סקר

לאחרונה אני קוראת בעיקר מחזות

קראתי את 'הדה גאבלר' של איבסן ועכשיו סיימתי את 'ציד המכשפות' של ארתור מילר. לא כל אחד יכול להתחבר לזה, אבל אני מוצאת בזה עניין. 'ציד המכשפות' גם די רלוונטי היום, לתקופה בה אנחנו חיים. אני קוראת גם ספרות מתורגמת ומקורית וגם ספרים באנגלית, וזה משפר את האנגלית שלי פלאים.

כפי שכתבתי, אני פחות מתחברת לכל הקטע הזה של העידן החדש ועזרה עצמית, וקראתי קצת ספרים של שארמה (הנזיר שמכר את הפרארי, אבא עשיר- אבא עני) - אלו יותר ספרים שמכוונים להשגת שפע כלכלי, שהכרחתי את עצמי לסיים אותם, רק כי חברה המליצה לי עליהם... וספר שאת מכריכה את עצמך לסיים אותו, הוא ספר שלא מספיק טוב בעיניי.

כנ"ל

גם אני קראתי את הסוד, וראיתי גם את הסרט. הסרט יותר עדיף מהספר כי לא תמיד היתה לי סבלנות לשבת לקרוא..

אבל אני כן מאמינה בסוד ולדעתי יש שם דברים נכונים מאוד.

Optimistic Girl

New member
עונה על השאלון

איך אתם הקשר שלכם עם ההורים?
עכשיו השתפר בזכות הNLP...

- האם ההורים תומכים בכם בכל דבר שתעשו?
חחח בדיחה טובה...
ממש לאאאאאא
למעשה, עד היום אני צריכה להסתיר את התעודה המקצועית שלמדתי,
ואמרתי שאני לומדת משהו אחר לגמריי <למזלי יש ביננו אמון והאמא לא ביקשה שאני אראה לה את הציונים ותעודה הזאת וכו.. >
גם מסתירה את זה מחברות שלי, מפחד שאם תגלה מה למדתי,
יהיו לי בעיות

למעשה אמא שלי אישה מאוד ביקורתית ומניפולטיבית -היא רוצה שאני אלמד
מה שהיא לא למדה בצעירותה =עיצוב אופנה
ואני שונאת את זה...בסוף היא התגברה על זה, שאני הולכת ללמד מה שבא לה.

אתם לא תרצו לדעת, עד כמה היא שלטה בי בהקשר של הכל
''תמיד תתיעצי איתי, לפני שאת הולכת לעשות משהו''
כל דבר שאני למדתי, <קורסים מקצועיים>
ממש הייתי צריכה לשאול אותה !!
וכן הייתי ילדה טובה יותר מידי

אבל השנה האחרונה, בזכות הNLP והאימון האישי,
אני כבר לא שואלת אותה כלום, ולא מתייעצת איתה...
בהתחלה זה זיעזע אותה !!
אבל בזכות קדוש ברוך הוא, ששמע את תפילותיי ויש לה חבר חדש וטוב לה איתו

כי עכשיו היא כבר לא כמו שהיתה =לא דבק, וגם לא איכפת לה שאני לא מתייעצת איתה!!

תודה לקדוש ברוך הוא/היקום/או כל כוח טוב אחר, שעזר לי ושמע את תפילותיי
כי זה נס!!!
<אם המצב היה נשאר כמו שהיה בעבר, באמת הייתי עוזבת את הבית...>

- האם ההורים משלמים לכם על התואר?
אני מודה לקדוש ברוך הוא, שאמא שלי ''אישרה לי'' שאני לומדת תואר ראשון, וגם זה במקצוע מאוד ספציפי שאני לומדת.

<רציתי ללמוד ניהול עסקים, ואני לא רוצה לכתוב בפורום מה האישה הזאת אמרה לי אז...

אבל האמת היא... שאני שמחה שלא למדתי ניהול עסקים, יש שם יותר מידי חישובים מתמטיים

ואני לא אוהבת מספרים...

