אז מה אכלתם בסוף השבוע?

איוטאיה תיאלנדית נהדרת בהוד השרון

בהוד השרון בתחנת דלק נחבאת אל הכלים מסעדה תילאנדית נהדרת איוטאיה
אולי לא ברמה של "הבית התילאנדי" אבל בהחלט לא רחוקה מכך
פשוטה עם שרות יעיל
הינו בשישי בערב ומאד נהנינו החל בסלט הפאפאייה הנהדר וכלה בקינוח
"בננה לוטי" (נזכרתי לצלם אחרי שחלק כבר נאכל)
את תאור המקום מיטיב אבי אפרתי לעשות ממני אז הנה הפניה למה שכתב לני כשנתיים
http://food.walla.co.il/item/2652112

 

רזאי

New member
כרמא בירושלים.

המליצו לנו על המסעדה כעל מקום שגם פתוח בשבתות בירושלים, וגם אפשר למצוא לידו חניה. הוסיפו, שהקדרות הן מנת הדגל של המסעדה.
הגענו שבעה בשתי מכוניות. חניה באמת נמצאה אחרי לא יותר מידי חיפושים. הושיבו אותנו במהירות מסביב לשולחן שמיועד לשישה. ביקשנו מ3 מלצריות שונות סט נוסף של סכו"ם, עד שהתיאשנו. אחת מאיתנו אכלה את כל הארוחה עם כף שנועדה לקערה מרכזית.
הזמנו 3 קדרות, 2 של בשר ואחת של ים. הילדה הקטנה סירבה למנת ילדים, והזמינה ניוקי עם זוקיני ותרד. היא עשתה את העיסקה הטובה ביותר.
הקדרות, שהתגלו כמנות פסטה ברוטב עגבניות ושמנת שכוסו בבצק ונאפו בתנור, הרגישו כמנות ילדים. פירות הים היו בסדר גמור, אבל הרוטב המוקרם היה מאוד פשוט. אלה שאכלו את כדורי הבשר אמרו שגם הבשר נותן הרגשה של ארוחת ילדים.
היה מאוד קשה לקבל תשומת לב ושירות מהמלצריות בכל השהות שלנו שם.
החלטנו בעקבות רמת המנות והחריקות בשירות לוותר על קינוחים.
בשבת הבאה נהיה כנראה שוב בירושלים. נשמח לקבל המלצה על מסעדה חביבה, כי לכרמא לא נשמח לחזור.
 

Ornitr

New member
תוכלו לנסות את מנזה הירושלמית

כתבנו על ביקור שלנו בבלוג.
 

רזאי

New member
אני מבינה שמכל המנות שנוסו, רק הניוקי

ממש מומלצת?
נראה שווה בדיקה, ומביקור קודם באיזור (מונא) אנחנו יודעים שאפשר למצוא שם חניה.
 

Ornitr

New member
הניוקי ממש מוצלחת,

אבל יש עוד המון מנות בתפריט שטרם ניסינו, והמסעדה נחמדה ולא כשרה, אז אני ממליצה לקפוץ לשם אם אתם באזור
 

