סקר

סקר

החלטתי לעשות סקר שמעניין אותי ואשמח שתשתתפו

- איך אתם הקשר שלכם עם ההורים?
- האם ההורים תומכים בכם בכל דבר שתעשו?
- האם ההורים משלמים לכם על התואר?
- אם הייתם בקשר ממש לא טוב עם ההורים הייתם עוזבים את הבית?
- האם פעם ההורים אמרו לכם שהם לא מאמינים בכם?

אז ככה, לא סתם עשיתי את הסקר, אני קוראת סמויה פה ולא יוצא לי לכתוב אז החלטתי להתחיל להשתתף

ההורים לא מאמינים בי, הקשר שלי עם אבא שלי ממש על הפנים(ככה אני רואה את זה), לאח שלי ישלמו על כל התואר ולי אמר במפורש שגם אם יש לו הוא לא יתן שקל כי הוא לא מאמין בי.
יש לי חלום לעשות תואר במקצוע מסויים וההורים שלי ממש מתנגדים לכך ואבא שלי אמר לי "את חיה בסרט שתתקבלי וגם אם תתקבלי את תפרשי באמצע כי לא תצליחי", אמא היקרה תמכה בו והוסיפה "כל דבר שעשית פרשת באמצע ולא סיימת עד הסוף" והוא המשיך "אני לא מוכן לתת שקל לא לפסיכומטרי ולא לשיפורי בגרויות ולא לתואר ולא מוכן ללכת לפי השגעונות שלך שאת חיה בסרט שתצליחי וזה חבל על הכסף לבזבז עלייך וחבל על הזמן ואם את רוצה לעבוד תעבדי ותממני לעצמך".
ישבתי עכשיו במשך שעה ולא הפסקתי לבכות
והחלטתי לקחת את עצמי בידיים כמו בסרט "לא רק בלונדינית" (מי שמכיר וראה) ולחפש עבודה ולחסוך כסף ולעזוב את הבית, וללכת לפי הלב שלי ולהצליח בעזרת השם בגדול ולממן לעצמי את כל התואר וגם פסיכומטרי ומה שצריך.
לא יודעת אם מתי ואסיים את התואר הם יבואו לאחל לי מזל טוב, ואי אפשר לדבר בצורה כזאת ואז לבוא ולדבר כאילו לא קרה כלום. אני זוכרת ולא שוכחת.
לא פשוט להיות עם הורים כאלה שלא מאמינים בך ואומרים לך "את חייה בפנטזיה עליסה בארץ הפלאות" וכי לא יעזרו לכם בכלום.

אין לי ספק בעזרת השם (ה' יעזור לי) אצליח, והכי הכי חשוב -אל תקשיבו לכל אלה שאומרים לכם שלא יצא ממכם כלום תלכו עם החלומות שלכם ואתם תצליחו!!!!
הייתי חייבת לפרוק ולשתף...

kotej22

New member
כל הכבוד

לא קל ללכת נגד ההורים ונגד הביקורות שלהם,
מאחל לך שתצליחי,
בכל מקרה יש מלא מלגות, את לא חייבת את העזרה של ההורים
שיהיה המון בהצלחה

- איך הקשר שלכם עם ההורים?
קשר מצוין למען האמת, הסוד הוא להתגעגע

- האם ההורים תומכים בכם בכל דבר שתעשו?
בנתיים כן
- האם ההורים משלמים לכם על התואר?
לא
- אם הייתם בקשר ממש לא טוב עם ההורים הייתם עוזבים את הבית?
אם לא מסתדרים, כן, אני מת על ההורים שלי, אבל יותר מידי זמן במחיצתם זה קשה
- האם פעם ההורים אמרו לכם שהם לא מאמינים בכם?
לא, תמיד קיבלתי מהם את התמיכה

Optimistic Girl

New member
ברוך שובך

לאן נעלמת?
או שהיית פה כל הזמן הזה, והיית קורא סמוי?

אני מזמינה אותך לפתוח הודעה חדשה,
ולהכיר בזאת שחזרת, ותספר בהודעה הנל מה חדש איתך

בתור אחר הוותיקים פה
מותר לך ורצוי לפתוח הודעות חדשות ולכתוב לנו

kotej22

New member
את חמודה כרגיל

אני בגמילה ....
אני מציץ כאן ובעיקר בתפוז לעיתים רחוקות,
עקב עבודה במשרה מלאה שלא משאירה לי יותר מידי זמן פנוי, החלטתי להקדיש אותו לצורך סיום התואר סוף סוף,
בקיצור תצטרכי להמשיך להסתדר בלעדיי, אני מאמין שלא יהיה לך יותר מידי בעיה עם זה

Cade Foster

New member
בהצלחה...

