אז מה אכלתם בסוף בשבוע?

מיתר44

New member
במטבח הביתי: קציצות לקוסקוס, כבדי עוף ו...קוסקוס

כמידי פעם אני מכין קציצות לקוסקוס נוסח מרוקאי: חזה עוף קצוץ, לחם, פירה תפוא, עלי תיבול ותבלינים.
יחודן בציפויין - קמח (כמובן) וביצה עם רסק עגבניות, כך שהן מקבלות ציפוי פריך וכהה מהרגיל.
חלקן מוקפאות.
את כבדי העוף אני בוחר אחד אחד על פי צבעם הבהיר. מטגן בצל slow & low עד לקרמול ואת הכבדים
על אש גבוהה כשבסיום מתבל ומוסיף רוטב סויה וקצת סוכר חום. תאווה.
נסיון ראשון שהצליח - קוסקוס על פי עז תלם (כן, ההוא מספר הכרובית). 9 דקות ועוד 4 דקות במיקרו.
קונסומה עוף שהועשר בירקות עשה ליווי מעולה לקוסקוס.

מהחמצת האצילה שהראתה סימני מוות, הוכיחה שוב את שידעתי - מחמאות לא מתות. בחמישי הייתה
מוכנה לאפיית נגלה של בייגלך אשכנזים. בייגלה כזה עם חביתה מועשרת בקבנוס פולני ו/או צלופח מעושן
אף הוא יבוא משם + קפה תוצרת בית - פותחים בוקר מצויין. ותודו שמזג האוויר הכי נוח שיש (ואז כמעט
שלא מדברים עליו.).

 

הגרגרן

New member
תודה, אבל שם גם אמצא חניה אחרי ולפני הפקקים באיילון

אותם אני צריך לעבור מקצה לקצה ?
 
לגבי חניה - תלוי בשעה

הם פתוחים עד מאוחר (10-11 בערב) ויש לא מעט חניה בשכונה ממול רחוב הברזל (מצד שמאל, אם אתה מגיע מאיילון).
אם לא היית - שווה פעם אחת. יש שם מבחר וצוות ששמח לעזור.
 

prizman

New member
צלופח מעושן היה ניתן למצוא בישראל כבר לפני 20 שנה.

 

הגרגרן

New member
מה שהיה - היה

היתה תקופה שבטיב טעם היו אסקרגו, צלופחים ועוד.
אתה מכיר כיום מקום כזה בארץ ?
 

prizman

New member
הייתי מנסה באגתה, אבל אי אפשר להגיד שאני מתמצא במעדניות

ישראל כיום.
סה"כ סיפור הצלופח המעושן דומה לנושא זנב התנין.
שניהם נשמעים אקזוטיים ומופלאים ושניהם לפחות לי שומניים מעבר לרמה נסבלת.
אם כי צלופח מעושן אני קונה עדיין פעם בשנה בערך כי יש כאן די מחסור בדגים
מעושנים שאני כה אוהב.
יש סלמון מעושן, הרינג, שפרוטים ועוד משהו. זה הכל.
 
הצלופחים הצעירים, הדקים, ממש לא שמנוניים.

הגדולים אכן שמנוניים. קיבלתי השבוע מחברה שחזרה מאמסטרדם וזה תענוג.
 

prizman

New member
נשמע הגיוני, אבל במקרים שאכלתי ולא משנה היכן הם היו בוגרים.

צלופחים צעירים יש כאן בשפע אבל חיים.
אנשים כאן קונים אותם בקטע בודהיסטי, לשחרר אותם בנהר.
אותו דבר עושים עם צבי מים, צפרדעים ודגים מסויימים.

 
הצעירים נמכרים בדרך כלל בכל דוכני ההרינג באמסטרדם.

גם מה שקיבלתי השבוע היו צעירים ונרכשו בסכיפול.
לא ניסית פעם לעשן לבד? שווה ניסיון...
 

prizman

New member
בישראל הייתה לי מעשנה. של ובר. כשגרתי במושב עשרת והיה לי שטח

אבל צלופחים לא היו.
פה בבניין זה לא ממש מעשי.
אולי באי התנועה בסוקומוויט.
לא צריך מעשנה. המכוניות בפקקים כבר יעשו את העבודה.
אבל אבדוק בסופר ההוא מי מעשן להם את הפורלים.
להבדיל משאר הדגים המעושנים שהם מיובאים הפורלים
נראו לי עישון מקומי, לא באמת שמתי לב, אברר. רעיון טוב.
 
למעלה