סופ"ש
חמישי בערב שעה מאוחרת במרכז הכרמל, החלטנו לתת צ'אנס למנדרין, מקום שסמוך לפתיחתו, לפני יותר מידי זמן, בהחלט אהבתי, היום לצערי זה אינו מקום שהאוכל בו מוצלח במיוחד.
מרק עדשים היה נקודת אור יחידה, אומנם די יקר בשלושים ומשהו ש"ח, אבל יש גם לחם בסדר ליד, קערית ענקית של מרק שהתחלקנו עליה בכיף, טעמים טובים, כמו שמרק עדשים אמור להיות. למיטב ידיעתי, עמיתינו בעבר לכתיבה בפורום ופליט מאסטר שף שי, היה אחראי בעבר לשידרוג סקציית המרקים ברשת מנדרין, אם כך חבל שלא עזר גם בתחומים אחרים של התפריט, כי מנת השניצל וצ'יפס פלוס קיש פיטריות שלקחנו, היו חובבניים ולא טעימים, חבל ומאכזב במקום עם לא מעט סנטימנטים.
בשישי טייק אווי של מאפים מוקדם בבוקר מקונדיטוריה גל, זה מקום הדיפולט אם לואיז עדיין לא מוכנים (שמונה חברים זו שעה קצת מאוחרת עם התוצרת..), סה"כ כשאני אוסף מגל דברים פחות שוקולדיים חלבתיים, המתיקות מתונה יותר ונעימה, שבלול גבינה וצנוברים, מאפה פרמז'ן ועשבי תיבול וכיס תפוחים, היו כולם טובים מאוד..
המחיר קצת גבוה שם, 17 ש"ח, אבל לפחות מוכנים עם סחורה בשעות מוקדמות, גם רמת האפייה עצמה, כשמניחים מתיקות בצד, בהחלט גבוהה מאוד בכל קנה מידה.
בערב דגי ברמונדי שקצת פיספסתי עם הבישול שלהם בתנור וכל מיני סלטים קטנים ליד, חלומי מטוגנים וכאלה..
שבת קפצתי לקחת סינטה מהואדי שלצערי איכזבה מאוד, הרגישה לא מיושנת מספיק והייתה די לא מוצלחת לאכילה, במיוחד לאור מחיר של 140 ש"ח.. פשוט די התחרפנו מחירי הבשר, כבר מזמן.. חומוס וקובה מאבו שקארה, טובים כרגיל, רק הבלאגן שהלך בחנויות הזכיר לי שלהגיע מעבר ל 11 בשבת לקניות בואדי, זו טעות די גדולה.
בגיזרה ה"בישולית", סיננתי את הצורה לכמות יפה של יוגורט באפלו, מאוד אוהב אותו לפני הסינון וגם אחרי, מתקבל יוגורט סמיך וטעים מאוד, שהוא בסיס מצויין לממרחים פיקנטיים וגם לכיוון מתוק.
במשך השבוע חשבתי לעצמי למה לא ניסיתי לייבש עד היום ממרח חצילים קלויים
אז הכנתי את המסה מחצילים שנשרפו היטב בתנור, סטיק בלנדר עם לימון, שמן ומלח, כדי להשאיר "טעם טבעי" ולא לדחוף פנימה שום וכאלה, למרות שאפשרי.. מעבר במטחנת התבלינים, פיזור מעל "גבינת" היוגורט שעורבבה במקרה הזה עם קצת תבלין קייג'ון, טיפות שמן זית, יצא טעים טעים טעים.. אממה, כמות האבקה, כמו בכל ייבוש, משקלה פחות או יותר בזהב
אבל התנסות נחמדה מאוד ורעיון שבהחלט עבד טוב..
גם פיטריות יובשו ונטחנו לאבקה, אחד הדברים האוהבים מאוד בזמן האחרון לארוחת ערב זריזה בבית, זה לשבור ביצי עין שיתבשלו\יטגנו, בתוך ציר ירקות שמסמיכים עם קצת שמנת, מעל מפזרים תוספות ותבלינים רצויים, לרוב זה יהיה כמות נדיבה של אבקת פיטריות ופרמז'ן, כמובן עוד כמה תבלינים מעניינים, אפשר גם ראגו פטריות או בשר מעל.. השילוב עם הרוטב שמצטמצם בהדרגה של הציר והשמנת, הוא יופי.
ונמצא פחות או יותר גם הפיתרון לייבוש שושקה ופלפלים בכלל, בעבר ניסיתי לחתוך וחלקים ולא יצא מדהים, הפעם נעשה חתך לאורך ופריסת שושקה שלמה כמו קלף, אחרי ייבוש ארוך מאוד, יוצא חטיף קריספי של שושקה, הבעייה המרכזית אם לא מסיימים מייד, היא להשאיר את הקריספיות, עובד באופו יחסי בהקפאה, ננסה אולי להשיג כמה שקיקים של סיליקה ג'ל..
המוצר הסופי מאוד מזכיר איזה סנק בשרי מיובש בשווקי הונג קונג או סין, אז אמרתי לעצמי למה לא להכין חטיפי קלמארי משוטחים במשחת תבלינים אדומה, בהחלט השראה לניסיון קרוב