סופ"ש
אין הרבה מה לספר, הזמן קצר והמלאכה מרובה, אבל הספקתי להיות בשישי בבוקר בשוק תלפיות, אני מסמן לי היום כבר את המקומות המועדפים והשלל הנאה כלל תותים קטנים מצויינים, לקחתי כמה קילו, עגבניות מגי טובות, פלפל שושקה והמון עשבים. עשיתי כמה סלטים, כמו תפוחי אדמה, טונה מעושנת וביצים, בשמן זית פפריקות ולימון ביתי כבוש, טוויסט צפון אפריקאי עבור אורחת חובבת קולינריה מאיזור חבר העמים לשעבר.
סלט מוצלח מעגבניות המגי, שלל גרעינים קלויים, זעתר סומק וגבינת חלומי מטוגנת, גם כן פתח אופקים ומחשבות לאורחת
היא בתמורה פינקה אותנו בסיר גאלופצי, כרוב ממולא נפלא מידיה הברוכות, גם מין עוגת שמרים תפוחה וענקית שהכילה ריקוטה ושלל דובדבנים ופירות יער, היה לא פחות טוב מלחמנינה..
לחם סלק מברד סטורי שקיבלנו ביום שישי במתנה מזוג חברים שחלפו בסביבה וטענו שזה מנצח את הנלסון של לחמנינה (אנשים שאפתניים), אז זהו, ממש ממש לא.. גלידת פיסטוק ביתית+מעט מאחלב לחיזוק הטעם השקדי משהו, יצא לטעמי נפלא.
בהמשך שרימפסים גדולים מוקפצים משקית, "מעורב חיפאי" במחבת עם חזה עוף וכבדים קצוצים, ים של תבלנים ובצל מטוגן ומעט קרם קוקוס לחבר את הכל, פיתות קטנות, ירקות חמוצים, טחינה וחריף, האורחת שאלה איפה לעזאזל מחביאים מטבח מעולה כזה, אמרתי לה שפה במזרח התיכון הרועש, יש ים אוכל פשוט, נגיש ומצויין כזה
גם נהננו מאוד כולם, גם חסכנו בבית, אין תלונות..
אה כן,תותים.. חלק הפכו למין מרקחה עם בלסאמי מצומצם, קצת סוכר ומקל וניל, בתקווה להיתרגם לגלידה היום בערב.. אחרים יובשו והפכו לאבקה שהולכת נהדר עם מייפל וגלידה על פנקייקים מקמח מלא, באחריות.