אז מה אכלתם בסוף השבוע?

horseradish

New member
נשמע ונראה מעורר תיאבון


רציתי לשאול לגבי חנן מרגילן - איפה הם נמצאים והאם ידועות לך שעות הפתיחה שלהם?
נשמע כמו מקום מיוחד מאוד ואשמח לאכול שם כשאזדמן לאזור.
 

bruno01

New member
רחוב מסילת ישרים 15, בשכונת שפירא.

הם פתוחים א-ה מ-11עד 23:00 ובמוצ"ש החל מיציאת השבת.
 

salo22

New member
שכחתי לציין שהסופ"ש האחרון שלך נראה פלילי להחריד

אני מפנטז על חנן מרגילן (המסעדה..) ומקווה שיצא בקרוב.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מיט MEAT בחיפה (מרכז הכרמל) TAKE 2


הניסיון הראשון שלנו לאחר החלפת הבעלות לא היה מוצלח במיוחד, אבל אנחנו לא שומרי טינה, בפרט שהיצע העסקיות בחיפה בשישי בצהריים מצומצם למדי, וחיפשנו מקום טוב אך לא יקר עם מנות מכובדות בגודלן. כזכור, בעבר העסקית ב"מיט" הייתה 50% על התפריט (לתקופה מסוימת ירד ל-40% וחזר ל-50%), אבל זה השתנה לאחר החלפת הבעלות ונאמר לנו שזה לא השתלם והביא את הבעלים הקודמים לפשיטת רגל.

לאחר החלפת הבעלות התפריט התרחב משמעותית (סלטים, מרקים, פסטות ועוד), העסקיות הפכו להיות ארוחות מובנות, וההצעה של הנחה על התפריט (עסקית X-LARGE) ירדה ל-20% והפכה ללא משתלמת במיוחד. נראה שכך חשבו גם חיפאים אחרים, לנוכח כמות המבצעים והקופונים שהמסעדה פרסמה בחודשים האחרונים (דרך מועדון הלקוחות של Rest ואתרי קופונים, בעיקר "קבוצתי"). ההצעה העסקית המוזלת עלתה חזרה ל-40% ולפיכך החלטנו לתת למקום הזדמנות נוספת.

לא הזמנו מקום; הגענו (אותם שלושה) לקראת 15:00 ומצאנו מקום בחלל הפנימי, הממוזג. המסעדה הייתה מלאה למדי.
מהר מאוד ניגש אלינו מלצר והגיש לנו תפריטים. למרבה הצער לקח לו לא מעט זמן לגשת אלינו שנית, לקחת הזמנה... בקטנה.

היצע העסקיות המובנות לא השתנה מהפעם הקודמת, ושלושתנו לא התלהבנו מהן (כמו בפעם הקודמת) ולכן בחרנו את האפשרות ל-40% הנחה על התפריט הרגיל. באופן לא מתוכנן יצא שלשם שינוי אף אחד מאיתנו לא הזמין סטייק בסופו של דבר. דווקא תכננתי, אבל כשישבנו שם התחשק לי לנסות אפשרויות אחרות, בפרט שגם ככה הזמנתי בשר למנה הראשונה (לכן גם העדפתי לקצץ מעט בתקציב למנה העיקרית).

למנה ראשונה הזמנתי קרפצ'יו סינטה, המנה הראשונה החביבה עליי.
למנה עיקרית התלבטתי אם כדאי לנסות משהו "מהים..." והתייעצתי עם המלצר. שאלתי איך השרימפים שלהם, הוא טען שהכול טרי; בהיותי לא מומחית בעליל אין לי איך לאמת את דבריו, אבל אמרתי לעצמי יאללה, ננסה. חשבתי לנסות "שרימפס בנוסח אסייאתי" ("שרימפס וקלמארי מוקפצים קלות בחלב קוקוס, ג'ינג'ר טרי, רוטב צ'ילי מתוק בתוספת בזיליקום ופטרוזליה קצוצים. מוגש בתוספת אורז") כי אני אוהבת חלב קוקוס וגם ג'ינג'ר, אבל לא חובבת צ'ילי אז שאלתי אם אפשר לוותר. המלצר אמר שלא מומלץ כי זה הבסיס של הרוטב והוא יוצא די תפל בלעדיו. נשמע לי מוזר שג'ינג'ר, בזיליקום ופטרוזיליה לא מספיקים כדי לתת לו טעם, אבל הוא היה די נחרץ שלא מומלץ, אז ויתרתי והזמנתי שרימפס בחמאה ושום.