מיתר44

New member
בדירה, מון ואזורה ובהחלוצים 3

הכי קרוב לתיירות בעיר הגדולה: לקנות פרודוקטים/אוכל מוכן/משלוחים ולאכול
בדירה נוכח נוף יפה בכיעורו של גגות תל אביב.
בחמישי, קרוב לנחיתה הוזמנה ארוחה ממון טופו מטוגן, סושי, שיפודי דג וסלט.
וכלים ורואים בהשתאות את אירועי האח הגדול. האוכל היה נחמד והמשלוח מהיר מהמובטח. אחלה.
שישי, סיבוב לוינסקי קצר ולאחריו סיור בגדה הצפונית של תוואי הקלה הצמוד לתחנת אלנבי (רחוב יהודה הלוי). שם מצאנו מחסן פלאים של קוסמטיקה שיש בו כל מה שאפשר לחלום בתחום ובמחירים מאוד מאוד הוגנים. המקבילה של חבשוש ושל גבאי. עוד עסק המנוהל על ידי אב ושני בניו.
משם ליד דליקטסן, היעד שלי - חנות יינות וטעימה של שני סוסוני ים נחמדים.
דליקטסן בשישי מוצפת בקהל של סועדים/שותי קפה/לוקחי אוכל הביתה (וגם קוני פרחים לשבת). לשכמוני, העורך סיור מקדים לקנייה - אין מה לחפש שם בשישי.
משם, בדרך לדירה, עזורה - להזמין (תודות לסבתא) טחול ממולא שיהיה מוכן
בסוף השבוע הזה. בשביל ארוחת הצהריים (שחייבת להיות קלילה, בגלל הצפוי בערב) לקחנו מרק חמוסתה עם כיסוני הסולת הממכרים ומוסקה עם הרוטב האדום המעולה שלהם. המסעדה בשעת צהרי היום הייתה די ריקה (שוחרי האוכל לשבת הצובאים על פתחי דליקטסן טרם גילו אותה??).
בערב - ארוחת שבת זוגית בהחלוצים 3 - כייף של אוכל ויין (שבו אדום 2012):
שקדי עגל, ספייר ריבס וסבידה על טוסט וגם סלט מרענן עם אשכולית אדומה וכל טוב נוסף. כמו שאומר הממליץ אבנר - שני השפים יודעים לבצע במדוייק את רעיונותיהם (ושניהם עובדים במטבח על המנות!).
שבת בבוקר - נסיעה נינוחה ליפו - הדרך ריקה מתחבורה, עוברת ברחובות קטנטנים בואכה ככר השעון, שם קבוצת משכימי קום אוכלת בצקים מאבולאפיה, עד לחמיס בטשון - דגים (פילטים של דניס), אבו חילווה - שניצלים מצופים ותערובת להכנת קבב לארוחת הצהריים. ליד, בחנות הירקות, השלמות להכנת סלט ומרק ירקות בנוסח מינסטרונה.
מה שהיה לנו בצהריים שסעדנו עם הבן וזוגתו - מרק (ירקות/קובה חמוסתה),
פסטה עם אספרגוס ברוטב חמאה, שמנת ופרמזן, דניס במחבת בשמן זית/קבב
עגל כבש נוסח אבו חילווה ותותים נהדרים לקינוח. (אספרסו וביסקוטי כמובן).
בשישי הבא: קונצרט צהריים בפילהרמונית ולאחריו ארוחה בקלארו. יהיה באותו סופשבוע גם טחול ממולא של עזורה. בקיצור - יש על מה לחלום (וזה חיוני כדי לעבור הפרעות מהסוג שמנפיק ומפזר האח הגדול בכל אמצעי התקשורת).
 
הזמנת שם טחול לאכילת מנה במקום או לקחת הבייתה לצלייה?

בכל מקרה אשמח אם תצלם ותפרט צורת העשייה [אם אתה אוכל שם].
חוזרת ומזכירה לך שבאטליז עמוס ביפו, קצת דרומה מאבו חילווה באותו צד של הכביש, יש תמיד טחול ממולא שלם, חתוך לפרוסות שהם מכינים ומקפיאים בלי צורך בהזמנה מראש.
 

מיתר44

New member
לקחת. יגיע פרוס וארוז ביחידות להקפאה.

אשתי חובבת טחול ושאר חלקי פנים, בעודי חובב בשר. כך יהיה שלום (בית) שולחן.
אהבתי את ההסבר שהטחול ימולא גם בשקדי עגל. נראה לי כשיחוק מעניין.
בהזדמנות אגש לבדוק את הטחול שביפו.
תודה
 
רעיון טוב למלא בשקדי עגל. בדרך כלל מכניסים חתיכות שומן

כבש שנמסות בצלייה על האש וגם זה מצוין. קחו בחשבון שהמילוי בדרך כלל חריף.
כדאי לאכול בתוך פיתה כדי להקהות את החריפות.
אגב, לדעתי עזורה לא מכינים זאת אצלם אלא רוכשים ממישהו שמכין עבורם.
 

מיתר44

New member
זו שאוהבת לא אוכלת פיתות אבל

ביקשנו למתן את החריפות למינימום הנדרש.
מה את(ם) מציעים כסייד דיש?
 