ואני כן אלמד מנהל עסקים במגמת שיווק בתואר השני שלי

וממש לא כדי להוכיח משהו למישהו,
אלא כי זה טבעי לי ללמוד מנהל עסקים, הייתי במגמה הזאת בתיכון, עם ציונים מצויינים, ואני אוהבת שיווק

דבר שני
למדתי בפסיכולוגיה, שלאנשים יש מנגנוני הגנה...
אחד מהם הוא הכחשה,
אני מגיל קטן, מאז שראיתי את הסדרה שלי, שילד אחד גילה שהוא מאומץ,
התחלתי לחשוב שאני מאומצת,
כן זאת לא האמת, ואני יודעת את זה.. <בזכות דימיון משפחתי>
אך ההרגשה הזאת, של אני מאומצת=אני לא שייכת למשפחה הזאת,זאת הרגשה טובה

אגב תזכירו לי מה זה תואר ראשון?
במשפחה הזאת, לא איכפת לאף אחד מאוניברסיטה
או מתארים...
אמא שלי, פעם הייתי מספרת על ילדים של אנשים אחרים, שלומדים תואר ראשון
ועכשיו כשאני לומדת תואר ראשון, לא איכפת לה !!!
היא תמיד היתה משווה אותי לאנשים אחרים..
תמיד מבקרת אותי

ולא יודעת מה זה מונח מחמאות ופירגון

אבל זה בסדר, אני מחוזקת עכשיו,
כי בזכות אימון אישי, מיישמת משהו חשוב-
מצאתי אנשים שתומכים בי, שמפרגנים לי, שאומרים לי מילה טובה,
שתמיד שם כשאני זקוקה להם

זאת כוחה של סביבה תומכת !!! והכל בזכות אימון אישי עם אדם מאוד מיוחד

- אם הייתם בקשר ממש לא טוב עם ההורים הייתם עוזבים את הבית?
אוי..
כל שני וחמישי, אני חופרת לחברות שלי,
שאני עוזבת את הבית...

אבל במבחן המציאות- ככל הנראה אני יעזוב רק אחרי סיום תואר ראשון שלי.
וגם יש לי אינטרסים סמויים -חבר החדש של אמא שלי, מת לגור בבית שלנו,
אם אני יעזוב, אמא שלי תרגיש בודדה, והוא באמת יגור פה
ואני ממש לא רוצה שזה יקרה, כי מה אם אני יעזוב לדירה, ואז לא יהיה לי כסף לשלם?
ואני אצטרך לחזור הביתה,
ואז החבר שלה יגור פה בבית, יהיה יותר מידי צפוף ל3 אנשים בבית הזה

- האם פעם ההורים אמרו לכם שהם לא מאמינים בכם?
חחח
הם אף פעם לא אמרו שכן מאמינים...
המילים מחמאות, פירגונים, המילה כל הכבוד שקיבלת 100 בבגרויות, או בתואר... לא יעניינו אף אחד

אבל שוב, לא נורא...
למזלי יש אנשים שמעריכים אותי, ושמפרגנים לי, אנשים זרים לגמריי
אבל לפעמים הזרים הם אלו שיכולים להעצים ולחזק בנאדם ולדרבן אותו לשינויים חיוביים
עכשיו כשלומדת תואר ראשון, הסביבה הזרה,
מסתכלת עליי אחרת,
כעל אדם עם רמה אחרת, מפרגנים
זה כל הכייף בלהיות סטודנטית,
רק אומרת שאני סטודנטית לתואר ראשון, לרוב יש ניצוץ בעיניים ומתחילים להתעניין
וגם עיניין החיזורים
הוא שונה, יש יותר הצעות מבחורים, שרואים אותי כאדם איכותי יותר

אבל שוב,
הלכתי ללמוד תואר,
כי התחביב שלי הוא ללמוד,
לא יכולה בלי ללמוד, והמוטיבציה של לקבל ציונים על מבחנים היא חזקה יותר
מאשר הייתי קוראת ספרים לבד ובלי ללמוד לתואר.

