זה לא הגיל, אלא התרגיל

סווינג

New member
לדעתי לא הייתי מוכנה עדיין

ולכן זה לא יצא לפועל.

ואני לא אדע אם אני כבר מוכנה עד שסוף סוף יצא לי שמי שאמשך אליה תהיה בעניין ואבדוק את העסק אחת ולתמיד.

אבל בכל מרגישה בשלה מאיי פעם. טוב, הגיע הזמן, לא?

זה לא הגיל ולא התרגיל

זה שגיל תחילת יחסיי המין הולך ויורד זו אגדה שגויה.
בעבר הלא מאוד רחוק ובחברות מסוימות נשים נישאו, קיימו יחסים והביאו ילדים לעולם בגילאים מוקדמים סביב תחילת הוסת.

חמוד1975

New member
אם מדברים על החברה הישראלית, אז זה בטוח נכון

אז באופן גלובלי והיסטורי אתה צודק, אבל בחברות מערביות (נניח שישראל היא סוג של מערבית), בדורות האחרונים -50-40 השנים האחרונות בטוח שיש ירידה כזו.
בחברות כאלו שררה שמרנות יחסית, שהלכה והתפוגגה עם השנים. לדוגמא:
כשהייתי בחטיבת הביניים בסוף שנות ה-80 ממש לא נתקלתי בסביבתי הקרובה בבני 14-15 שקיימו יחסים. אפילו לא שמעתי על דבר כזה- זה בכלל לא היה על הפרק. רובנו הרגשנו ונראינו ילדים. היום, לפי הסטיסטיקות זה משהו לא נדיר בכלל. חד מיניות, טרנסג'נדריות- היו אז כמעט טאבו. אף אחד לא דיבר על זה בכלל, בתקשורת הם לא היו קיימות. היום להט"בים הם בראש חוצות.
החשיפה לסקס בטלויזיה והאינטרנט, אמצעי התקשורת המפותחים, וגם ההתבגרות המינית המוקדמת עושים את שלהם.
רק לחשוב שפעם, כדי לקבוע עם חבר/ה היית צריך להתקשר לביתו ולעבור את ההורים בדרך (!). היום יש סלולאריים, SMS, פייסבוק וכו'...לראות פורנו- היו בתים אחדים שלהורים היתה איזה קלטת או משהו והיה צריך לעשות זאת בחשאי. היום בלחיצת כפתור כ"א יכול. אלו רק דוגמאות בודדות.

אני מבוגר ממך וכשהייתי בחטיבה היו יחסיי מין

אני יליד 1968. כשהייתי בחטיבה היו כאלה שקיימו יחסים, אמנם מיעוט אך בהחלט היו. עד סוף התיכון הרוב כבר היו עם ניסיון מיני כולל אני.

ובכלל סוגיית הגיל הינה מישנית בעיניי בכל ההקשר של הפורום כאן.

חמוד1975

New member
זו היתה דוגמא, ותמיד תהיינה סטיות תקן

למשל בקהילות כמו קיבוצים ומושבים שם הילדים היו עצמאיים בהשוואה לעיר.
טוב, אין טעם לוויכוח. אולי גדלתי בבועה, לא יודע. סקס בחטיבה? מעולם (!) לא שמעתי על זה בזמנו. אפילו בתיכון לא יותר מדי. אין לי ספק שאצלנו בסוף התיכון הרבה היו אולי עם נסיון מיני כלשהו, אבל בטח לא בסקס מלא.

Berethor

New member
לדעתי אולטימטיבי זה

כי אתה עדיין צעיר(אז הרמה יותר גבוהה בגלל הבריאות והמראה) אבל לא 'צעיר מדי', ככה יותר סיכוי לא לעשות שטויות(כמו לשכב עם מישהו שלא מתאים לך או לקיים יחסי מין לא בטוחים וכו). כמובן כל עוד זה לא הסתיים במשהו רע, גם אלו שמתחת ל18 זה לא נוראי לדעתי, כל עוד זה לא עם מישהו שמבוגר מהם בהרבה, כי אז זה כבר עברה על החוק
. אני באופן אישי הרגשתי "מוכן" בגיל דיי מאוחר, וזה גם אחת הסיבות לחוסר ניסיון שלי, הייתי שולל על הסף כל הצעה זוגיות ומינית כמעט כי לא הייתי מעוניין או חשבתי שזה לא בשבילי(יעני לא היה בעיה לראות זוג בסרט אבל לא ראיתי עצמי משתתף בזה אישית). זה שהיו יותר ערסים בסביבה, שבגלל הזילות שבא הם התייחסו למין ולנשים, פתחתי סוג של אנטיסקסואליות, שרק מאוחר יותר יצאתי ממנה, שהבנתי שיש גם מיניות שהיא טובה ולא רק רעה ושראיתי שגם אנשים אנטיסקסואלים רבים הם לא משהו בלשון המעטה(קיצונים לצד השני). עכשיו לא יצא לפועל, כי זה עדיין לא עבר הרבה מאוד זמן מאז, ובנוסף סתם חוסר מזל, במציאת אדם נכון, חוץ מזה בתור אדם דיי מופנם במציאות זה יותר מסובך עם הכריות וכו, ועד שאתה מכיר אתה בדרך כלל מגלה שאתם לא מתאימים מספיק בתור זוג אלא רק בתור ידידים. אומנם יצא לי כבר להיות הרבה בצד שלא מעוניין גם בתקופה אחרי שכבר כן הייתי מעוניין בקשר זוגי ומיני, פשוט כי חשבתי שאני והיא לא מתאימים מספיק, כמובן שגם יצא לי מידי פעם להיות גם בצד ההפוך, אבל זה מה יש. זה עיקר הביוגרפיה שלי בנושאים האלה.

למעלה