אז מה אכלתם בסוף השבוע?

bruno01

New member
נראה מעולה תום!

ועכשיו אני עוד יותר מצטער שלא הצטרפתי לסדנא של אלן.
אמנם עישון זו לא דרך הצלייה המועדפת עליי (לא מת על הטעם המעושן), אבל הכל נראה ונשמע מצוין!
 
שבת של משפחה וחברים

שוב שבת קייצית שמכנסת את המשפחה וחברים והפעם על בסיס ירקות ובשרים
מרק טרטור
תפו"א ראטה בתנור
כרובית בתנור
ראגו פטריות
כרישה ושומר בתנור
רטאטוי
סלט קישואים מטוגנים
סלט כרובית עם צנוניות וסלט חסה עם נקטרינות אנדיב וגורגונזולה
בגזרת הבשר: 3 ק"ג נתח אנטריקוט בתנור (בתמונה)
שניצלים עוף - לילדים
שניצלים עגל חלב ושניצלים סינטה חזיר
ובלי שרימפס מוקפץ בשמן זית הרי אי אפשר
לקינוח: אבטיח ותאנים ממולאות (בתמונה) המילוי פיסטוק קלוי (עם מלח) חמאה רכה ואבקת סוכר
מעובדים למחית במעבד מזון
המון ילדים התרוצצו בין הבית לגינה לבריכה ולנדנדות מקווים שיהיה כבר שקט בדרום



 
סופ"ש ללא בישולים

אחי הקטן נכנס לניתוח בשישי בבוקר ולכן הייתי על קו תל אביב - מודיעין - ירושלים לאורך כל הסופ"ש.
בשישי בצהריים לפני הנסיעה לבית החולים עברתי בדונקי להביא משלוח אוכל לאבא שלי (הר הצופים הוא שממה קולנירית ובמיוחד בסוף השבוע) הבאתי לשנינו בוריטו - האחד עם צ'ילי קון קרנה והאחד עם תבשיל בקר. זה עם צ'ילי קון קרנה היה מוצלח משמעותית גם מבחינת כמות הבשר וגם מבחינת הטעם. אמא שלי שלא אוכלת כשהיא לחוצה קיבלה שקית נאצ'וס למרות שאמרה שלא תאכל, את זה היא דווקא אכלה

&nbsp
כשחזרתי בערב חזרה לתל אביב הייתי עייפה מאוד וחסרת אנרגיה לבשל ולכן הזמנתי מוונג את הלחמניות המאודות עם הדג וגם צ'ו צ'ו רייס שזו מנה של אורז עם פירות ים - טעים, פשוט ומשביע.
&nbsp
בשבת בצהריים, כיוון שאמא שלי הייתה רעבה אבל לא רצתה שאסע למרכז העיר להביא אוכל, הדבר היחיד שהיה זמין לנו והיא יכולה לאכול היה דומינוס, לכן הוזמנו קלצונה מהם. היה ממלא ולא טעים במיוחד.
&nbsp
בערב, אחרי החזרה לתל אביב, החברה הכי טובה החליטה לשבור לי את השגרה ושל הנסיעות וקצת לנקות את הראש ולכן קפצנו לבראסרי - הזמנו מהמיוחדים סלט של תאנים ורוקפור עם אנדיב ורוקט וכן ספייריבס ממפיס שהיו עשויים בצורה מושלמת, עם ראב תבלינים מעט חריף ורוטב מתקתק משגע - הגיע עם קלחי תירס ולתוספת בחרנו שעועית ירוקה.
עקב חשק עז לקינוח הזמנו גם את הטארט טאטן שלהם שהיה מצוין וזאת למרות שאני לא מחבבת את הבצק שהם משתמשים בו, הגיע עם קרם פרש.
כיוון שהיא הספיקה לשלם בזמן שהייתי בשירותים אני לא בטוחה כמה יצא אבל משהו באזור המאתיים.
 

