אז מה אכלתם בסוף השבוע?

erezavn

New member
שישי צהריים במסעדה בוכרית בקריית גת

מסעדה בוכרית משפחתית חדשה (נפתחה לפני כחודש) בשם סמסה (Samsa) בקריית גת, על חורבות מסעדה אחרת שפעלה במקום לפני כן בשם פרויד (רח' האגוז 1).
הייתי "בביקור מולדת" אצל אמא שלי וקפצנו לנסות את המקום החדש. הלוקיישן גרוע - באזור מגורים, בבניין די מבודד מאחורי מרכז מסחרי, ולכן מסעדות לא מחזיקות שם מעמד למרבה הצער. ישבנו כשעה (מסביבות 13:00) והיינו לבד לגמרי במסעדה. אני מקווה שהם ישכילו לשווק ולפרסם את עצמם כדי שישרדו יותר זמן מהמסעדות שקדמו בכתובת הזו.

המסעדה נעימה ופשוטה ומגישה אוכל בוכרי פשוט וטעים. המנה הכי יקרה אם זכורני נכון עלתה 35 ש"ח. (לצערי לא צילמתי את התפריט ואין להם עדיין אתר או פייסבוק עם תפריט אונליין).
ניסינו סמסה במילוי בשר שזה מאפה עם בצק פריך (דומה לסמבוסק) עם מטבל של עגבניות מרוסקות וכוסברה. מאפה די גדול שלא עלה הרבה. היה טעים, אבל להערכתי טוגן לפני שהגענו ולכן לא היה פריך וחם כמו שצריך.
הזמנו גם מנטי (או מנטו) - כיסונים מאודים, אף הם במילוי בשר טחון. 4 כיסונים שגם לא עלו הרבה והיו טעימים ועשויים היטב.
חלקנו גם מנת פלוב (מה שמוכר גם בשם אושפלאו). מנה נדיבה של אורז עם בשר בקר שעלתה 35 ש"ח. לא היה המון בשר אבל היה טעים. (ב-35 ש"ח למנה עיקרית אני לא יכול לצפות להרבה בשר).
היה גם סלט ירקות רגיל שעלה 15 ש"ח.
לקחנו הבייתה מנה נוספת של פלוב ומנה נוספת של מנטי. כל הנ"ל יחד עם כוס בירה ששתיתי בארוחה עצמה עלה פחות מ-170 ש"ח. בקיצור - אחלה VFM.

מי שבטעות עובר בקריית גת (או גר בה או עובד בה), שווה שיבדוק את המקום.
זו מסעדה כשרה שלפי השלט פועלת בימים א'-ה' בין 11:00-23:00 ופתוחה גם ביום ו' עד 15:00 ובמוצאי שבת, אחרי צאת השבת.
בשיממון הקולינרי בקריית גת זה בהחלט עושה רושם של מקום חביב ואני מקווה שיצליח להם.
 

hibonit

New member
1910, "גיליס" במושב נוב שברמה"ג, ו"פיצה טראק"

במסגרת טיול בר מצווה לצפון אכלנו במסעדות הללו וזוהי ההזדמנות להודות מקרב לב לפורום ולכותביו על האפשרות לדלות המלצות מצוינות ולהתייעץ בעת הצורך, וכך להגיע למקומות מופלאים..
נהנינו מאד ב- 1910 - אוכל טעים, אווירה נעימה ותפריט יינות מוצלח מאד. "גיליס" שבמושב נוב היתה הפתעה אמיתית (ותודה רבה לבת שיחי מהפורום שהמליצה עליה) והתגלתה לעניות דעתנו כאחת ממסעדות הבשרים הטובות בארץ (לא חושבת שאכלתי בארץ נתח אנטריקוט משובח יותר). הארוחה עצמה היא מאד חוויתית - בעל המסעדה מסב עם הסועדים (טען שהוא היחיד בארץ שמגדל ומוכר בשר מסוג אנגוס - היתכן?) ואף ערך לנו סיור בחוץ להכרת העדר הייחודי שהוא מטפח. אחר כך גם עבר וחילק לאורחיו חתיכות מנתח רוסטביף גדול ומשובח. המחירים אמנם גבוהים אך האווירה היא ייחודית ושמה דגש על אירוח (כך למשל גם הגישו לחוגג בר המצווה זר פרחים יפה בתום הארוחה). זה היה ערב נפלא..
למחרת, לאחר טיול בגמלא ושיט קיאקים ממושך הגענו ל"פיצה טראק" בקיבוץ דפנה וגם שם לא התאכזבנו (שוב תודה להמלצות מהפורום) - מקום חמוד מאד ופיצות מצוינות (במיוחד הפיצה המדהימה עם שמן הכמהין והפטריות).
 

salo22

New member
איזה כיף לקרוא רצף תשבוחות על הצפון הרחוק


זומם קשות על 1910 לאחד מסופי השבוע הקרובים..
 

hibonit

New member
מומלצים: הקלמארי בגריל, סלט הירוקים ורביולי זנב השור

(וקברנה-מרלו של גמלא)
 

salo22

New member
תודה !

