אז מה אכלתם בסוף השבוע?

בשישי the bun בשבת ארוחת גדולה לחברים

ארוחה גדולה ביום שבת גררה לא מעט הכנות במהלך השבוע, אבל נתחיל ביום שישי בצהרים המאוחרות בשוק הכרמל, הזמנו שלט בדוכן בנחלת בנימין ובנתיים חיפשנו מקום לאכול, החלטנו לנסות את THE BUN, התפריט די מצומצם ובלי המון אופציות צמחוניות לאישה אבל בחרנו בזוג מנות באו, אחד עם טופו ואחת עם בשר צלעות מפורק ובעיקרית אחת של קארי יפני עם טופו.
קודם כל הגיעה הקארי, מנה מכובדת של אטירות אורז דקיקות ברוטב ירקרק עם חריפות לא רעה אבל ללא גוף או ענין, הרוטב היה מעט דליל ונזל מהאטריות במקום לעטוף אותם, הירקות היו פריכים והטופו רק וטוב אבל מנה לא מפילה או מענינת במיוחד .
הלחמניות הגיעו קצת אחרי הקארי, הבצק עצמו היו טוב ולא דביק אבל המילוי משעמם למדי וחסר לי רוטב או עסיסיות כלשהי.
לקינוח קרם קרמל עם מיסו, הקרם היה קריר ונעים ומתוק במידה והמיסו היה שיחוק נחמד למדי, סה"ע 165 ש"ח בלתי מוצדקים בעליל, VFM נמוך לטעמי ביחס לשאר המקומות בפינת הרחוב- המנזר או התורכי, לא נראה לי שנחזור.

ביום שבת ארוחה לקרוב לעשרים איש, הכנתי סיר צ'ילי צמחוני ענק, לחמניות גבינה בגרסא רגילה וגרסא לרגישים לגולטן על בסיס קמח תירס שיצאו מעולות, סלט שומר וכרוב עם המון לימון, סלט ירוקים עשיר, סלט ערבי עם הרבה עשבים קצוצים דק, תבנית תפוחי אדמה בדבש ופפריקה מעושנת, קצת שעועית שחוהר ועדשים כתומות מהצמחוני ברחוב ירושלים בכפר סבא ועוד הרבה הרבה דברים שהשאר הביאו, יותר מדי אוכל שהספיק לגדוד
 

mereng

New member
אנונה- בית קפה קטנטן באשקלון, וקצת אוכל ביתי

באנונה הזמנו 2 ארוחות בוקר- הן היו בסדר, אבל לא המריאו. הגיע מגוון יפה ולא שגרתי של ממרחים באותן צלוחיות זעירות, אבל התיבול שלהם פשוט לא היה לטעמנו וטעמנו משהו כמו 6-7.
כמו כן היתה בעיה בשירות (ביקשתי קפה בלי קצף, הגיע עם קצף - המלצרית זיהתה לבד את הבעיה והודיע שתביא חלב בנוסף - ושכחה להביא).
&nbsp
בקיצור היה חביב, לא אגיע במיוחד.
&nbsp
בבית הכנתי מקרונים במלית גנאש שוקולד מריר 60%, עוגת גזר טבעונית שלא הצליחה מאוד לדעתי אם כי הטבעונית אהבה, עוגיות קוואקר וחמוציות ואת הקינוח הזה -
http://www.pitzpootzim.com/2015/10/31/salted-chocolate-and-cookie-dough-meringue-bars/
&nbsp
שיצא קצת בינוני.
&nbsp
אוכל ממש בקושי היה (פסטה לטף, טחינה, דייסת סולת חמה, שקשוקת חצילים וכו').
&nbsp
 
סוף שבוע עמוס חוויות

בשישי בבוקר אחרי איסוף פרודוקטים בשוק כרגיל נסענו לרמת החייל לכמה סידורים ובדרך גם קפצנו לווין דיפו וקנינו שם בירות לארוחת השבת והחלטנו לנצל את העובדה שאנחנו שם לצהריים בטייגר לילי: לראשונה חלקנו לאפ גאי יאנג - קוביות פרגית עם בצל סגור והרבה עשבי תיבול. המנה הייתה מרעננת ונהדרת.
לעיקרית אני אכלתי גאנג קאי וואן שזהו קארי ירוק מאוד נחמד עם שרימפס, חריפות מאוד מעודנת והייתה כמות נאה של שרימפס. הבעיה היחידה היא עם הכלים שמגישים בהם את המנה. הייתי שמחה לכלי גדול יותר או צלחת עמוקה לערבב.
הבחור אכל פאד סייאו - מנה של איטריות אורז רחבות עם בקר וברוקולי.
לקינוח כבר לא היה לנו מקום.