salo22

New member
סופ"ש והמלצה על סרט

בחמישי בערב המנה הקבועה בטייק אווי מזה, כמה קומבינציות ורולים נבחרים (אנחנו מאוד אוהבים את הרול נגויה שלהם, אחד המוצלחים). ליד זה איזה שרדונה דרום אפריקאי זול מאוד שהיה חביב, נדמה לי שזה היה פלור דה קאפ..
שישי עשיתי קארי ירוק עם חצילים תאילנדים שניצלו היטב בגריל לפני זה, המון עשבי תיבול, שום, ג'ינג'ר, למון גראס ופלפלי צ'ילי, השטאנץ הרגיל
ליד זה קינואה שהתבשלה בדאשי, בהחלט הוסיף לה טעם, מוקפץ של מורנינג גלורי ותרד ושייטל צרוב ופרוס דק דק עם רוטב טבילה תאילנדי. השייטל נקנה כמה ימים טובים לפני במיט מרקט והיה אחל'ה.
שתינו עוד קצת שרדונה זול ודופק ראש וקינחנו בסלט פירות קטן של מנגו וליצ'י מתובלים בגרידת למון גראס, ליים ומי זאהר, עם כדורון של גלידת וניל מתובלת גם היא בשלושת מרכיבי התיבול של הסלט.
מארוחת שישי מיהרנו לסרט מקסים שנקרא מסע של מאה צעדים, על בחור הודי צעיר שהופך לשף מישלני מפורסם בצרפת, אני בהחלט אהבתי, זוגתי ממש יצאה עם חיוך ענק ולכל אורך הסרט דאגה "להקניט" אותי על אלמנטים מוכרים מעולמם של פודיז במצב קשה, כמו קריאת ספרי בישול במיטה לפני השינה (וגם אחריה..)
סרט חובה לכל המשתתפים בפורום זה..
בשבת בראנץ' ביתי עם לביבות תפוחי עץ, ריבה ושמנת חמוצה, אייס קפה מחוזק בקקאו ליד. יותר מאוחר תפוחי אדמה בתנור מהאיכסה שמוכרים בסופר, אם אין ראטה מהשוק ממש לא שווה להתאמץ לדעתי עם תפוחי אדמה, פשוט מעצבן

ליד זה סלט ירקות מתובלן היטב והקציצות מהמיט מרקט, הרבה יותר מידי שומן לטעמי, לא רעות אך בהחלט נתמקד בעתיד בחלקי הבקר השלמים. ליד זה גרניטה של מנגו, ליים, פסיפלורה וכרגיל שילוב התיבלון מהגלידה, בחיזוק חמישית בקבוק ואן גוך אוכמניות שאורח השאיר מזמן בבית ושמחנו לסיים אותו כבר.
 

salo22

New member
הוא בהחלט די "קיטשי", אבל לדעתי שווה

בכל זאת שפילברג ואופרה ווינפרי בין המעורבים &quot
 

horseradish

New member
נקרא טעים מאוד

והסרט גם הוא מעניין. נראה בהזדמנות...
אגב, אם כבר בסרטים עסקינן, "שף" הוא אחלה סרט וגרם לנו להתחיל לבשל אחרי שחזרנו הביתה למרות שהשעה היתה אחרי חצות אוכל מקסיקני (רצינו קובני אבל לא היו מצרכים בבית...). מומלץ גם לחובבי האוכל וגם לחובבי המוסיקה
 

pix37

New member
כמה דברים מוזרים (יחסית)

אמא שלי שנאלצת להתמודד עם שני ילדים צמחונים הפתיעה במנה מאוד מוזרה בשישי בצהריים - היא ניסתה לעשות קציצות צמחוניות (מטחון מהצומח של טבעול) עם במיה - ויצאה לה משהו נפלא שהזכיר לי בעיקר סלופי ג'ו - הבמיה התפוררה ולא שמרה על צורתה אבל היא העשירה את הרוטב באופן מדהים ויצא מעין סוג של בשר טחון צמחוני ברוטב חום עשיר ונפלא.

בשבת קניות עם שני הילדים כאשר הילד הגדול מוצא קופסא של שימורי בשר משומר (קורנד ביף), ומיד החליט שחייבים לנסות את זה. הכנתי את זה כמו לוף צבאי - מטוגן עם ביצת עין מעל, אחרי קרב אדיר עם 3 חתולות הבית שטענו בתוקף שאם זה נראה כמו אוכל לחתולים, ומריח כמו אוכל לחתולים ומגיע מקופסא זה בטוח אוכל לחתולים. הגדול טרף את זה, אבל אישתתי והקטן החליטו שהחתולות צודקות ופשוט העבירו את זה להן.

בשבת בבוקר - לא היה לנו כלום בבית אז הכנתי עם הילדים לטקס (לביבות תפוחי אדמה) שיצאו מוצלחים מאוד - וביחד עם חומוס (הבן הגדול
) וסירופ מייפל (אנחנו) וריבת שושנים השלים ארוחת בוקר נחמדה מאוד.
 