וגם הלכתי ללמוד פסיכולוגיה, כדי להבין יותר את האנושות,
וכבר עכשיו מבינה את האנשים יותר טוב- את הדרכי הפעולה שהם בחרו, ולמה הם בחרו לבחור בדרך X ולא בדרך Y
זה מאוד מעניין

נ.ב שוב חפרתי

מצדיעה למי שהגיעה עד פה

al19

New member
עונה .. ומבין : (

גם ההורים שלי לא האמינו בי...
עד היום לא מאמינים בי..
הבן אדם היחידי שהאמין בי (אבא שלי) נפטר, ועכשיו אין אף אחד שיאמין בי יותר...
יש משפט שאומר שבסופו של היום אנכנו באים לעולם הזה לבד.. וגם אנכנו עוזבים אותו לבד...
אבל תראי, יכול להיות שמחר בבוקר יקרה הדבר הבלתי אפשרי ... והשמש תזרח שוב..
כי הרי , מה את צריכה כדי להיות מאושרת ?
פשוט תאמיני בעצמך\ ותדעי שכל עוד את מאמינה בך זה כל מה שאת צריכה,
מה שנקרא בסרט שודדי הקאריבים "הרוח במפרסים" .. נכון שזה עוזר שיש מישהו שמאמין בך, אבל היי.. את צריכה להאמין בעצמך !
את יודעת שאת שווה !
את יודעת שאת תצליחי !
את יודעת שאת הכי טבוה שיש !
ואת יודעת למה את תצליחי בהכל ? בדיוק בגלל שלא מאמינים בך
בדיוק כדי להראות להם שהם טועים,
כדי להראות להם כמה הם לא שווים
כמה הם לא יצליחו לעשות חצי ממה שעשית..
ובסוף היום .. את תעמדי למעלה ותגידי לעצמך שאת עשית את זה
שאת האמת בעצמך לכל אורך הדרך ולא נתת לאף אחד
ואני חוזר לאף אחד.. להגיד לך אחרת.
ובסוף .. את תצליחי..
את תצליחי לעשות את כל מה שתרצי ..

עכשיו לשאלון
- איך אתם הקשר שלכם עם ההורים?
אבא נפטר, אמא הקשר הכי נוראי שאפשר לדמיין...
- האם ההורים תומכים בכם בכל דבר שתעשו?
חחחחחחחחחחחחחחחחחחח
ממה ממש ממש ממש ממש ממש לא
בהתחלה רציתי ללמוד משחק, מיותר לציין את הזלזול
אחרי זה רציתי לעבוד בתור מדריך צלילה
וכו' וכו'.. ולא משנה מה בחרתי היא אף פעם לא האמינה בי
גם שאני רוצה לעזור.... בכל דבר בבית
אין מישהו שגר איתי שמאמין שאני יכול לעשות כל עבודת בית בכלל.. כגון לשפץ וכאילה...
- האם ההורים משלמים לכם על התואר?
אני לא לומד לתואר.. אבל כן .. משלמים לי על הקורס שאני עושה.
- אם הייתם בקשר ממש לא טוב עם ההורים הייתם עוזבים את הבית?
אני בקשר נוראי
והייתי מת לעזוב...
- האם פעם ההורים אמרו לכם שהם לא מאמינים בכם?
אמרו לי דברים הרבה יותר נוראיים מזזה..

היי

ואוו אני כל כך מצטערת לשמוע

כל כך ריגשת בדברים שכתבת לי, לפעמים אני רוצה להאמין שהם לא באמת התכוונו לזה אבל אני יודעת ששום דבר לא יעזור..

מה שבטוח שמה שאבא שלי אמר תמיד ילך איתי ולא אשכח את המילים הקשות, אבל החלטתי להאמין בעצמי שאני אצליח וללכת עד הסוף עם החלומות שלי.
צריך לקבל אנשים כמו שהם באמת.
אנשים שיולדים ילדים צריכים לתמוך בהם, זה לא כלב ולא חיית מחמד, למרות שגם להם מתייחסים יפה.

al19

New member
מצטערת לשמוע על מה ?

