קצים ליום ראשון: שבוע טוב

צ ל י ל 8

New member
עברתי חצי דרך של C25K

ואני כ"כ גאה בעצמי. קודם כל על זה שאני בכלל רצה ובכלל שאני לא מוותרת לעצמי ועושה את התוכנית במלואה, אפילו שקצת קשה.
העניין הוא כמובן שאני לא ממש עומדת במרחקים יחסית לזמן. באתר כתוב שבריצה של 5 דקות אני אמורה לעשות 800 מטר, אבל אני עושה בערך 600. וזה אומר שבסוף התוכנית בריצה האחרונה של 30 דקות לא ממש נראה לי ריאלי שהיא תהיה 5 ק"מ...
עכשיו, זה לא שיש לי בעיה עם זה, השאלה שלי היא רק איך ממשיכים משם? לרוץ 30דקות, ואחרי כן להתחיל להעלות את המרחק ל-5 ק"מ כמה זמן שזה ייקח? כי זה עלול לקחת לי 45-50 דקות ריצה, 20 דקות יותר ממה שהאפליקציה מאמנת אותי.
אז איך בעצם ממשיכים לאחר ריצה רציפה של 30 דקות כדי לשאוף לריצת 5 ק"מ?

תודה רבה !!

tom696

New member

ייקח כמה שייקח. 30 דק ל-5 ק"מ זה יותר מהיר מחציון הנשים ברוב מירוצי ה-5 (לפי מבט למירוץ חציון נשים ב-5 ק"מ באירפורט סיטי אתמול הוא 32:36).

לא מכירה אותך ולא בקיאה בתכנית על בוריה אבל הייתי לאט לאט מותחת את המרחקים ואת הזמנים בערך בכיוון שהתכנית הולכת. למשל במקום 5 דק - 800 מ' הייתי עושה 800 מ' כמה שלוקח ומתיישרת לפי זה.

בהצלחה!

צ ל י ל 8

New member
האפלקציה עובדת על זמנים

היא מתזמנת לי לפי שבוע מתי להתחיל לרות ומתי להתחיל ללכת. אם אני הולכת לפיה עד הסוף, אז היא מסיימת בריצת 30 דקות רציפה (שעל פיה זה "אמור" להיות 5 ק"מ. בחלום הלילה בצאת הכוכבים
.
כשיגיע זמן הריצה הזו, אני אעדכן כמה ק"מ לקח לי.... :)

tom696

New member
מצוי, רצוי והדרך

כמו שכתבתי מקודם, 30 דק ל-5 ק"מ זה לא טריוויאלי בכלל.

אין ספק שזה נחמד מאד שיש אפילקציה אבל זה צריך להתאים אלייך האפליקציה היא כללית. לכל הפחות כשתסיימי את התכנית ותצטרכי לעשות את ההתאמות כדי להמשיך להתאמן ולעשות את זה כדי שיהיה נכון ומתאים לך. נכון לעכשיו אולי הייתי ממשיכה את התכנית כמו שהיא במסגרת האילוצים ואז ממשיכה באותה הרוח בהתאם ליכולות שלי.

לגבי מרוצי 3 ק"מ - המרחק המינימלי ברוב המירוצים הוא 5 ק"מ ולא 3, אני חושבת שיהיה לך קשה מאד למצוא בארץ מירוץ של 3 ק"מ.

צ ל י ל 8

New member
באמת? חשבתי ישיש מרוצי 3 ק"מ

אם ככה זה יידחה עוד קצת עד שאהיה מסוגלת לרוץ 5 ק"מ בצורה סבירה.
לגבי האפליקציה. אני אמשיך איתה עד הסוף. בכל זאת.. לרוץ 30 דקות רצוף זה מאוד מכובד עבורי. אחר כך נגדיל מרחקים לאט לאט.

susieada

New member
טריאתלון נשים ב31.5.14 ...

מקצה העממי כולל 2.5ק"מ ריצה. את יכולה לעשות את טריאתלון כחלק משלשה! חברה אחת שוחה, אחרת רוכבת, את רצה.

צ ל י ל 8

New member
אם רק היו לי חברות כאלה....

אני הכי "סטורטיבית" במעגל החברים והמשפחה שלי

לא נורא, יותר טוב.... נשאף ליותר גבוה.. ל-5K

susieada

New member
את מודל לחברות שלך! כל הכבוד!

בטריאתלון נשים גם יש מקצה (ספרינט) הכולל 5ק"מ ריצה, והשנה, לפעם הראשונה, גם מרחק אולימפי הכולל 10ק"מ ריצה.
ה31.5.14 מחכה לך!

מור שלז

New member
כל הכבוד! יש לך על מה להיות גאה

הזמנים שלך נראים לי סבבה. לא הייתי דואגת מזה.

אם נוח לך להתאמן לפי זמן, תמשיכי להתאמן לפי זמן, למי אכפת המרחק?