ריבת שושנים

מאז שסבתא של השכנים שלנו נפטרה ולקחה איתה את סוד הכנת הריבה, והתרכיז המופלא - אנחנו מנסים כל פעם וכל פעם יוצא לנו
סוג אחר של גועל נפש.
יש לך מתכון שאתה מוכן לחלוק ?
 

pix37

New member
בשמחה - קופצים לסופר וקונים צנצנת ריבת שושנים רומנית

14-16 ש"ח, בסופר הקרוב לביתך
 

יויו13

New member
הבאתי מרומניה שרבט של שושנים פלוס מתכון לריבה .

בדיוק היום קיבלתי מתכון לריבת שושנים כל הזכויות לקבוצה הרומנית בפייסבוק "שורשים רומנים "
2 כוסות עלי ורדים (200 ג"ר)
800 ג" סוכר
200 מ"ל מים
2 כפות מיץ לימון
תפוח עץ מגןלען וחתוך ל4
שמים את העלים השטופים עם הסוכר והמים.
מביאים לרתיחה תוך כדי עירוב ונותנים לרתוח 3 דקות
אש הכי נמוכה ומוסיפים את הלימון והתפןח.
40 דקות עד שעה .
רצוי לאכסןבצינצנת מעוקרת
בהצלחה.
 
תודה רבה -

זה די דומה למה שיש לי, רק שאת הלימון אני חותכת לפרוסות דקיקות , ומוסיפה את הסוכר מיד בהתחלה.
ננסה - הרבה תודה.
ואגב ריבות - אני מוסיפה עלי ורדים ( מהכהים ) גם לריבות שזיפים או משמש. מוסיף ארומה נהדרת .
 

horseradish

New member
אין כמו אילתורים מוצלחים!

הרבה מנות מוצלחות יצאו מזה. פסטה פוטונסקה למשל

נהניתי מאוד לקרוא!
 

bruno01

New member
חנן מרגילן, רוטשילד 12 וקצת בישולים ביתיים.

אחרי המון זמן שאני מתכנן להגיע לחנן מרגילן, יצא שהייתי שם פעמיים באותו השבוע.
פעם אחת בצהרי יום שלישי, שבהם המסעדה היתה ריקה כמעט לגמרי (כנראה שלא רק בגלל הצהריים, אלא בגלל תשעה באב ובכלל התפלאתי שהיה פתוח) ובפעם השניה בחמישי בערב ואז המסעדה היתה מלא לגמרי במשפחות גדולות.

בחמישי היו חסרות הרבה מנות מהתפריט והבנו שבחמישי ושישי הם לא מכינים הכל וצריך להגיד מראש בטלפון מה רוצים כדי שהם יכינו במיוחד. נדע לפעם הבאה.
בקצרה, הואכל הבוכרי שם הרבה יותר טעים ומעודן מזה שאני זוכר ממסעדת סמרקנד באור יהודה (שלא הייתי בה שנים), כל השאר קצת פחות מעניין.
"מבחר סלטים" לפתיחה כוללים טחינה וסלט חצילים חביבים אם כי סטנדרטיים לחלוטין, סלט של גפרורי גזר פיקנטיים ממש טעים, רסק עגבניות טיפה פיקנטי שהולך טוב על הלחם הבוכרי, ועוד כמה סלטים ממש לא מעניינים (כולל אחד של תירס ופטריות משומרות). עדיין בשביל 15 ש"ח (לא לסועד אם כי לנגלה אחת של צלוחיות) זה סבבה לגמרי כדי שיהיה מה לשים על הלחם.
המנטו מצוינים. קצת קטנים יחסית למה שאני מכיר, אבל הבצק עדין ונהדר והמילוי המאוד "כבשי" מלא בפלפל שחור ומאוד טעים. בהחלט שווה את ה-5 שקלים שכל אחד מהם עולה.
מרק הדושפרה בעיניי הוא המנה הבאמת אדירה (למרות שרוב מי שאני מכיר מגיע בשביל המנטו). מרק בשר עז טעם ומאוד מיוחד, כנראה בגלל הבישול עם חמוציות מיובשות, עם קוביות זעירות של בשר, והמון כיסונים קטנים שמזכירים קראפלעך, כשמעל הכל תועפות כוסברה (אפשר לבקש בלי). אני לא מת על מרקים בקיץ, אבל מוכן לאכול קערה כזו בכל יום. המחיר המצחיק של 25 שקלים בכלל מעלה את קרנה.
שמעתי גם טובות על מרק הלגמן שכולל אטריות ביתיות במקום הכיסונים, אבל לא ניסיתי עדיין.
הצ'בורק שקצת מזכירים סוג של סמבוסק מטוגן, רק עם בצק יותר דק ולא תפוח, היו קצת פחות מוצלחים, אבל כל בצק מטוגן הוא די טעים גם ככה.
שתי מנות האורז של הבחש והפלוב מצוינות, לא אגרסיביות כמו אחרות שאני מכיר, והרבה פחות נוטפות שומן ממה שאני זוכר במסעדות אחרות (או בתים).
שיפודי שקדי עגל היו היילייט נוסף, עם שילוב מצוין של שומניות נמסה בפה ופריכות מהגריל.
שיפוד פרגיות היה סטנדרטי, והקבב היה קצת מלוח מדי אבל טעים למדי.

