קצרים ליום ראשון - שבוע טוב!

צ ל י ל 8

New member
פילאטיס

האם פילאטיס יכול להיות קרוס טריינינג לריצה?
אני כ"כ מתלבטת אם להירשם לקבוצת ריצה שמתאמנת 3 פעמים בשבוע (והמחיר בהתאם
) או ללכת לשיעורי פילאטיס ולהמשיך לרוץ בקצב שלי ומתי שנוח לי.

מה דעתכן?

susieada

New member
לא יודעת את התשובה אך...

2 דברים:
אני משמתשת בפילאטיס כבסיס לחיי היומיום שלי - חיזוק, הארכת טווחים, פעילות שלא מעלה דופק. אני מוצאת שהFT יותר יעיל ומדויק לאימונים.
אם זה, לכל אחת יש מה שאנו אוהבות, גם, ולא פחות חשוב, מה בגדר הסביר באמצעים הכלכליים שלנו, ולוח הזמנים שלנו.

כייף להיות בספורט ולהתמודד עם התלבטויות כאלה.

אני בטוחה שתקבלי עוד תשובות.

גברת ע

New member
מצטרפת למה שאמרת

גם אני הרגשתי שה FT עזר לי מאוד להתחזק ולהשתפר.
לפני טריאתלון הנשים שנה שעברה ממש נכנסתי לזה ואני כל הזמן אומרת שבזכות הFT והסקווטים וכל התרגילים שנאלצתי לעשות הצלחתי לסיים ולא בזחילה את הטיראתלון.
זה עזר לי הרבה בחיזוק וחיטוב.
גם היום שאני חוזרת להתאמן וקצבים וכמויות ואינטנסיביות של אימונים כמו של פעם, אני מרגישה איך הFT עוזר לי.

ברמה האישית גם פחות מתחברת לפילאטיס ויוגה ומתיחות (כן מאוד אוהבת ביקראם יוגה אבל מאוד יקר), אני גם אוהבת את זה שאת הFT אפשר לעשות לבד בבית עם או בלי ציוד ולא חייב להוציא הרבה כסף שלא תמיד אפשרי בשביל שיעור או אימון

גברת ע

New member
אני לא כלכך יודעת להסביר בשפה מקצועית

אבל בגדול אני חושבת שזה שילוב של אלמנטים מכל התחומים: יוגה פילאטים, פזיוטרפיה, אירובי
יש שילוב באביזרים שונים TRX, בוסו, משקוליות, קטלבלס, ברים, גומיות, אבל לא חייב שימוש באביזרים השונים.
יש שילוב של עבודה של מספר קבוצות שרירים במקביל ועבודה על כל הגוף - כל אחד בהתאם ליכולת ולרמה שלו.

היום כמעט בכל עיר יש מכון קרוספיט ו/או אימון פונקציונאלי, ברובם יש אפשרות לאימוני נסיון חינם והתייעצות עם מדריכי המקום.

ramit4

New member
לנו יש כזה בספורטן בהוד השרון

זאת אומרת- נראה לי. אני גם כן לא מקצועית... קוראים לזה crossbox אבל זה כמו שהסברת משלב בין כל מיני אלמנטים שונים של קיקבוקס, קצת רצועות, מדרגות, רצועות ומה שלא תרצי.
מה ההבדל בין קרוספיט לקרוסבוקס?
אצלנו הסבירו לנו שזה נועד להעלות את הדופק כמה שיותר מהר וכך להפעיל טוב יותר את השרירים. ואללה לומר את האמת אני מבסוטה. זה שונה ממה שאנחנו רגילות לעשות ולהתאמן תמיד, לא? :)

פילאטיס, FT וכמה הערות עקרוניות...

קודם כל כמה מילים על פילאטיס האיש והשיטה.
מכיוון שפותחה כשיטה משקמת שמטרתה להחזיר אנשים לתפקוד מיטבי הרי שבהגדרתה הינה פונקציונאלית.
שורה של מאבקים משפטיים הפכה את פילאטיס מ"סימן רשום" למתודה אימונית (כמו יוגה, או קרטה) ומכאן- שכל מי שפועל על פי המתודה יכול לקרוא לשיטתו "פילאטיס".
מרגע הפסיקה המשפטית החלה הפריחה הגדולה של הפילאטיס , ופריחה מביאה איתה הרבה יופי וגם כמה אלרגיות...
FT אינה מתודה אימונית סדורה. למעשה אימון פונקציונאלי מוגדר כל אימון שיש לו השפעה ישירה על פעולות אותן מבצע המתאמן בחי היומיום, ולכן אופן האימון ישתנה בהתאם לפונקציה המבוקשת.
אימוני FT כמו שסוזי מבצעת הם דרך אחת בלבד מהרבה אפשרויות.
ושתי היערות עקרוניות: 1. כששואלים אותי על כל שיטה שהיא , אני תמיד אומרת ששיטה היא תמיד טובה כטיב המאמן שנבחר. ובכל שיטה יש מורים טובים יותר וטובים פחות...
2. כל אימון העובד על מרכיבי כושר השונים מהענף המרכזי הוא אימון משלים. הגדרת מרכיבי הכושר החסרים לך תעזור לך לבחור את האימון המשלים הרצוי. לא כולנו נידרשים להשלים את אותם המרכיבים.

