קצרים לשבת: שבת שלום!

תנועה B

New member
שבת די.....

לא היה לי כוח לצאת לרכיבת שבת. החברה' בסוג של טייפר לפני, חברה חולה ולא בא לי. בהחלט רגש מוזר כזה, שכבר אין לי מושג ממה הוא נולד.
אני כל הזמן אומרת שלא קל לי כי בגלל הפציעה אני עושה כמעט אימונים כרגיל אבל בלי מטרה. ככה אני כבר המון זמן. מעל שנה.
העניין הוא שאני לא יודעת האם זו הסיבה. אולי זה רק תרוץ?
ככה או אחרת אני קמה ויוצאת איתם לרכיבה, אבל אחרי כשעתיים כשאנו מגיעים לנקודת היציאה (שבי ציון) והחברה ממשיכים לעוד סיבוב, אני מחליטה להקשיב לחוסר החשק שלי ולחזור לרכב.
פשוט כי לא בא לי אחרת. למזלי יש לצדי חבר מהקבוצה שדוחף, אז אני יוצאת איתו לעוד 20 דק' ריצה קלה. הדופק גבוהה (כ-160) רק מבהיר לי שעלי לחזור ולרוץ יותר אבל לאט לאט עד שאחזור לעצמי.
בקיצור, לא מבינה מה קורה אצלי ולמה חוסר החשק הזה.... חוויה לא משמחת ולא לגמרי מובנת.
בינתיים נרשמתי מחדש לאיגוד הטרי', וגם זה לא ממלא את ליבי שמחת האימון.
אייכס לי.

אולי טריאתלון ליד הבית יעזור???

לפי פרסומי האיגוד, יהיה בתחילת מאי טריאתלון בחוף אכזיב. משהו ששווה לחזור ולהתאמן במרץ לקראתו

מאחלת לך שתמצאי את המוג'ו שהלך לאיבוד... אגב חוסר מטרה לא חייב להיות גורם לחוסר חשק. אבל אם מטרה היא הדרך להחזיר את המוטיבציה- אז סמני לך אחת, וזה יבוא...

מור שלז

New member
באמת די!

מזדהה כל כך. אחרי פציעה, כשכל דבר עדין ממלא אותנו חששות. אני זוכרת שגם אני הייתי כך אחרי פציעה. יותר משנה לא העזתי לעשות אף תחרות, לא העזתי להציב לעצמי מטרות, לא כלום. רק לרוץ.

וכן, מזדהה לגמרי עם חוסר החשק הזה, במיוחד כשאת מתאמנת עם חבורה של אנשים שכל אחד עם המטרה שלו.

ואין פתרון קסם. כל אחת ומה שמביא לה בחזרה את הברק בעיניים. לפעמים זו מטרה או תחרות, לפעמים זה פשוט למצוא את השקט והיופי שבטבע ללא מטרה, וזה שונה מאדם לאדם, וגם משתנה אצלנו מתקופה לתקופה.

אני חושבת שטוב עשית כשיצאת למרות חוסר החשק, לפעמים החשק מופיע אחרי שכבר קמנו... וטוב עשית שהחלטת לוותר על הסיבוב הנוסף כשחוסר החשק המשיך.
אני זוכרת כמה שאת אלופה בלהקשיב לגוף, להקשיב לעצמך. וזה נכון באימון ספציפי כמו היום, וזה נכון לאורך תקופה.
סומכת עליך שתמצאי (שוב) את הדרך שלך, את מה שעושה לך טוב, את מה שממלא את הלב בשמחה.
ובינתיים - אני שמחה כל כך שאת כותבת ומשתפת. בשבילך, ולא פחות חשוב, בשבילנו שקוראות אותך ומגלות שאנחנו לא לבד עם התחושות האלו.

תנועה B

New member
אני כל יום מחדש קולטת

כמה הפורום הזה היה חסר לי, בדיוק בגלל "המפגשים" האלה.
יהיה טרי' אצלנו בבית והוא בהחלט מסומן עבורי. בינתיים מתמודדת עם חיפוש המוג'ו וחזרה לדופק סביר.
חלק משמעותי בהחלמה זה לשתף כאן ולחזור לשיח אחר, כי מי כמוכן מכיר מה שאני מרגישה??
תודה קרן ומור. כל פעם מחדש - התגעגעתי