שני שותפיי לארוחה ויתרו על מנה ראשונה; ביקשנו מהמלצר לא לעכב את המנות שלהם בשל כך.
א' (הבחור הגדול והרעב בחבורה) הזמין שתי עיקריות: המבורגר (250 גרם "בנוסח ארגנטינאי מסורתי. עשוי מדי יום במקום מנתחי אנטריקוט מובחרים") בליווי פוטטוס. מכיוון שחשש שלא ישבע ממנו הזמין גם פסטה "פולו רוסו" ("נתחי חזה עוף, שמן זית, פטריות, בזיליקום, עגבניות טריות ושום"). הוא אמר שבעבר (בגלגול הקודם של המסעדה שהיו בו כמה מנות עיקריות שלא היו סטייקים) הזמין שם פסטה בולונז והיא הייתה טובה, ולכן הזמין שוב, גם מתוך הנחה שקשה לקלקל מנת פסטה.
בנזוגי תכנן להזמין נתח קצבים אך בסופו של דבר התחשק לו דבר המבורגר (אותו אחד, אין שם כמה סוגים) והוא הזמין אותו בליווי פירה.
התאכזבתי שאף אחד לא הזמין צ'יפס, עד שהתברר שאני יכולה לשנות את האורז לכל תוספת אחרת...
ביקשתי שיהיו פריכים ושיביאו מיונז. עדכנו שאין צורך בקטשופ. לשתייה הזמנו שני קנקני מים.

חיכינו דקות ארוכות למים, והם הגיעו עם האוכל, שהגיע מהר למדי, יש לציין.
אקדים את המאוחר ואביא כאן את התייחסויותיהם לאוכל, ואז אמשיך לתאר את ההגשה, השירות והמנות שלי.

א' אמר על הפולו רוסו: "המנה הייתה גדולה, היו בפסטה כמויות יפות של בשר ופטריות, אך הרמה הנמוכה של הרוטב די קלקלה את המנה. הוא היה פשוט מאוד, ממש ברמה של רוטב פסטה שמקובל במזון מהיר ובמסעדות זולות". טעמתי פטרייה מהמנה שלו והיא עצמה הייתה טעימה, אבל הרוטב קלקל לי (מצד שני אני לא מתלהבת מרטבים כאלה בכל מקרה, אז אני לא דוגמה). לעומת זאת בנזוגי אוהב רוטבי עגבניות וגם הוא טעם ולא התלהב: "סטנדרטית לחלוטין; בזבוז זמן וכסף להזמין פסטה במיט". א' (הרעב) אכל את רוב המנה, אך סיכם "‏?המנה בהחלט לא הצדיקה את מחירה הרגיל (₪57) וספק אם אזמין אותה שוב אפילו במחירה המוזל של 35 ש"ח, למרות גודלה המרשים".

ההמבורגר הוגש פתוח, כפי שמקובל כיום במקומות רבים; א' בעד, אמר שזה מאפשר לו לסדר אותו בדיוק לפי טעמו, לשלוט בסוג ובכמות הירקות וברוטב. הוא סיכם: "ההמבורגר היה בסדר גמור, כמצופה ממסעדה מהסוג ומהרמה הזאת; לא גורמה, אבל עשוי מבשר טוב, אין לי טענות. במחיר ששילמתי מדובר בעסקה טובה". לעומת זאת הפוטטוס אכזבו: "הם היו סתם פלחים גדולים של תפוח אדמה אפוי, תפלים ונטולי תיבול לחלוטין, לא מה שמקובל לכנות 'פוטטוס' ברוב המסעדות בישראל". הוא השאיר את רובם בצלחת ונשנש קצת מהצ'יפס הקר שהשארתי, לטענתו אפילו צ'יפס קר היה עדיף עליהם.
בנזוגי היה מבסוט מההמבורגר ("הבורגר עצמו היה טעים") חוץ מהלחמניות; אמר שהן מאיכות נמוכה ובקושי הפשירו אותן. לעומת זאת הפירה היה פחות טוב מהפעמים הקודמות.