- איך אתם הקשר שלכם עם ההורים? עם אמא מצוין, עם אבא פחות
- האם ההורים תומכים בכם בכל דבר שתעשו? אמא כן, אבא פחות
- האם ההורים משלמים לכם על התואר? לא ואני לא מצפה מהם
- אם הייתם בקשר ממש לא טוב עם ההורים הייתם עוזבים את הבית? לא יודע
- האם פעם ההורים אמרו לכם שהם לא מאמינים בכם? אמא לא, אבא כן

זה לא קל לקחת את עצמך בידיים ולשנות הרגלים, אני מקווה שהמוטיבציה מהתגובות השליליות של ההורים שלך תספיק לך.

NEO83

New member
אהממ דעה קצת שונה

יותר נכון שאלה שתתנגד לכל הדעות שפה.

אולי יש להם סיבה שלא לתמוך בך והרצון שלך לעשות תואר? אולי מהניסיון שהם צברו איתך עד כה, באמת הראת להם שאת פורשת מכל דבר באמצע למרות שהם השקיעו בזה הרבה כסף ומחשבה?

אני חושבת אחרת

ההורים שלי אמרו לי בצורה הכי מפורשת במיוחד אבא שלי שאני לא מסוגלת להצליח בזה אז לכן אין טעם לשלם. רציתי לשפר בגרויות והוא אמר שאני בטח אכשל אז הוא לא מתכוון לשלם.
הוא אמר שהוא לא מאמין ביכולות שלי בלימודים (במילים כאלה או אחרות) וכל הזמן "ואם תיכשלי?" למה שאכשל?!. הוא תמיד חושב שהוא יודע הכל ואחרים כולם סתומים.
תמיד חייבים להתכופף להוריד את הראש ולפרוש לו שטיח אדום כאילו הוא מלך ולהגיד כמה הוא צודק.
אני לא זבל שלו שאשב מולו ואספוג השפלות ועלבונות שלו ואוריד את הראש שלי ואגיד "כן כן".
הוא מנסה ללחוץ עליי בכוח ללמוד משהו שאני לא רוצה ולהוריד לי את כל הביטחון. מבחינתו הוא מוכן לשלם רק במידה והוא מחליט בשבילך מה אתה תלמד

אף אחד בעולם הזה לא יחליט בשבילי מה אעשה עם העתיד ומה אלמד.

הוא לא מוכן לשלם כי הוא לא מאמין שאגיע לציונים שאני צריכה ואומר זאת בצורה מפורשת שאני "חיה בסרט". אז אין לו טעם לשלם כי זה לא יצליח.
לצערי, הוא איבד אותי מזמן, מתי שאעזוב את הבית אני לא יודעת אם ארצה בכלל להישאר איתו בקשר, הילדות שלי נהרסה הרבה בגללו.
גם בתיכון כשהייתי הוא נכנס לי לנשמה ולא נתן לחיות בנושא הבגרויות שכבר לא יכולתי יותר ללמוד כי הוא שיגע אותי לגמרי, ואם אתה מבקר אותו או מעיר לו על התנהגותו אז הוא משחק אותה נעלב וממשיך בשלו. שאמרתי שאני רוצה להיות משהו מסויים הוא אמר "גם אני רוצה להיות נשיא המדינה".

אני לא מוכנה לנהל את החיים שלי לפי מה שניראה לו ובגלל שהוא לא מאמין בי. שזאת הסיבה האמיתית שהוא לא רוצה לשלם.

עונה....

- איך אתם הקשר שלכם עם ההורים? בגדול,בסדר גמור....יש לי הורים מדהימים ומאוד תומכים, עם אמא שלי לפעמים קשה אבל זה רק בגלל שאני גרה איתה והיא יותר מידי דבק, אבל יש ימים שאני יכולה שעות לדבר איתה ולהתייעץ ויש ימים שאני רק רוצה שקט ממנה... זה תלוי, במצבי רוח. אבא שלי לא גר איתנו אז אין לי ממש קשר איתו מעבר לשיחות טלפון ופעם ב..שאני רואה אותו אז נראה לי אפשר להגיד שבגלל שיש לי פחות "על הראש" ממנו אז הקשר איתו יותר טוב שאני כן רואה אותו.

