אז מה אכלתם בסוף השבוע?

החתולית

New member
אפשר לנהל מטבח פתוח גם בלי צעקות

בסנטה קתרינה, פופינה, M25 ועוד - המטבחים פתוחים, ואין צעקות. במקרה הספציפי הזה אתה לא היית הבעיה.
 

milk man

New member
הצעקות הן

חלק מהחוויה.רק אחד הטבחים ורק חלק מהזמן צועק את ההזמנות ומודיע בקול.
 

החתולית

New member
טוב נו, סטייל מחניודה.

גם שם אני לא נהנית מהצעקות, השמחה המעושה, הקולולו של שיכנזים, והתיפוף המיותר.
 

YosMan1

New member
מינה טומיי ערב (מצויין) וקלארו בראנצ (טוב)

מינה טומיי רחוב הארבעה- שישי בערב
פעם ראשונה שלי במסעדה הזו, זה התחיל לא טוב כאשר חיכינו 15-20 דק לאחר הזמן שהשולחן הוזמן וגם המארחת לא הייתה כי נחמדה בעולם.. אבל משם זה רק השתפר.
המקום מאד רועש, עיצוב בסיסי (קצת הרגשה של דיינר) וגם הושיבו אותנו ליד הגריל שזה דבר שאני בדרך כלל מאד לא אוהב, אבל היה שם מזגן חזק שהרחיק את כל הריחות והעשן מאיתנו ככה שזה ממש לא הפריע.
הם מגישים מטבחים מ 5 ארצות שונות שעל פניו נשמע חסר סיכוי אבל איך שהוא זה עובד מצויין.
הזמנו די הרבה מנות (היינו 7 רעבים) ונאמר לנו שמה שמוכן יוצא ולמרות זאת המלצרית (המאד נחמדה ויעילה) הצליחה לארגן הפרדה בין המנות הראשונות והעיקריות.
לא טעמתי מכל המנות אבל כולם היו מאד מרוצים שזה ממש נדיר אצלנו (הרבה בעייתים...).
המלאיי כופתא והגאלי באפ היו מצויינים (בצקים ממולאים), הסלט איטריות קר (לא זוכר את השם) היה גם טעים מאד.
הבאנז הקוריאני היה הפשוט מעולה, וכך גם הקוריאן צ’אנקי ביף (שמגיע רייר).
לידי מאד אהבו את הקארי גואה.
השרות בשולחן היה ממש טוב, המלצרית הנחמדה גם הייתה סבלנית וגם המליצה המלצות מוצלחות, יש להם מבחר די גדול של מנות צימחוניות או כאלו שאפשר להפוך אותן לצמחוניות.
זו הייתה אחת החוויות המוצלחות ביותר שזכורות לי ממסעדות בארץ בזמן האחרון.
&nbsp
קלארו - יום שישי בבוקר בראנצ (8 אנשים לפני שבוע)
פעם שלישית שלי בקארלו (גם בראנצ וגם שישי בערב) ואני עדיין לא סגור על המקום הזה.
בפעמיים הקודמות השרות היה מאד לא יציב, היה קשה מאד להשיג את המלצרים, וכל בקשה הוקלדה למחשב ועכשיו חכה חצי שעה עד שתגיע (תוספת לחם למשל...).
הפעם היה דווקא שרות מצויין, מלצר נחמד, שהיה קל לתפוס אותו וגם נתן שרות מאד מהיר ויעיל.
המקום עצמו, למי שלא מכיר, מדהים ביופיו, גם הבניין עצמו וגם העיצוב הפנימי ממש מרשימים.
מבחינת האוכל המבחר של המנות לא מאד גדול,
המחירים גבוהים למדי, - 176 שח לארוחת בוקר זוגית.
ארוחת הבוקר הייתה טעימה, הגבינות היו מצויינות והלחמים טובים, החביתה הייתה קצת קטנה לטעמי (במחיר הזה היו יכולים להוסיף ביצה שלישית). מקבלים גם מאפה תרד ועוד צופרים מסביב.
מנות של ביצי בנדיקט הוגדרו עי הצעירים כטובות אבל במסעדת בנדיקט יותר טוב.
כל כוסות הקפה (חם, קר...) היו קטנות כך שרובנו הזמנו כוס קפה שנייה...
גם בפעמים הקודמות שהיינו בקארלו יצאנו בהרגשה שסה"כ היה בסדר גמור, אבל שום דבר באוכל לא ריגש או לא היה טוב במיוחד.
המקום יפיפה והאוכל טוב אבל לא מעבר לזה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

oreldi

New member
התמחור של ארוחת הבוקר מופרך לחלוטין

הייתי בקלארו פעמיים, גם רציתי לחזור לבראנץ אבל המחיר של 176 שקל הרתיע אותי. הדיווח שלך רק מחזק את התחושה שאין סיבה לשלם מחיר כזה.
משגע אותי איך זה שלצד תמחור סביר בחלק גדול מהמנות, ישנן מנות שמתומחרות שם בצורה מופרכת לחלוטין, כמו הסלטים למשל.
שאלה- האם ביום שישי הבראנץ מוגבל לשעתיים?
 

