אז מה אכלתם בסוף בשבוע?

prizman

New member
פורל דג חביב למדי, ודאי שעדיף על אמנון, אם כי אנמי במקצת.

באחוזת שולמית היה להם פורל מעושן מדהים.
הזכרת לי שבעצם יש כאן גם מקום אחד שמוכר פורל מעושן.זה אותו מקום עם הנקניקיות הגרמניות האמתיות.
 

החתולית

New member
חומוס בכפר קאסם, דגים בקלנסווה

בבוקר נסעתי למשחק כדורגל בכפר קאסם. האוהדים המקומיים המליצות על חומוס חמזה, ולא הזהירו אותם מפני קבוצה של כ- 15 אוהדות ואוהדי כדורגל שישתלטו על שני שולחנות.
&nbsp
המסאבחה לא היתה מוצלחת לטעמי, רק מפני שהחומוס היה קר.
&nbsp
בערב, אחרי הפסד, התפטרות של המאמן, וסיאסטה שלי - לקחתי את הנער לנמו בקלנסווה. הוא הזמין פילטים של דניס בגריל ומנת שרימפס מטוגנים והתחלקנו בשתי המנות. הכל עשוי כהלכה, טעים, ובשפע.
כרגיל, שפע סלטים מתוכם 4 סוגי חצילים - כולם מוצלחים מאד. שניים או שלושה סלטים שמזכירים את שנות ה- 80 ולא נגענו בהם (כרוב לבן, כרוב אדום ותירס עם פטריות), צזיקי מוצלח, סלט ירוק עם ארוגולה ותרד, סלט פטוש נחמד וטרי, חומוס מסחרי שרק טעמתי ועוד כמה סלטים שאיני זוכרת.
הוא רצה לקנח בכנאפה, ואם הנער רוצה, אמא שלו לא תגיד לא.
עצרנו במלך הממתקים (גם על הכביש הראשי של אזור התעשייה בקלנסווה), קנינו 2 מנות כנאפה נבלוסייה ושני קולאג', ואכלנו אותם במשך 3 ימים.
&nbsp
 

inבאלי

New member
ארוחה טובה ופשוטה בג'קו בנתניה

בערב שישי היינו רק הוריי ואני לארוחת הערב ולכן הוזמן מראש שולחן לג'קו בנתניה, מסעדה שההורים שלי מאד אוהבים.

הגענו בשש וחצי והמסעדה היתה חצי מלאה. כשעזבנו בערך שעה יותר מאוחר היא היתה מלאה לחלוטין. האקוסטיקה היתה טובה ולא היתה תחושה של המולה ורעש מוגזמים.

לפתיחה קיבלנו סלטים שאולי לא היו מבריקים אבל בהחלט לא רעים, בעיקר מאד טריים. הסט כלל קוביות בטטות אפויות ברוטב מתקתק, סלט ביצים, טחינה, ירקות מוחמצים, חומוס, איקרא חצילים חריפים ברוטב עגבניות ועוד. קיבלנו גם קערה עם סלט ירקות - ביקשתי וקיבלתי פעמיים קערה כזו ללא עגבניות שהכילה בעיקר מלפפונים טריים מאד שהיה לי כיף לנשנש. כל הסלטים מולאו בשנית והוצעה לנו גם פעם שלישית. לצד הסלטים קיבלנו מעין מאפה שטוח לוהט מהתנור שהיה מוצלח.

לעיקרית אבא שלי אכל שרימפס וקלמרי מטוגנים בפירורי לחם. הוא היה מאד מרוצה מהמנה וחיסל אותה במהירות.

אמא שלי לקחה מוסר פתוח על הגריל ואני פורל פתוח על הגריל. שני הדגים הגיעו עסיסיים ועם תיבול מתון ולא משתלט. לצד הדגים הטעימים היו פלחי תפוחי אדמה בתנור וסלט ירוק. שתינו לא הצלחנו לסיים את הדגים והם נלקחו הביתה.

השירות היה יעיל ומתוקתק. שירתו אותנו כמה מלצרים, זאת שלקחה את ההזמנה ידעה היטב לייעץ ולהסביר כשהתבלטנו בין כמה מנות.

שתינו מים קרים שהגיעו בקראף עם לימון וקרח ו ושליש בירה.

הכל עלה 314ש"ח.

השורה התחתונה היא שיצאנו שבעים ומרוצים.
 

Gרר

New member
לאגו, מעלה אדומים

זה במסגרת הטיול מהעבודה שביקשתי עליו המלצות אז למי שאי פעם יהיה באיזור... רושם בקצרה.

לא מדובר ממש במקום שהוא בתוך מעלה אדומים אלא ממש בצמוד לכביש 1. המסעדה מוגדרת כמסעדה של בשרים (לא שיפודיה). אנחנו ישבנו בחוץ אז לא יצא לי לראות איך המסעדה עצמה נראית. בפנים היה גם אירוע וכל פעם שנפתחה הדלת נשפך ממנה החוצה שירה של איזה זמר שהביאו שם, אז אפשר להגיד שלאווירה נאלצנו לדאוג בעצמנו...

מנות ראשונות: כרובית מטוגנת - טעים. פטריות - קצת מתקתק, מי שלא אוהב את הז'אנר זה עלול להיות לו מתקתק מדי, לי זה היה בסדר. קרפצ'ו - מהגרועים שקיבלתי לאחרונה. אם המנה עצמה היתה טובה הייתי סולח להם על זה שהם לא יכולים לשים על זה פרמז'ן... אבל גם הבשר עצמו לא נראה טוב (צבע מוזר) וגם התיבול לחלוטין לא היה בכיוון. וויתרתי אחרי ביס, וכך גם היתר.

בעיקריות קיבלנו נתחי בשר שונים. האנטריקוט והפילה היו היותר מוצלחים. קבב - לא אהבתי את התיבול שלו, וגם מידת העשיה היתה קצת מעבר בשבילי. כל מיני חזה עוף ופרגיות - ויתרתי.

מנות אחרונות - ההיילייט אמור היה להיות פונדנט שוקולד, קינוח שגם מסעדה כשרה אמורה לצלוח בלי בעיה. גם הוא לא היה מוצלח לטעמי. החלק החיצוני היה בעל מרקם "קמחי" והפנים היה נוזלי מדי, שזה אמנם טוב יותר מההיפך ובכל זאת כבר נתקלתי בלא מעט חתונות שבהם הוגשה גירסה יותר מוצלחת.

לסיכום: אם נמצאים באיזור לצורך טיול, ורשימת הדרישות זהה לשלנו (כשר ושיהיה יחסית קרוב למסלול הטיול ובלי להכנס לתנועה של ירושלים) אז אפשר להרכיב שם ארוחה שתהיה בגבולות הסביר של איזה אנטריקוט עם ראשונה או שתים. מעבר לזה אין שום סיבה לרדת מכביש 1 לטובת המסעדה הזו.
 
למעלה