אז מה אכלתם בסוף השבוע?

החתולית

New member
ד"ש ל- cidade maravilhosa

תאכלי בשבילי כמה פאו דה קייז'ו טריים טריים מהפנדריה הקרובה.

החתולית

New member
לילה לבן קצר בשמונה

בחמישי תכננו לחגוג בלילה הלבן, אבל הבחור נשבר מוקדם יחסית.
&nbsp
התחלנו ביפו, בבית איש הענבים בהשקה של ספר היין החדש, וטעמנו כמה יינות ישראלים לבנים משובחים. דרך טוב להתחיל את סוף השבוע (הוא נהג, לכן טעם רק יין אחד).
&nbsp
המשכנו למרכז העיר, השארנו את המכונית בחניון, ונסענו לכיכר רבין. השעה היתה כמעט שבע והיינו רעבים למדי.
&nbsp
בשמונה היו מעט לקוחות. התיישבנו על הבר, קילקלנו להם את המנוחה בין משמרות, ובכל זאת קיבלו אותנו עם חיוך.
הוא הזמין סיניה, אני הזמנתי ניוקי עם בשר כתף, ובינתיים נישנשנו פוקצ'ה שנכנסה לתנור מיד כשלקחנו את התפריטים ליד, והוגשה עם פינכה של שמ"ז, עגבניות מגורדות ושמנת חמוצה.
על הדלפק מונחים קנקני מים עם לימון, בדיוק מה שצריך בקיץ התל-אביבי הלח להחריד.
&nbsp
המנות היו מצויינות !
&nbsp
הניוקי הוקפץ בחמאה עם מרווה ובשר כתף בבישול ארוך. מנה פשוטה ומדוייקת מאד. הניוקי היו קלים ועשויים בדיוק במידה הנכונה, הרוטב היה קליל ולא משתלט והבשר היה מצויין. הרוטב נספג כולו עם שאריות הפוקצ'ה, והביס האולטימטיבי היה שילוב של הסיניה והניוקי יחד.
&nbsp
מהסיניה שלו טעמתי רק מעט. צלחת מתכת ובתוכה בשר, טחינה, עגבניות, בצלים ותפוחי אדמה. המנה בילתה דקות ארוכות בתנור, כך שהטעמים התערבבו והשתלבו והגיעו בדיוק למרקם הנכון.
מישהו שם לב לכך שלבחור אין עם מה לנגב את הרוטב, ומיד הוכנסה פוקצ'ה נוספת לתנור.
&nbsp
בקצה הדלפק עמדה תבנית עם משהו שלא זיהיתי. שאלתי ומסתבר שהכינו אפל קרמבל. הוא לא רצה קינוח, אז קיבלתי צלוחית קטנה עם טעימה שלו וכפית שמנת ליד. קרמבל פשוט ומשובח, ורק טיפונת יבש מדי לטעמי.
&nbsp
הבחור שכח לשמור את החשבון, אבל שילמנו 120 ש"ח כולל טיפ.
&nbsp
אחרי ביקור ראשון בשמונה כשהמקום עמוס ולחוץ, והארוחה הזאת, אין לי ספק שנחזור כשרגוע. נחמד וטעים ונעים.

pix37

New member
9 בערב

אני לא יודע מה התשובה הרשמית אבל אצלנו מקובל כי מ- 19:00 עד 22:59 זה ערב
23:00 - 03:59 לילה
ומ- 04:00 - 12:00 בוקר
12- 15 צהריים
15- 19:00 אחר הצהריים

oreldi

New member
לדעתי ערב

שמונה בערב
תשע בערב
עשר בערב
אחת עשרה בלילה
ככה זה אצלי לפחות

karibn

New member
חווית סושי

בג'ירף. לקחתי חברה טובה שהתגעגעה לסושי מאז שהיא גילתה על צליאק. ברוב המקומות יש נודלס אבל על סושי פלות מקפידים. שם מצאנו תפריט ללא גלוטן והיא נהנתה מאוד מהסושי שהיה באמת טעים גם ללא גלוטן. קינוח פאבלובה שלהם עשה לי דברים טובים בפה

salo22

New member
מה בעצם הקשר בין סושי לגלוטן ?

דגים נאים, אורז, ירקות ואצות, גן עדן לחולי צליאק, לא ?

amirline

New member
את האורז של הסושי מכינים עם חומץ מסוים שמכיל גלוטן

salo22

New member
בעניינים האלו אי אפשר לקבוע בצורה מכריעה

צריך תמיד לבדוק התוויות ולברר מה מכיל מוצר, חומץ אורז ומירין באיכות טובה, לא יכילו לדעתי גלוטן, אין סיבה לזה. אגב גם סוייה, יש לא רעה ללא גלוטן.

amirline

New member
כשומר כשרות בפסח אני יכול להגיד שהסויה הכשרה לפסח לא טעימה

ויש הבדל דרמטי (בעיניי) בין סויה עם גלוטן לעומת סויה ללא גלוטן...
&nbsp
לגבי החומץ של האורז בסושי, כנראה שאתה צודק , אני גם לא רואה שום סיבה להמצאות גלוטן בחומץ ...

salo22

New member
באיזו פירמה של סויה כשרה לפסח מדובר ?

האמת שבמחשבה שניה השאלה לא כל כך רלוונטית, אני לא יודע איזה סויות כשרות ואיזה לא, אבל כן יודע שטמרי האורגנית ללא גלוטן וגם זו של קיקומן, הן סויות ראויות בכל קנה מידה, אם כי כמובן יותר יקרות מנניח סויות כשרות לפסח של אוסם, אם זה המצב.. אין גם מה להשוות בינן לסויות של אוסם..

למעלה