YosMan1

New member
ארוחת הבוקר כללה הרבה תוספות מסביב, וכמדומני שמבחינת השעות

אמרו לנו שעתיים וחצי.
&nbsp
 

gastro101

New member
חתונה בבית על הים -יפו, קייטרינג מזל טלה

פעם ראשונה שלי שם . ללא ספק המיקום הכי טוב בארץ לארוע, מה גם שסדרו חניה בחניון חצרות יפו והיה מיניבוס שלקח למקום . אחרי המסע למטע הפקאן לפני שבועים- שינוי מבורך
קבלת הפנים לפני החופה היתה על גג צופה לים עם בריזה, בין דוכני המזון תצויין לטובה כנאפה טלה- הייתי אוכלת רק ממנה כל הארוע ..דוקא לצמחונים היה פחות מבחר- או סיגר במלית תפוח אדמה או בורקס במלית תפוח אדמנה - עם רסק עגבניות, חריף טחינה וביצה קשה.
הארוחה אחרי החופה- ליד שולחנות באולם ממוזג- קצת יותר מדי- אף היא היתה מושקעת ובטוב טעם. כמו ריזוטו ירוקים עם סלמון לראשונה. כאן הצמחונים זכו לתשומת לב נאותה כולל מנה עיקרית של גלילת חציל עם פלפל קלוי ותפוח אדמה

למרות הכשרות- הקינוחים היו מצויינים על טהרת שוקולד מריר , סורבה מנגו, סורבה פירות יער, המון פטיפורים מצוינים כולל מרציפן מצופה ...
היה גם בר משקאות של חברה ניפרדת מהקייטרינג-דאקירי עם מיץ פומלות- לגמתי בהנאה ללא ספירה- היתה לי נהגת חזרה


בבית חיכה לי ממתק שהוא נכד- הכנתי לו מראש מאפינס ברוקולי שהוא אוהב וגם סבא שלו וקציצות חזה עוף לשבת בצהרים לשנינו. תענוג לראות פעוט נהנה מאוכל..
 

dani666

New member
הנמל 24. אוכל טוב עד מעולה. אחרונות - וותרו. מקום עצוב.

שישי בצהריים קפצנו אחרי הרבה זמן לנמל 24 בחיפה. יש 20% הנחה על התפריט במסגרת העסקית.
&nbsp
2 מנות ראשונות (סביצ'ה סלמון, קלמארי מהפלאנצ'ה) - טובות +, לא יותר.
עיקריות (חזה עוף במילוי תרד, נתחי פילה לבן) - מעולות.
אחרונות (כבר לא זוכר) - וותרו.
הוזמנו גם 2 כוסות מבעבעים.
&nbsp
סה'כ אחרי הנחה - 351 ש'ח שלדעתי כמכלול נתנו VFM לא רע.
&nbsp
אבל המקום .. עצוב. ב 12:30 היינו היחידים במסעדה. קצת לפני 14:00 התמלא עוד שולחן (לדעתנו משפחה שקבלה מתנה). וזהו. מקווה שבערב מוצלח יותר.
&nbsp
מה שכן, היו גם שני אירועים (אולי זה מה שמחזיק אותם) רק שקצת פוגע שמשתתפי האירועים עוברים דרך המסעדה.
&nbsp
מאחל להם להצליח יותר. למעננו.
 

gastro101

New member
חבל, מסעדה ותיקה, בעבר מלאה ...זוכרת קינוח של פאי לימון

מצוין
 

sweetdreams

New member
פאי הלימון כבר הרבה זמן איננו בתפריט יותר..


הוא היה הקינוח האהוב עליי, אני עדיין רומזת להם מדי פעם להחזיר אותו.
 

dani666

New member
התפריט מזכיר מכר טוב שמתבגר וככל....

