תאריכי תפוגה נכונים בעיקר למשווקים; להם אסור למכור אחרי
אנחנו יכולים להתייחס אליהם כאל המלצה, הם לא. ברשתות השיווק זורקים לא מעט (/מחזירים ליצרן, לא באמת משנה לצורך העניין) מזון שלא נמכר והתאריך שלו עבר.
 
מזון שנשאר בצלחות ולא נאכל קורה פחות בבתים ויותר באירועים, בתי אוכל וכו'. במיוחד כשיש מזנון חופשי, אנשים מעמיסים כאילו אין מחר...
אישית די נגמלתי מזה, אבל גם אני משאירה אם מתגלה שמה שנראה טעים יצא מאכזב. זה קורה גם במסעדה – אם המנה טעימה ולא סיימתי אותה, אני אקח איתי את מה שנשאר; אבל במקרים רבים אם השארתי זה לא היה כ"כ מוצלח...
 
לגבי פירות וירקות "מכוערים", הם עדיין נזרקים, וזה בדיוק מבצע ההצלה שעושים ב"רובין פוד" (מהכתבות שראיתי). אגב, זורקים הרבה עלים ושאריות מסביב לירקות עליים בעיקר (כרוב, כרובית ועוד) ואפשר להאכיל בהם בעלי חיים. אם יוצא לי לעבור בסופר או בשוק בזמן שהם מנקים וזורקים אני לוקחת לארנב
.