לילה לבן קצר בשמונה
בחמישי תכננו לחגוג בלילה הלבן, אבל הבחור נשבר מוקדם יחסית.
 
התחלנו ביפו, בבית איש הענבים בהשקה של ספר היין החדש, וטעמנו כמה יינות ישראלים לבנים משובחים. דרך טוב להתחיל את סוף השבוע (הוא נהג, לכן טעם רק יין אחד).
 
המשכנו למרכז העיר, השארנו את המכונית בחניון, ונסענו לכיכר רבין. השעה היתה כמעט שבע והיינו רעבים למדי.
 
בשמונה היו מעט לקוחות. התיישבנו על הבר, קילקלנו להם את המנוחה בין משמרות, ובכל זאת קיבלו אותנו עם חיוך.
הוא הזמין סיניה, אני הזמנתי ניוקי עם בשר כתף, ובינתיים נישנשנו פוקצ'ה שנכנסה לתנור מיד כשלקחנו את התפריטים ליד, והוגשה עם פינכה של שמ"ז, עגבניות מגורדות ושמנת חמוצה.
על הדלפק מונחים קנקני מים עם לימון, בדיוק מה שצריך בקיץ התל-אביבי הלח להחריד.
 
המנות היו מצויינות !
 
הניוקי הוקפץ בחמאה עם מרווה ובשר כתף בבישול ארוך. מנה פשוטה ומדוייקת מאד. הניוקי היו קלים ועשויים בדיוק במידה הנכונה, הרוטב היה קליל ולא משתלט והבשר היה מצויין. הרוטב נספג כולו עם שאריות הפוקצ'ה, והביס האולטימטיבי היה שילוב של הסיניה והניוקי יחד.
 
מהסיניה שלו טעמתי רק מעט. צלחת מתכת ובתוכה בשר, טחינה, עגבניות, בצלים ותפוחי אדמה. המנה בילתה דקות ארוכות בתנור, כך שהטעמים התערבבו והשתלבו והגיעו בדיוק למרקם הנכון.
מישהו שם לב לכך שלבחור אין עם מה לנגב את הרוטב, ומיד הוכנסה פוקצ'ה נוספת לתנור.
 
בקצה הדלפק עמדה תבנית עם משהו שלא זיהיתי. שאלתי ומסתבר שהכינו אפל קרמבל. הוא לא רצה קינוח, אז קיבלתי צלוחית קטנה עם טעימה שלו וכפית שמנת ליד. קרמבל פשוט ומשובח, ורק טיפונת יבש מדי לטעמי.
 
הבחור שכח לשמור את החשבון, אבל שילמנו 120 ש"ח כולל טיפ.
 
אחרי ביקור ראשון בשמונה כשהמקום עמוס ולחוץ, והארוחה הזאת, אין לי ספק שנחזור כשרגוע. נחמד וטעים ונעים.