קצים ליום ראשון: שבוע טוב

צ ל י ל 8

New member
אני קוראת את המרחקים שלכן ומעריצה מרחוק

כרגע נראה לי כמו חלום הזוי.
כל הכבוד!!

susieada

New member
חלומות ומרחקים...

רוב האנשים בעולם לא מגיעים למרחקים האלה. זה נדיר.
וכן, גם אני מעריצה את אותם האנשים המסוגלים להגיע פיזית ומנטאלית לזה. יש לנו בפורום כמה וכמה נשים בקטגוריה הנדירה הזאת.

לפי דעתי, הלא מבוססת על מחקר, אלא רק על שיחות עם חברים בעולם, רוב האנשים הרצים מסתפקים ב5-10ק"מ לכל אימון ריצה. המטרה לדבוק באהבת הריצה ויכולת הריצה, או כל ספורט, עשרות שנים. התגלגלה כאן בדיחה לא מזמן על תחרות לתושבי בית אבות בגילאי ה80+.. זאת המטרה בשבילי. חיים בריאים, לטווח ארוך, שכולל ספורט.

ממה מיה

New member
איפה נרשמים?

אני גם רוצה לשמור מקום בבית אבות הזה - יש הרשמה מוקדמת?
כשהייתי בארה"ב וראיתי את כמויות הרצים המבוגרים הבטחתי לעצמי לפחות לשאוף לזה

susieada

New member
נרשמים אצל יערה. הארגון עליה.

נכון מדהים לראות את כל "שיער השיבה" בתחרויות, גם של טריאתלונים! ממש השראה לספורט כחלק מחיים בריאים!

ממה מיה

New member
ככה זה מתחיל - זהירות מחלה מדבקת

כל מי שפה התחילה בקילומטר בודד, מבטיחה לך!
אני לפחות שואבת השראה מהבנות כאן ומצליחה להתמיד, עצם זה שאת בפורום זה אומר שזה חשוב לך ובוער בך ולכן את בדרך הנכונה.
ובינינו זה ממש לא משנה אם את רצה 3 קמ או 30, כל עוד את מתמידה ומצליחה להנות תמשיכי!

צ ל י ל 8

New member
זה כבר דבק בי....

שניה אחרי אימון הריצה אני חושבת מתי יהיה האימון הבא

אני קוראת המון מאמרים, הפייסבוק שלי מלא בדפים על ריצה ומוטיבציה של רצים. זה עוזר לי המון !!!!!
כן, כשיש לי תחביב, אני עושה אותו מכל הלב

susieada

New member
ויתור אחד, אימון אחד

כמו ביום חמישי שעבר, קמתי עם השעון ב5:15, שמעתי גשם זולף וחזרתי לישון, למרות שראיתי בתחזית שב6:30 תהיה הפסקה בגשם. אז שוב דילגתי על אימון השחייה בים... אך... במקום לעשות חיזוקים בבית, נסעתי לאימון הFT הקבוצתי בהרצליה. היה מאתגר. היה טוב.

בסוף גם ויתרנו על הרכיבה המתוכננת ליד הכנרת. התעוררנו לגשם וכבישים רטובים... הלכנו סביב הקיבוץ 50דק' במום זה. רטוב אך לא מסוכן..

שבוע נפלא לכולן.

susieada

New member
אני לא אוהבת אך הסתגלתי...

אלו שעות אימוני הקבוצה. באימוני קבוצה אני תמיד עובדת יותר קשה, יותר מדויק מאשר באימונים שאני עושה לבד. גם יש את חיבוקי החברה שמוסיפים להנאה. אני גם יודעת ש"יש," סיימתי את האימונים להיום, אני יוצאת עם אנרגיה וחיוך ליום החדש.

(גם כפנסיונרית.. יש לי את הלוקסוס לישון אחר הצהריים...
)

צ ל י ל 8

New member

זה מה שבגללו אני מתלבטת אם ללכת לקבוצת ריצה. החיבוקים והחיזוקים מהאחרים

איזה כיף לך

susieada

New member
גדולת הקבוצה

מאמן מוסמך, מנוסה שמכוון, מתקן, מעודד
חברה לחיבוקים ועידוד הדדי
התחייבות לבוא לאימונים - מכחים לנו! אנו מחכים להם!
עבודה מבוקרת עם עין מקצועית על הביצעים שלנו.
הכל +++
מינוסים ? יש. עלות, שעות שמתאימות לקבוצה ולאוו דווקא לנות מיקום מתאים לקבוצה.
עלינו לבחור קבוצה שנוח להגיע אליה, פילוסופיה המאמנ/ת מתאימה לנו, הרגשה נוחה עם חברי הקבוצה, מטרות מתאימות לצרכים שלנו.