בערב הבחור הכין בייגלים וגרם לי להזמין מקומות לפורטר אנד סאנס (שמעבר להיותו פאב הבית שלנו, הוא גם היה המקום בו נפגשנו לראשונה). בסיום הכנת הבייגלים הוא גם כרע על ברך ולכן לא הייתה ברירה אלא לצאת לחגוג בפורטר.

בשבת בצהריים ארוחת הפודיז שדוד תאר, יצאנו שבעים ושתויים.
 

pix37

New member
קלולולולולו - מזל טוב ??

ככה מחביאים את החדשות הטובות ? חצי משפט בסוף פסקה לפני הסוף. מזל טוב
 
מזל טוב

ראיתי בפייס שחברה משותפת שלנו ברכה אותך...אז חיכיתי יפה להודעה

ואני עובדת בבניין מעל הטייגר , אני באמת צריכה לאכול שם יותר....
 

gastro101

New member
יום הולדת 80 לדודה

כשהדודה עלתה לארץ מברזיל, אני בטוחה שלא פיללה לתפריט שהוגש ביום הולדתה....
קראו לזה "בראנץ" , כל משפחה התבקשה להכין סלט, מאפה וקינוח
על השולחן היו- סלט בורגול עם קוביות בטטה וחמוציות, סלט חיטה לפי מתכון של לימור לניאדו תירוש - מיוחד וטעים , סלט אורז אדום מעשה ידי עם קוביות תפוח עץ זעירות במקום סלרי , במקור. סלט חצילים וטחינה, טחינה ורודה , לזניה ענ קית , קיש שלא הספקתי לטעום ה בואיקוס שלי שיצאו מוצלחים במיוחד (אולי בגלל קשקבל תורכי ), סלט אבוקדו וסלמון

קינוחים- עוגת שמרים שוקולד - מהממת , הכי טובה שאכלתי בשנים האחרונות , שמרים עם קינמון , עוגת גבינה ו..שתי עוגות פרג. ללא תאום גם אני וגם טל הכנו עוגות פרג. שתיהן מעולות פסק הקהל וחיסל עם תה צמחים מגינת המארח

ובלי סטייק אחד לרפואה
וגם לא צלי הבקר משובח שמכינה הדודה בארועים.
עד 120 !
 