לא הבנתי ?
תראי, בסוף את תעמדי מעל כולם את תעמדי איפה שאת תמיד רוצה לעמוד איפה שתמיד רצית לעמוד ואיפה שאת יודעת שתעמדי, ואת תסתכלי ותגידי שאת עשית את זה...
שבניגוד לכל האילה שקיבלו הכל בחיים את נלחמת על זה.. צעד צעד... פעולה פעולה.. ועשית את הכל לבד. וזה מגיע לך יותר מכל האחרים בעולם הזה...
הלן קלר פעם רשמה ספר ... הלן קלר למי שלא מכיר זאת אישה שעקב מחלה הפכה להיות גם עיוורת גם חרשת וגם אילמת. זאת אומרת שהיא חיה בעולם שחור, שקט, ולא יכולה לבטא שום דבר בעצם דרך הפה...
אגב היא גם היתה אחת הנשים הכי עשירות שאי פעם היו בכדור הארץ, עקב הספרים שלה . (לא היא לא כתבה אותם בעצמה.. הבנו את הבדיחות..)
בכל מקרה השאלה המרכזית והמשפט הראשון שלה בספר הוא שתמיד אנשים אמרו לה שהיא לא יכולה את זה והיא לא יכולה את זה והאמת יש לזה הצדקה הריי... אבל היא עשתה הכל ! הכל בחיים !!! כל מה שהיא רצתה ! וששאלו אותה מה הנחה אותה ? מה גרם לה להמשיך קדימה שכולם אמרו לה שהיא לא יכולה, ואפילו הטבע !? אמר לה שהיא לא יכולה... אז היא אמרה משפט שצריך להנחות אותך לפי דעתי, (אגב המשפט הזה שלה שזה אחד המשפטים המפורסמים בעולם זה גם הכותרת של הספר) היא אמרה... No Is Not An Option
כלומר שלא.. זה לא אופציה.
וזהו.. ואז יש ספר שלם שהיא מסביר ומרחיבה את המשפט הזה..
אבל תמשיכי להגיד לך שלא זה לא אופציה, ותתקדמי קדימה, ואם תפלי, ואת תפלי אל תדאגי כי החיים עצמם לא יעשו לך חיים קלים, אז תלמדי לקום.. ובסוף תגיעי לאן שרצית.. ותיהי סוף סוף.. איפה שאת תמיד היית... במקום הראשון.

פשוט אל תקשיבי לאף אחד, את רואה את המשפט בחתימה שלי ? DO WHAT FEELS GOOD ? נכון זה משפט מהפרסומת של קוקה קולה, אבל פשוט תעשי מה שגורם לך להרגיש טוב.. וזה הדרך הבטוחה לאושר... אני חושב..
ואם את לא מאושרת ? מה לכל הרוחות אנכנו עושים בעולם הזה ?

קודם כל

דבר ראשון כל כך חיזקת אותי במילים שלך וכמה אתה צודק!!!!
שאמרתי שאני מצטערת לשמוע התכוונתי על מה שכתבת עליך, צר לי לשמוע שזה ככה עם אמא שלך. איך היה הקשר עם אבא שלך? הוא האמין בך? הרגשת טוב איתו? (רק אם נוח לך לענות)

אני חושבת כמו שאמרת שהדבר הכי חשוב זה לעשות מה שעושה אותנו מאושרים באמת וללמוד מה שאנחנו באמת רוצים, כי אם אתה לומד מה שאתה לא רוצה, אז מה זה שווה הכל?
תמיד אמרו לי שצריך "להתפשר" והרגשתי עמוק בלב בפנים שלא מספיק מאמינים ביכולות שלי הלימודיות ולחצו עליי ללכת ללמוד מקצועות שלא מעניינים אותי, ויותר מכך- הייתי המומה שעד כדי כך לא מאמינים בי וביכולות שלי להצליח ומציעים לי "להתפשר" בטענה "לכל אחד יש את היכולות שלו בלימודים ואם את לא מסוגלת להגיע לציונים הנדרשים אז תסתפקי במקצוע אחר".
אני מתנגדת בתוקף לאמירה הזאת ולדעתי "אין דבר העומד בפני הרצון" ואם אתה רוצה להגיע למשהו אתה תצליח בסופו של דבר להגיע אליו. גם אם ניסיתי להסביר את עצמי ולקבל תמיכה זה לא ממש עזר והם כנראה לא מבינים ולא יבינו, אבל בע"ה (אמן!) אני אצליח להגיע למה שרציתי ולמה שאני רוצה להגיע.
אני משתדלת לא לחשוב ולא להתעסק בזה ולפתוח דף חדש ולהגיע לרצון שלי בלימודים בכוחות עצמי גם אם אף אחד לא יעזור לי(ה' תמיד יהיה איתי), להפך בע"ה( רק בעזרתו
) אגיע לחלום שלי ואהיה גאה בעצמי כי אתה מצליח בזכות עצמך ולא בזכות עזרה מאף אחד.
אני לא מדברת איתם על כך בכלל והמשכתי קדימה לחלום שלי, ומנסה להראות שהכל בסדר אבל עמוק בלב כאב לי על איך שאבא שלי דיבר ואני לא אשכח את זה בחיים.
ואני מאוד ממליצה על הסרט "הסוד" ויש לי בנוסף את הספר, וזה לגמרי נכון, שאתה אומר לעצמך "אני אצליח" מאמין בזה ומשקיע ואתה תצליח באמת ולא משנה במה.
ואני ממליצה שתראה את הסרט "לא רק בלונדינית" זה סרט מדהים וכל כך אמיתי. ואם ראית ואתה מכיר מה אתה חושב על זה?

