קצרים ליום ראשון - שבוע טוב!

רוניאר4

New member
גם בעיני לא

היו לי גרמינים למיניהם לאורך השנים ובשנים האחרונות שוכב על השולחן סונטו בסיסי, שגם כשאני משתמשת בו אני לא שמה את הרצועת דופק.

אני מתאמנת לפי זמן (ולא מרחק) ולפי עצימות סובייקטיבית (ולא דופק). מה שמעניין אותי זה סטופר, ולפעמים אני מתעצלת ולוקחת רק את הטלפון (אפילו לא סמרטפון).

זה סובייקטיבי, אבל בשבילי ככל שיש פחות דברים מסביב, ארגונים ודברים לחשוב עליהם - כך אני מתאמנת יותר טוב

דבר נוסף: רוב המסלולים שאני מתאמנת עליהם מוכרים לי, ולכן קל לי למדוד כמה לקח לי את המסלול הזה כעת לעומת שבוע שעבר למשל, בלי מהירות רגעית.

melon

New member
אני קניתי שעון

ואני מאוד שמחה.
אני רצה 4 פעמים בשבוע, ז"א השעון בשימוש יום כן - יום לא בערך, יותר מהרבה דברים אחרים שיש לי שאני פחות משתמשת.
השעון גם משמש אותי לאימונים יותר מורכבים שבהם אני מודדת זמנים/מרחקים.

לגבי איזה שעון - אני קניתי גרמין 410 באמזון, יש להם מבצעים מדי פעם ושווה לעקוב ולקחת בחשבון שהשירות מוגבל.

שאלת מדרסים באיזור השרון

שלום,
אני חוזרת ומעלה עניין שעלה כבר לאין סוף דיונים, אך חפירותיי בארכיון העלו בעיקר תשובות מ- 2009....
נראה שאני זקוקה למדרסים, שישמשו אותי לריצה (ואולי גם לאופניים).
אני מבינה שהאושייה הנחשבת ביותר בתחום הוא תמיר כפיר, אך הוא ממוקם בגני יהודה. סדר היום שלי עמוס ביותר, ולא אוכל להגיע בקלות על מנת לתקן את המדרסים בכל פעם שתהיה בעיה.
אני גרה בהוד השרון, ברשותי מדרסים שרכשתי ממדרסן באיזור, שהובילו אותי לפציעה תוך מספר ימים. לא מתחשק לי לאתגר את רגליי העדינות באתגרים בלתי נחוצים נוספים.
האם אתן מכירות מדרסן מעולה באיזור הוד השרון/ כפר סבא/ רעננה והסביבה, או שעדיף שלא אסתכן שוב, ואטרח להגיע עד לגני יהודה? האם המחיר המופקע בעליל של המדרסים הללו נראה לכן מוצדק?
תובנות ונסיונות חיים יתקבלו בהערכה רבה...

מור שלז

New member
לשמחתי אני כבר לא זקוקה למדרסים

אבל בשנים הראשונות שלי בריצה אכן נזקקתי למדרסים.
עברתי כמה וכמה מדרסנים, החל ממדרסים של קופת חולים, ועבור דרך מדרסים יקרים הרבה יותר עד שהגעתי לתמיר כפיר בגני יהודה.

גם עבורי זו היתה חתיכת נסיעה, מצד שני נזקקתי רק לתיקון אחד ויחיד של המדרסים.
מעבר לזה - אני חייבת לפרגן ולספר שהוא תומך גדול של ספורט נשים, ואף נתן חסות יפה למרוץ האופניים הראשון לנשים (בלעדיו, אני חושבת שהייתי מוצאת את עצמי משלמת עוד אלפי שקלים מכיסי על המרוץ הזה - שגם ככה לקחתי הלוואה אישית כדי להרים אותו). מחווה יוצאת דופן ולא מובנת מאליה בעולם הזה.

יחד עם זאת, היום יש עוד סוג של מדרסים שאני שומעת עליהם הרבה תגובות חיוביות והם זולים הרבה יותר מכיוון שמדובר בהתאמה חצי אישית. מי שמכין אותם הוא יובל דוד, הפיזיותרפיסט שגם התארח אצלנו כאן בפורום בנושא פציעות ספורט (וגם הוא תומך ותיק של טריאתלון נשים). מצד שני - עם המדרסים האלו אין לי נסיון אישי.

בהצלחה

oggi2

New member
כפר סבא- אייל אורטופדיה.