CherryBlini

New member
DaDa&Da, דלידה ופיצה ביתית

חמישי בערב הגענו בחצי מקרה לDaDa&Da, אכלנו מנת סטייק אנד אגז מצויינת (שתי רצועות מינוט סטייק עם שתי ביצי עין, צ'יפס מעולה וברוקולי לא כל כך קשור) ורביולי עיזים עם שרימפס שהיה פשוט נהדר. יחד עם שתי כוסות יין אדום שהומלץ על ידי המלצרית קיבלנו ארוחת ערב מצויינת באווירה נעימה.
שישי בצהריים החלטנו לגוון ולקפוץ לדלידה במקום לאוזריה. לקחנו כל מיני מנות שלא אכלנו לפני וקצת התאכזבנו (במיוחד מהסשימי בלבן, שזו מנה הזויה לחלוטין של דג נא במרק לבן חמים עם גרגרי חומוס ורימונים. הלבן החמים לא מסתדר עם הדג הקר, החומוסים לא הולכים עם הרימונים והכל ביחד פשוט מרגיש מוזר מידי. אמא שלי דווקא חיבבה... על טעם ועל ריח...). פעם הבאה כנראה אדבוק במה שאני כבר יודעת שטעים. גם השירות היה איטי מאוד ולא הוסיף לחוויה.
ובשבת פיצה ביתית שיצאה נהדר, יחסית לזה שזו הפיצה הראשונה שאני מכינה




 

salo22

New member
סופ"ש

אין הרבה מה לספר, הזמן קצר והמלאכה מרובה, אבל הספקתי להיות בשישי בבוקר בשוק תלפיות, אני מסמן לי היום כבר את המקומות המועדפים והשלל הנאה כלל תותים קטנים מצויינים, לקחתי כמה קילו, עגבניות מגי טובות, פלפל שושקה והמון עשבים. עשיתי כמה סלטים, כמו תפוחי אדמה, טונה מעושנת וביצים, בשמן זית פפריקות ולימון ביתי כבוש, טוויסט צפון אפריקאי עבור אורחת חובבת קולינריה מאיזור חבר העמים לשעבר.
סלט מוצלח מעגבניות המגי, שלל גרעינים קלויים, זעתר סומק וגבינת חלומי מטוגנת, גם כן פתח אופקים ומחשבות לאורחת
היא בתמורה פינקה אותנו בסיר גאלופצי, כרוב ממולא נפלא מידיה הברוכות, גם מין עוגת שמרים תפוחה וענקית שהכילה ריקוטה ושלל דובדבנים ופירות יער, היה לא פחות טוב מלחמנינה..
לחם סלק מברד סטורי שקיבלנו ביום שישי במתנה מזוג חברים שחלפו בסביבה וטענו שזה מנצח את הנלסון של לחמנינה (אנשים שאפתניים), אז זהו, ממש ממש לא.. גלידת פיסטוק ביתית+מעט מאחלב לחיזוק הטעם השקדי משהו, יצא לטעמי נפלא.
בהמשך שרימפסים גדולים מוקפצים משקית, "מעורב חיפאי" במחבת עם חזה עוף וכבדים קצוצים, ים של תבלנים ובצל מטוגן ומעט קרם קוקוס לחבר את הכל, פיתות קטנות, ירקות חמוצים, טחינה וחריף, האורחת שאלה איפה לעזאזל מחביאים מטבח מעולה כזה, אמרתי לה שפה במזרח התיכון הרועש, יש ים אוכל פשוט, נגיש ומצויין כזה

גם נהננו מאוד כולם, גם חסכנו בבית, אין תלונות..
אה כן,תותים.. חלק הפכו למין מרקחה עם בלסאמי מצומצם, קצת סוכר ומקל וניל, בתקווה להיתרגם לגלידה היום בערב.. אחרים יובשו והפכו לאבקה שהולכת נהדר עם מייפל וגלידה על פנקייקים מקמח מלא, באחריות.
 

salo22

New member
לא, הן די קטנות ונמכרות לרוב בקופסאות פלסטיק

מאוד בשרניות, טובות בהחלט. הגדולות גדולות עם צורות קצת "מסולסלות", שכחתי את שמן אך נראה שהן נדירות יותר למציאה, לטעמי הן בהחלט היו העגבניות הטובות שטעמתי בארץ, כשהן היו בשלות וטריות "כמו שצריך".
 

החתולית

New member
אחפש במושב לידי

יש חקלאי שמוכר 4 סוגי עגבניות במכירה עצמאית במשק שלו. מגיעים למשק, יש ביתן קטן ובו סלסלות עם ירקות ומשאירים כסף בקופסא בהתאם למחיר המצויין במחירון.
 
הגדולות עם ה'צורות' נקראות לב השור.

לחתולית - על הקופסאות של מגי רשום 'מגי'. הן בינוניות ושטוחות יחסית. ממה שהבנתי הן מגודלות במשק אחד כך שלדעתי לא תמצאי אצל החקלאי לידך.
הייתה תקופה של זיופים בה הכניסו לקופסאות מגי עגבניות חממה מזן אחר, לא שטוחות, אבל זה עבר.
 
למעלה