סיכום ביניים: הבשר עדיין טוב (לפחות בגזרת ההמבורגר) אבל התוספות ברמה לא גבוהה. ייתכן שההתפזרות לתפריט מגוון ואקלקטי מדי היא אכן בחזקת "תפסת מרובה לא תפסת".

המשך בהודעה הבאה
 

trilliane

Well-known member
מנהל
המנות שלי:

הקרפצ'יו במיט מגיע (מאז ומתמיד) עם "פטריות פורטבלו צלויות עלי רוקט וגבינת פרמזן. מוגש עם לחם הבית". בעבר זה אכן היה לחם שהוגש על קרש עץ, הפעם הגיעה סלסלה עם שתי לחמניות קטנות שלפי צורתן כנראה נאפו בתבניות קפקייקס. התאכזבתי בהתחלה מגודלן, אבל הן היו מוצלחות, היה להן טעם של אפייה במקום. בעבר הלחם הוגש עם חמאה/שום וממרח פלפלים או משהו סטנדרטי אחר; הפעם הוגש ממרח שום כלשהו (לא חמאת שום) שערב לחכי. בקיצור, חרף האכזבה הראשונית מהסלסלה שקיבלתי, בדיעבד מדובר דווקא בשדרוג וחיסלתי הכול (לבד!
).

הקרפצ'יו עצמו הוגש (כרגיל) עם הפרמזן והפטריות (טעימות מאוד, משתלבות נפלא, חבל שלא מגישים כך בכל מקום) ועם חומץ בלסמי; אבל לשם שינוי לא היו עליו בכלל עלי רוקט אלא מעט חסה אייסברג ונבטים (כנראה חמנית, לפי המראה). מבחינתי זה היה מצוין; אני לא אוהבת רוקט כי הם מרים לי, ואוהבת מאוד חסה אמריקנית בשל מתקתקותה ופריכותה (חיסלתי בהנאה גם את החסה שהגיעה עם ההמבורגרים של הבנים, הם השאירו בצלחת ואני נהניתי מההפקר). אני גם ממש אוהבת את סוג הנבטים האלה.
סיכום מנה ראשונה:


הבעיה היחידה הייתה שתוך פחות מחמש דקות מרגע שהוגש לי הקרפצ'יו, שמעתי מעליי מלצרית אומרת "שרימפס וצ'יפס?". הרמתי את המבט מהצלחת, מופתעת, אבל כן, המנה העיקרית שלי הגיעה ראשונה, לפני שהספקתי לאכול אפילו רבע מהמנה הראשונה...
אמנם ביקשנו לא לעכב את המנות, אבל את שלהם, לא את העיקרית שלי...
(המנות שלהם הגיעו תוך שתי דקות לערך). אולי הייתה אי הבנה כי א' אמר להם להוציא מה שמוכן... אבל בפירוש לא רציתי שיגישו לי יחד את הראשונה עם העיקרית. עכשיו היה לי על השולחן הרבה אוכל בבת אחת, בפרט שרימפים וצ'יפס חמים שמתחילים להתקרר... בעודי בוהה בהם מבולבלת ותוהה אם להחזיר להם ולהבהיר שאני רוצה אותם חמים וטריים כשאסיים את המנה הראשונה, הבליח במוחי רעיון פשוט יותר: הזזתי את הקרפצ'יו לצד ועברתי לעיקרית. גם ככה לא חשוב לי סדר האכילה ולקרפצ'יו בלאו הכי לא יקרה כלום בינתיים.