כמו שכתבתי, עדיף להיצמד לאוכל הבוכרי, להתנסות ולהנות מהמחירים הדי נמוכים. בארוחה הראשונה שכללה גם לא מעט וודקה שילמנו כ-100 ש"ח כל אחד ובשניה 60 ומשהו, לפני טיפ.

לפני זה, בחמישי בצהריים, אפיתי סלמון שהשרתי לפני כן בתערובת של מיסו בהיר, קצת מירין, ג'ינג'ר ועוד כמה תוספות. כשהוצאתי את הדג מהמשרה כדי לאפות אותו, עירבתתי אותה עם קוביות של תפוחי אדמה ובטטה שנאפו גם הם עם כל המשרה, ויצאו מצוינים.

בשבת, בראנץ' ספונטני עם עוד ארבעה חברים ברוטשילד 12, שזה הפעם הראשונה שלי שם. ישבנו בפנים, והתמלאתי פליאה (לאולי הערכה) לכל אלו שיושבים בחוץ בחום ובלחות התל אביבים. הזמנו המון אוכל לחלוק בין כולם והכל היה מוצלח מאוד.
את הרוטב של סלט הקוב אהבתי במיוחד, הקרוק מאדאם היה מושחת וטעים, האגס בנדיקט הוכנו כהלכה, הפרנץ' טוסט עם הסלמון היה טעים, אם כי הייתי מעדיף סלמון נא יותר מזה שהוגש וגם סלט הניסואז היה טוב. סלסלות הלחמים שלהם מוצלחות, במיוחד החלה הלבנה והרכה. הזמנו גם צ'יפס כדי שלא יחסר כולסטרול, וזה היה כיף של בוקר-צהריים. גם קיבלנו על חשבון הבית שני טוסטים עם גבינה, נקניק ועגבניות חתוכים לקוביות שהגיעו עם זיתים מצוינים.

לא ויתרנו גם על קינוחים. עוגת הגבינה של הקופי בר היתה דחוסה וטובה, עוגת הפאדג' היתה מעולה ומוס השוקולד היה טעים, במיוחד כשהוספנו לא את דובדני האמרנה שביקשנו בצד ובכלל שייכים לקינוח אחר.

איכשהו, עם בקבוק רוזה של דלתון (מפתיע כמה הוא טעים והקלילות שלו מתאימה לארוחה כזאת), שני קראפים של סנגרייה קרה וקפה אחד החשבון יצא רק 501 ש"ח (מודה שעברתי עליו רק ברפרוף ולא ראיתי שום דבר שהגיע על חשבון הבית חוץ מהטוסטים, אבל אולי הושמטו ממנו מנה או שתיים ולא שמתי לב). בכל מקרה זה הרגיש לי כמו מחיר מאוד מאוד משתלם לארוחה מאוד טעימה, מפוצצת ורוויות אלכוהול לחמישה.
גם השירות היה מאוד מוצלח וחייכני, כמו רוב הפעמים במפעלות R2M. בתור בונוס, יש גם המון חנייה ממש על רוטשליד עצמו מול המסעדה בשעת צהריים כזו של שבת.





 
הכל נשמע ונראה מעולה...

במה היה ממולא הציבורקי?...
הסתכלתי באתר אבל לא היה כתוב, אני מניחה שבשר...
&nbsp
15 שח לסלטים זה בהחלט משתלם...
ברוב המקומות בהם אכלתי לקחו 40 ללא מנה עיקרית ובסביבות ה20-25 בהזמנת מנה עיקרית, המחיר לאדם...
כמו בן שהיו מקומות שלא גבו כסף על הסלטים ממי שהזמין מנה עיקרית...
&nbsp
תודה על הדיווחים והתמונות, נקרא כמו סופש מוצלח :)
 
למעלה