קצרים ליום ראשון - שבוע טוב!

susieada

New member
קצרים ליום ראשון - שבוע טוב!

שבוע נפלא!
למי שמתחילה טייפר,
למי שמתאוששת ומחלימה מפציעה או מחלה,
למי שמתקדמת בתוכנית,
למי שממשיכה ביומיום של חיים בריאים בספורט.
קו תחתון? שבוע נפלא לכולנו!

susieada

New member
התחלה!אימון ראשון על הטריינר החדש.

הטריינר החדש שלי הגיע. תודה למור שנתנה לי את שלה עם המון הזדמנויות להתנסות!!
לא רכבתי חודש - כל המיקוד היה על שחייה וחיזוקים.
עשיתי חלק קטן מהאימון, אך צריכים להתחיל מאיזהשו מקום.

עוד מעט יוצאת למפגש קשור לטריאתלון נשים.

יום נעים לכולן.

Michal Peri

New member
שוב מבקשת עזרה - אימונים לטריינר

מהיכן ניתן ללמוד ולקבל אימונים לטריינר?

מור שלז

New member
אימונים לטריינר (סליחה שפספסתי)

כמו בכל תכנית אימונים, השאלה הנשאלת קודם כל היא מה המטרה?

אפשר לעשות הרבה מאוד אימונים מגוונים על טריינר, שיכולים לשרת מטרות שונות ומגוונות: אימון כוח, אימון סלד, אינטרוולים ועוד ועוד.

בעקרון - אם את רוכבת בחוץ לפי תכנית מסודרת, את יכולה לקחת את האימון ולהמיר אותו לאימון טריינר. העניין הוא שעל טריינר האימון הרבה יותר קשה מנטאלית בגלל שחסר גיוון.
ולכן הרבה פעמים נוסיף את הגיוון כחלק מתכנית האימונים.
למשל - אני הרבה פעמים נוהגת לחתוך את אימון הטריינר שלי לחלקים קטנים וביניהם משלבת את אימוני החיזוק שלי.
למשל 5 דקות דיווש וביניהם סטים של סקוואטים, מכרעים, מדרגה וכו'

אימון אחר שאני נוהגת לעשות על טריינר זה אימון פירמידה - אפשר על סלד גבוה, אפשר על כוח, תלוי במטרה.

אני מצרפת לך גם כתבה שכתבתי פעם יחד עם המאמן ועוד כמה חברי קבוצה בנושא טריינר, כולל כמה טיפים שימושיים לגבי ההכנות לאימון:
http://www.x-team.co.il/index.php?option=com_k2&view=item&id=57

בהצלחה

Michal Peri

New member
הטריינר בעיקר למעין "שיעורי בית"

אני בעיקרון רוכבת פעם בשבוע עם קבוצה , בהרי ירושלים . בסביבות 40 ק"מ מאתגרים ומרובי עליות . הטריינר בא "להשלים" אימון קצר באמצע שבוע , לקראת הרכיבה הארוכה.
או במידה ו"פיספסתי" רכיבה מסיבה כלשהי , עדיין חשוב לי לשמר את הכושר והסיבולת עד לרכיבה הבאה..

גברת ע

New member
אז חזרתי, בערך, נראה לי, אולי, להתאמן?

שלושת הימים האחרונים מסמנים איזשהו שינוי בתחושה והרגשה ונסיון לחזרה ל'שגרה' ולמסגרת אימונים נורמלית כמו של פעם.
אתמול בבוקר הצלחתי לגרום לעצמי לצאת מהבית ולרוץ, טוב אי אפשר לקרוא לזה ריצה, כי שילבתי לא מעט הליכות, אבל זה היה בערך 5 ק"מ, השרירים התחילו מההתחלה להתמרד ולקטר וזה נמשך כמעט לאורך כל הדרך, און ואוף, סיבולת הייתה לי קשה ולא תמיד הצלחתי להתאפס על נשימה, מה שכן הייתה שמש נעימה וכייפית בחוץ, כמה שהתגעגעתי לשמש! היה מזג אויר מושלם לריצה בחוץ.
היום אני מפנקת את עצמי ביום מנוחה מאימונים אחרי שאתמול בערב הצטרפתי גם לשיעור קיקבוקסינג וביום שישי הייתי באימון איגרוף וביום חמישי באימון קטלבל/טיאראקס.
עדין יש מיחושים וכאבים לפעמים, במיוחד בקור ועם מזג האויר הזה, הכל רגיש ומוזר יותר, אז החלטתי לתת לגוף לנוח ולא להתקדם מהר מידי או יותר מידי בבת אחת, מחר יש קבוצת ריצה עם מדריך מאינדיור אז אני מקווה להספיק להגיע, ומקווה שהריצה תהיה יותר טובה ותשתפר מפעם לפעם, אחרי הכל יש מרוץ עוד חודשיים...

שיהיה שבוע מקסים לכולן!

susieada

New member
חיבוק! חזרה בהדרגה לשגרת האימונים.

עברת תקופה ארוכה לא קלה.. טוב לשמוע שאת חוזרת לאט לאט לכל מגוון האימונים שאת אוהבת!
הנשימה, הכושר.. יבואו חזרה. הגוף זוכר, גם הראש!
את מצוינת בהתמדה, גם גילית סבלנות וקבלה עצמית.
ברכות לחוזרת לגוף בריא!

