מדריך לבטיחות אישית

גילושיט

New member
מיותר?

נראה לי שלצאת בהצהרות כמו "יש יותר סיכוי להיפגע מברק מאשר להיאנס" זה די מיותר..
ואם החלטת להוסיף על זה גם "עשיתי את החישוב וזה באמת המספרים" - זה כבר עושה אותך אידיוט.

Puskas

New member
ועדיין יש דרך לדבר

ויש דרך להגיב.. ואיך שהגבת זו לא אחת מהן..
לא התייחסתי בכלל לתוכן, רק לבחירת המילים.

גילושיט

New member
נשמה

אל תחנך. בשביל זה יש לי אמא ואבא.

וכשמעצבנים אותי עלולה להיפלט מילה כמו "אידיוט".. וזו אפילו לא קללה, אז בבקשה להרגיע את התיפיפות הנפש. תשמור אותה למקרים חמורים יותר

Puskas

New member
הלוואי שאמא ואבא היו תירוץ מספק

לצערי הרב היום רוב ההורים גרועים וצריכים לקבל חינוך בעצמם..
אז נסתפק בזה ש"אידיוט", "מפגר" , "מטומטם", "סתום", "אהבל", "כחבה" ושאר המילים בצרפתית הם לא חלק משיחה ראויה.
טוב? אחלה, לא טוב? גם אחלה.

spaysi8

New member
תרגע..

לצערך הרב אולי ההורים שבסביבתך גרועים אבל אני מכירה מספיק הורים מדהימים שהיית מת שיהיו לך.
ואם היית מכיר את גילושיט היית יודע שהיא בחורה מדהימה, מנומסת, חכמה, יפה (לא קשור אבל חייבת לציין) וחברותית,
והסיבה שהיא מגיבה כמו שהיא מגיבה זה בגלל שהוא באמת אדיוט, ופוסט אחרי פוסט פה הוא מנסה לעורר (ומצליח) אנטגוניזם כי מסתבר שמשעמם לו בחיים והוא רוצה שהפורום יהיה יותר פעיל.

Puskas

New member
אני בסדר עם ההורים שלי

ולא אמרתי ש-100 אחוז מההורים הם רעים, אלא חלק גדול מהם.
מאחר ואני לא מכיר את גל (נקצר) ואת הוריה אז אני לא יכול להסיק אם הם בסדר או לא,
ההערה שנתתי הייתה כללית, שהיום להגיד "יש לי הורים שיחנכו" זה כבר לא טיעון משהו..
עם איך שהנוער ניראה היום, אני חושב שההורים לא משהו..
אולי שלה בסדר, אבל אני לא יכול לדעת את זה.

ואני מאוד רגוע אגב.. לא מבין למה אנשים רושמים לאחרים בפורום תרגע כל פעם שמשהו לא ניראה להם..
אני מאוד שלו, באף שלב לא חשתי צורך לאתר דרך הפורום מי היא ולבוא אליה אישית..

viki0806

New member
אתה מטומטם

לא באמת, כאילו הספרי זו תוספת נחמדה אבל כמובן שחייבים ללמוד הגנה עצמית. אני למשל פוחדת מוות ללכת בסמטאות חשוכות.

Puskas

New member
רוצה לשמוע סוד?

גם אני לא מת על ללכת בסמטאות חשוכות לבד בלילה :)
מי כן מרגיש עם זה סבבה??

EdisonGirl

New member
אני

הרבה יותר נהנית ללכת בסמטאות חשוכות מאשר במקום הומה אדם כשהשמש קופחת מעליי. תן לי חושך והכי נעים לי בעולם

Puskas

New member
בחדרי חדרים, אין על חושך

ברחוב קצת פחות ניראה לי

וואו, אז כנראה אחת מכל שתי נשים נפגעת מברק!

זהו, לא יוצאת יותר מהבית בחורף!

h a j b i

New member
מול סטטיסטיקה מונפצת אחת אל תצגי סטטיסטיקה

מונפצת אחרת.
לא אחת מכל שלוש נשים נאנסות, גם לא אחת מארבע, גם לא אחת מחמש. צאו מהסרט ואל תתיחסו לסטטיסטיקות של בעלי עניין (לצורך העניין אירגוני נשים ואירגונים לנפגעי פגיעה מינית הן בעלי עניין כיוון שהם זקוקים לתרומות כדי להתקיים).

איפה בדיוק הבאתי סטטיסטיקות...?

ובלי קשר, חג'בי, נסה פעם לעשות סקר בין הידידות שלך כמה מהן עברו תקיפה מינית כזו או אחרת. לא מדברת רק על אונס, אלא גם על "סתם" כאלה שנישקו אותן נגד רצונן או דחפו להן ידיים מתחת לבגדים. אולי זה יפתיע אותך. בכל אופן אני לא הבאתי אף סטטיסטיקות ואין לי רצון לדעת מספר מדויק, ניסיתי להדגים כמה ההשוואה שלו של "חישבתי את המספרים" היא לא ריאלית.

h a j b i

New member
תקיפה\הטרדה מינית זה משהו אחר...

לא הייתי ממהר לפסול סטטיסטיקה כזו או אחרת.
השאלה כמובן איך מגדירים. האם הבחורה בתיכון שהורידה לי פליק בתחת כשעליתי באוטובוס תקפה אותי מינית? לדעתי לא

בעיני תקיפה מינית חמורה לא פחות מאונס

על הטרדה אני בכלל לא מדברת (קרי, מילים בלבד).

מסכימה איתך שמדובר בהגדרה, ולכן זה בעייתי לחשב סטטיסטיקות, כי מה שבעיניי הוא תקיפה מינית, הוא לא בהכרח כזה גם בעיניך. אולי הבחורה בתיכון שהפליקה לך בתחת לא הפריעה לך, אבל הערס שצבט לי בתחת במועדון מבחינתי כן הפריע לי, וכן - הוא תקף מינית (הגדרה שלי בלבד - כל מגע שנכפה עליי כנגד רצוני). אני לא רוצה להתווכח או לרדת לעומקן של הגדרות וסטטיסטיקות, כי כאמור מדובר בהגדרות אישיות. אולי אני מחמירה בהגדרה שלי, אבל גופי וזכותי.

ולפני שיתנפלו עליי

אני לא משווה צביטה בתחת לאונס, אבל כן לתקיפה. חיבור המשפטים "בעיניי תקיפה מינית חמורה לא פחות מאונס" והדוגמה שלי זה רק כדי להבדיל בין מגע ישיר שבעיניי הוא תקיפה ובין הטרדה שזה רק מילים. ברור שגם לתקיפה יש דרגות חומרה שונות, אבל זה לא משנה את העובדה שזו עדיין תקיפה.

זהו, עד כאן סמנטיקה.

למעלה