- האם ההורים תומכים בכם בכל דבר שתעשו?תומכים בצורה מוגזמת, אני תלותית בהם ואני צריכה ללמוד להסתדר בלעדיהם, כי הם לא יהיו פה תמיד, זה אחת הסיבות שמאוד חשוב לי לעזוב את הבית.

- האם ההורים משלמים לכם על התואר?כן,חצי הם חצי אני...

- אם הייתם בקשר ממש לא טוב עם ההורים הייתם עוזבים את הבית?אף פעם לא יקרה מצב שאני לא יהיה בקשר טוב עם ההורים שלי, אבל כן בוער לי מאוד לעזוב את הבית דווקא כי בוער לי השינוי הזה של העצמאות שפה לאור הסיבות ולאור התנהגותה של אימי עצמאות לא תגיע בקרוב...

- האם פעם ההורים אמרו לכם שהם לא מאמינים בכם?אף פעם!

הורים וזה...

- איך אתם הקשר שלכם עם ההורים? טוב לי יש רק אמא. הקשר שלי איתה מבחינתי מבוסס על אהבה- שנאה. מצד אחד, אני מאוד קשורה אליה ומצד שני, היא מעלה לי את הסעיף ויש לי כלפיה המון כעסים.
- האם ההורים תומכים בכם בכל דבר שתעשו? ממש לא. אבל למזלה, אני יחסית לא מרדנית, לא שהיא יודעת להעריך את זה. היא לא מבינה כמה מזל יש לה שיש לה בת כמוני.
- האם ההורים משלמים לכם על התואר? ממש לא, לאמא שלי יש בקושי כסף לסגור את החודש, בחיים לא הייתי מעיזה לבקש ממנה שתתמן לי לימודים. מבחינתי זה שהיא ערבה שלי להלוואה שלקחתי ללימודים זה די והותר!
- אם הייתם בקשר ממש לא טוב עם ההורים הייתם עוזבים את הבית? מבחינתי, כבר אחרי הצבא הייתי עוזבת את הבית אבל אף פעם לא הייתי במצב כלכלי שאפשר לי.
- האם פעם ההורים אמרו לכם שהם לא מאמינים בכם? לא במילים האלו ממש אבל בניסוחים אחרים. לפעמים אני אומרת שאני רוצה לעשות או אעשה משהו ואני מקבל טון מזלזל ו/או הסבר על כמה שזה לא מתאים לי ואני לא טובה ולא יודעת ובלה בלה.

Kagg6

New member
זה נישמע

שאם תעזבי את הבית זה יהיה יותר טוב בשבלך

תמצאי ג'וב יציב ותתחילי ללמוד משהו, זה לא קל כמו שזה נישמע אבל צריך להתחיל מאיפה שהו.

הייתי ממליץ לך גם לישמור על פרופיל נמוך עם ההורים, שלא יבאסו אותך עוד. פשוט תשמרי על "קוליות" עד שתוכלי להשים תעודה וללכת הבייתה

yas12345

New member
עונה

- איך אתם הקשר שלכם עם ההורים? לא משהו... אבל אני לא גרה בבית באופן קבוע כבר שנתיים (רק סופי שבוע בבית)
- האם ההורים תומכים בכם בכל דבר שתעשו? לא ממש... לפעמים הם חושבים שאני עושה דברים טיפשיים...
- האם ההורים משלמים לכם על התואר? אני עוד לא בתואר אבל אני מניחה שהם יעזרו אם אני אבקש... אני מקווה שלא אזדקק לזה
- אם הייתם בקשר ממש לא טוב עם ההורים הייתם עוזבים את הבית? אני בסוג של תהליך של לעזוב את הבית... והייתי עושה את זה אם היה לי כסף
- האם פעם ההורים אמרו לכם שהם לא מאמינים בכם? לא

talush2005

New member
היתי פונה לרווחה או כל עזרה אחרת במקומך

זה אולי נשמע כמו משהו לא יפה וזניח אבל זה התעללות נפשית ואין לזה שם אחר ובעתיד יכול להיות זה השלכות מאד חמורות עלייך.
יש לך משפחה מורחבת שאת קרובה אליהם ויקשיבו לך ? הם יוכלו להיות בשלב ראשון אלה שיכוונו ויעזרו ויגידו לך לאיפה לפנות.

