קצרים ליום ראשון - שבוע טוב!

perach22

New member
מזל שיש פילאטיס

גם אני משתמשת בפילאטיס כקרוס, וגם בעיצוב דינמי,
כשעושים כמה סוגים של התעמלות עובדים על כל שריר באופנים שונים והוא הרבה יותר חזק וגמיש... פחות פציעות וכמובן גיוון לנפש...
אני מתיחסת לפילאטיס כפעילות שמשחררת אותי מכל שבוע האימונים הקשה, ו"מסדרת לי את העצמות חזרה למקום"
, בתור אחת מלאת פציעות...
אני בעד שילוב...

בוקר דבש עם רגליים שמחות

שבוע ההתאוששות הראשון הסתיים. ביום חמישי ניסיתי לרוץ ביער, 9.5 ק"מ של כאבי שרירים בקצב של צב מת שהבהירו לי שיצאתי לרוץ מוקדם מדי. שאר ימות השבוע התאפיינו ברכיבות קלילות וקצרות, שחיה קלה, קצת ג'קוזי והמון עבודה. ביום רביעי כבר בדקתי איך הרגליים בעליות- עלינו חצי בית אורן והיה סביר. בשבת רכיבה קלילה וכיפית, 3 שעות ורבע, כולל שתי עליות לזכרון יעקב, בעקרון רכיבת טיול.
אחה"צ עם שובנו מחגיגות יומולדת ה-70 של אבי, דרשה הקטנה שנצא לרכוב. מי יכול לסרב לה? מתה מעייפות, לבשתי שוב בגדי רכיבה, הכנתי שני זוגות אופניים ויצאנו לסיבוב ברחובות הכרמל. הקטנה הדגימה לי איך היא יורדת מדרגות, מה שלמדה בשיעור האופניים הראשון והיחיד שהספיקה להגיע אליו, המשכנו לשוטט בעליות ובירידות עד שמיצינו, לא לפני שגבתה ממני ממתק במכולת.
והבוקר, נסיון שני לריצה- יצאתי אל היער שלי. הריצה מתחילה בעליה של 2 ק"מ עד הכניסה לסינגל הראשון, הרגליים כבדות מעט אבל כלום לא כואב, אפילו הדורבן שלי שכח להתעורר הבוקר! נכנסת לסינגל לפני הזריחה, חצי חשוך שם, רצה בזהירות, נושמת עמוק את היער. רצה מסינגל לסינגל, בלי להביט בשעון, הקצב איטי אבל אף שריר אינו כואב לי ואלה חדשות מצויינות! פוגשת בדרך חברוכבים, מצאתי רק שניים כאלה ביער, וסוגרת בכיף ענק את מסלול הבית שלי. לא יכולתי לבקש פתיחה טובה יותר לשבוע הזה! הרגליים שלי שמחות וצוהלות, ממתינות כבר לעונג הבא

צ ל י ל 8

New member
יש ימים כאלה מבאסים, אבל אחריהם יש יום

אחד כזה שמפצה על הכל.
תהני !

melon

New member
הכי כיף נראה לי

הרכיבה עם הבת.
יש לכם עדיין מכולת ליד הבית ?

יש מכולת בשכונה הסמוכה, חצי ק"מ מהבית, ועוד אחת כזו שפתוחה עד שעות מאוחרות ובסופי שבוע...

גברת ע

New member
סופ"ש עמוס באימונים

במסגרת ההתקדמות באימונים אחרי החזרה, קיבלנו אתגר לסופש, ולעשות תרגיל בקרוספיט שנקרא MURPH, מה שזה אומר בעצם 1.6 ק"מ ריצה - 100 מתח - 200 שכיבות סמיכה - 300 סקווטים - 1.6 ק"מ ריצה.
48.20 דקות של סבל טהור
סתם לא באמת סבל אבל זה לא היה קל.
כמובן שהתאמתי את התרגילים ליכולת שלי, אני לא יכולה לעשות מתח אז עשיתי עם רצועות בצורה אחרת, ושכיבות סמיכה שלבתי עם הברכיים.
היה קשה, מעייף ומאתגר וכלכך כיף לסיים....

להפתעתי הרגשתי טוב אחרי האימון, שרירים לא היו תפוסים, השלמתי נוזלים ואוכל וישנתי המון, כשהתעוררתי ביום שבת בבוקר גם הרגשתי טוב, שתיתי, אכלתי הכל היה טוב והחלטתילצאת לרוץ, פה כנראה טעיתי.
השרירים היו נוקשים וכבדים וסרבו מההתחלה ועד הסוף לשתף פעולה, גם כשעברתי להליכה זה היה סבל, באיזשהו שלב אחרי בקושי חצי ממה שתוכנן, הברכיים הודיעו לי באופן חד משמעי שהן מסרבות לשתף פעולה ואחת הברכיים פשוט קרסה והחליטה לנוח לה על המדרכה, אז אחרי שפשוף בברך ועוד שפשוף ונפיחות מתחת לעיגול הקרסול ושרירים שהתחילו להיות מאוד מאוד מורגשים, הוחלט לוותר ולדדות חזרה לרכב.
למזלי לא היה אף אחד בסביבה שראה את המפגש של הברך על המדרכה, מה שכן היה טוב זה השמש המדהימה שהייתה אתמול.
אחרי הנסיון לריצה פשוט התיישבתי על ספספל מול השמש אכלתי בננה ושתיתי מים, חצי שעה של שקט ושלווה.
היה שווה את הכאב הפאדיחה והשפשוף רק בשביל זה

בשאר היום השרירים כבר היו הרבה יותר מורגשים, גם כאלו שכביכול לא קשורים אז הרבה מנוחה קצת אוכל קצת מים, היו מנת חלקי בשאר השבת.