גברת ע

New member
מלחתחילה אמרתי שאין לי תשובה מקצועית

ומומחית, וההמלצה שלי מתבססת רק על מה שאני יודעת שטוב לי ובשבילי ומה שעזר לי ומה שאני מתחברת אליו.
יש חסידי פילאטיס שלא מוכנים להתקרב לשום דבר אחר, יש חסידי קרוספיט שלא רואים ממטר אף אחד, נראה לי שלכל תחום יש את הכת שלו, אבל כל אחד מאיתנו אדם בפני עצמו וכמה שיש בינינו הרבה דברים יש עוד יותר דברים שונים, וגם אם שני אנשים זהים לגמרי לא אומר שהשיטה שטובה לאחד או השילוב שטוב לאחד מהם יהיה נכון לשני.

מה שחשוב, לדעתי, זה לנסות קצת מכל דבר לראות איך כל דבר משפיע עלינו, אם בכלל, זה מה שאני עשיתי לפחות, ניסיתי קצת פילאטיס (גם מכשירים גם מזרן), ניסיתי יוגה רגילה ויוגה חמה, ניסיתי קרוספיט הארדקור וניסיתי שילוב של הכל שזה מה שהיה הכי מתאים לי וזה מה שאני עושה היום וכרגע מה שהכי נכון וטוב לי

2_be

New member
לטעמי

פילאטיס ויוגה הן פעילויות משלימות מצוינות לריצה כי הן כוללות אלמנטים של חיזוק, עבודה על שרירי מרכז הגוף, הארכת טווחים ומתיחות. אני חושבת שאצלי, הפעילות המשלימה הזאת עוזרת לי להימנע מפציעות.

מה השיקולים שלך להצטרף לקבוצת ריצה?

צ ל י ל 8

New member
השיקולים לקבוצת ריצה הם בעיקר החברה

היום אני רצה לבד, ושלא תביני לא נכון-דווקא טוב לי לבד. טוב לי הקצב שלי עם עצמי, הזמן שלי ביום שבא לי ובשעה שמתחשק לי.
נראה לי כיף בכל זאת להכיר עוד בנות שרצות, ללכת למירוצים ביחד כקבוצה (עדיין לא השתתפתי באף מירוץ) וגם לתרגילי החיזוק והטכניקה, שאותם אני מבינה אפשר לקבל ממקורות אחרים (כמו פילאטיס).
הבנתי שיש באיזור שלי חוג חיטוב ועיצוב שבו משלבים תרגילים ממגוון סוגים (גם פילאטיס) השאלה אם זה יהיה לי מספיק, צריך ללכת לשיעור ניסיון.
יש 2 קבוצות ריצה. אחת שהיא פעם בשבוע עם "שיעורי בית" ואחת שהיא 3 פעמים בשבוע ויקרה יותר. אני נוטה יותר לזו שפעם בשבוע.
הבעיה העיקרית שלי היא הכסף... אני לא אוכל לשלם גם עבור קבוצת ריצה וגם עבור חוג (פילאטיס או אחר). גם ככה אני משלמת כרגע לקבוצה של חלי ממן להרגלי אכילה (וכבר רזיתי 21 ק"ג).
באסה...

גברת ע

New member
כל הכבוד על ה21!

באיזה אזור את גרה?

יש מקומות שיש בהם קבוצות ריצה ללא תשלום או בתשלום סימלי או התאגדות של תושבים מאזור/שכונה מסויימת שרצים ביחד, שווה לבדוק ולהצטרף

2_be

New member
נשמע לי ששוה לנסות

את האופציות השונות, לבדוק את המדריכים והמורים ולראות מה הכי עושה לך טוב. כי הרבה פעמים זה כמובן תלוי במורה...

למעלה