הצ'יפס הגיע בהתחלה ללא רטבים, ואז קיבלנו מיונז וקטשופ (אף שהבהרנו למלצר שאיש מאיתנו לא זקוק לקטשופ, אבל מי שהגיעה כרגע הייתה מלצרית אחרת). ביקשתי גם חרדל וקיבלתי, אבל הוא לא היה מוצלח אז ויתרתי עליו. מכיוון שצ'יפס הוא המנה הרגישה ביותר להתקררות (לא סובלת צ'יפס קר) התחלתי ממנו ונשנשתי חצי; היה בסדר, אין משהו מיוחד לומר עליו.

תוך כדי התקדמתי לשרימפס ("שרימפס מוקפץ קלות בחמאה ושום, יין ועשבי תיבול"). זו צורת עשייה די סטנדרטית שכבר אכלתי בעבר כמה פעמים והיה טעים. המנה נראתה לי קצת קטנה ברגע הראשון, אבל ספרתי 13 שרימפים, כמות מכובדת, ושבעתי ממנה (בפרט בהתחשב בכך שכבר הספקתי עד אז לאכול לחמנייה אחת, מעט קרפצ'יו וצ'יפס). אני חושבת שאני מעדיפה את השרימפים אצל פאוזי, אבל בסה"כ אין תלונות.
כשסיימתי איתם חזרתי לקרפצ'יו וחיסלתי אותם בהנאה, כאמור. כבר לא הייתי רעבה במיוחד, אבל הם היו טעימים להפליא ולא היו לי כוונות להשאירם בצלחת...


כשהזמנו חשבון התברר שהם לא מורידים 40% מהמחיר הסופי, אלא מורידים 40% מכל מנה ואז מעגלים את הסכום למעלה שיהיה בשקלים שלמים (גם אם מדובר ב-20 אגורות). לא בטוחה לגבי החוקיות של העניין, אבל זה מצטבר לכמה שקלים עודפים בחשבון... שיהיה לבריאות, לא רציתי להתקטנן או להעיר, אבל כן החלטתי להיות קצת פחות נדיבה עם הטיפ (את האקסטרה הם כבר קיבלו...). שילמנו באשראי והמתנו שוב דקות ארוכות עד שהגיעה מלצרית לקחת מאיתנו את הכרטיסים.

מבחינתי הייתה ארוחה מוצלחת וטעימה במחיר אטרקטיבי ולכן פחות הפריע לי שהשירות היה קצת איטי וזמינות המלצרים לא גבוהה. אפשר לתלות זאת בכך שהמקום היה מלא למדי. ייאמר לזכותם שקיבלנו כל מה שביקשנו ולא היינו צריכים לבקש פעמיים. כמו כן האוכל הגיע מהר מאוד (אפילו מהר מדי, במקרה שלי). כצפוי, יש מנות שבהם הם לא מתמחים (זה כנראה לא המקום להזמין בו פסטות...) אבל אני חושבת שבסה"כ קיבלנו תמורה טובה למחיר, אכלנו היטב ויצאנו שבעים במחיר של פחות מ-200 ש"ח לשלושה אנשים (בלי טיפ).

בשורה התחתונה: עסקית טובה (תלוי מה לוקחים) במחיר שווה לכל כיס במיקום קרוב לבית. גם מתוך החוויה שלנו וגם מביקורות אחרונות שקראתי (בדיעבד) ב-REST נראה שהמסעדה מזגזגת ולא מצליחה לשמור על רמה אחידה, וגם איכות השירות ירדה. עם זאת, אם נצמדים למנות המוצלחות יותר, היא נותנת תמורה טובה למחיר. בגלגולה הקודם (כשהייתה ממוקדת יותר) הרמה הייתה גבוהה יותר אבל אולי באמת קשה לשמור על רמה גבוהה במחירים נמוכים (יחסית). אני לא אתנגד לשוב לשם, אבל אדע להיצמד למנות ה"בטוחות".

מצורפות תמונות של המנות שלי בלבד; הצבעים לא בהכרח נאמנים למקור (בעיה קבועה בחיישן הזול של מצלמת הסלולרי שלי... ניסיתי לאזן אותם מעט בתכנה גרפית, אבל הצלחתי רק חלקית).





