במטבח הביתי: קציצות לקוסקוס, כבדי עוף ו...קוסקוס
כמידי פעם אני מכין קציצות לקוסקוס נוסח מרוקאי: חזה עוף קצוץ, לחם, פירה תפוא, עלי תיבול ותבלינים.
יחודן בציפויין - קמח (כמובן) וביצה עם רסק עגבניות, כך שהן מקבלות ציפוי פריך וכהה מהרגיל.
חלקן מוקפאות.
את כבדי העוף אני בוחר אחד אחד על פי צבעם הבהיר. מטגן בצל slow & low עד לקרמול ואת הכבדים
על אש גבוהה כשבסיום מתבל ומוסיף רוטב סויה וקצת סוכר חום. תאווה.
נסיון ראשון שהצליח - קוסקוס על פי עז תלם (כן, ההוא מספר הכרובית). 9 דקות ועוד 4 דקות במיקרו.
קונסומה עוף שהועשר בירקות עשה ליווי מעולה לקוסקוס.
מהחמצת האצילה שהראתה סימני מוות, הוכיחה שוב את שידעתי - מחמאות לא מתות. בחמישי הייתה
מוכנה לאפיית נגלה של בייגלך אשכנזים. בייגלה כזה עם חביתה מועשרת בקבנוס פולני ו/או צלופח מעושן
אף הוא יבוא משם + קפה תוצרת בית - פותחים בוקר מצויין. ותודו שמזג האוויר הכי נוח שיש (ואז כמעט
שלא מדברים עליו.).