אז מה אכלתם בסוף השבוע?

David Meitar

New member
מפגש קבוצת הפודיז: בהשראת אלזס

זהו המפגש השלישי של קבוצת הפודיז, שחלק ממשתפיה כותבים כאן.
עקב החורף ולמרות שאתמול היה יום שמש אביבי, הוחלט מבעוד מועד להכין מנות
בהשראת המטבח האלזסי. את ציר הארוחה היווה מנת שוקרוט גרני מפוארת וטעימה
שכללה חלקי בשר ונקניקיות כאלו ואחרות וכמובן כרוב (שהובא בטיסה מפריז) כבוש מבושל. מנה מצויינת.
כמו כן אכלנו טארט פלמבה אלזסי, תבשיל זנב שור בארטישוק ירושלמי, קדירת עוף נוסח צרפת, מרק פטריות, ריזוטו, לחם כפרי מעולה, גבינת מונסטר עם דבש,
סלט פומלות לניקוי חיך, ולקינוח: סנט אונורה, תותים, וסלט פירות הדר ברוטב מורכב ומיוחד - מעולה בפני עצמו.
את הארוחה ליוו יינות אלזס ומבחר בירות גדול שכלל...בירת קינוח מתקתקה שהתבגרה בבקבוק 5 שנים!
חברי לארוחה ירחיבו, יביאו צילומים וישלימו - כך אני מקווה.
האתגרים מהנים, מוסיפים טעם לתחביב הבישול והנאה למשתתפים שמוכיחים
כי המשפט: yes we can מתממש על ידינו ובגדול.
המפגש הבא שלו יוקדש כנראה לאוכל מזרח רחוק.
 

David Meitar

New member
שוקרוט גרני - אחרי מאבק עם המחשב

מקווה שרואים את הנקניקיות הכהות - בשר צייד שהובאו מפראג והבהירות ממזרע

 

David Meitar

New member
תוספת מתחייבת: המנה הוכנה על ידי משפחת שגיא

עכשיו אנסה ללמוד להסיף מקבץ תמונות :)
 
תוספות ותמונות

אכן זה היה מפגש מהנה ומשכר מאד (למזלנו לא היינו צריכים לנהוג הביתה)
ההודעה המשמחת של "אקונומיקה" ובן זוגה חייבה לשתות עוד
חלק מחברי הקבוצה מתמחה באפיה כך שהיו גם לחם נהדר עם קרום קשה ומתפצח ו"מערות" רבות בתוכו וכן פיצות שנאפו במקום ליד הלחם היו שתי גבינות "מונסטר" וקומטה" מיושנת וכן דבש אלזסי
היה גם סלט "דגים נאים ושפרוטים " וסלט תפו"א
המרק היה "מרק ערמונים ופטריות" כמו כן היה שוקרוט בנוסח בווארי שבושל בבירה
לעומת זה האלזסי שבושל בריזלינג כמובן
מצרף כמה תמונות להנאתכם (מתנצל על האיכות)























 

Ornitr

New member
קיוטו, והצליחו לעצבן אותי

זכרתי את המסעדה עם אוכל הרבה יותר איכותי ממה שדגמנו אתמול.
מרק ראמן עוף - היה בסדר גמור אך לא בעל מעוף,
שישיית סושי סלמון אבוקדו - כן הרגשתי את חומרי הגלם.
דווקא עידן הזמין לראשונה סלט מלפפונים ואצות שהיה לו בסדר, הסאקי היה מצנצנת סגורה (לא מוכן במקום חס וחלילה), לעיקרית מנת קארי שהייתה סבירה (או במילותיו: ג'ירף/זוזוברה נותנים אותו אוכל בפחות כסף) וחויבנו על אקסטרא 12 ש"ח על הבקר במנה שלו.

בנוסף וגולת הכותרת - מלצר חדש (כנראה יום ראשון בעבודה), לא יודע לתת מענה על המנות, שוכח להביא דברים, ולקראת הסיום מפיל צלוחית סויה מהשולחן שלידנו שנשפכה על המעילים שלנו. פה כבר התפוצץ לי וריד במצח. אפילו סליחה לא קיבלנו על זה, שלא לדבר על פיצוי. יצאנו משם מבלי לשלם אפילו שקל טיפ.