al19

New member
תודה...

תודה על המחמאות קודם כל..
אממ מה עם אבא שלי ? כן, הוא האמין בי, תראי הייתי צעיר לא היה במה להאמין כל כך, וגם זה בלתי אפשרי שאני ייתן דעה אובייקטיבית עליו כי הוא נפטר כבר לפני 5 שנים ... וברגע שבן אדם נפטר המוח שלך מעלים כל משהו שלילי שהיה לך להגיד עליו ... ומשאיר רק את הדברים החיוביים, ככה הראש פועל... אין מה לעשות אם חס וחלילה מישהו נפטר מהקרובים אלייך המוח שלך ישר יעלים את הזמנים הרעים.. כי בסוף את הזמנים הרעים אנכנו לא זוכרים .. רק את הטובים, לא יודע אולי למוח יותר קל לזקור את הדברים הטובים. אין לי את השמץ של מושג... יכול להיות שאם הוא היה חי היום הייתי אומר שהוא גבר שצועק כל הזמן, ולא מקדיש זמן למשפחה שלו, אבל כן.. הוא האמין בי.. הוא האמין שאני יכול להגיע למשהו בחיים.. אמא שלי כל כך לא מאמינה את לא מבינה... לא משנה מה אני עושה ..גם אם אני יהיה נשיא אררצות הברית תמיד יהיה מישהו שיהיה יותר טוב שהיא תגיד אתה רואה.. הוא ככה והוא ככה.. ואני מתפללת שהבן שלי יהיה יותר טוב... חבר שלי פעם אמר (צחק) אבל אמר שהיא כועסת כי אני נושם את האוויר של אחותי... חח.. זה המשפט הכי קרוב למציאות שיש...אה איתה היא בסדר אגב.. בסדר גמור אפילו.. איתה היא אמא...
בקשר למה אני חושב על הסרט הסוד.. ושיטות הNEW AGE .. כגון מה שחלק פה מפרסמים בתור NPL .. וכל הדברים האילה.. תראי, אני בן אדם רוחני כן , מאוד אפילו.. אבל אני חושב שכל השיטות האילה הם סתם עוד צרות.. בסופו של דבר שום דבר שתאמיני בו לא יגרום לך לצעוד את הדרך שאת צריכה לצעוד בה כדי להשיג את מה שאת רוצה להשיג, בסופו של דבר את תיהי חייבת לצעוד בדרך הזאתי לבד.. גם אם יהיה מישהו שמאוד מאוד יתמוך בך את תצטרכי בסוף לעשות את הכל לבד.. כל מה שאת צריכה נמצא כבר בך.. את רק צריכה.. להוציא את זה החוצה.. עכשיו נכון השיטות אמורות "לעזור" להוציא את זה החוצה אבל כל מה שהם "עזרו" לי... זה היה להוריד את האמון שלי באנשים, למשל הסרט הסוד כן ? שכאילו הוא אומר שאם תרצי את זה ותדמייני את זה את תקבלי את זה.. אז למה הוא כתב את הספר ? אם הוא רצה הצלחה וכסף למה הוא לא דמיין את זה ? וזה הגיע לו ? ואם הוא רצה "להפיץ" את השמועה למה לא להוציא ספר בחינם באנטרנט שמסביר את הכל ? בסופו של דבר כל מה שהוא רצה זה כסף מהמכירה של הספר שלו... והוא קיבל את זה... אבל הוא קיבל את זה כי הוא עבד קשה... ואמר מה אנשים הכי רוצים וכתב על זה ספר וניסה לפרסם אותו והצליח בזה... הוא האמין בעצמו.. ובגלל זה הוא הצליח. כן אולי היה גם אלמנט של מזל ...
