אז מה אכלתם בסוף השבוע?

ביפן עוד לא הייתי לצערי

אבל גם בלונדון וגם בניו יורק אכלתי ראמנים שהיו קומפורט פוד מושלם. בלונדון, שם אכלתי לראשונה ראמן "אמיתי", זה היה בגדר הארה.

אין לי מושג בבישול עצמו כדי להבין למה זה לא עושה עלייה מוצלחת.
 

Gרר

New member
אני יכול לדמיין גירסה מעלפת של זה

קודם כל עם אטריות ממש רכות. כאלה שנגיעה קטנה עם המזלג מפרקת אותן.
עם מרק עשיר מאד בטעם. יש מרקים עם טעם ממכר (עיין ערך הטום יאם שאכלתי מסיר ענק ללא הגבלה בתאילנד).
ואת העוף הייתי מחליף במשהו מן הים.
אבל לא בטוח שזה נשאר ראמן אחרי זה
 

החתולית

New member
הכל מתחיל בציר

שצריך להיות עשיר, עם רבדים שונים של טעם. אכלתי פעם מרק ראמן תוצרת בית, שהתבשל שלוש שעות, ועדיין לא היה ממש מוכן. בתוכו היו רק מעט איטריות שטוגנו לפריכות, והוא היה נפלא.
&nbsp
בהירו אכלתי פעם אחת ראמן עם ציר משובח במיוחד, שהיה מה שדמיינתי שציר צריך להיות. בקנדה טעמתי ממנת ראמן של מישהו אחר, והציר היה מושלם - אפשר היה להרגיש את הטעמים של כל מה שהתבשל בו במשך שעות.
 

Gרר

New member
למה לא?

כמו שכתבתי לא בטוח שזה עדין היה נחשב ראמן כהלכתו אבל היה משפר את מה שקיבלתי, שזה כדור צמר שעשוי מאיטריות דקות, קשות וארוכות, שאתה אמור להתיר באמצעות צמד מקלות אכילה בלי שהמרק ישפריץ עליך. אטריות עבות ורכות לפחות יכלתי לחתוך עם הכף והרגיש לי כיכול להשתלב יותר טוב במרקם הכללי.
 

החתולית

New member
איטריות ראמן לא דקיקות דקיקות

והן לא אמורות להיות רכות עד כי סמרטוטיות.
&nbsp
אוקצור, הראמן שאכלת לא היה קלאסי מדי
 

Gרר

New member
הן היו קשות, לא רכות...

אני העדפתי יותר רכות אבל כמובן לא ברמת הסמרטוט...
 

passioneta

New member
אטריות עבות ורכות נקראות אודון והן בכלל מסיפור אחר

ראמן הן אטריות דקות ואמורות להיות נגיסות (לא רכות מאוד).
 

lriemann

New member
גם לי הראמן לא ברור

אכלתי באובן קובן והיה נחמד.
אכלתי במקומות הכי נחשבים בברלין ובניו יורק, וגם היה נחמד.
נחמד, לא יותר מזה.
חוויתי הרבה מרקים טעימים יותר.
&nbsp
כנראה שהפופולריות נעוצה ברווחיות לעסק.
 

מיתר44

New member
דיויד צ'אנג על ראמן

בסידרה the mind of a chef שבאתר נטפליקס יש סקירה על הראמן ומרכיביו.
למען הדיוק, האיש ממומופוקו לוקח את הראמן המקובל ועושה ממנו ככל העולה על
דמיונו הפורה.
 
התמחור הורג אותי

אולי זו העובדה ששהיתי בחצי השנה האחרונה בחו"ל, אבל התמחור פה מטריף אותי. אנחנו אומה של פראיירים, לגמרי. אין שום הצדקה למחירים הללו כשהמשכורות פה נמוכות באופן ניכר מהרבה ארצות מתקדמות.
זה מרק, אין שום סיבה שהוא יעלה 54 שקל אלא אם הוא ממש מדהים וענק (בלונדון אכלתי מרק פו וייטנאמי במחיר כזה, אבל הוא באמת היה ארוחה שלמה לשני אנשים רעבים וגם חוויית אוכל נפלאה). הסתכלתי גם על הביקורת על פוראמה - זה דאמפלינג, לעזאזל! למה זה עולה יותר ממנת פלאפל?