את חייבת להבין בראש קודם כל שזה לא תקין מה שהם עושים ולא סתם לא יפה!!! לדבר ככה לילד שלך ולהגיד לו בעצם אתה אפס ולא יצא ממך כלום לא משנה מה העבר שלך ומה גרם להם לכעוס עליך ולהתנהג ככה זה התעללות נפשית! תפקידם של ההורים לתמוך תמיד בילד ולנסות לקדם אותו, לראות למה עד היום עזבת דברים שנסית וביחד איתך להגיע לפתרון והכי חשוב לא להפסיק להאמין בך לעולם. בשביל זה הם הביאו אותך לעולם !!
את חייבת להבין שמה שהם עשו לא שונה מהתעללות פיזית ואפילו התעללות נפשית יכולה להיות גרועה יותר לפעמים.ואני לא מגזימה גם אם תחשבי שכן , אני קצת מכירה את התחום הזה פשוט ומכירה מקרים.
נכון הם לא חייבים לממן לך את התואר למרות שאם לאחיך ממנים זה כבר לא הוגן אבל עזבי את זה . הם לא חייבים לתמוך בך כלכלית בכלל אבל הם חייבים לכבד אותך ולא לדבר אלייך כאל אפס וזבל מהרחוב.להתייחס אליך קודם כל כלבן אדם !

יכול להיות שהם לא מבינים בכלל מה שהם עושים וחושבים אולי שככה הם מחנכים אותך ופועלים לטובתך או אין לי מושג מה וולכן דרוש התערבות חיצונית לדעתי. מקווה שתעשי משהו ממה שאמרתי.

בהצלחה וחג שמח

צודקת

בקשר למשפחה מורחבת יש דודים אבל אף אחד לא יבין ולא יתמוך בי בכלל בנושא הזה, להפך כולם נגדי בקטע הזה וחושבים שאני לא בסדר.

יש אפשרות למצוא עבודה כמה שיותר מהר ולעזוב את הבית ומהר, מה את חושבת? מצד שני זה יקח זמן עד שיהיה כסף ולמצוא דירה וכל מה שכרוך בזה.

talush2005

New member
לדעתי זה לא מספיק -

זה בריחה וזה אמנם פתרון שיעזור לך כרגע כדי לעשות מה שאת רוצה אבל לטווח ארוך אלה ההורים שלך ולא תוכלי לשנות את זה ואני מניחה שאת כן רוצה שיהיו תמיד חלק מהחיים שלך.

אני באמת באמת רוצה להאמין שההורים שלך אוהבים אותך ושהם עושים את זה מכוונות טובות של לחנך אותך ולהסביר לך את המציאות אבל הם לקחו את זה רחוק מידי ולכן אני עדין חושבת שעדיף לדבר עם מישהו חיצוני שיסביר להם מה הגבול ,ולהגיד לבן אדם אתה לא תצליח אתה לא שווה חבל על המאמץ זה הגבול וזה גם השפלה וזה עוד יוצא מההורים - האנשים שאמורים לחשוב כמה אנחנו מדהימים ולהאמין בנו גם שיש קשיים כן ??? אהבה לא תנאים וכל זה ?
יש גבול גם לרצון לחינוך. אולי תנסי לכתוב להם מכתב קודם מה זה עושה לך שהם מדברים ככה ? לנסות לדבר לליבם ? את חושבת שזה יעזור ? ? אם יש להם כוונות טובות והם פשוט לקחו את זה רחוק מידי ונחספו עם זה כמו שאמרתי שאני רוצה להאמין זה כן יכול לעזור.

אם לא היתי פונה בכל זאת לכל מי שנראה לך שמבוגר ויכול לעזור לך ולהבהיר להם שהם חצו פה גבול שיכול בעתיד לגרום לך לבעיות מאד קשות. מילים זה כמו נשק, הם חודרות ועמוק ובד"כ גם לא שוכחים מילים כאלה. אנשים לא מבינים את זה לפעמים ולא תמיד מתכוונים לגרום לנזק.