 

pix37

New member
תודה רבה - היה מעניין לקרוא - הודעה ששווה שרשור משל עצמה

 

trilliane

Well-known member
מנהל
(אם המנהלים ירצו ויראו צורך, יוכלו לפצל)

 

horseradish

New member
ביקורת מצויינת

נהניתי מאוד לקרוא וסחטיין על הפירוט וההתעכבות על כל פרמטר ופרמטר.
יצא לי לאכול במיט לפני הרבה זמן, כנראה כשהיו עדיין בבעלות הקודמת.
אני זוכרת מנה של חזה עוף מילנזה עם בננה ובייקון או חזה אווז וביצת עין שנראתה לי מטורפת מספיק כדי שאהמר עליה. היא הייתה ממש טובה באופן מפתיע. מאז לא יצא לי לחזור ואולי חבל שכך.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אני זוכרת את המנה; א' הזמין אותה בשעתו ונהנה מאוד

 

sweetdreams

New member
אני עוד לא ביקרתי במיט במתכונתה הנוכחית

אני חייבת לציין שהתפריט המפוזר גורם לכך שאני קצת נרתעת מהביקור, ואני מחכה שמישהו ירים את הכפפה וידווח איך הסטייק.


בסופו של דבר, בשביל פסטה לא הייתי הולכת לשם (רפאלו בעיר וטאנטי באצ׳י בטבעון עדיפות בהרבה), לפירות ים גם כן לא (פאוזי, אורי בורי), המבורגר בוודאי שלא (סינטה בר!
).
אז מה נשאר? מה שהיא הציעה מלכתחילה שהצדיק את קיומה - הבשר (וגם כאן יש אופציות נוספות שנושבות בעורפה).

אני אחכה אם כך לדיווח הבא שלכם לפני שאחליט אם מיט שווה ביקור גם בגלגולה הנוכחי.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
זאת בהנחה שרק המנה שאת מזמינה קובעת לאן הולכים...


אמנם קשה לשמור על רמה גבוהה בתפריט אקלקטי, אבל הוא מאפשר לאנשים בעלי טעמים שונים לאכול בצוותא.
אם באמת רוצים פסטה איכותית אולי שווה לנסוע עד טבעון, אבל בשל קוצר הזמן ומחיר הדלק כנראה היינו מסתפקים בנסיעה ל"רפאלו" בקסטרא (רק ששם אין עסקיות בשישי, בדקתי). רק שלא רצינו פסטה... גם א' הזמין אותה רק כתוספת, למעשה, כי קם מוקדם לסידורים ולא אכל כל היום (וזו הייתה ארוחת צהריים מאוחרת).
&nbsp
לו באמת הייתי מתכננת להתפרע על מאכלי ים הייתי נוסעת למקום אחר, כנראה גם בחברה אחרת... שני שותפיי לארוחה לא נוגעים בשום דבר שמגיע מהים (פרט למלח
). כזכור, א' כבר הלך לקראתי בחודש שעבר וישב איתנו בפאוזי והתאכזב מהבשר (קבב) שקיבל, אז ודאי שלא הייתי גוררת אותו לשם שוב. בנזוגי נגרר פעם אחת ומאז מסרב בתוקף לחזור...
&nbsp
סינטה בר מסעדה מצוינת וברמה גבוהה יותר, אבל שם היינו משלמים לפחות 50% יותר על כאלה מנות...
&nbsp
אז התפשרנו קצת, ונכון, הרמה לא כשהייתה בעבר, ועדיין אם אני מסתכלת בשיקולים של עלות מול תועלת, נהניתי ושבעתי ויצאתי עם חשבון דו-ספרתי (ושני חבריי שילמו אפילו פחות ממני) וזה ממש לא דבר של מה בכך בימינו.
 