אגב, הייתי מציעה לך בסוף התכנית למצוא לעצמך מרוץ 5 ק"מ נחמד ולהתנסות. הזמנים שלנו במרוצים תמיד מהירים יותר מאשר אלו של האימונים (וטוב שכך - אם היינו מתחרות בעצמנו שוב ושוב בכל אימון היינו נפצעות מהר מאוד), וזה נחמד בתור סוג של בחינה עצמית, לראות איפה את עומדת.
אני בטוחה שאת הולכת להפתיע את עצמך

צ ל י ל 8

New member
קראתי שהזמנים במירוץ בדרך כלל קצרים יותר

אמממ.. אני חוששת ללכת על מירוץ 5 ק"מ. עד כמה שידוע לי 3 ק"מ הוא קצר יותר ואני קודם שואפת אליו. אני צריכה לאזור אומץ להירשם לאחד כזה... זה מפחיד

כל הכבוד!

אם אני זוכרת נכון, את אמורה לעשות את התכנית או לפי מרחק או לפי זמן. אני עשיתי לפי זמן, ובסוף הגעתי למשהו כמו 3.5 ק"מ בחצי שעה.
אח"כ העליתי בהדרגה מרחקים, בהתחלה חצי ק"מ בשבוע (על הקילומטראז' של כל השבוע - אם רצתי בשבוע שעבר 3.5, 3.5, 3.5, אז בשבוע שלאחר מכן רצתי 3.5, 3.5, 4, וכן הלאה), ואחרי שרצתי שבועיים רצוף 5 ק"מ שלוש פעמים בשבוע, התחלתי להעלות בק"מ שבועי. כמובן, ששמתי לב לאיך אני מרגישה, ולפעמים רצתי פחות, או חזרתי על אותם מרחקים יותר משבוע אחד.

צ ל י ל 8

New member
הבנתי, אחלה רעיון

בהחלט איישם.
המטרה שלי היא כמובן 5 ק"מ, ואני עובדת על זה קשה אבל נהנית מכל רגע

michalul

New member
האם שיפרת את המהירות בנוסף לק"מ?

אם כן אשמח לדעת איך...

המהירות קצת השתפרה

מעצם העובדה שאני התחזקתי.
התכנית היתה להתחיל לעבוד על מהירות, ולא רק על נפח, כשאגיע ל-10 ק"מ, אבל לצערי הושבתתי (בלי קשר לספורט).

michalul

New member
כל הכבוד!

היי צליל,
אני רצה נכון להיום 4 ק"מ והזמנים שלי הם לא להיט, בלשון המעטה, 40 דק'.
כרגע המטרה שלי היא להיות מסוגלת לרוץ שעה, אח"כ אעבוד על אינטרוולים וכיו"ב. (אשמח לטיפים מהמתקדמות....).
מקווה שנפגש על מסלול המרוצים בסביבות אפריל מאי.
חבל שאת לא מאזורי, הייתי שמחה לשותפה...

בהצלחה

צ ל י ל 8

New member
גם אני לא רצה במהירות איילה :)

המהירות שלי היא כמוך פחות או יותא.. 6 קמ"ש. אל תרגישי עם זה לא בסדר.
ומי יודע.. אולי עוד ניפגש מתישהו...

מור שלז

New member
עשיתי את זה
עוד ארוכה בגשם

בתכנית שלי היו עוד שעתיים ריצה ארוכה הבוקר, להשלים את הגב לגב של סוף השבוע. חששתי מאוד מהארוכה הבוקר, אחרי מה שהיה שבוע שעבר. אפילו מצאתי את עצמי מושכת את הזמן בבוקר בנסיון לדחות את רגע המבחן.
אחרי ריצה ארוכה של שעתיים וחצי בשישי, ועוד ארבע שעות רכיבת שטח וריצה שאחרי, לא ידעתי איך תהיה הריצה הארוכה. פחדתי אחרי ששבוע שעבר הרגשתי רע כל כך וקשה כל כך בצורה חריגה בריצה הזו.

ויצאתי הבוקר, למזג אויר נפלא, עם טפטוף קל שלאט לאט הפך לגשם, הכל רחוץ ונקי ויפה. ו... רצתי! לא יכולה להגיד שהיה קל, נהפוך הוא, היתה ריצה קשה, אבל "רק" הקושי הרגיל ולא מעבר לזה.
הקפדתי על אכילה לפי השעון, שמרתי על הקצבים, נתתי למחשבות לנדוד, לנקות את הראש ו... נהניתי.

החצי שעה האחרונה שוב חזרה להיות קשה. ממש נאבקתי לא להוריד קצב. "את מסיימת את הריצה הזו כמו שצריך" הזכרתי לעצמי שוב ושוב, והצלחתי

עוד נצחון קטן
ועוד 45 ק"מ ריצה (קצת יותר אבל מי סופר?
) שהופקדו לעו"ש באימוני סוף השבוע הזה.

שבוע נפלא לכולן

susieada

New member
להנות בגשם, להתמיד בקצב!

כל הכבוד! תענוג לשמוע על ההתמדה לתוכנית, למרות הקשיים, ההנאה, ההצלחות גם האלו שמצטברות לקודמות.
איך היו הריאות והנשימה?
שבוע נפלא!

למעלה