האמת

בס"ד
אני לא יודעת אם זה יעזור ואני לא מאמינה שיש משהו שיכול לעזור במקרה הזה, לא משנה איזה איש מקצוע ידבר איתם זה לא יתן כלום, כי ככה הם וככה תמיד יהיו, וגם אם זה ישתנה זה יהיה אולי במקרה הטוב למספר ימים ולאחר מכן יחזור למתכונת הישנה. שורה תחתונה - לדעתי שום דבר לא יעזור כי הם פשוט כאלה זה עניין של אופי. לדעתי אי אפשר לשנות אותם בגיל כזה מבוגר.
גם מכתב לא יעזור, אני אגיד לך גם יותר מכך- יום אחד במקרה שמעתי אותם מדברים ואבא שלי אמר לאמא שלי "היא ממש מקרה אבוד ושום דבר לא יצליח "לתקן" אותה ".
כאילו אני לא בסדר!!!!!
לא ניראה לי שהם בכלל אוהבים אותי אם הם מדברים ככה, ואני אוסיף ואתקן אותך- לא ניראה לי שאני רוצה בכלל שהם יהיו חלק מהחיים שלי!
גם אם הם לא יבואו בסיום התואר (בע"ה שיהיה לי) או לחתונה שלי בע"ה אני עדיין אהיה גאה בעצמי שהגעתי לאן שהגעתי.
אני רוצה להגיד לך שאני מרגישה שאמא שלי אכפת לה רק מאבא שלי ורואים את זה( זה כל כך שקוף!) ולא ניראה שאכפת לה בכלל מה קורה איתי.
תמיד הרגשתי אפליה שהיא אוהבת יותר את אח שלי מאשר אותי ותמיד מצדיקה אותו בכל דבר וכל דבר שאעשה בחיים זה אף פעם לא ירצה אותם ותמיד יהיה טענות!
הם צריכים להגיד תודה מיליון פעם שלא מרדתי בהם ולא עשיתי להם את המוות כי בת אחרת היתה ניראה לי עושה את זה מזמן אחרי כל היחס הזה.
נכנסו לנשמה כל החיים, ניסו לנהל את החיים, לא נתנו לי לחיות! אני רואה את היציאה מהבית כפיתרון הנכון והיחיד שיכול לעזור לי להתחיל מחדש.

ותאמיני לי שהנזק כבר נעשה וכל דבר אני זוכרת ולא שוכחת ואני זוכרת מילה מילה של דברים שאמרו לי..

talush2005

New member
עצוב לשמוע אבל אין לי מה להוסיף מעבר למה

שכבר יעצתי לך. אני אולי תמימה אבל אני משתדלת עוד להאמין שכל עוד הורה בריא בנפשו הוא כן אוהב את הילדים שלו גם אם זה לא נראה ככה וכן תמיד ירצה בטובתם אבל לפעמים מאבדים כיוון ומאבדים את עצמך בגלל שלא יודעים להתמודד עם כל מיני דברים ועושים טעויות שבעתיד מתחרטים עליהם אבל הרבה פעמים זה כבר מאוחר כי הנזק הנפשי נעשה והקשר ניזוק.
לפעמים הורים בטוחים שהם יודעים מה טוב לילדים שלהם ויש להם בראש רק דרך אחת שבה הם רוצים שהחיים שלך ילכו בהם ואז הם מאבדים את עצמם כשזה לא קורה כמו שהם רוצים.הם שוכחים שיש לך גם רצונות משלך וזה נורא עצוב כי אז יוצא שלא אכפת להם והם מתנהגים ככה גם בצורה פוגעת מאד. בגלל זה היתי מנסה לנסות לתקן.
עצם זה שהם נכנסו לך לחיים מראה שכן אכפת להם ממך מאוד הם רק לא יודעים איך להראות את זה ואיך לעשות שיהיה לך טוב ושתצליחי , הם פשוט לא יודעים איך להתמודד איתך והם בחרו בדרך הכי רעה שאפשר בלי להבין מה ההשלכות. לפעמים כל מה שצריך זה שיאירו להם את העיניים....
מקווה שיום אחד תביני על מה אני מדברת ואולי תחשבי אחרת ... כרגע את כועסת ופגועה מידי כדי להבין וזה ברור למה את חושבת שאין תקווה . חבל לי.

בהצלחה בלצאת מהבית אם זה מה שבחרת

Optimistic Girl

New member
אמממ...

בריאות נפשית, זהו מונח יחסי...
מניחה שהקטע של ההורים, הוא ביחסים לקויים של ההורים שלהם <הסבא והסבתא>

ולכן, כל מה שהם עושים, הם עושים כי הם למדו מהם...
את החינוך והכל בעצם

וזה עצוב מאוד, עד כמה להורים יש השפעה על הילדים שלהם...
שוב אני מדברת כמו פסיכולוגית

Optimistic Girl

New member
כל מילה בסלע!

אבל מה הרווחה בישראל יכולה לעשות?
כאילו היא כבר עברה את גיל 18...
אם היתה קטינה, אולי היו שמים אותה בפנימיה <שגם שם החיים לא דבש..>

למעלה