על הירו, כאמור, הייתי מוותרת. מאכזב. נראה לי שאחכה עם טעימת הראמן הבאה לחו"ל.
 
לרגע חשבתי שהתכוונת לבאזל בתל אביב...

נו, אז עולה 100 בבאזל. שוויץ היא מהמדינות היקרות ביותר באירופה, והשכר החציוני בה הוא מהגבוהים ביותר באירופה (כזה שאשמח להרוויח).

השוויתי בעבר עם קוריאה, אבל תכלס - נלך על עיר ידועה כיקרה ובעלת משכורות גבוהות: לונדון. עולה שם 9-12 פאונד (קרי עד 60 שקל). אותו מחיר שאהרוני גובה בצלחת פלסטיק במקום שמתנהל כמו פאסט פוד.
 
מיני ירח דבש במצפה הימים עם הרבה אוכל מסביב

החלטנו לצאת למיני ירח דבש מקומי במצפה הימים לצבור כוחות אחרי מסיבת החתונה שלנו, המסע התחיל לו בנומילי עם קוראוסן ממולא בנט מור וברישו עם המון קרם פטסייר ודובדבנים שנתנו לנו כוח להתחיל במסע.
החלטנו לעשות סיבוב דרך עמק יזרעאל והבקעה ובצהרים מוקדמות עצרנו ברוטנברג בגשר הישנה לארוחת צהרים, פירוט יגיע בהמשך אבל כרגיל- פונדק דרכים/ ביסטרו מהסוג שפוגשים רק באירופה שיכול להתקיים שנים מתחת לראדר, מקום קטן עם שירות מעולה, מטבח מקורי שמוכן להתאים ללקוח מנות באופן יצירתי. עסקית ראשונה+ עיקרית+ כוס יין או קינוח ב-85 ש"ח ואוכל מעולה ומנחם, מומלץ בחום.
משם למצפה הימים, שודרגנו בשל חברות במועדון+ ירח הדבש לסויטה ענקית עם חלונות ענק ושלושה כיווני אוויר, החדרים נהדרים אבל מאופקים , הנוף ליער מדהים, המלון מתקיים בפלאנטה אחרת שקט, שליו, ללא סלולרים או ילדים, פינת תה מדהימה עם מבחר צמחי תבלין היישר מהדינה האורגנית.
המקום מתקיים עךל בסיס חצי פנסיון חלבי/דגים, בערב היה מבחר עשיר של סלטים מגוונים ומתובלים באופן מסקרן, המון גבינות תוצרת המקום, דגים ששמרו על עסיסיות, מאפים ופסטות תוצרת עצמית, ומבחר קינוחים משגע ובעיקר גלידות תוצרת עצמית בטעמים מקוריים- פקאן סיני, קרמל, ברנדי וכו'
ארוחות הבוקר גם היו עמוסות בכל טוב עם מבחר ירקות וגבינות, בורקסים מוצלחים, לחמים מגוונים מהמאפיה במקום ומנות ביצים בהכנה במקום ומיץ פירות ממכר שהיה על בסיס שסק.
באחד הימים החלטנו לנסות גם את מוסקט בצהרים, גם עליה פירוט יגיע בהמשך, מעט מאכזב, הכל היה טעים אבל לא מסעדת שף מעולה כמו בעבר בתקופת טיבי. הייתי מוותר.
בדרך חזרה ביום שישי רצינו עוד קצת אוכל , עצרנו בראש פינה ונכנסו לעמבורגר, הצצנו בתפריט שהיה די משעמם ושאלנו עם יש המלצות לצמחונית- המלצרית אמרה שאין שום דבר למעט סלטים בלי ניסיון אפילו לעזור או לחשוב על מנות מתאימות אז הסתפקנו בפיצה דרוזית ממול.
בשבת פיקניק עם חברים והרבה ילידם בגן דובנוב, הבאנו את ציוד בועות הסבון והגאגלינג שלנו וכמו החלילן מהמלין תפסנו את תשומת לב של רוב ילדי הגן שהתקבצו מסביבנו, לשם מפעל הזנה תקין הזמנו 5 מגשים מטוי וספה שהגיעו במהירות, פיצה עם רצועות בטטה הייתה מעולה, פיתה עם ארטישוקים הייתה חמצמצה וקלילה, הפטריות מעט מיותרת ובלי מבחר פטריות עשיר כמו שאני אוהב ומרגריטה יועדה לילדים, הכל הגיע ארוז יפה ב-2 שקיות רב פעמיות עם תבלינים ומפיות, בסך הכל הצלחה.
 