היום אימון קטלבלס באיזי בשביל הכיף ומחר יום מנוחה

שיהיה שבוע מקסים לכולם

איך עושים 100 מתח???

ן-200 שכיבות שמיכה?
300 סקוואטים גם נשמע לי דמיוני אבל איכשהו אולי אפשרי...
מה נותנת כמות כזו של חזרות?

גברת ע

New member
זה סוג של 'אימון גיבורים' בקרוספיט

לא חייבים את הכל בבת אחת, את יכולה לפרק לקבוצות
יש כאלו שמחלקים לקבוצות של 25 - 50 -75 (כפול 4 פעמים)
יש כאלו שמחלקים לקבוצות של 5 - 10 - 15 (כפול 20 פעמים)

yelly

New member
כבר הרבה זמן רוצה לנסות

אבל מטריף אותי העלות היקרה החודשית של זה.. (בנוסף לתשלום לתוכנית ריצה ובריכה זה כבר נהיה הזוי)

גברת ע

New member
לגמרי!

בגלל זה אני קונה כרטיסיה ומגיעה לאימונים ספציפיים ובשאר הזמן לפי תרגילים שאני לומדת מתאמנת לבד

susieada

New member
סידרה מדהימה ומפרקת!!

אני יודעת מה הם ריצה, שכיבות סמיכה וסקוואים.
המה בדיוק הכוונה כאן של תרגיל מתח? תודה!
את חוזרת לעצמך בגדול וטוב שנהנית מהשמש אחרי שהברך ורגליים הביעו מחאה!

RunBel

New member
אז איך חוזרים לרוץ?

הכאב כבר עבר. לא הספקתי להגיע לפזיותרפיסט (עכשיו זה מרגיש קצת טיפשי, כי לא כואב לי כלום).
עשיתי 2 ריצות מבחן קצרות של 2 ק"מ כ"א.
ועכשיו אני תוהה איך חוזרים לרוץ- איך להעלות מרחקים? כמה פעמים בשבוע לרוץ?

חוץ מזה, קצת איבדתי את הכיף שבריצה. כל הריצה אני רק בוחנת איך הרגליים מרגישות, אם אני עושה יותר מידי ומפחדת להפצע ולהשבית את עצמי שוב.
הייתי רוצה לחזור פשוט לרוץ. בלי לחשוב ובלי לפחד.

גברת ע

New member
עצה מקצועית וחכמה אולי אין לי אבל

מבינה את ההרגשה.
עברתי לפני 4 חודשים ניתוח שהשבית אותי מכל פעילות שהיא לתקופה ארוכה יחסית והחזרה לריצה ולכל פעילות בכלל הייתה קשה ובלתי נסבלת, כל אימון היה מבחן במה כואב לי, מה לא נוח לי, מה מציק לי, מה לא טוב לי
והייתי מסיימת כל אימון מתוסכלת ומדוכאת.
גם היום לפעמים יש לי מיחושים ודברים שמציקים שמעכבים אותי ואני עדין בוחנת ומנסה גבולות, אבל את תראי בהתחלה זה בדיקות ולהזהר אבל עם הזמן וככל שמתמידים וממשיכים להתאמן זה עובר ומתרגלים ושוכחים מכל המיחושים והדברים המציקים.

מבינה איך את מרגישה

זה טבעי להרגיש כך אחרי פציעה וזה עובר. טוב שהכאב עבר (היי, את רצה!).
מה שאני עושה במקרים כאלה זה להשאיר טעם של עוד. לרוץ מעט "מדי" עד שהבטחון העצמי חוזר (וזה לרוב קורה מהר משאני מדמיינת).

ממה מיה

New member
זריחה במדבר

בשבוע שעבר הייתי בסמינר מהעבודה בדרום בסוף העולם..ניצלתי את הבקרים לריצה משותפת שכללה חולות, כביש וכמבן זריחה במדבר. היה כל כך כיף שלא הרגשתי איך הרגלים נסחבות אחרי החבורה הגברית בקצבים גבוהים..
שבת 18 ק"מ בעליות מודיעין והשבוע מורידים הלוך לקראת מעבר דירה
שבוע נפלא

susieada

New member
ריצות במדבר עם זריחה!

נמשע נהדר והכנה טובה לקראת ה"טייפר" של דגש על מעבר דירה.
תשארי חזקה בכל תחום!
תהני בכל תחום!

susieada

New member
המשך כאבים אך מפגש פורה של טריאתלון נשים.

הגעתי בכאב למפגש הבוקר על עוד תכנונים ורעיונות לטריאתלון נשים המתקרב בסוף מאי.
ומור כבר נמצאת. רק לראות אותה מביא אותי לדמעות של תסכול וכאב..
אני איחרתי - חיפשתי חנייה.
מור הגיעה בזמן - שילבה אימון ריצה עם המפגש!
ריצה - כיבוד בריא ונפלא (תודה לאורנה מעיריית הרצליה) - ומור מסכמת עם עוד ריצה הביתה.

אני? חשבתי להגיע לשעה פילאטיס אחרי המפגש, אך לא הספקתי. החלפתי את הפילאטיס עם אימון שינה...
הבוקר התחיל בצום ובדיקות דם.
מחר עוד תור עם הרופא להתאים את סוג משככי הכאבים.
יום ג' PET CT.
איזה אימונים אלה???
רוצה חזרה לשגרה שלי.

למעלה