לא נראה לי שנחזור לשם...
 

החתולית

New member
יש מישהו שמכין סאקי בארץ?

סאקי תמיד מיובא בבקבוקים מיפן, ומעולם לא נתקלתי בסאקי שהכינו בארץ. היפנים אמנם מכינים יין, אבל לא חושבת שהישראלים התחילו להכין סאקי

&nbsp
לא יודעת באיזה סניף הייתם, אבל יכול להעיד שהשירות בסניף בהרצליה מעולם לא היה משובח, וגם האוכל היה תמיד בינוני.
&nbsp
אם רוצים מנות נודלס, מוטב באמת לאכול בג'ירף או זוזוברה, ואם רוצים סושי טוב יש מספיק מקומות טובים מקיוטו באותו טווח מחירים.
 

passioneta

New member
סאקה sake

כמו קובה ושיטאקה ואדמאמה.
&nbsp
סאקי הוא עיוות אמריקאי שאין סיבה לחזור עליו בעברית.
 

passioneta

New member
לא נכון

אמנם ביפנית כותבים susi, אבל מבטאים סושי. הצליל סי לא קיים ביפנית, רק שי.
סאקה כותבים ומבטאים sake.
האמריקאים קוראים את המילה כאילו היתה באנגלית ומבטאים saki. אין סיבה לחזור על הטעות בעברית.
 

החתולית

New member
אילו היו קוראים כמו באנגלית

היו צריכים לבטא סייק (כמו TAKE, MAKE, PLATE).
&nbsp
כנראה עיוות שהשתרש ועבר גם לשפות אחרות.
 

Omnivore

New member
רק לפי תעתיק רומני - רומאג'י

לפי תעתיק רוסיאדג'י (פוליוונוב) השי היפני קרוב יותר
ל-סי.
 

passioneta

New member
לא מכירה. לפי האוזן שלי

זה לגמרי שי. ואת זה אני אומרת אחרי שנה של הוראת אנגלית, לכל הגילאים (מזה התפרנסתי). זה תמיד שי.
 

Omnivore

New member
הסבר

נכון שלדוברי אנגלית או כל שפה לועזית אחרת ה -שי היפני
נשמע יותר כמו ה-SHI האנגלי. לדוברי ספות אחרות, סלביות, למשל
ה שי היפני יותר קרוב ל-סי, זאת משום שהם מבטאים את
ה-שי בצורה גסה יותר. להשווה מילה "SHIT" מול המילה "שירותים" במבטא רוסי כבד.
 

passioneta

New member
הבנתי את זה מההתייחסות שלך לתעתיק הרוסי

העניין הוא שלדעתי גם ליפנים זה נשמע כמו שי באנגלית. אולי כי הם לא דוברים שפות סלאביות בד"כ.
 

ortolan

New member
את בטח מתכוונת שי-יטאקה

תמיד אפשר להתקרצץ כפליים.

מקור השיבוש בעברית סאקה => סאקי הוא אכן בשיבוש דומה שהיה נפוץ בארה"ב בתקופה בה נפתחו בארץ המסעדות היפניות ה"רציניות" הראשונות.

אבל אם כבר מתקרצצים:

סאקה = משקה אלכוהולי כלשהו
בירה = סוג של סאקה
שוצ'ו = סוג של סאקה
יין = סוג של סאקה
ניהונשו = מה שקוראים לו סאקה בשאר העולם


נ.ב. באנגלית אמריקאית השיבוש קצת יותר לגיטימי כי בכל מקרה אין להם את הצליל המתאים (כמו שברוסית אין שי), אבל בעברית יש אותו במדוייק ולכן אין סיבה לשבש.
 

קליספרה

New member
קדרת עוף וממולאים - יאמי


אחרי כל התכנונים נתקענו בבית בשישי שבת
טוב שהיתה את ההופעה של צחי פודור להכניס קצת אוויר בין הכלום לכלום
יום שישי לפני ההופעה הכנו קדרת עוף בירקות שורש ויין לבן שהיתה פשוט מעולה ואתמול הדור הבא החליט שנורא בא לו להכין ממולאים - במקרה הכינותי מראש בשר טחון וטחנתי לו כל היום במוח על איך בא לי ממולאים
 
למעלה