CherryBlini

New member
בראנץ' בהוטל מונטיפיורי, צהריים בקוצ'ינה בזכרון יעקוב

ביום שישי פגשתי חברים לבראנץ' מפנק בהוטל מונטיפיורי. חלקתי ארוחת בוקר זוגית עם חברה. נחמד לפגוש ארוחת בוקר שאינה שתי ביצים וקצת גבינות לבנות במחיר מופקע. בארוחה הזוגית מקבלים ביצה עלומה על ראגו פטריות, שלוש גבינות קשות מעולות, סלמון מעושן עם קרם פרש, ז'מבון, סלסלת לחמניות מצוינת, שתייה קלה ושתייה חמה. לא זול ב165 ש"ח לשתיים, אבל טעים ומיוחד. בעיני שווה את הכסף. רק חבל שהאקוסטיקה במקום לא משהו ויש הרבה רעש. שאר החברים אכלו מהמנות הרגילות יותר (אומלט, חביתה וכו') וגם נהנו מאוד.
&nbsp
ביום שבת הרחקתי עם זוג חברים לחוף דור לנצל את השבת השמשית ואת האפשרות לטבול בים סוף סוף (עדיין קריר אבל מומלץ, המים בימים אלה צלולים ורגועים, כיף גדול). אחרי הים נהיינו רעבים ונסענו לזכרון יעקוב לצהריים. אני לא מכירה הרבה מקומות בזכרון אבל זכרתי את קוצ'ינה כאיטלקית סבירה אז הלכנו לשם.
למנות ראשונות אכלנו סביצ'ה שהיה תפל בעיני וקפרזה סלק שהקשר בינו לבין קפרזה מקרי בהחלט. הסלק היה חתוך עבה מידי וכמות הבלסמי הייתה גדולה מידי. במקום המוצרלה הוסיפו לסלק מן קרם גבינת עיזים שהיה סביר.
לעיקרית אכלתי פסטת פירות ים שהייתה נחמדה ועם כמות יפה של פירות ים. מה שכן, לעולם לא אבין את השפים שמכינים פסטת פירות ים עם פירות ים לא מקולפים. הרי כל העניין הוא לאכול הכל ביחד, אם אני צריכה לעצור ולקלף את השרימפסים הפואנטה קצת הולכת לאיבוד.
לקינוח חלקנו קרם ברולה חביב.
סה"כ עם כוס גדולה של קפה קר וטיפ יצא לי 150 ש"ח. לא נורא אבל אכלתי ארוחות טובות הרבה יותר במחיר הזה.
 

gastro101

New member
קפה ג'ו בפארק , בינדלה ואסתר

בחמישי בערב - זמרת עם הרכב בקפה ג'ו בפארק' כפר סבא, החלטנו לעודד את הפריפריה , התקשרתי אמרו שמתחיל ב20.30 . ההופעה החלה ב 21.45 ....יצאנו אחרי רבע שעה- אקוסטיקה לא טובה, שולחן רועש מאחורינו (קבוצת מאמאנט כמדומני ). בינתים אכלנו- הוא סלט חלומי פטריות - חסות מלפפונים בצל סגול קוביות חלומי ופטריות ברוטב טריאקי, הוגש עם לחם דגנים וחמאה. 59 שח למנה גדולה חביבה, לא נחזור לאכול אותה . אני הייתי שבעה מארוחת צהרים ולקחתי קינוח בהמלצת המלצרית- פירמידת שוקולד טבעוני - 4 פירמידות שוקולד עם בוטנים- בהחלט מנה לחלוק- 39 שח . מים קבלנו בכוסות , לקחתי גם חליטת הדרים שהיתה מתוקה מדי . השרות היה נעים עי מלצרית צעירה ומשתדלת