yyyggg

New member
סופש זוגי בעיר הגדולה - שוק הפשפשים ועוד

בילינו סוף שבוע זוגי ביפו ותל אביב, עם לינה ב Market House שבלב שוק הפשפשים (מלון מדהים אבל זה לפורום אחר :) )
בזמנו ביקשתי כאן המלצות למסעדה חגיגית באזור, לבסוף החלטנו לוותר על ארוחה "גדולה" ולזרום עם אופי האזור כלומר יותר אכילות קטנות וספונטניות.
לסיבוב הראשון יצאנו בערך בשישי בארבע אחרי שהגענו והתמקמנו במלון, בלי אג'נדה ברורה (בעיקר רצינו יין). למותר לציין שהשפע של מקומות מזמינים למראה הוא אינסופי והבחירה קשה מאד. אחרי כחצי שעה של שוטטות נעימה נכנסנו ספונטנית ל"פארוק בשוק" - משהו בשילוב של התפריט שעל הקיר, החלל המזמין והמלצריות מסבירות הפנים קרא לנו פנימה. הזמנו מנה "קלה" של קלמארי באנדיב, לוביה, סלק וגבינת עיזים, ומנה "כבדה" יותר של סינייה בתפו"א עגבניות וטחינה. שתיהן התאימו "בול" למצב הרוח וליין האדום שהזמנו (קברנה סוביניון של דלתון). השירות אכן היה ידידותי וכמעט "משפחתי".
לאחר מכן חזרנו למלון וראינו שה "Happy Hour" בעיצומו (בין חמש וחצי לשמונה) בלובי הנהדר שלהם וגם הוא נראה מזמין ביותר. אז עלינו לחדר לנוח (ולבנות תיאבון) ואחרי שבע ירדנו שוב. שתינו יין לבן עם מרק בטטה ופיצוחים (יש גם עוגיות פירות וכו'). הכל באווירה נינוחה ונון-שלנטית ביותר, חלק מהארוח הכמעט ביתי שלהם. היה כיף גדול למרות שאין מה לדווח קולינרית..
אחרי שמונה יצאנו לשיטוט נוסף, פנינו לכוון השעון (חשוך ושומם יחסית וללא שום דבר מעורר תיאבון). עלינו לעיר העתיקה לכוון כיכר קדומים והלאה. היו מעט מאוד אנשים, ולא ראינו שום דבר שמשך את תשומת ליבנו. ב"סרדיניה" שהומלצה כאן היו כמה שולחנות פעילים אבל בסך הכל היה די עגום. בדרך חזרה עברנו ליד קורדליה החדשה שלהפתעתי היתה מלאה, העיצוב נראה מדהים והמקום נראה שוקק ומפתה ביותר, רשמנו לעצמנו לשקול ביקור בעתיד.
חזרנו לאזור השוק ולאחר התלבטות קצרה נחתנו ב"שאפה בר" שמאוד רציתי לנסות. התפריט היה טיפה מפוזר ולא היה לנו קל לבחור, בסוף הלכנו על מרק אפונה עם בייקון ועל ריבוליטה, שניהם טעימים ומנחמים. שתינו בירות מחבית (באופן מפתיע יש רק 3 סוגים). גם השירות היה קצת מפוזר אבל מאוד ידידותי (כשראו שאנחנו מתלבטים בין הבירות הביאו לנו סמפלים לטעימה) . היה שם די ג'יי שניגן פופ ערבי שמח וקולני שזה לא ההעדפה שלנו בדרך כלל אבל איכשהו עם הבירה והאווירה זה השתלב יופי. סיימנו במוס שוקולד וויסקי מעולה ורווי אלכוהול - אחד משיאי הסופ"ש.
משם חזרנו למלון - סוף יום שישי.
בשבת בבוקר התעוררנו מאוחר וירדנו לארוחת הבוקר של המלון (כלולה במחיר החדר). בעקרון זה בופה אבל בגלל המרחב הפיזי המצומצם ומיעוט הסועדים האווירה מאוד נעימה ומשפחתית. המלון שומר שבת ולכן אין חביתות או אספרסו/קפוצ'ינו. מה שכן היה זה סלטים מצויינים, גבינות משובחות, לחמים ומאפים טריים, כמה עוגות, ועוד בסגנון. היה גם ג'חנון עם ביצים קשות אבל ויתרנו. הכל מצויין מלבד הקפה (זה מה יש). כחוויה מתקנת קבענו עם חברים לקפה במלביה הסמוכה (טעמנו גם מהמלבי - מלבי, לא פחות ולא יותר).
בצער רב נפרדנו מהמלון ומשם המשכנו למלון ברדיצ'בסקי ששם חיכה לנו מסאז' זוגי (דיל של גרופון). המסאז' היה מצויין ןלאחריו בבר של המלון שתינו יין חם מעולה שדי סחרר אותנו. הבר קצת דחוס וקינקי למראה והזכיר לי סרטים של דייויד לינץ' (אפלולי, הרבה עור וקטיפה, כאלה) אבל כנראה יש מי שאוהב.
התכנית היתה לטייל בשרונה ואולי ארוחת אחה"צ בקלארו אבל בגלל משבר לוגיסטי שלא אלאה אותכם בו זה לא יצא לפועל. הגענו לקאמרי והיו לנו 40 דקות לפני תחילת הצגה ב 5 אחה"צ. החלטנו להמר על "חדר האוכל" הסמוכה ולא התאכזבנו. פעם ראשונה שלנו שם ומאוד הופתענו לטובה מהאוירה הנעימה והמזמינה. הזמנו סינייה דג וקציצות דג ונהנינו משניהם. הזמנו גם כוס ברוט מבעבע של ירדן אבל בגלל איחור קל ובלבול קיבלנו גם כוס שניה (על חשבונם). משם ריחפנו קלות לאולם התיאטרון, בדיוק בזמן. תם סוף שבוע מעולה ורווי אוכל טוב, המון אלכוהול כיפי, וחיים טובים באופן כללי!
 

pix37

New member
נשמע ממש כיף - בחרתם נכון לזרום

ולא להצמד לתוכנית המקורית. לפעמים צריך להרגיש את האוירה כדי לדעת מה נכון
 
למעלה