Touch & stay
כפי שאתן יודעות כבר, אני ממש מתקשה לשתף במה שעובר עליי בחודשים האחרונים.
זה שהטיפול הזה הוא באמת הדבר הכי קשה שעשיתי בחיי אתן כבר יודעות. ומכאן התפתח לו דפוס של touch & go - אני רצה, הרגליים מגיבות, אני נבהלת, לפעמים מפסיקה לרוץ, כמה ביקורי חירום אצל הפיזיו לברר שהמצב לא מחמיר. ובראש ובלב אני עדיין מקפידה לא להתמסר, מנסה לא להתאהב מחדש, מרגישה שהריצה עוד לא באמת שלי בחזרה.
הפיזיו חושב שאני צריכה מרוץ מטרה, כזה שיחייב אותי לאימונים ולהעלאת קילומטראז' ועומסים. אני אמביוולנטית. מצד אחד - אני רואה שיש משהו בדבריו. הכאב לא נעלם אבל יש שיפור, וזה למרות שאני רצה. הוא חושב שלאינטנסיביות יש תפקיד חשוב בריפוי, ואני רואה את ההגיון שלו בתוצאות, אבל גם מפחדת להעמיס מדי ולהזיק לעצמי. בנוסף, ביטלתי כמה וכמה הרשמות בחודשים האחרונים וזו לא חוויה נעימה.
החלק הטריקי הוא שמבחינת סיבולת, ממש חזרתי לעצמי. אני אפילו מהירה קצת יותר ממה שהייתי בשיאי, ואני חושבת שאולי גם זה קצת מסוכן. אני משתדלת לרוץ בלי 'אף בגרמין' אלא כמו שנעים ונוח לי, וכשאני מסתכלת בשעון אני חושבת שאולי צריך להאט...
השבוע שוב היה ביקור חירום אצל הפיזיו, אחרי שנלחצתי נורא מכאבים בכפות הרגליים והקרסוליים. לא יכולתי לזהות האם אלה סתם קרעכצים, בכל זאת חזרתי בהנחיית הפיזיו באופן מאוד לא מדורג, או שמא הפלנטר חוזר, או שאני מפתחת דלקת וחלילה עושה הכנה לשבר מאמץ.
באופן לא מפתיע, הוא אמר להמשיך לרוץ. כמה שעות אחר כך אני עומדת בתור בסופר וחושבת איך אני מביאה את עצמי לריצה מחר, כשסינטה שולחת לי הודעה ושואלת אם אצטרף אליה לחלק מהארוכה שלה.
כשהשעון מצלצל אתמול בבוקר, אני יודעת היטב שלולא קבענו לא הייתי יוצאת מהמיטה. יש משהו נורא נעים בלהתארגן לארוכה (הכל יחסי...) עם חברה אחרי כל כך הרבה זמן.
לא היה קל, אבל היה נהדר לרוץ מבלי לסתום את הפה, להחליף את ריצות הבוקר הבודדות בחשיכה (מזל שאי אפשר לרוץ בפינות כמו שנהוג בפולניה...) בחברה נפלאה ולראות את כל הרצים האחרים בטיילת, להרגיש לרגע שוב חלק מהקהילה. אחרי 13 ק"מ שלעולם לא קורים אחרת, אנחנו נפרדות בחיבוק וסינטה ממשיכה בארוכה-למרחק-בלתי-נתפס שלה. אני ממשיכה עוד קילומטר לאוטו וסוגרת 14, מספר שלא ראיתי מזמן. נוסעת הביתה בתחושה נפלאה של 'התחיל הסופ"ש'.
עדיין יש כאבים. עדיין דואגת מאוד לרגליים, עדיין מפחדת, עדיין לא לגמרי בטוחה שזה רעיון טוב. אבל זה היה בוקר נפלא בחברה נפלאה, שעוזר לי לרצות להפסיק להיבהל, ולהישאר רצה. לו יהי