...שמתבגר, מצטמק
 

trilliane

Well-known member
מנהל
התפריט אצלם תמיד מצומצם; הם לא מוסיפים מנות אלא מחליפים אותן

לפעמים זה מבאס כי הורידו מנות שאהבתי...
אבל זו ההתנהלות שלהם (לטוב ולרע) מזה שנים, והתפריט כיום (בדקתי כדי לוודא) לא מצומק משהיה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
הגענו לשם בימי שישי ומעולם לא היה ריק, אבל 12:30 זה מוקדם

ליום שישי (והם פותחים רק ב-12:00). אני לא חושבת שאי פעם הגענו לפני 13:30 (ולרוב ממש אחר הצהריים) ולא היינו לבד, כאמור. ייתכן שזו גם תקופה כזאת בין תחילת הלימודים לתחילת החגים ואנשים עסוקים יותר בדברים אחרים... אני לא חושבת שזה משקף ולא הייתי ממהרת להכתיר אותם כ"מקום עצוב".
&nbsp
לגבי הקינוחים, אני לא חושבת שהם רעים, אבל גם אותי הם לא מלהיבים ומעולם לא הלהיבו (אבל זה נכון בעיניי כמעט לכל מסעדה, לפחות בישראל) ולכן אני נוטה לוותר עליהם או לחלוק משהו בקטנה. אני יושבת במסעדות עבור האוכל עצמו, זה מספק אותי, וכפי שציינת, האוכל טוב. גם אני מקווה שימשיכו כך...
 

החתולית

New member
עזורה, חתונה וטוקהאוס

הבחור בנסיעת עבודה לקנדה, ואני מבלה כמו רווקה

&nbsp
בחמישי התעוררו בי געגועים ונסעתי לעזורה בתל-אביב. הזמנתי צלחת של אורז עם פסוליה וסלט עגבניות עם טחינה ורק ריאות לא היו, כדי להשלים את ארוחת הזכרונות שלי. הובטח לי שיהיו ריאות לקראת החג, כדי שאול להזמין הביתה.
&nbsp
בשישי הייתי בחתונה בגן של בית קסטיאל בתל-אביב. האוכל היה חביב ומגוון:
דוכן של רוסט ביף טעים ועשוי כהלכה. בסיבוב הראשון היה מדיום רייר, ובסיבוב השני כבר הרגו את הבשר לגמרי והוא היה אפרפר ויבש.
דוכן של סלטים ואנטיפסטי צבעוני שרעננו בקצב ראוי.
דוכן של מנת דג שלא בדקתי.
דוכן של שתי מנות פסטה - בשרית וצמחונית. שמו פרוסות צ'ילי בשתי המחבתות. הצלחתי לטעום מהמנה הצמחונית - הפסטה וגם הירקות היו מבושלים מדי, אבל התיבול היה נכון ומאוזן.
דוכן עם סלט אבטיח (נותר די מיותם) שהיה מצויין - קוביות אבטיח עם שמ"ז, אדממה, פרוסות בצל ירוק, עלי בייבי קטנטנים, גבינה בולגרית, מלח ופלפל. שילוב נהדר לטעמי.
הבר היה מצוייד במשקאות איכותיים תוצרת חוץ, ורק חבל שלא הסבירו לצוות הבר, שמותר להם לחייך ולהגיד "בבקשה" כשמודים להם על שירות. כוס הטיפים שלהם נותרה די ריקה.
&nbsp
בשבת, בוביזמר בטוקהאוס בנמל תל-אביב. הזמנתי טבעות קלמרי וצ'יפס - חשבתי שזו מנה בטוחה להזמנה. הצ'יפס היה סביר, קפוא שטוגן נכון. טבעות הקלמרי היו לדעתי מהסוג הקפוא הפחות יקר, ודי חסרות טעם למרות המלחה וסחיטת לימון עליהן.
בלילה תקפו אותי כאבי בטן ובחילות, אבל בהחלט יכול להיות שמקורם היה בוירוס.
 
זה חדש, העניין הזה?

הכוונה לטיפים בחתונות - ממתי זה? זה אשכרה קיים עכשיו? לא מספיק שאנחנו משלמים את הקנס הנוראי של הצ'ק? כל העובדים בחתונה מקבלים כבר שכר ממי שמעסיק אותם, השירות הוא חלק ממה שהזוג המתחתן או הוריהם משלמים עליו, למה האורחים צריכים להוסיף? זו נראית לי חוצפה בכלל לבקש.

