אז מה אכלתם בסוף השבוע?

בשישי חנכנו את המעשנה

בשישי בבוקר אכלנו במסעדה של מעדניית חוות צוק ברמת אביב החדשה- ארוחת בוקר רגילה עם חביתה שחוסלה על ידי הקטנות, סלט ירקות טרי, חמאה טובה שאכלתי את חלקה עם כפית, לחם שנראה נחמד אבל אני לא יודע להעיד לגביו ועוד כל מיני ממרחים נחמדים, הוספנו צלחת גבינות קטנה שהגבינות בה היו מעולות ועוד 2 ביצי עין שניתן להוסיף ב10 ש"ח. הכל היה טעים ונעים. החשבון היה בערך 95 ש"ח הגונים ביותר.
לארוחת הערב חנכתי את מעשנת הבשרים החדשה שרכשתי והגיעה ביום חמישי הביתה. הכנתי נתח שלם של פיקניה שתובל בהרבה מלח ופלפל והכנתי אותו לדרגת עשיה מדיום וטיפלה פחות, 2 נקניקיות גדולות (בערך 180 גר' כל אחת) שהכנתי בשבוע שעבר- בשר לבן, פיסטוקים, מוסקט וזרעי כוסברה וחרדל וגם בטטות קטנות. הכל היה מעולה ולאורך אתמול המשכתי לאכול מהבשר כשהוא פרוס דק קר או פרוס עבה יותר וקיבל צריבה במחבת. ליד מה שיצא מהמעשנה בשישי היה גם סלט של כרובית עם המון ירוקים.
לקינוח קראמבל בננות מבצק מבוסס שקדים בלבד וללא סוכר (קצת מייפל להמתקה)

בכלל לא

שמתי מעט ממנו וגם השתמשתי בנוזלי השריה שלו לאחר לילה במקרר בתור הנוזלים בהכנת המסה.
דווקא הגבינה הייתה דומיננטית יותר בטעם- בפעם הבאה אקצוץ אותה ולא אטחן ואז היא פחות תתפזר אלא תישאר במקומה ותימס.
הבעיה העיקרית בנקניקיות האלו הייתה שהקצב לא שם לי מספיק שומן- אני חושב שבערך רבע במקום שליש.
בכל מקרה אני מרוצה מאוד מ2 הסוגים ביחס לניסיון ראשון בהכנה לבד

כל הכבוד

אני מתה לנסות להכין נקניקיות בעצמי אבל נכון לכרגע אין לי את המכשור המתאים.

תשובה ותיקון טעות קודמת

לנו אכן יש קיצ'נאייד ואנחנו מרוצים ממנו- לא אופים לחם מחיטה כי לא אוכלים דגנים (פליאו)
את הנקניקיות הכנתי בעזרת מטחנת בשר שמתלבשת על מיקסר קנווד של חמותי- טעיתי בהקלדה קודם

מיתר44

New member
כולי ירוק...מקנאה

גם נקניקיות תוצרת יד וגם מעשנה. 2 חלומות בפוסט אחד.
אפשר פרטים על המעשנה.
ישנה קבוצה של כותבים המשמשים לי מקור להשראה - אתה אחד מהם.

מעשנה

פרסמתי לפני כמה שבועות את ההצעה לרכישתה במחיר מיוחד. מדובר במסגר מצפון הארץ שבונה את המעשנות בכל מיני גדלים והצלחנו לקבל ממנו הצעה מאוד אטרקטיבית לרכישה מרוכזת של מעשנות קטנות- 40*36*80 נטו (גובה כמעט מטר עם רגליים).
הוא ממשיך למכור אותן אבל במחיר יקר יותר כעת (לא זוכר בדיוק)
אם תרצה פרטים מדויקים פנה בפרטי

RandS

New member
אני שמחה שהקדמת אותי בנושא המעדנייה ושנהנית.

התכוונתי לכתוב ביקורת חיובית על המקום. אכלתי שם פעמיים בימי שישי, והכל היה איכותי ונהדר. מזמן לא נהניתי כך מארוחת בוקר. טעמתי שם את פלטת הדגים המעושנים ליחיד וארוחת הבוקר המזרחית. מצוין .

למעלה