ayeletfs

New member
תזכרי למה באת לפה היום - תחרות פתיחת העונה

תקציר הפרקים הקודמים -
יש לי חשבון ארוך עם תחרויות וכבר סיפרתי כאן מספר פעמים מה קורה לי לפני תחרויות - אירועים שונים ומשונים שתכליתם להערים עלי קשיים פיזיים ומנטליים מעבר למה שהתחרות מזמנת.
בשלב מסוים הגעתי למסקנה שאני מזמנת את האירועים האלה... מהיקום, כי אחרת איך אפשר להסביר את העובדה שאף תחרות ואף מרוץ לא התחילו ולא נגמרו בלי איזה אירוע קטסטרופאלי
והמגוון רחב - החל באלרגיות, קוצר נשימה שהביא אותי מחרחרת לקו הסיום, נפילות מוזרות ומטופשות שבאחת מהן קרעתי אפילו את המיניסקוס, ועוד אינסוף רעיונות יצירתיים שהבאתי על עצמי
עד שיום אחד החלטתי להפסיק להתחרות.
הפכתי לסרבנית תחרויות מקצועית וסירבתי לכל תחרות / מרוץ או כל דבר שעלול להביא אותי למקום הזה... כלומר להוציא אותי מאזור הנוחות.
הכל היה נפלא, מידי פעם התמודדתי עם נדנודים מהמאמן, פעם בשנה עשיתי טרינשים (וגם כאן היו כל מיני אירועים משונים) עד שהשנה החלטתי שלרגל החלפת הקידומת, 2014 היא שנת התחרויות.
התחייבתי לצאת מאזור הנוחות ולהתמודד עם פחד התחרות.
עד כאן נפלא... אבל מגיע השלב שבו גם צריך באמת להתמודד עם התחרות.
והבוקר נאלצתי לשלם על חשבון ההתחייבות.
תחרות פתיחת העונה - מרוץ כביש באורים.
למי שלא מכירה, מרוצי כביש זה ממש לא מרוצים או תחרויות טריאתלון
תחרויות אופניים לא תלויות רק בכושר או ביכולת הפיזית והמנטלית של הרוכב אלא דורשות גם טקטיקה, יכולת לשבת בפלוטון שזה אומר יכולת לעמוד בשינויי הקצב של הפלוטון
והבוקר היתה לי דוגמא חיה כשהבנות בכוונה שינו את הקצבים עלו וירדו כדי לנפנף את המתחרות והמתחרים בפלוטון "נשים וקשישים" וזה אומר גם טכניקה של לדעת "לשבת בגלגלים" גם אם את לא מכירה את הגלגל שלפניך.
מרוצי כביש הם אגרסיביים, מסוכנים לבריאות, אין בהם פאן (לפחות לדעתי) שיש בתחרויות טריאתלון ובמרוצים, אם להיות שטחית - אין שופינג אחרי, אין הפנינג לפני, אין מסאז'ים אין יוגה או אפילו מוזיקה...
אלו תחרויות מקצועיות שמטרתן "להתאבד על המסלול" ולכן מגיעים אליהן מעטים.

וכך בהתאם למסורת העצמית, ביום ששי שעבר סובבתי את הקרסול וסידרתי לעצמי חבלה קטנה לכבוד התחרות. הקרסול התנפח, השבתתי את הריצה והפחתתי עומסים ברכיבה.
אתמול בהיסטריה קלה התייצבתי אצל טלי הפיזיותרפיסטית שלי, באמצע הבישולים של ששי שתחבוש לי את הרגל עם טייפ כי ברכיבת הבוקר הקרסול הודיע "הנני כאן"
עד כאן היה בסדר, התרגשות קלה, יקיצה מוקדמת... מידי (שתיים וחצי לפנות בוקר), נוסעת עם ורד על כביש 6 ושתינו חושבות אולי יבטלו בגלל הגשם... מסתבר שגשם לא דוחה תחרות גם לא משאית גזר שנשפכה בדיוק על אחת הפניות במסלול...

עד כאן תקציר הפרקים הקודמים - וזה מה שהיה היום

תזכרי למה באת לפה הבוקר... כך אמרתי לעצמי (בקול) לאורך... 40 ק"מ שבהם רכבתי לבד בלי נפש חיה במרחבי הנגב המערבי - וכשאני אומרת לבד זה לגמרי לבד, לא מכוניות, לא אנשים, לא רוכבים - לבד! 40 ק"מ
מפעם לפעם חלף על פני פלוטון מקרי או קבוצת בריחה, התחושה היתה "הלכתי לאיבוד".
הייתי צריכה להיזכר היטב שהפעם באתי להתחרות ולא לטייל כי אחרת שום דבר לא היה מצדיק את הנג"ש הזה, למרות הרכיבה בנופים האהובים.
בתחרות הזו הבנתי את חשיבות הפלוטון, שבו ישבתי בנוחות רבה עד טעות מטופשת ב"סיבוב הגזר" שבשניה אחת גרמה לי לאבד אותו.
בתחרות הזו הבנתי למה אני צריכה להתאמץ לשבת בפלוטון כשגיליתי שהצלע שעברה עלי בנעימים בהקפה הראשונה התגלתה כצלע עם רוח מעצבנת ביותר.
בתחרות הזו גיליתי שהיציאה מאזור הנוחות קשה... אבל אפשרית.
באתי בחיוך, יצאתי בחיוך... באמצע, יש לומר, סבלתי - פיזית ונפשית.
על הפודיום העצמי והאמיתי עליתי מבחינתי בשבת שעברה כשנרשמתי לתחרות מתוך כוונה להתחרות ומבלי שהמאמן אמר לי תירשמי.
באתי והצלחתי להתמודד, ללמוד, אפילו בסוף ליהנות... עשיתי דרך מאד ארוכה מאליפות הארץ בנגבה לפני שנה וחצי והיום הבנתי עד כמה ארוכה.

תנועה B

New member
ואוו כל הכבוד!!

קראתי וכולי הערכה על הדרך, האומץ והכנות. שולחת לך גביע על התהליך וההתמודדות.
מרגש. כל צעד שאנחנו עושות הוא צעד קדימה (אומרת ומשננת את זה גם לעצמי) גם אם הוא לא מורגש ככזה. את עשית צ ע ד ענק בכיוון הזה.
כל הכבוד

susieada

New member
יציאה מוצלחת ואמיצה מאזור הנוחות!

כל הכבוד ותמשיכי בדרך!

למעלה