באמת שואלת, לא הייתי בחתונות בארץ כבר שנים לשמחתי, למעט חתונה משפחתית אחת שהזוג היה שותף למיאוס שלי ממסחרת האירועים הבזבזניים בארץ, אז עשינו טקס בפראג ובארץ מסיבה אינטימית עם מריצה מלאה אלכוהול במקום בר וקייטרינג מעולה (בכל זאת, חובבי אוכל) אבל בהגשה עצמית, ועם הרבה DIY בעיצוב.
 

Sanchez

Member
מה ההבדל בין מלצר במסעדה...
למלצר באולם אירועים.
שניהם אמורים לקבל שכר מהמעביד שלהם.
&nbsp
 
ובכן...

...אני לא בעד שיטת הטיפים באופן כללי. בשנים האחרונות נתקלתי בישראל ברמת שירות ממש נמוכה ביחס למדינות אחרות בהן הייתי בשנים הללו שבהן אין טיפים. אבל לצערי הנוהג הזה השתרש פה, וזה סוג של הכרח שעליי להשתתף בו במסעדות (אם כי כשיש שירות ממש גרוע אני מסרבת, ולא אכפת לי הלחץ החברתי).
אבל באירועים? קודם כל, זו ארוחה שנכפתה עליך, לרוב עם קינוחי פרווה שהם פשע נגד האנושות, ובצ'ק שאתה מחויב לשים יכולת לאכול יותר במסעדה באמת טובה שאתה בוחר בעצמך (ולעתים יותר מארוחה אחת, אם זו עסקית). אתה משלם בחתונות כדי לכסות את המסיבה ל-450 איש בתמחור מפלצתי של מישהו אחר, כולל שמלה באלפי או עשרות אלפי שקלים, עמדת המגנטים, זיקוקים בכניסה הדרמטית ועיטורי אצטרובלים על השולחנות. נראה לי אידיוטי לשים עוד טיפ בנוסף. "להבטיח שירות מהיר יותר של המלצרים"? בשביל זה הזוג משלם להם, הוא גם נותן להם טיפ בגמר האירוע.
נושא החתונות בארץ גם כך יצא מזמן משליטה, כך שרבים מהאנשים מתבאסים לקבל עוד הזמנה מקולגה לעבודה והבת דודה של אמא שמחתנת את ההיא שלא שמעת על קיומה מאז שהיית בן 6. וזה לא חייב להיות כך. כבר יצא לי להיות בחתונות קטנות ומקסימות בלי כל הטררם והן גם יותר מקוריות ויותר כיפיות. וזה עוד בכלל בלי לדבר על הבעייתיות של חתונה בישראל לנשים, לאתאיסטים, לחילונים רבים וכו', אבל זה כבר לא קשור לפורום, אז נימנע מהדיון הזה.
 

Sanchez

Member
התגובה שלך כל כך הזויה...
שאני אפילו לא מוצא נקודה להתחיל בה...
&nbsp
אז עדיף שבכלל לא אגיב וככה יהיה יותר טוב לכולם.
 

Geralt of Rivia

New member
מה הזוי בתגובה שלה?

אני מצאתי רק היגיון, נחרץ אולי, אבל לא הזוי כלל.
גם אני לא זוכר שאורחים בחתונות נדרשים לתת טיפ. בחתונה שלי, לפני כ-10 שנים, היה ברור שהטיפים עלינו. בחתונות הספורות שהייתי בהן בשנים האחרונות לא היו שום כוסות לטיפ. יפה שעוד מצליחים למצוא דרכים לחלוב כסף מחתונות.
 

Sanchez

Member
תסביר לי משהו בבקשה...
בכניסה לאולם שבו התחתנתם לפני 10 שנים, תליתם שלט בכניסה שבו נכתב- אין להשאיר טיפים לאף אחד ?!
&nbsp
איך בדיוק דודה ברכה מנהריה ידעה, שאין צורך להשאיר למלצר הנחמד 20 שקל, על זה שהנעים את זמנה בכך שהיה קשוב לבקשות שלה, צ'יפר אותה בדרינקים מהבאר מבלי שתצטרך לקום ולעמוד בתור ועוד ועוד...
&nbsp
לפני חודש בחו"ל, נסעתי באוטובוס של חברת השכרת רכב והנהג ביקש שהנוסעים לא יעלו את המזוודות למיניבוס ובסיום הנסיעה גם שלא יורידו. הוא אמר שיעשה זאת לבד ואכן כך עשה. העמיס את כולן ולאחר מכן פרק את כולן. עבודה ממש לא קלה. אני הרגשתי צורך לתת לו כמה דולארים על כך שעזר לי במשימה. כולם יצאו שמחים ! האם ביצעתי פשע ?!
 
למעלה