מור שלז

New member
חזרת ובגדול! תגידי את קוראת את עצמך?

חמישי קטלבל/TRX, שישי איגרוף, שבת קיקבוקסינג, ועל הדרך גם 5 ק"מ ריצה אתמול.
נראה לי שהרווחת את המנוחה היום ביושר.
welcome back

מור שלז

New member
יום אחרון להשבתה?

מוזר לי מאוד לא לעשות כלום בבוקר, אבל אני מקוה שהיום זה היום האחרון.
הנפיחות יורדת, השלפוחיות שהופיעו על העור הרגיש והמגורה בעקבות הזיהום גם הן נעלמות, ואני כבר כמעט ולא צולעת.

נראה לי שמחר סוף סוף אני חוזרת להתאמן.

ובינתיים, אני בשלבים אחרונים של כתיבה של פוסט בנושא עקיצות דבורים וצרעות, בעיקר בספורטאים, ולמה כדאי לשים לב.
בין השאר בזכות התגובה של יעל שלנו: "עדיף ללמוד מוויקיפדיה". אכן כך, רק שבוויקיפדיה, ובכלל ברוב האתרים בעברית, זה לא מוזכר. ואם מוזכר - אז רק בתור סיבוך מאוד נדיר....

צ ל י ל 8

New member
ממש לא נעים... תרגישי טוב

ואני תוהה בעצם... למה עקיצת דבורים היא יותר שכיחה אצל ספורטאים?

מור שלז

New member
בדיוק כתבתי על זה בפוסט שלי בהרחבה

אבל בגדול זה שילוב של שלושה גורמים: משך חשיפה, מהירות שמפעילה את רפלקס ההגנה של הדבורה, וחומרת התגובה בעקבות הדופק הגבוה.

אני יכולה לספר שבכל חיי נעקצתי רק פעם אחת, לפני הרבה שנים, כילדה.
מאז שאני בספורט, נעקצתי כבר אינספור פעמים, כמה מהן רק בשנה האחרונה, תמיד על האופניים.

Michal Peri

New member
סבל מוכר למדי

באסה לגלות בדרך הקשה על רגישות לעקיצות....מה שגם אצלי מלווה באנטיביוטיקה לשבוע לפחות, שמחה לשמוע שאת מתאוששת!

צ ל י ל 8

New member
בוקר טוב

אתמול רצתי שוב 25 דקות. היה לי ממש קשה
רצתי 2.83 ק"מ, 100 מטר פחות מהפעם הקודמת שלי. היה לי מאוד קשה, לא יודעת למה. הנשימה קשה לי מאוד והרגליים כבר לא סחבו. שקלתי כמה פעמים להפסיק, אבל העקשנות שלי לא נתנה לי. אני ממש רוצה להיות מסוגלת לרוץ 5 ק"מ, אבל אני מרגישה שאני כ"כ רחוקה מהיעד הזה
בקושי 3 ק"מ אני רצה.
האם כדאי לעשות הפסקה של שבוע למנוחה? אולי קצת העמסתי על עצמי? (ריצה 3 פעמים בשבוע). אני מפחדת ל"אבד" את מה שכבר השגתי אם לא אשמור על שגרת אמונים של 3 פעמים בשבוע....

יש ריצות כאלה

לפעמים קשה "סתם" ולפעמים קשה עם סיבה - כמו עייפות. 100 מ' פחות או יותר זה ממש לא משנה. את הרי רצה כמעט 3 ק"מ.
הפסקה של שבוע יכולה רק לאושש אותך. אם זה מרגיש לך הזמן, לכי על זה.

צ ל י ל 8

New member
המרחק פחות מטריד אותי

זה החזיר אותי לקושי בריצה שהיה לי בבית הספר
(והייתי 23-24 שנים צעירה יותר עם 30 ק"ג פחות מהיום... לא להאמין שהיום אני חזקה יותר מאז....) הרגליים לא סחבו אותי.
אני רצה כבר כמעט חודשיים ואף ריצה לא היתה לי כ"כ קשה כמו האחרונה. אולי זה באמת ללא סיבה. אני יודעת שיש ריצות פחות "מוצלחות", ואני בהחלט גאה שעמדתי בה בכבוד... :)
אולי אדלג על אימון אחד ואעשה הליכה מהירה וארוכה במקום. אעדכן בריצה הבאה.

מור שלז

New member
שבוע התאוששות הוא חלק מובנה מכל תכנית אימונים

כן, יש שבועות כאלו, יש ריצות כאלו.
אם את מתאמנת לפי תכנית מסודרת, בודאי שמת לב שיש בתכנית שלך שבועות של הורדת עומס, של התאוששות.

אם את מרגישה שהעומס גדול מדי, שווה לשקול להכניס שבוע התאוששות יזום כזה.
את לא צריכה להפסיק לגמרי, פשוט להוריד עומס בצורה משמעותית. לקצר ריצות, להוריד עצימות. אולי להחליף אימון ריצה אחד באימון הליכה.

הגוף שלנו בונה את עצמו מחדש דווקא בהתאוששות ובמנוחה ולא בהעמסה שבאימון. לכן כל תכנית אימונים מורכבת ממחזורים של העמסה והתאוששות בכל הרבדים..

צ ל י ל 8

New member
ה"אימון" שלי מבוסס על c25k

ושם כל שבוע יש עליה במספר דקות הריצה.
כנראה יש צורך לעשות קצת הפסקה.

למעלה