוא מצדיק את דעתו באפן נאות, למה שלא ניתן לו לבטא את דעתו?

בייחוד עם הבחירות המתקרבות.. הכי הרי מתחיל ונגמר בדמוקרטיה
...

אני מאד מרוצה מהדחתה של פאולין בחצי הגמר

היא הייתה מעולה והיו לה מנות מצטיינות אבל ממה שזכור לי גם היא ניצלה מהדחה פעמיים.
אמנם סלמה לא הייתה בכמה תכניות אבל היא בהחלט התקדמה מתכנית לתכנית ובחצי הגמר המנה שלה הייתה יותר טובה משל פאולין ולכן אני מצדיק את הדחתה של פאולין.
אני שמח לשלישיית הגמר שנבחרה.

נכון

פאולין היתה מעולה אבל בכל העונה יש לה חוסר דיוקים, או שהיא ממש מצליחה או שהיא נופלת חזק
אם היא היתה משחקת אותה במשימת חצי הגמר היא בטח היתה עולה... אבל כן סלמה הביאה מנה ללא טעויות ולאורך כל העונה שומרת על רמה יציבה, פחות אות יותר....

למעלה