כן אולי בחיים יש אלמנט של מזל, וזה מה שאני אומר יכול להיות שתבני בית 14 קומות ובקומה ה13 יהיה רעידת אדמה ותמוטת את הכל ואז תצטרכי להתחיל את הכל מהתחלה , ולפעמים זה יהיה בלתי אפשרי.. אבל ... אני פשוט ממשיך ילזכור כמה דברים, דבר ראשון זה שהחיים אף פעם לא מאפשרים משהו בצורה כל כך פשוטה... הם תמיד מפילים בדרך ומפילים חזק ולפעמים מפילים כל כך חזק עד שכבר אי אפשר לראות כלום...הסוד זה להצליח לבד לגמרי.. בלי עזרה מאף אחד.. כמו הפעם הראשונה שהיינו תינוקות ונפלנו.. למה נפלנו שהיינו תינוקות ? כי החיים היו צריכים ללמד אותך איך לקום .. אחרת אם היום היית נופלת לא היית יודעת איך לקום חזרה... אבל זה קרה לך 999 פעמים שהיית קטנה אז את כבר מורגלת לזה... אז אני פשוט מנסה ללמוד לקום כל פעם מחדש ונכון לפעמים זה ממש קשה...אני מנסה לחזק את עצמי.. וכן להגיד שאלוקים איתך.. זה לחזק את עצמך ! זה מצויין להגיד את זה... כי זה נכון, לא משנה מה יהיה ואיפה תיהי הוא תמיד יהיה שם איתך, וכמובן כמובן, לא לשכוח את המשפט של הלן קלר שלא משנה מה קורה לא משנה מה המכשולים שעומדים לא משנה אפילו שהטבע לא מאפשר את זה... לא... זה לא אופציה.
זה לא...
תראי, אני לא מאמין שאם את אוהבת את זה את תצליחי ברמות מטרואיות .. אבל הי... נגיד את רוצה להיות מתכנטת ולמרות כל העולם הלכת והיית מתכנטת אבל .. בסופו של היום את לא מתכנטת טובה.. האם את מגדירה את זה כישלון ? האם את חושבת...
שלהגשים את החלום שלך, למרות כולם, שלעבור מסע מפרח כל כך .. זה כישלון ?
זה הכל תלוי באיך את מגדירה , הצלחה וכישלון (שוב תורת הייחסות וכל זה)
לפי דעתי זה ההצלחה הכי גדולה שיכולה להיות... אם את תצליחי להגיע לאן שאת רוצה, אבל הכי חשוב זה פשוט להיות במסלול שאת רוצה להיות, כי את אף פעם לא תגיעי לפסגת ההר.. תמיד ההר נעשה יותר ויותר גבוהה... זה בני אדם, אבל לפחוט אם את מטפסת על ההר הנכון אז עשית את זה... אז כבר. .. הצלכת בחיים .. ניצחת אותם.
ניצחת את כולם.
בקשר אליך, תראי אף אחד אף פעם לא יידע מה עברת, אף אחד אף פעם לא ימחא לך כפיים על מה שעבר עליך להגיע לאיפה שהגעת ואף אחד אף פעם לא יבין ... לא באמת יבין... את כל הקשיים שהיו לך בחיים, כי את עברת אותם לבד בסופו של היום..אף אחד אף פעם לא יבין אותך באמת.. אבל באמת.. אף אחד...
את צריכה שיהיה לך כח נפשי עצום ... לשאוב כוחות מעצמך, ולא מעזרים חיצוניים... כמו ספרים ושיטות... אלא מעצמך, ופשוט ללכת לשם לעשות את מה שאת רוצה... לבד... בתור אישה עצמעאית שיודעת מה היא רוצה ויודעת מה היא שווה בעולם, ובסוף ...
ובסוף.. תדעי, שעשית את זה...
שאת מטפסת איפה שתמיד רצית לטפס
ואז אני מבטיח לך שתיהי יותר מאושרת...
אבל בסופו של היום תעשי רק מה שגורם לך להיות מאושרת...
לא ושם דבר אחר..
כל דבר אחר לא שווה את זה...