ואני נוסעת אליו מנס ציונה.
הוא מעולה- מבחינת איכות ושירות.
הגעתי אליו אחרי פציעה ממדרסים לא טובים, ומאז- כל שבועיים ועכשיו קצת יותר- שלושה שב' , אני מתייצבת לתיקון ושינוי ולדווח מה-מצב. הוא קשוב, גם מתייעץ עם הפיזיו שלי (והיו לא מעט), ותמיד סבלני ואכפתי.
המחיר סביר 980 בערך- בעיקר אם יש לך החזר מהקופה.
והגעתי אליו גם דרך המלצות בשוונג ופה.
לגבי תמיר כפיר-הייתי אצלו לפני 10 שנים כשהמחיר היה נורמלי, אבל גדול עליי עכשיו. שמעתי ביקורות לפה ולשם, כמו על כולם.
לגבי יובל- יש מי שמאוד מרוצה מהמדרסים שלו- ואם כך הרי שחסכת לא מעט, לי הם לא היו טובים. אבל אולי שווה לבדוק . בהצלחה.

2_be

New member
מצטרפת להמלצה ולשבחים

על אייל אורטופדיה בכפר סבא. אמנם היום לא משתמשת במדרסים, אך בעבר כשהיו לי, הם היו שלו.

האם יש משמעות למדרסים שהם "מדרסי ספורט"?

המדרסים שציינתי שגרמו לפציעה, היו של אייל.
האם יש משמעות למדרסים המיועדים לריצה (ועולים בהתאם?), או שמדרס שהוכן על ידי מדרסן עממי פשוט עשוי לעשות את העבודה?

האם הייתן מעיזות לנסות שוב מדרס שיתכן שתרם להיווצרות פציעה (אני חושבת שקשורה יותר לנעל, שבליטונת קטנה בחלק העליון שלה גרמה לכאבים קשים בגב כף הרגל, יתכן שהמדרס הגביר את ה"צפיפות" ותרם לכך, או שיש סיבה אחרת...)

oggi2

New member
וואלה...

לדעתי יש משמעות להבדל בין מדרסים מבחינת העומס והאימפקט שהם אמורים לספוג וכן מבחינת מנח הרגל- ריצה/הליכה.
אם אלו מדרסים לריצה הייתי מבקשת ממנו שיתאים אותם מחדש (אני מניחה ששילמת סכום לא קטן עבורם). ושייראה את הנעל.

רוניאר4

New member
עטרת מדיפוט

(אני יודעת ששאלת שאלה על איזור השרון, אבל מצאתי לנכון להמליץ על מכון נוסף שיש לי נסיון מעולה איתו, ייתכן שיש עוד שיתעניינו בנושא).

כרגע רצה עם הזוג השלישי שלי שעשיתי בעטרת מדיפוט. את שני הראשונים (הראשון היה ב 2006/7 , השני היה סביב 2009, הנוכחי מלפני כחצי שנה) עשיתי בת"א (נסעתי מרחובות) וכשעברתי לירושלים גיליתי שיש להם סניף ירושלמי שקרוב אלי.

השירות שלהם מצויין - תיקונים וכו' ללא תשלום, והמדרסים מתאימים לי וחוסכים לי כאבי רגליים, וכאב ראש מהסטרס :)
בנוסף גם היחס האנושי שלהם טוב, ועבורי זה חשוב כי אני קצת רגישה בנוגע לעקמומיות של כפות הרגליים שלי. הם לעומת זאת מנוסים ולא מתרגשים מקצת עצם בולטת. (מתייחס לשני הסניפים, גם בירושלים וגם בת"א).

המחיר של הזוג האחרון היה 1800 ואלה מדרסים שאמורים להחזיק 4 שנים (הקודמים אכן החזיקו 4 שנים). אני הולכת עם המדרסים תמיד, גם ביום יום, כך שיש עליהם קילומטראז' גבוה וללא מנוחה.

אדגיש שמדרסים זה עניין של התאמה, כמו להתאים משקפיים, לפעמים לוקח קצת אדפטציות וזה יכול לקרות גם אצל המדרסנים המנוסים ביותר; חלק מזה נובע מגורם סובייקטיבי שיש עם המדרסים שקשור לנוחות.

צ ל י ל 8

New member
מצטרפת להמלצה על עטרת מדיפוס

לבן שלי יש פלטפוס רציני (כף רגל שטוחה לגמרי) ועשיתי לו מדרסים שם. היינו שם כמה פעמים לתיקון המדרס כי כואב לו, ותמיד הם מקבלים אותנו בחיוך ואנושיות ללא כסף (טוב, המדרס עצמו עלה הון בעצמו). גם את הנעליים שהוא נועל עם המדרס, של ברוקס, קנינו משם כי יש לו כף רגל רחבה.

למעלה