צהרי ששי- חשבתי שיורם ניצן כבר בבינדלה (הוא יתחיל במאי ) ושיש עיסקית. אז הגענו . מסעדה גדולה מאד, המון מקומות ישיבה, אני תוהה האם אי פעם היה מלא שם . בצהרי ששי היינו 3 שולחנות זוגיים כמדומני . אין עיסקית בששי

על השולחן היו 3 מקלות גריסיני דקים. פוקאצ'ה- 16 שח נחמדה
ראשונות- סלט כרובית - לא אהבתי בשל שפע רוקט שלא היה חתוך דק אבל הוא אהב וחיסל את המנה . 54 שח
ויטלו טונטו- היתה מנה מיוחדת , פרוסות בשר מכסות צלחת ובצד עיגולי רוטב טונה , טוסטונים עם מלפפון חמוץ ועוד נגיעות רוטב שלא זיהיתי . 58 שח

עיקריות- סקלופיני לימון לי- פרוסות בשר צלויות, קצת צמיגיות, דקות מדי ברוטב לא מאד לימוני אבל הצלפים נתנו טעם. הוגש עם פירה שהיה מעולה- לא קרמי מדי ולא גבשושי- 84 שח
לו נויקטי סינטה- פסטת צדפים עם המון פסטו , אל דנטה מדי לטעמי עם קוביות בשר שהיו לו טעימות ועגבניות מיובשות. 79 שח

כחברי בייגלה הגיע לנו קינוח, ברגע האחרון התברר שהקינוח אינו לבחירה אלא "צלחת תופינים" , קבלנו צלחת עם 2 מקרונים -תות ופיסטוק - נוקשים , 2 פיננסיירים יבשים ו 2 טראפלס טובים, אך קטנטנים. קינוח במתנה- לא נחזיר..
מים קבלנו בבקבוק אבל פושרים, בעלי בקש גם סודה הלכו להביא ושכחו

עם מקיאטו כפול שהיה טוב 303 שח . לסכום- אוכל סביר בלבד , כנראה שכרגע אין ממש שף במטבח ובדיעבד היינו צריכים לקום ולעבור להוטל ממול .

שבת בבקר קבלתי מאפה שמרים שוקולד טרי טרי מ BUY THE WAY - יחס נכון בין בצק למלית- מעולה !

שבת צהרים שוב אסתר ביהוד - מנת הכרוב הממולא- סיבת הארוחה לא היתה חמה מספיק לטעמי אבל תוך אכילה לא החזרתי . לביבות פראסה שלו עם צזיקי היו טעימות.
בשבת יש להם עיסקית בשתי רמות מחיר בחרנו עיקריות ב 115 שח- לו המבורגר ברוטב יין אדום ופירה שהתמוגג ממנו , לי מחבת עם שרימפס ברוטב אדמדמם- רק 7 יחידות, גדולים יחסית אבל באיכות בינונית. גם הוגשה עם פירה (יכולתי לבחור אורז פירה סלט )
גולת הכותרת היתה הקינוח- חבוש ענק אפוי או מבושל ממולא גלידת וניל ועטור שערות קדאיף, קינוח מופלא ויחודי
עם מקיאטו כפול החשבון סביב 270 שח כמדומני . המקום נעים לישיבה ויש חניה בשפע
 

gastro101

New member
ו...בת הזקונים נהנתה מאד מהפנינג חיסול חמץ של אלכסנדר

ואף הביאה הביתה שישיה במחיר של 70 שח או פחות. בין דוכני האוכל ההיה אפילו קבב עדשים בפיתה !
 
אם שילמה 70 שח הרי שלא באמת קיבלה הנחה

טוב נו, שני שקלים.
&nbsp
בקבוק אלכסנדר היום עולה בהרבה מקומות 12 שח.
 

החתולית

New member
עברנו שם אחרי הביקור בצ'ילאג

היה כל כך מלא ועמוס, שאפילו לא חנינו. ויתרנו והמשכנו לקניות בקלנסווה.
 
למעלה