תהני בדרך. אחרי שיחה להכרה את המאמנ/ת ואת הקבוצה, רקע בספורט, מטרות וכו', ניתן לבקש אימון נסיון בחינום
מכל מסגרת.

צ ל י ל 8

New member
השיקול העיקרי שלי הוא עלות, אבל לא רק

פעם אחת השתתפתי בקבוצה. נכון היו לי אז הכאבים של השין ספליט (שאגב נעלמים מיום ליום עם האימונים) והייתי המאספת בקבוצה. זו היתה קבוצת מתחילים ובקושי רצו, ובכל זאת הרגשתי שאני ממש לא קשורה. השתרכתי מאחרי כולם, ואת המתיחות והחיזוקים שהיו אחרי כן יכלתי בקושי לעשות. במילה אחת - הרגשתי פאדיחה!!!
אז נכון שיש את היתרון בקבוצה, אבל מצד שני זה לא מתאים לכל קצב. אף על פי שהיו כאלה שאמרו שלא רצו מעולם (אבל עשו סטודיו סי למשל) היה להם כושר מעל ומעבר לשלי.
בקבוצה יש אימונים מסודרים והכיף של הביחד, בעיקר כשיוצאים למירוצים.
בגלל זה התחלתי להתאמן לבד, להתחזק בריצה, להגיע לקצב ומרחק נורמלי שכשאם אחליט להצטרף לקבוצה, אני לא אהיה מבויישת....

susieada

New member
להיות אחרונה זה להיות ראשונה בן כל אלה...

שלא מעיזות לנסות.

אני יודעת שלא נעים להיות הכי איטית, לא בקצב רוב הקבוצה, לא להספיק את המרחק או תרגילים שאחרים עושים.
תחושה מתסכלת.

אני, למשל, אחרונה בכל אימוני ריצה (אני הולכת) ובכל אימוני רכיבה. רק בשחייה אני מתברגת בין אחרים. לא תמיד נעים לי, אך אני מעודדת את עצמי במחשבה שיש לי תפקיד בקבוצה - לברך את החדשים, לעודד את כ-ו-ל-ם (מברכת אותם לפחות פעם אחת בכל אימון כשעוברים אותי), מראה לאחרים כוח התמדה ורצון. הרי נדיר שמישהו לא יעבור תקופה חלשה יותר, בגלל התאוששות או פציעה או סתם יום "על הפנים." הם רואים שאפשר להתמודד עם זה.

המצב שלך שונה. כעת התחזקת, התקדמת. אני בטוחה, שאם הענין של העלות מסתדר, תמצאי את עצמך הפעם בקצב של אחרים. תהיה לך חוויה שונה.

לבד או עם קבוצה, בהצלחה ותהני!

צ ל י ל 8

New member
תודה. את מדהימה

הצלחת להצחיק אותי ולתת לי לראות את הדברים בצורה אחרת

אני עדיין גם בתהליך של ירידה במשקל אז עם הזמן גם קל לי יותר תרתי משמע.
אני בהחלט אשקול קבוצה מסודרת (ויש לי אחת ספציפית).
תודה לך.

susieada

New member
יחי ושתמשיך ה"תרתי משמע"

אני שמחה שיכולתי לתת לך פרספקטיבה אחרת.
חיבוק!

צ ל י ל 8

New member
ריצה בגשם

אין לי בעיה עקרונית עם ריצה בגשם (חוץ מהנעליים שנרטבות וזה באסה), אבל למי שרצה עם טלפון/MP3/אוזניות וכאלה... איך אתן שומרות עליהם מפני הגשם? אני תמיד עם אוזניות עלי וטלפון בזרוע.

הכי פשוט...

מכניסים את הנייד לתוך שקית ניילון של סנדוויצ'ים, אפילו שתיים כאלה. יש כמובן מגיני ניילון משוכללים יותר (לפני כמה שנים קניתי שקיות אטומות למים בגדלים שונים, נדמה לי בחנות ציוד למטיילים, לא זכור לי אם היתה שקית בגודל מתאים לנייד, אבל אני מניחה שכיום כבר אפשר למצוא כאלה בכל מקום).

יyל20

New member
איך אפשר?

את לא מחליקה בגשם?
אני מרגישה לא יציבה בגשם

צ ל י ל 8

New member
עדיין לא רצתי ממש בגשם

אלא כשהשטח היה קצת רטוב (אני רצה בספורטק על אספלט). לא הרגשתי חוסר יציבות. ביאס אותי רק הלכלוך על הנעליים

למעלה