שוקל לנצל את אחת השבתות הקרובות לאיזו פעילות קטנה בסביבה אחה"צ ואחרי זה ארוחת יום הולדת שם לאישה, אם יש המלצות על דברים מעניינים לביקור לא אתגרי במיוחד בסביבת דגניה, אשמח למידע..
 

hibonit

New member
המלצות לפעילויות באזור דגניה

אז כך:
* ביקור בעמק המעיינות - אפשר לשכור רכב גולף ולהסתובב בין המעיינות השונים
* ביקור במבצר "כוכב הירדן"
* ביקור באתר גשר הישנה - מעניין מאד (ונמצא בסמוך דווקא למסעדת רוטנברג, המצוינת אף היא)
* נסיעה חווייתית ברכב "טומקאר" עם החברים המקסימים מחברת "בשבילים" (ממוקמים ממש ליד דגניה) - חוויה מגניבה ביותר!
* שיט בקאנו ב"רוב רוי" - ממש כיף ונמצא בדיוק באותו מקום של "בשבילים"
* נסיעה חווייתית מדהימה בג'יפ עם מדריך העל והצייד הבכיר - אבנר סליטרניק ממושב רמות.
 

salo22

New member
סופ"ש

רביעי בתל אביב, הגנבתי ביקור בחבשוש, למרות שמזווה התבלינים מתפקע (ומטריף את השכל לאישתי עם הריח המוזר
), קציתי לקחת כמה בקבוקים מהרוזטה המעולה (32 ש"ח, לא זול במיוחד אבל טעים מאוד). במקרה הייתה שקית יפה של תערובת הרבה דה פרובנס שמיועדת לפרונטו, אז אמרתי לעצמי שאם לשף הלא רגוע זה מתאים, אולי ננסה גם.. סה"כ נחמדה מאוד, קומפלקסית אך די מעודנת כמו כל דבר אצל חבשוש.
הרבה כוסמת - פחממה מורכבת יחסית שתפסה מקום מאוד מכובד בתזונה הביתית, אני מכין כמות ואז משתמש בה בצורה מגוונת עם יחסית הרבה תוספת, מה שאולי גורע "מהבריאות" לכאורה, אך מוסיף הרבה טעם

אז בחמישי ואריאציה של פאד תאי מזוייף עם כוסמת ושרימפס, פטריות צלויות והמון באק צ'וי צרוב, ירק כל כך טעים.. אני אוהב שכל מרכיב עובר צלייה בפני עצמו ואז מחברים את הכל לתבשיל, כמה אבקות, קצת ציר על מעט דאשי, מירין, סויה וטריאקי, ים בוטנים מרוסקים ושלל עלים קצוצים - בזיליקום, כוסברה ואפילו קצת פטרוזיליה.. רע זה לא יכול לצאת..
בשישי עוף בתבלינים והמון מאותו ההרב דה פרובנס שכוסה בנייר כסף, אדיר העניין הזה של בישול "סגור" בתנור.. בערך שלוש שעות גריל על חום לו מקסמילי ואז עוד צריבה קטנה בלי כיסוי.. שוב פעם משחק עם הכוסמת, מין ריזוטו די מוקרם (על בסיס מעט ציר עוף, חלב קוקוס ופרמז'ן), המון תבלינים ועשבים ואבקות (כמובן..).
בשבת לאחר פיקניק על האש בצהריים באיזור הכרמל (תרומתנו בגיזרת המתוק - רולדת שוקולד מריר שיצאה מצויין ועוגיות טברוג קינמון שנאכלו בשמחה רבה), בערב עשינו פיצה ביתית שיצאה מצויין - גבינות מדווקא בשוק הכרמל (פרובולונה טובה, קומטה בסדר לגילה, מוצרלה), פפרוני, פטריות, אותו תבלין פרובנסי, יצא באמת יופי, אני מדיר ידי מבצקים ולשמחתי זוגתי עושה העבודה היטב.

עוד סופ"ש שהתאדה לו מהר מידי בלי להספיק את כל מה שרוצים.. יש בדרך ספר מעניין למייבש ומקווה שיגיע בקרוב
 
למעלה