אז מה אכלתם בסוף השבוע?

prizman

New member
טיפה בעייתי.

אין לי קשר ממשי לכשרות אבל לבקשת חבר בדקתי פעם את הנושא.
מסתבר שברוב רטבי הסויה כן מעורב גלוטן בצורת קמח. לא ממש בדקתי למה. זה כנראה קשור לתהליך ההתססה.
ניתן להשיג רטבי סויה נטולי גלוטן. גם לקיקומן יש כאלו וגם לעוד חברות.
אבל צריך לדרוש את זה, זה לא המוצר שמונח על המדף בד"כ.
בגלוטן בחומץ גם אני לא נתקלתי ואני משתמש בחומץ אורז ביומיום.
 
עיניין של רמת חשיפה

יש צליאקים שאצלם מספיק שרק האוכל שלהם לא יכיל גלוטן.
יש כאלו שגם "חשש לגלוטן" (כמו שמופיע על הרבה אריזות) הוא בעייתי.
ויש את הרמה החומרה ביותר שגם במטבח בו מוכן המזון שלהם אסור שיהיה גלוטן, כי החשיפה הקטנה ביותר (חלקיקי אבק קמח) עלול לעורר תגובה אלרגנית.

זה הכל תלוי ברמת החומרה של הצליאק.
אני מניחה שלחברה המדוברת יש רגישות ברמה גבוהה ואז אסור לה לאכול במקומות שיש בהם חשיפה לגלוטן במטבח
 

salo22

New member
החשש הוא תמיד ברור

אני חושב שאם חלילה הרגישות ברמה גבוהה, כנראה כדאי שלא לאכול משהו אם לא בטוחים ב 100% לגבי הכנתו ובמסעדות לצערינו אין דרך להגיע לרמת הכיסוי הזו.
מה שהתכוונתי זה שניתן לעשות סושי מופלא בבית בלי לוותר על שום דבר, לא מחשיב דברים מיותרים לטעמי, כמו סושי טמפורה, אפשר להשיג דגים נפלאים ולעשות דברים מעולים, דווקא התחום הזה באוכל, לא אמור להיפגע משמעותית, בסיטואציית צליאק. שוב, בהתייחסות למרכיבים עצמם, אפשרות ההכנה בבית ורמת הביטחון לגבי סביבת העבודה. לא בדקתי ממש לעומק - אבל שוב אני מעריך שכל חומרי הגלם מסביב, מירין, סוייה, חומץ אורז (שהוא די מיותר לטעמי אגב) ועוד שלל אצות ודברים הקשורים, כמובן דגת הים, אפשר למצוא באיכות גבוהה וללא גלוטן באופן מפורש במרכיבים.
 

dts

New member
הרברט סמואל בשישי בערב

מהסוף
לא מצדיקה את המחירים הגבוהים
יופי של נוף לים מהקומה השנייה
מלצר אדיב מאוד ומקצועי
המקום משדר מקצועיות ובשירות מממש אותה אבל האוכל...
כל המנות הראשות לא השאירו רושם כלל - רגילות לשמה
את מנת זנב השור החזרתי - טעם של שמן זול וזה פשוט מוזר ביחס לחלק מעולה של הפרה/שור שמיצר מעדן בבישול איטי.
על הבשרים כמעט ויתרנו - טווח מחירים של 180 וצפונה חזק.
מנת פילה אחת הוזמנה - טעים (קשה לפספס בצליית פילה מדיום) ומינימליסטי.
חבל
 
למעלה