sweetdreams

New member
עם אנשים בעלי טעם שונה הייתי הולכת לסינטה בר או לנמל 24

שמציעות תפריט מגוון יותר, ושומרות על רמה גבוהה בהרבה. נכון שבהתאם הן יקרות בהרבה, אבל לפחות אני נהנית שם מהאוכל.
&nbsp
אמנם לא הייתי במיט בסבב הנוכחי, אבל בסה״כ זה נשמע מהדיווח שלך שרוב המנות שלכם היו די בינוניות, וזה עושה לי עוד פחות חשק. מסעדות בינוניות, על אף המחיר הזול יותר, לא כאלה משתלמות בעיניי, כי בסופו של דבר אני קודם כל רוצה שיהיה לי טעים.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
הו, אנחנו לגמרי בעד הנמל, זה אפילו נשקל, אבל...


גם אני רוצה שיהיה לי טעים ואכן היה לי טעים; אם לא היה ברור, נהניתי מהמנות שאכלתי במיט וממש לא חשבתי שהן בינוניות! למעשה אני חושבת שהקרפצ'יו שלהם מוצלח יותר מזה של הסינטה בר. גם הבנים נהנו מההמבורגרים שלהם (מהבשר עצמו) ואכן פחות מהתוספות, אבל לא נורא. במחיר שכל המבורגר עלה (פחות מ-40 ש"ח, כולל התוספות) אני חושבת שזו עדיין עסקה טובה (ועדיף בשר טוב ותוספות פחות מוצלחות מהמצב ההפוך).
 

bruno01

New member
תודה על הדיווח. אכן הופרד

כי לדיווח כזה מפורט מגיע שרשור משל עצמו.
בעין בלתי מזוינת השרימפים נראים כמו אלו הקפואים מהמזרח שמגיעים גם מאוד אחידים בגודלם, וגם המחיר של המנה די רומז על כך, אבל נו, אולי יש סיכוי שאני טועה

בכל מקרה, גם אני "חוטא" ומשתמש בכאלו לפעמים בבית, וכל עוד מודעים למגבלות, זה לא הדבר הנורא בעולם.

אני חושב שבעיית התרפיט האקלקטי מדי מאפיינת הרבה מסעדות, במיוחד במקומות בהם אין המון קהל שימלא מקום ממוקד יותר ועדיין גדול, וצריך לפנות למכנה משותף רחב יותר כדי להצליח.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אני הייתי סקפטית לגבי דברי המלצר...

אני לא חושבת שמזמינים שם מספיק כדי שיחזיקו טרי, אבל למרבה המזל(?) אני לא אנינת טעם מספיק כדי שזה יפריע לי (ואני לא יודעת לאבחן). זה לא היה הדבר הכי נורא בעולם, זה היה לי טעים, זה מה שחשוב (אבל מי יודע, עם הזמן אני עוד עלולה להתקלקל...
).
 

iditush forever

New member
בישולי סופ"ש

בשישי בערב ארחנו חברים.
אני הכנתי פרגיות בשילוב רוטב צ'ילי, חלב קוקוס, פטריות ולמון גרס, חברה שלי הכינה רוסט ביף.
מגוון של סלטים: סלט ירוק עם פירות ואגוזים, סלט רוקט ואנדיב, בישבש (שומר וגזר מוחמצים), סלט סלק, סלט תפוה"א, סלט חצילים בטחינה.
תבנית של תפוה"א בתנור, פשטידת פטריות, והיה גם פסטה ושניצלים לילדים.
לקינוח, צלחת ענקית של פירות: אבטיח, מלון, ענבי מוסקט, תאנים ומנגו, חברה שלי הכינה קאפקייקס שוקולד (מתכון של קרין גורן), לטעמי האישי מתוק להחריד. שתינו בירות של מבשלת האלה, מסדרת טריפל בלגית, בירת מנזרים בלגית בהירה. שילוב מתיקות לתת וטעם פירותי.

בשבת הכנו: פילטים של דג קוד בתנור עם ירקות צרובים בגריל, קישואים, עגבניות שרי, בצל סגול ופטריות.
דלעת ערמונים בתנור, חציל על האש עם יוגורט, שום והמון לימון, סלט ירוק, סלט תפוה"א.
לקינוח פירות
 
למעלה