Optimistic Girl

New member

לפחות חברה שלך מאמינה בך, ומעודדת אותך

קשר של שנים רבות, לא הולך ברגל

באחד הימים, אתה כן תהיה מדריך צלילה, זה משהו שאתה אוהב
בסופו של דבר אתה תגיע גם לזה !

קודם כל לגבי מה שכתבת

אין ספק שזה ממש נורא שההורים שלך מדברים אלייך ככה ולא מאמינים בך. כי בסופו של דבר לכל אחד חשובה הדעה של ההורים, אפילו לאלו שאומרים שלא אכפת להם, זה משהו שטבוע בנו מאז שנולדנו.
אני לא מכירה את כל הסיפור שלך אבל מה שאני כן יודעת זה שהרבה פעמים הורים מדברים ככה דווקא בגלל שכל כך אכפת להם ממך. והם פשוט בוחרים בדרך הכי לא טובה כדי להעביר את הדעה שלהם. לפעמים ההורים שלי זורקים משפטים כאלה לאח שלי , והם לא מבינים כמה זה פוגע, אבל מצד שני זה בגלל שהוא הנחיל בהם כל כך הרבה אכזבות, ואני מבינה מאיפה זה בא, על אף שאפשר להשתמש במילים אחרות. בכל אופן, אני הייתי יושבת איתם בשיחה מלב אל לב, מדברת אל ליבם ואולי הם ישנו את הגישה ברגע שבאמת יבינו למה את פועלת בדרך שבה את פועלת.

ועונה לסקר:

- איך אתם הקשר שלכם עם ההורים? אני מאד אוהבת אותם אפילו שיוצא לי הרבה לריב איתם, בעיקר עם אבא שלי יש הסטוריה ארוכה (היו תקופות ששנאתי אותו מכל הלב) אבל היום בסדר
- האם ההורים תומכים בכם בכל דבר שתעשו? ההורים שלי הכי תומכים בעולם, הם מאד גאים בי, וגם אם הם לא מסכימים איתי על דברים הם לא הולכים איתי ראש בראש
- האם ההורים משלמים לכם על התואר? אמא שילמה לי על התואר אבל חשוב לציין שבגלל שהיא עובדת בנק המון שנים מחצית מהסכום הוחזר לה
- אם הייתם בקשר ממש לא טוב עם ההורים הייתם עוזבים את הבית? כן. הגעתי לגיל שצריך לעזוב. אם לא הייתי מסתדרת איתם זה בטוח היה דוחף אותי החוצה
- האם פעם ההורים אמרו לכם שהם לא מאמינים בכם? לא. פעם אחת בזמן מריבה אבא שלי צעק עליי שהוא לא יעזור לי יותר בשקל, וכשאמרתי לו שאמא תעזור הוא צעק ש"על גופתו המתה הוא יאפשר את זה" אבל זה החזיק בדיוק שבוע

adido d

New member
מותק, את באמת מותק

ודווקא מה שכתבת בסוף, הכי חשוב!
"אין לי ספק בעזרת השם אצליח!"

נכון שעדיף שתהיה תמיכה
נכון שעדיף וקל יותר שתהיה גם עזרה
אבל מה שבאמת יקבע את ההצלחה שלך, קודם כל בעיניי עצמך, זה עד כמה את מוכנה לעבוד בשבילה.

בקשר למה ששאלת, אני מתחילה ללמוד השנה , אחרי שבשנה האחרונה רק חסכתי כסף ללימודים, כך שעזרה כלכלית אין לי (האמת שגם אין כ"כ ממי לבקש... גם להם קשה....) ואמירות כמו "לא מאמינים בך" נאמרו אצלי המון - בעיקר מצד אמא שלי... אז להגיד שאני חושבת שזה באמת נכון? לא... אפילו היא לא מאמינה בזה.

זה קשה, אין ספק בכלל, אפילו קשה יותר מכל דבר כשאין את ההרגשה של הרוח הגבית, אבל תתמקדי בדברים החיוביים ואם את צריכה עצה/סתם אוזן קשבת, אני יותר מאשמח!

למעלה